- 13 Haziran 2013
- 1.944
- 3.919
Biz de eşimle 3 cocuk da da bunu denedik ama bu inat keyfi olursa ıkı uc adım atıyor yoksa tövbe billah popoyu kaldırıp da gitmiyor. Hele babayı karşısında görünce pavlovun köpeği gibi şartlanıyor hiç kalkmıyor. Eşim abarttığımı söylüyor. Yürümeyen cocuk mu varmış.. Cocujlarım içinde en kolay büyüttüğüm bu uyku ve yeme düzeni olarak... Sanırım bunun tembelliğinden çekeceğim.Bizde bu yöntemi denedik. Birimiz arkasında birimiz önünde. Ellerini tutarken yavaşça bıraktık. Karsisindaki hadi gel oğlum dedi. Bizimki boşluğa bırakır gibi hopp kendini attı her defasında. Koltuktan atlar gibi. Bizde kendi haline bıraktik. Sonra yürüdü işte . Her çocuk farklı işte. Miraç üç çocuk annesi. Ama her çocuk o kadar farklı gelişim gösteriyor ki. Her çocukta yeni bı tecrübe ediniyor insan. Ayakta duruyomus zaten. Bence yakındır yürümesi
Sen anlation ya üç numarayi. Çok tatlı gelio gözümeBiz de eşimle 3 cocuk da da bunu denedik ama bu inat keyfi olursa ıkı uc adım atıyor yoksa tövbe billah popoyu kaldırıp da gitmiyor. Hele babayı karşısında görünce pavlovun köpeği gibi şartlanıyor hiç kalkmıyor. Eşim abarttığımı söylüyor. Yürümeyen cocuk mu varmış.. Cocujlarım içinde en kolay büyüttüğüm bu uyku ve yeme düzeni olarak... Sanırım bunun tembelliğinden çekeceğim.Tabi işi güç yaparken korkumdan mecburen mama sandalyesine oturtuyorum. Onun da etkisi var. Ah korona bir biteydin... Artık kadın alayım dıyom ben anca yemek yapıyom camasır yıka katla ütüle cocuklara ödev yaptır.. Nevresim degıstır yıka et. Evi eşim süpürüyo ben viledayla sılıyom. Eşim toz alırken ben banyoları ovuyorum... O da yıldı artık... Haftasonu beraber ev işi yapıyoruz.... Artık o da bul temiz birini gelsin taksın maske yapsın temizliği diyor... Camlarını b... Götürüyor.. Heryerde cocujların parmak izi. Gerçi gelen gıdenımız yok.. Ben işte kafaya takıyom. Eşim gıbı rahat olmak var. Yemek yapıyor musun evi süpürüp sıliyor muyuz bizden iyisi yok diyor... 3 erkek cocugu bu boru mu diyor haklı da işte gel de bunu içime anlat.
Biz ilk cocuk doğup ben 2.ye hamile kalınca bebeğe birsey okur korkusuyla kadın almaya başladım. Tabi ekonomik okarwk da borc falan kalmamıştı. Güvenilir biri bulunuyor hatta ben 3.ye hamileyken evin anahtarını bırakıp okula gudıyırdum gelınce ev temiz oh mis... Biz 1numarafwn çok cektik tüp bebek olan.. Zor kanamalı hep hastanede yatmalı Bır gebelık... Oh şükür doğurdum dedim uyumayan bir bebek.. Sonra yemeyen bir bebek ve cocuk oldu. Hep kg olarak çok gerilerde. 7 yasına girecek hala 22 kg düşün. Büyük sürekli hasta olurdu az mı hastanede yattı.. Ortanca tam orta karar herseyi dengeli oldu.. 3 numarada ben çok dua ettim Allahım kimsem yok sen bana sakin ılımlı uyuyan yiyen bir bebek ver bin şükür.. Zamanla da yürür.. Sağlıklı olsunlar da buna şükür. Eşim de diyor 37 yasında doğurdun şükredelim sağlıklı.. Ya dıyorum ne var yasında bu yasta daha yenı evlenenler varSen anlation ya üç numarayi. Çok tatlı gelio gözüme. Benm bir numara için herkes ne kadar sakin derdi. Öyleymiş meğer. Oturan boğa gibi boğum boğum kollar önüne koy oyuncak oynasın . Yesin içsin. Ohh mis camları üç ayda bi eşim siliyo. Parmak izi asla bitmez. Koridorda boy aynası var. Silsem de aynı. İki dakika sonra siviyolar resmen. . Bizim için yeni ev düzeni sil süpür. Çamaşır bulaşık hallet. Yemek en önemlisi . Bu kadar. Ne güzel işte eşin yardımcı alalım diyo. Benimki her türlü insan var manyak var hırsız var sapik var diyo. Eve nasıl alcaz dio. Ağır işleri ben yaparm dio . Yapio da zaten. De düzenli gelen biri olsa hiç fena olmazdı yani bizim bir numarayla iki numaranın karakteri çok çok farklı. İkinci çok zorluyo. Canı sağolsun. Allah sana acımış üçüncüyü halim selim bı evlat vermis. Benimde ilk çocuk tecrübesizlik diye uslu olanı ilk vermiş. İkinci fırlama . Zaten diyorum ben. Benim ikinci ilk çocuğum olsaydı, muhtemelen bidaha dogurmazdim
Bizim saglayamadigmiz dengeyi Rabbim sağlıyor işte. Benim ikinci gebelik kanamaliydi. Çok zor geçti. El uyusmlari oldu. Bıcak tutup patates soyamaz haldeydim. Sonra üç ay plesantanin yeri sıkıntıydi. Doktor her an anı kanama anı doğum olabilir diyordu. Çamaşır dahi asma hiç bı iş yapma diodu. Eşim benden sadece yemek pisirmemi istedi. Ben sadece pratik yemek yapardim. Büyük oğlanı doyururdum. Eşim işten geliince hemen işlere girisirdi. Hakkını asla ödeyemem. Yani bende üçüncüyü dört sene sonra falan dunusuyorum. Tabi istediğim an hemen olursa bende 35 falan olcam o zaman. Benim kolay olmuyor. Görünen bı sıkıntı yok ama hamile kalmam iki seneyi buluyor. Çok kısır muamelsi yaptılar bana zamanında. On senelik evliyim. İki oğlum var. Öncesinde bı kimyasal gebelik oldu. Birde iki aylık karnım kaybettim bebegimi. Şimdi bebek bebek diye kafamı yiyen herkes uzaklara kaçtı. Ne bir gece benimle sabahlayan oldu. Ne sen biraz dinlen biz iki saat çocuğu bakarız diyen. O yüzden hep dua ederim Allah'ım bizi kimseye muhtaç etme. Maddi manevi. Kimseyi de bize muhtaç etme. Aminn. Biz kendi bacağından asılan cinsteyiz. Kimseye minnetim de yok eyvallahim da. Su bikac sene zor olcak ama büyüyorlar işte. Şimdi kırk yaşında evlenenler var. Evlenme yaşı gecikti ama bir o kadar da doğurganlık azaldı. Bilmem bizden sonraki nesil nasıl olcak. ,Biz ilk cocuk doğup ben 2.ye hamile kalınca bebeğe birsey okur korkusuyla kadın almaya başladım. Tabi ekonomik okarwk da borc falan kalmamıştı. Güvenilir biri bulunuyor hatta ben 3.ye hamileyken evin anahtarını bırakıp okula gudıyırdum gelınce ev temiz oh mis... Biz 1numarafwn çok cektik tüp bebek olan.. Zor kanamalı hep hastanede yatmalı Bır gebelık... Oh şükür doğurdum dedim uyumayan bir bebek.. Sonra yemeyen bir bebek ve cocuk oldu. Hep kg olarak çok gerilerde. 7 yasına girecek hala 22 kg düşün. Büyük sürekli hasta olurdu az mı hastanede yattı.. Ortanca tam orta karar herseyi dengeli oldu.. 3 numarada ben çok dua ettim Allahım kimsem yok sen bana sakin ılımlı uyuyan yiyen bir bebek ver bin şükür.. Zamanla da yürür.. Sağlıklı olsunlar da buna şükür. Eşim de diyor 37 yasında doğurdun şükredelim sağlıklı.. Ya dıyorum ne var yasında bu yasta daha yenı evlenenler var
Var mı Zera cidden hadi sen uyu, hadi yürüyüşe çık bebeğe biz bakarız diyen gerçekten. Ben anca markete, pazara giderken bırakıyorum kv ye. Kendi ailem zaten uzakta, gelince de 2 gün anca kalıyorlar. Onda da annem evi temizliğe başlıyor, peşinde bende yardım edeyim diye daha çok yoruluyorum. Ha niyeti evimi düzene sokup gitmek aslında.Bizim saglayamadigmiz dengeyi Rabbim sağlıyor işte. Benim ikinci gebelik kanamaliydi. Çok zor geçti. El uyusmlari oldu. Bıcak tutup patates soyamaz haldeydim. Sonra üç ay plesantanin yeri sıkıntıydi. Doktor her an anı kanama anı doğum olabilir diyordu. Çamaşır dahi asma hiç bı iş yapma diodu. Eşim benden sadece yemek pisirmemi istedi. Ben sadece pratik yemek yapardim. Büyük oğlanı doyururdum. Eşim işten geliince hemen işlere girisirdi. Hakkını asla ödeyemem. Yani bende üçüncüyü dört sene sonra falan dunusuyorum. Tabi istediğim an hemen olursa bende 35 falan olcam o zaman. Benim kolay olmuyor. Görünen bı sıkıntı yok ama hamile kalmam iki seneyi buluyor. Çok kısır muamelsi yaptılar bana zamanında. On senelik evliyim. İki oğlum var. Öncesinde bı kimyasal gebelik oldu. Birde iki aylık karnım kaybettim bebegimi. Şimdi bebek bebek diye kafamı yiyen herkes uzaklara kaçtı. Ne bir gece benimle sabahlayan oldu. Ne sen biraz dinlen biz iki saat çocuğu bakarız diyen. O yüzden hep dua ederim Allah'ım bizi kimseye muhtaç etme. Maddi manevi. Kimseyi de bize muhtaç etme. Aminn. Biz kendi bacağından asılan cinsteyiz. Kimseye minnetim de yok eyvallahim da. Su bikac sene zor olcak ama büyüyorlar işte. Şimdi kırk yaşında evlenenler var. Evlenme yaşı gecikti ama bir o kadar da doğurganlık azaldı. Bilmem bizden sonraki nesil nasıl olcak. ,
Var var olmaz mı. Benim ablam ilk torunu doğurdu. Annem ve ben pervane olduk ablamın etrafında. Görümcem de kendi tarafında ilk çocuğu doğurmuş. Kaynanam gece gündüz peşinde dolaşmış. Hala der ben büyüttüm çocukları diye. Bize sıra gelince kimse kalmadı elde. Annelerin yaşı ilerledi. Ne bilim. Biizm sanssizligimiz belkide. Yada biz eşimle çift olarak çok ağlayan şikayet eden insanlar olmadığımız için ailelerimiz umursamıyor sanki. Napalim . Canımız sağolsun. Evi düzene tam koydum diyorum. Öbür taraftan kayıyor sankiVar mı Zera cidden hadi sen uyu, hadi yürüyüşe çık bebeğe biz bakarız diyen gerçekten. Ben anca markete, pazara giderken bırakıyorum kv ye. Kendi ailem zaten uzakta, gelince de 2 gün anca kalıyorlar. Onda da annem evi temizliğe başlıyor, peşinde bende yardım edeyim diye daha çok yoruluyorum. Ha niyeti evimi düzene sokup gitmek aslında.
Bende pandemiden dolayı eşim en az 7 gün gidip dönmeyince sıkıntıya girdim. Normal de 15 gün, 1 ay gidip eve hiç gelmiyordu, şükür 7 güne düştü. Evde tek başıma 2 çocukla perişan oldum resmen. Aynen benim de tek çocukla düzenim vardı. Biraz da çocuğun mizacından sanırım benim büyük akıllı usluydu. Bacağıma sarılı sürekli ağlıyor bu ben iş yaparken.Var var olmaz mı. Benim ablam ilk torunu doğurdu. Annem ve ben pervane olduk ablamın etrafında. Görümcem de kendi tarafında ilk çocuğu doğurmuş. Kaynanam gece gündüz peşinde dolaşmış. Hala der ben büyüttüm çocukları diye. Bize sıra gelince kimse kalmadı elde. Annelerin yaşı ilerledi. Ne bilim. Biizm sanssizligimiz belkide. Yada biz eşimle çift olarak çok ağlayan şikayet eden insanlar olmadığımız için ailelerimiz umursamıyor sanki. Napalim . Canımız sağolsun. Evi düzene tam koydum diyorum. Öbür taraftan kayıyor sankitek çocukta ne kadar duzenliymisim ben meğer . Şimdilerde anlıyorum bunu
Aynı aynı. Büyük çocuk usluymus bebekken. Küçük bacağıma yapisip ağlıyor sürekli. Valla bebek bensiz dursa otursa oynasa çok ta pratigimdir ben. Ama o kadar zorlanıyorum ki. Bulasiklari camasirlari çöp poşetine basıp atasim geliyor bazenBende pandemiden dolayı eşim en az 7 gün gidip dönmeyince sıkıntıya girdim. Normal de 15 gün, 1 ay gidip eve hiç gelmiyordu, şükür 7 güne düştü. Evde tek başıma 2 çocukla perişan oldum resmen. Aynen benim de tek çocukla düzenim vardı. Biraz da çocuğun mizacından sanırım benim büyük akıllı usluydu. Bacağıma sarılı sürekli ağlıyor bu ben iş yaparken.
Anneme göre benim elim pratik değilmiş. Artık 2 çocukla iş yapmaya alışmalıymışım.
Amin çok teşekkür ederimÇok sevindim kararınasağlıkla gelsin inşallah yavrucak. Büyük kuzuna da şifa versin. Allah kolaylaştırsın
Anneleri memnun etmek neden bu kadar zor, ben de anlayamıyorum. Herkesin yaradılışı farklı, oldum olası sevemedim gitti ev işini, hep kafam derse araştırmaya bastı, tövbe sevemedim. Yine de yetecek kadar kararında herşeyi yaparım, fakat o telefon konuşmalarımızda annem hep laf etmek için bişey bulur, ay ben senin yerinde olacaktım da. Ne zaman olumsuz cümleye başlasa ben kapatıyorum artık telefonu, napimBende pandemiden dolayı eşim en az 7 gün gidip dönmeyince sıkıntıya girdim. Normal de 15 gün, 1 ay gidip eve hiç gelmiyordu, şükür 7 güne düştü. Evde tek başıma 2 çocukla perişan oldum resmen. Aynen benim de tek çocukla düzenim vardı. Biraz da çocuğun mizacından sanırım benim büyük akıllı usluydu. Bacağıma sarılı sürekli ağlıyor bu ben iş yaparken.
Anneme göre benim elim pratik değilmiş. Artık 2 çocukla iş yapmaya alışmalıymışım.
Canım 18 aya kadar normal diyor uzmanlar ama için rahat edecekse götürün tabii.Benim tembel oğlum yürümüyor. Heryere emekleyerek gidiyor zaten geç emeklemişti.. Ayakta duruyor ama hemen oturuyor.. Yürütmeye cabalıyorum. İstemiyor ve ağlıyor. Yürüme arkadasım aldım ya İnsan 2 ıttirir nasıl bebe bu. Oturdu önüne aldı düğmelere basıyor. Abileri ittirdi heves edip peşinden girmedi bıle. Ben tuttum elkeeıne verdım hop gene oturdu.. Tekrar yürüyeçi çıkardım gene zıplaya zıplaya gıdıyor adım atmıyor.. Ben dra gotürsem mi. Hoş gitsek ne diyecek cesaretini kırmayın yürür. Benım artık kolum belim dayanmıyor
Öncelikle sağlıkla doğsun bebeğinizKızlar merhaba. Geçen yazmıştım. Üçüncü bebeğime hamile kalmışım. Aldırmayı düşünmüştüm. Belki hatırlarsınız. Vazgeçtim. Doktora kürtaj için gün almaya gittim tek başıma. Allahım dedim bir ışık birşey gönder bana ne olur. Saatim geldi muayeneye girdim. Doktor baktı. Hamilesin dedi. Evet ama aldırmayı düşünüyorum dedim. Ben bir sorun olmadığı sürece kürtaj yapmıyorum dedi. Ağlamaya başladım eve geldim eşime doğsun ne olur bakarız dedim tamam doğsun dediçok zor olacak ama Allah büyüktür. Bana yardım edecek biliyorum
Galiba iki yaş olcak araları. Üçüncü bebeği geliyor.Öncelikle sağlıkla doğsun bebeğiniz
Araları ne kadar olucakyakın mı ki?
Oy msallah tosun paşa yürüyünce çırpar kiloları fit olurÇok ağır değil sanki 12.5 kg.. Yiyecekleri az az veriyorum ona kalsa yer. Bu ara hep azı diş çıkarıyor yemesi azaldı gibi. Daha tombalakları görüyorum yürüyorbizimkinin boyu da var. Belli değil sadece belimi agrıtıyor
Bence çok yakınÖncelikle sağlıkla doğsun bebeğiniz
Araları ne kadar olucakyakın mı ki?
Arkadaşın bebeği 2 aylıkken hamile kalmıştıBence çok yakınbüyük oğlum 7 yaşına girdi. Küçük 15 aylık. Aralarında 23 ay gibi birşey olacak doğunca. Napcam bilmem bu arada çok teşekkür ederim
Anne nasıl şimdi. İyi miArkadaşın bebeği 2 aylıkken hamile kalmıştı
İyi, ikisi de büyüdü. Başta çok zorlandım ama şimdi beraber oynuyorlar diyordu. Biri kiz biri erkek toptan kurtulduAnne nasıl şimdi. İyi mi
Maşallah. Bakalım benim nasıl olacak. 1 sene sonrayı düşünemiyorumİyi, ikisi de büyüdü. Başta çok zorlandım ama şimdi beraber oynuyorlar diyordu. Biri kiz biri erkek toptan kurtuldu