Bestlak diye bir damla var süt artıran 20 damla koyuyorsun 1 bardak suya. İlk ay günde 3 kez bestlak. 2 kez rezeneli humana still tea. 1 kez 1 1 çay kaşığı rezene kimyon tohumu karışımını demleyip içiyordum. Kuru kayısı kompostosu yiyordum günde 2 3 kez. İçine hurma, üzüm de eklenenilir. Vişne vs de olur. 2buçuk 3 lt de su Göğüslerim taş gibi oluyordu (olumsuz anlamda söylüyorum) ve bu yüzden sağmak zorunda kalıyordum cok sık. Meğer sık sağmak da sütü artırıyormuş. Çok artınca da bebeğin ağzına akıyor tıkanıyor.
Bunları deneyebilirsin. Ama hepsini bir anda değil. Çünkü göğüslerin o kadar dolması cok kötü (sanırım mastit oldum internetteki belirtilere göre e bebiş ne kadarını boşaltsın. Sonra futbol topu pozisyonunda emzirmek mastiti geçiriyor diye okudum burada bi postta herkesin geçmiş deneyen. 2 3 güne iyi geldi.)
Bunları bi dene istersen ama dediğim gibi hepsini bir anda değil. Şimdi sağmayı mecbur olmadan yapmıyorum, rahatladım. İçtiklerim de bi gün birini bi gün diğerini. Niye hepsini birden uygulamışım bilmiyorum.
Şimdi de cok yumuşadılar hangisi iyi bilemedim ağrı olmaması iyi ama bu sefer de yeter mi kaygısına giriyor insan. Ben de emzirme danışmanına gideceğim bakalım hastaneye. İnşallah ilgili biri olursa tavsiyesine göre hareket edeceğim.