Selam kizlar bende geldimben hamileligimi ögrendigimden beri 7,5 kilo verdim. Sürekli mide bulantisi kusma halindeyim. 1 aydir hastane ve doktor disinda hicbiryere cikmadim. Hicbirseyden zevk almiyorum. Hastalikli gibi dolasiyorum etrafta 2 haftadir kokudan eve gitmek istemedim kaynanamlara cöreklendim
Ne cins Bir doktor ya canını sıkma geçmiş olsun bu aradaKızlar başıma gelen, bişi soktu diye doktorumu aramıştım o da acile gidin dedi. Neyse gittik acile. Tam biz kayıttayken doktor kayıttaki kızlara muayene var mı yukarı cıkacagım dedi. O sırada evet biz varız dedik daha kayıt acılmadan sagolsun adam aldı bizi. Bilegimi bacagımı gösterdim. Sadece baktı. Onemli bişi yok kadın dogumcunun önerdiği bir jeli sürebilirsin dedi. Tesekkur ettik cıktık kayda gectik dedik kayıt yaptıralım borcumuzu da ödeyelim hem de resmi işlem olmuş olsun. Neyse biz öyle diyince kızlar doktoru aradı, doktor da beklesinler beni dedi. Bir 5-10dk bekledik geldi. Gectik tekrar odaya, kayıt actırmanıza gerek yoktu dedi eşim de biz kendimizi korumaya alalım resmi olsun istedik dedi. Sonra doktor madem öyle ben de damar yolu açıcam ilaç vericem dedi. Ben dedim ki ben gebeyim ilaç vb istemem siz az önce gerek yok herhangi bir şeye demediniz mi dedim, o da siz kendinizi koruyacaksanız ben de kendimi koruyacagım dedi. Neyse işte sonuc olarak biraz tartışma oldu aramızda, bana kagıt imzalattı tedaviyi kabul etmiyorum diye... gerildik ve eve geldik.
3 haftadir vitamin icmiyorum ben insallah kötü olmazBen de kusamıyorum ama sürekli hasta gibi yatıyorum
folik asit ve bir sürü vitamin olan bi ilaç kullanıyorum onu sabahları alıyordum
2 gündür akşam yatarken alıyorum ve rahatladım sanki
Ama yine halsizlik baya var
yaa ne güzel hep öyle olsun kaynanam isterdim benim kaynanam 65 70 var çok yaşlı zor konuşuyo yürüyo zaten samimi de değilim kötü de değilim tekne kazıntısı benim koca sıkıntım eltiler hele 45 yaşında var bitane çok fenaa kendi oğlu yok mehmet benim oğlum sayılır evlendiğimde bebekti diyo bana kaynanalık yapma ya çalıştı çok başlarda bende altta kalmadım çatıştık kavgalar dövüşler bitmiyodu yendim şükür sustuSizin kayinvalideleri okuyunca benimkinin ayaklarını öpmek istedim resmen,hamile olduğumu öğrenince sevinçten ağlamaktan helak oldu kadın.ayri şehirlerde olsamda hergün arar canım bisey istiyorsa ben sana kargoyla yollarım kuzum sen yeterki işte der hep.acikcasi benim en iyi sırdaşım hatta arkadaşımdır kayınvalidem,aradinmi en az 1 saat lak lak yaparız
Demekki herşey kvde bitiyor onlar nasıl yaklaşırsa bizde öyle oluyoruz onlara.
Allah sabır versin kızlar çekilmez sizinkiler valla
canım bence en mantıklısı benim oğlanda hiç süt yoğurt tüketmiyo süte biraz kakao birazda şeker ekleyip ısıtıyorum bayıla bayıla içiyo hazırdan iyidirAy konu kayinvalidelermis ama ben cok farkli bi yerden giris yapacagim kizlarsimdi ben süt icemiyorum kendimi de suclu hissediyorum icmek istiyorum hazir kakaolu sutlerden almaktansa cam sisedeki gunluk sutlerden alip kendim kakao koysam icine oyle icsem sizce zarari olur mu veya faydasi olur mu bebisime size de sorayim dedim
Demek ki çok yeni olmuş hafif kızarık demişsin ya sanki kötü bi durumda değil kasımamaya çalış o bölgeyi sıkacak dar bişey giyme geçer inşallah canım geçmiş olsunSert canım cok hafif kızarık bir de şiş
Ben de tutmam ya sonuçta zor zamanlardan geçtik riske atamamKesinlikle aynı fikirdeyim... cok anlamsız buluyorum hamilelikte oruç fikrini... tabi her fikre de saygı gösteririm ama bence sorusu bile tuhaf... reglken bile tutulmayan şey(halsiz kalmayalım diye) hamileyken tutulur mu hiç?
Çok İlginç o nasıl bir davranış ya hayret birseyKızlar başıma gelen, bişi soktu diye doktorumu aramıştım o da acile gidin dedi. Neyse gittik acile. Tam biz kayıttayken doktor kayıttaki kızlara muayene var mı yukarı cıkacagım dedi. O sırada evet biz varız dedik daha kayıt acılmadan sagolsun adam aldı bizi. Bilegimi bacagımı gösterdim. Sadece baktı. Onemli bişi yok kadın dogumcunun önerdiği bir jeli sürebilirsin dedi. Tesekkur ettik cıktık kayda gectik dedik kayıt yaptıralım borcumuzu da ödeyelim hem de resmi işlem olmuş olsun. Neyse biz öyle diyince kızlar doktoru aradı, doktor da beklesinler beni dedi. Bir 5-10dk bekledik geldi. Gectik tekrar odaya, kayıt actırmanıza gerek yoktu dedi eşim de biz kendimizi korumaya alalım resmi olsun istedik dedi. Sonra doktor madem öyle ben de damar yolu açıcam ilaç vericem dedi. Ben dedim ki ben gebeyim ilaç vb istemem siz az önce gerek yok herhangi bir şeye demediniz mi dedim, o da siz kendinizi koruyacaksanız ben de kendimi koruyacagım dedi. Neyse işte sonuc olarak biraz tartışma oldu aramızda, bana kagıt imzalattı tedaviyi kabul etmiyorum diye... gerildik ve eve geldik.
Sagol kuzum, kaşınmıyor allahtan. 2 gune gecmezse giderim tekrar olmazsa.Demek ki çok yeni olmuş hafif kızarık demişsin ya sanki kötü bi durumda değil kasımamaya çalış o bölgeyi sıkacak dar bişey giyme geçer inşallah canım geçmiş olsun
Korkma korkma iyi düşünBugün benim dr doktor kontrolüm vardi. Normalde 7+5 olmam gerekiyordu. Ancak 8 olmuşuz. Nasil oldu anlamadim. Doktor ilerden gitmiş dedi. Cok şükür:) mide bulantilarim cok kötü. Kussam rahatlayacagim belki ama 2-3 kez ancak kustum. İştahim yok hic. Taze sebze meyveler yemeye calisiyorum. Yumurta ve süt icin zorluyorum kendimi. Baska yedigim birsey de yok. 1 kilo vermişim. Tüm gün yatip uyumama ragmen vermişim. Bebegim iyi olsun da hepsine katlanirim ya. Vesveseler peşimi birakmiyor. Pespese 2 arkadasim karninda bebegini kaybetti. Ikisi de 8. Haftada. Beni de sardi korkular. O kadar tedaviden sonra kendi geldi yavrum o kadar yildan sonra. Beni birakmaz insallah
Aynen zaten o tavrı yapan doktorun muayenesi de güven vermedi canımSagol kuzum, kaşınmıyor allahtan. 2 gune gecmezse giderim tekrar olmazsa.
Zencefil iyi gelir mi acaba? Gecmiş olsun canımKızlar bir haftadır çok yorgun ve halsizim sürekli uyumak istiyorum çalıştığım için yeteri kadar dinlenemiyorum bugün boş günümDu boğazım şişti biraz ve çok halsizim doktora yazdım ne yapabilirim diye ateş var mı dedi yok dedim ama daha görmedi cevap gelmedi ıhlamur içeceğim başka ne yapabilirim bebise bir zararı olmaz inş ateşim çıkmaz ins
Yapıp yapmamak sana kalmış canım ben yaptım sabahina neredeyse birseyim kalmamisti bogazim şişmişti Hamilelikten dolayı içme ama gargara yap demişti aile hekimi. Bir tane ada çayı yarım çay kaşığı zencefil 1 yada 2 tane karanfil 5 yada 6 damla limon bu malzeleri sıcak suda yarım kupaya demleyip gargara yapıp uyuyorsunKızlar bir haftadır çok yorgun ve halsizim sürekli uyumak istiyorum çalıştığım için yeteri kadar dinlenemiyorum bugün boş günümDu boğazım şişti biraz ve çok halsizim doktora yazdım ne yapabilirim diye ateş var mı dedi yok dedim ama daha görmedi cevap gelmedi ıhlamur içeceğim başka ne yapabilirim bebise bir zararı olmaz inş ateşim çıkmaz ins
bende görürüm annemin hatalarını kızarım da tamam üzülüyorum ama kabullenemiyorum erkeklerde yok o inşallah benim oğlum da annesine düşkün olur ben zaten gelini severimo ne demek neden büyütemicen. benim eşim şansım bu konuda bişey demez bana karışmaz çok. ama annesiyle ilgili bişey dedimmi kızıyor tabi. sevgisizliğini göremiyor ben annemin hatalarını görüyorum halbuki.
yaa ben ilk hamileliğimde çok kızdım onlara benzeyecek diyede çok korktum ama öyle ol adı şükür aynı benKızlar olay Kasım annelerinden çıkmış
Hamileyken kime kızarsan kime öfkeyle bakarsan çocuk ona benzer derler bizim burda
Bence boşverin bunları konuşupta kendinizi germeyin
Çünkü hakikaten hamileyken nasıl bi ruh halindeyseniz çocuk doğunca onun karakterine yansıyor
Rahat olun sallayın
Bebeğimizi düşünelim sadece
canım diğer gruplara bi bak yapanlara danış bence bi haziran temmuz annelerinin hazırdır mesela tamamen ilk sayfalarısaol canım kız ben çok anlamam mesela kilo ve hamile takibi tablosu yapalım dedim ama nası yapcam nerden biliyim :)
canım aynıyız analarımızda aynıymışBenim geçen hamileliğimde böyleydi. Annemde de bulantı olmazmış hiç. Şans diyelimama işte o halsizlik ve uyku hali ve şişkinlik beni mahveden de o. Az kaldı şu 3 ayı tamamlayalım da hayırlısıyla daha rahatlıcaz inşallah.
benim büyük eltim ben nişanlıyken hamileydi 9 ay çektiBeim annemde de çok olurmuş.inşallah inşallah hayırlısı. Tadını çıkaramıyoruz valla hastayım resmen
He ya . O yüzden hep halsizlik oluyor işte. Hastayım resmen. Uzanıyorum hep.
Ayyy umarım. Etrafimdakiler de öyle diyor. Ama 9 ay çeken de varmış. Umarım en fazla 3 ay da geçer de tadını çıkarırız bu güzel ve mucizevi gunlerin.
rahmin özürlü nedir yaa cahillik diz boyu hiçmi edep adap bilmez bazı insanlarBaşta hep "bizim iyiligimiz icin diyor. Aman agzimizin tadi bozulmasin Ali Rıza Bey" modundaydi. Simdilerde haklısın demelere basladi cok şükür
Kiz Allah islah etsin onu ne uzcem kendimi. Rahmin özürlü dediginde beddua ettiydim trafik kazasi geçirdiler ucurumun kenarinda asılı kalmışlar. O yüzden artik acmiyorum agzimi. Saldim yani
yaa canım inşallah önemli bişey değildir gittin mi acileKızlar sabah beni bişi ısırmıştı, şişliği gecmeyince doktoruma sordum. Acile git dedi eşimi beklşyorum acile gidicez(
ben ilk gün deneyeceğim zorlanırsam bozarım bidaha devam etmem tutabilirsem bir gün tutup bir gün boşta bırakabilirim seneyede emzirdiğimiz için tutamayız çünkü çok borç olur 6 aydan sonra olsa tutulmaz ama şuan daha çok minikler çoğumuz bulantıdan bişey yiyemiyo ilk 3 4 ay sorun olacağını sanmıyorum haftaya doktora gideceğim onada danışacağım ama bide benim güvenim işim geceleri çalıştığım için gece boyu işteyim yer içerim gündüzde işten çıkınca 1 2 ye kadar uyurum çok eksik kalmaz vücudum su falan içerim bol bol bir gece evdeyim bir gece işteyim işteyken tutarım evdeyken tutmam olmazsaKızlar oruç tutmamızda sakınca olucakmi acaba tutabilecekmiyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?