- 13 Ocak 2016
- 1.987
- 2.655
Arada bizde de oluyor doktor eğer sümüksü değilse normal dediGün içerisinde sürekli yeşil olmuyor bazen bir kere anca oluyor. Gecen gun hic olmadi. Bugun de gece ve sabah bezini degistigimde normal renkti az once baktim yine yesil olmus.
yeşil normal canim daha dun soyledi doktor gazdanya da fazla onsut emiyosa yagli kismi emmiyosa ondan oluyorGün içerisinde sürekli yeşil olmuyor bazen bir kere anca oluyor. Gecen gun hic olmadi. Bugun de gece ve sabah bezini degistigimde normal renkti az once baktim yine yesil olmus.
Sümüksü degil cok şükür.Arada bizde de oluyor doktor eğer sümüksü değilse normal dedi
Evet çok fazla gazi var. Birde emerken bile altina yapıyor ondan yeşil oluyor galiba :Syeşil normal canim daha dun soyledi doktor gazdanya da fazla onsut emiyosa yagli kismi emmiyosa ondan oluyor
bende izmirdeyim canım eğer gelirsen behçet uz çocuk hastanesi sosyal pediatriye gidebilirsin ücretsiz olması yanı sıra ilgilerinden çok memnun kalacaksın..En iyisini yapmissiniz canim. Biz de meme reddi yok ama sütüm yetmiyor diye mama veriyorum. Ben de sütümü arttırmak icin istiyorum aslinda ama Dogu gorevindeyiz su an esimle. Burada bulunmuyor danışman. Bir süreliğine Izmir'e annemlere gitmeyi bile düşünüyorum sırf bu yüzden.
Gercekten mi cok teşekkür ederim canım. Insallah 2 haftaya gelecegim. Bugun alerji tanisi da kondu cocuk dr. tarafından. Hatta coklu gida alerjisi de olabilirmis takip edeceğiz artık. Neocate mamaya baslamak zorundayiz. Moralim baya bozuk bugün sütümün yetmemesinden dolayi.bende izmirdeyim canım eğer gelirsen behçet uz çocuk hastanesi sosyal pediatriye gidebilirsin ücretsiz olması yanı sıra ilgilerinden çok memnun kalacaksın..
rica ederim canım.. en azından sütün artar o mamanın tadı acı biraz ne kadar az içerse o kadar iyi.. moralini bozma sakın gel burdaki doktorlarada göster tek bir doktorla kalma alerji uzmanı canan hanım var aynı hastanede mutlaka görünün derim devlet hastanesi olduğuna bakma gerçekten doktorları ve hemşireleri 10 numara.. aynı zamanda araştırma hastanesi için rahat olsun.Gercekten mi cok teşekkür ederim canım. Insallah 2 haftaya gelecegim. Bugun alerji tanisi da kondu cocuk dr. tarafından. Hatta coklu gida alerjisi de olabilirmis takip edeceğiz artık. Neocate mamaya baslamak zorundayiz. Moralim baya bozuk bugün sütümün yetmemesinden dolayi.
En iyisini yapmissiniz canim. Biz de meme reddi yok ama sütüm yetmiyor diye mama veriyorum. Ben de sütümü arttırmak icin istiyorum aslinda ama Dogu gorevindeyiz su an esimle. Burada bulunmuyor danışman. Bir süreliğine Izmir'e annemlere gitmeyi bile düşünüyorum sırf bu yüzden.
Bestlak diye bir damla var süt artıran 20 damla koyuyorsun 1 bardak suya. İlk ay günde 3 kez bestlak. 2 kez rezeneli humana still tea. 1 kez 1 1 çay kaşığı rezene kimyon tohumu karışımını demleyip içiyordum. Kuru kayısı kompostosu yiyordum günde 2 3 kez. İçine hurma, üzüm de eklenenilir. Vişne vs de olur. 2buçuk 3 lt de su Göğüslerim taş gibi oluyordu (olumsuz anlamda söylüyorum) ve bu yüzden sağmak zorunda kalıyordum cok sık. Meğer sık sağmak da sütü artırıyormuş. Çok artınca da bebeğin ağzına akıyor tıkanıyor.
Bunları deneyebilirsin. Ama hepsini bir anda değil. Çünkü göğüslerin o kadar dolması cok kötü (sanırım mastit oldum internetteki belirtilere göre e bebiş ne kadarını boşaltsın. Sonra futbol topu pozisyonunda emzirmek mastiti geçiriyor diye okudum burada bi postta herkesin geçmiş deneyen. 2 3 güne iyi geldi.)
Bunları bi dene istersen ama dediğim gibi hepsini bir anda değil. Şimdi sağmayı mecbur olmadan yapmıyorum, rahatladım. İçtiklerim de bi gün birini bi gün diğerini. Niye hepsini birden uygulamışım bilmiyorum.
Şimdi de cok yumuşadılar hangisi iyi bilemedim ağrı olmaması iyi ama bu sefer de yeter mi kaygısına giriyor insan. Ben de emzirme danışmanına gideceğim bakalım hastaneye. İnşallah ilgili biri olursa tavsiyesine göre hareket edeceğim.
bu arada eger uyuyorsa ve emme zamani geldiyse uykudan kaldırmayın. uyku duzeni olsun, gazi az olsun vb. diyorsaniz kendi uyaninca emzirin. ben artık o uyaninca emziriyorum yoksa hic dokunmuyorum.
Benimki daha yeni yumuşadı bu yüzden bi telaş yaptım ama süt konusunda sıkıntı yaratmayacaksa böyle daha iyi diğer türlü hep sıkıntıydı (ama arkadaşa nasıl arttırdığımı anlatmak için yazdım)Yumuşak meme daha iyi canım,yumuşak memenin sütü yağlı olur ve kilo aldırır bebişe. Sıkınca süt gelmiyor gibi düşünme bebek çeneleri düşündüğümüzden çok güçlü çok güzel vakumlayıp süt çıkarıyorlar. Şiş meme mastit olmana sebep olur,yumuşak meme artık süt vereceği bebeyi tanıyor demektir ona göre yeterli süt üretiyor demektir hatta emzirme danışmanları yumuşak memeye terbiyeli meme der :)
Yumuşak meme daha iyi canım,yumuşak memenin sütü yağlı olur ve kilo aldırır bebişe. Sıkınca süt gelmiyor gibi düşünme bebek çeneleri düşündüğümüzden çok güçlü çok güzel vakumlayıp süt çıkarıyorlar. Şiş meme mastit olmana sebep olur,yumuşak meme artık süt vereceği bebeyi tanıyor demektir ona göre yeterli süt üretiyor demektir hatta emzirme danışmanları yumuşak memeye terbiyeli meme der :)
yalniz o damla harika kesinlikle ben kullaniyorum burda duymustumBenimki daha yeni yumuşadı bu yüzden bi telaş yaptım ama süt konusunda sıkıntı yaratmayacaksa böyle daha iyi diğer türlü hep sıkıntıydı (ama arkadaşa nasıl arttırdığımı anlatmak için yazdım)
bunun cevabi bence bebekle kurulan iletişime gore degisiyor. ben biriyle doyarsa digerini sagiyorum sut azalmasın diye. eger yine biriyle doydum diye geri cekiliyorsa izliyorum onu bi 10 25 dk digerini teklif ediyorum alirza emiyor almazsa sagiyorum. ya da ikisini de emiyor bir kerede. bu surec gun icinde degismekte.Zaten benimki 10 dk emiyor ama (gerci yumuşadığındandır 15 20 yapmaya başladı) sizce bir seferde iki memeyi birden mi yoksa önce birini 2 3 saat sonra emince diğerini vermek mi daha iyi
Zaten benimki 10 dk emiyor ama (gerci yumuşadığındandır 15 20 yapmaya başladı) sizce bir seferde iki memeyi birden mi yoksa önce birini 2 3 saat sonra emince diğerini vermek mi daha iyi
bunun cevabi bence bebekle kurulan iletişime gore degisiyor. ben biriyle doyarsa digerini sagiyorum sut azalmasın diye. eger yine biriyle doydum diye geri cekiliyorsa izliyorum onu bi 10 25 dk digerini teklif ediyorum alirza emiyor almazsa sagiyorum. ya da ikisini de emiyor bir kerede. bu surec gun icinde degismekte.
yalniz o damla harika kesinlikle ben kullaniyorum burdaBenimki daha yeni yumuşadı bu yüzden bi telaş yaptım ama süt konusunda sıkıntı yaratmayacaksa böyle daha iyi diğer türlü hep sıkıntıydı (ama arkadaşa nasıl arttırdığımı anlatmak için yazdım)