Aynı şeyi kızımda yapıyordu 8 aylık sıralamaya başladı 10 aylık ilk adım attı 2 ay boyunca tek adım attı öne doğru sonra popo popo oturuyordu emeklemeye devam ediyordu. Doktora sormuştum hevesi kırılmıştır dedi onu cesaretlendirin. Annem çok korkuyordu düşücek vs. Diye . O cesareti toplamak 1-2 ay alıcak emin olup kalkıcak direk yürüycek... bizde öyle oldu ilk yürüdü hatta koştu düşen bebek olmadıKızlar bebeği hala yürümeyen var mı.. Benim ki ayakta 5 sn duruyor hop popoyu yere koyuyor. Tutarak yürütüyorum ama 2 turdan sonra ağlıyor oturuyor. 2 oğlum hemen yürüdü. Bu 16 aylık olacak hala yürümüyor. Emekleme heryere tin tin gitmek kolayına geliyor. Çıldıracağım. Bugün de pastel boya yerken yakaladım agzı boya doluydu. Bu ne var ne yok yiyor. Herseyi ağzına atıyor... Yürümüyor dra mı götürsem.. Ocakta doğanlar yürüdü benim ki hala emeklıyor çıldıracagım
Kayınvalidem de demişti, al diye evde heryer oyuncak bir sürü yayıntı var diye almadım.. Ama alayım. En son gecen ay menenjit aşısı yaptırınca 12 kgydu artık belim dayanmıyor. Bu da ben ölçülü vermelermdendolayı. Ona bıraksam herseyı yıyecek. Herseye atlıyor yemek için. Babası erkek cocuk ver yesın nolcak dıyo.. Gene de vermıyorum. Azı dişleri çıktı o gün dut vardı masada uzanmış yemiş.. Allahtan bogazına kaçmamış. Zaten bunun emrklemrsi de cok geç olmuştu. Yürümesi de öyle olacak sanırım. Herkesınki yürümüş bir benımkı kalmış. Bizim ki hıc gayret etmedi ki cesaretini kıralım. Asla hevesini kıracak bırsey de yapmadım ama abileri yapmış olabılırSenin tosun biraz üşengeç.Baska sorun yok ende.Bir de kilosu da vardi masallah.Ondan da olabilir.Bak benim tüysıkletlere et tutmuyolar koşturmaktanışin şakasi da yürüme arkadaşı var mı ? Bizde cok hizlandirmisti o sureci.Ugur 2 hafta ara ara onun pesinden suruo dogum gununden 3 gun sonra yurumustu .Etkisi oluyor yurume arkadasinin.
Benim ki de bir dönem öyleydi Chelzy, yiyebilen çocuk taneli birşey değince ağzına tükürüyordu. O ara ezerek yedirdim. Sonradan düzeldi. Diş ile ilgili sanırım, damakları ağrıyorsa.Simdi fotograflara baktim.1 ay once borek yiyormus.Yaklasik 1 aydir saniyorum.Aksam sadece burgu makarna verdim.En az 10 tanesini atti agzindan sonra yemege basladi arada cigniyor.%50 tembellik %50 alt azilar diye dusunuyorum.
Kayınvalidem de demişti, al diye evde heryer oyuncak bir sürü yayıntı var diye almadım.. Ama alayım. En son gecen ay menenjit aşısı yaptırınca 12 kgydu artık belim dayanmıyor. Bu da ben ölçülü vermelermdendolayı. Ona bıraksam herseyı yıyecek. Herseye atlıyor yemek için. Babası erkek cocuk ver yesın nolcak dıyo.. Gene de vermıyorum. Azı dişleri çıktı o gün dut vardı masada uzanmış yemiş.. Allahtan bogazına kaçmamış. Zaten bunun emrklemrsi de cok geç olmuştu. Yürümesi de öyle olacak sanırım. Herkesınki yürümüş bir benımkı kalmış. Bizim ki hıc gayret etmedi ki cesaretini kıralım. Asla hevesini kıracak bırsey de yapmadım ama abileri yapmış olabılır
Bı yumurta sarısı yiyorsa iyi bence. Benimki bazen çeyrek bazen yarım yiyor. Önceden önünde tabak hazilardim. Hep çöpe gidiodu. Benimde sinirim bozuldu. Kendi tabağımda ne varsa ona da yediriyorum. Yediği kadar. Bazen iyi yiyor. Bazen kahvatliya agzini sürmüyor. Anne sütü alıyor. Corba yoğurt meyve sevio . Pirinç unlu meyveli muhallebi sevio. Pilav makarna yiyor. Paslanmış patates sevio. Ama bazı günler iyi yer. Bazı günler hiç yemez. Artk sitres yapmıyorum. Bende anne sütüne güveniyorum. Sütten ayrılınca napcam hiç bilmiyorum. Akışına biraktim ben.Haha dimiii hamilelikte o donembenim 16 ay olucak hala kilo aldirma cabam bitmedi
Cook gecmis olsun canim.Allah bir daha yasatmasin.Bu reddetme bizde resmen devir teslimle oluyor.1 bucuk aydir biriyle istahsizligin dibini gorduk.Tam duzeldiii 3 gun yemek,uyku her sey iyiydi.Bu defa oburu basladi dis yuzunden uykusuzlugaBen nasil yoruldum tahmin edemezsin.Bazen cok tahammulsuz olabiliyorum.Bir de ustune online dersler.Ne kadar oglanlarin yemek duzenine gore ayarlasam da ders programini ucu ucuna yetisti hep.Nasill bir stress.Kahvalti ogle yemegini ders baslayana kadar yetistirme.stresi.Bıdık olanin 1.yumurta.sarisini 45 dk da yemesi...Harap oldum resmen.Dizginlemeye calisiyorum kendimi.Sukur somestr girdi de zaman kisitlamamiz bitti
Yirmi dişe tamamlayacak. Senin hızlı gitmiş masallahStres yapma canm 18. Aya kadar normalmiş. Yürüyemeyen bebek var mı elbet yürüyecek . Benimkide emeklemeyi çözünce bırakmıştı 11 aylıkken. 14. Ayda yürüdü simdi eli totosunda dayı dayı geziyo telaş yapma zamani vardır . Ağıza sokma bizde de var heeeerseyi sokuyor agzina . Oyun kuramıyorum, oynatamiyorum. Lego aldim cok ovdukleri balik tutma oyununu aldim ahşap, ısırıp ısırıp attı. Boya vs denemedim korkumdan. Bide salya akıtıyor 16 dişi var daha gelecek mi dişi ya.
Evde akülü araba var canım, koca traktör var. Ev hep erkek cocuk oyuncagı dolu. Onlarla denedik ama o ittirmek yerine binmeyi seviyor. Yani tembellik ruhunda var.Bizimki akülü araba sevdasıyla yürüdü kendi indi bindi eğer imkan varsa al seviyolar büyuncede zaten kullanır büyüklerde kullanır iyi bişey ama pahalı galiba...
İnşallah ben diğerlerinde hiç ugrasma işim az emekleme den sonra ikiside 10 aylıkken yurudu dogumgünlerınde koşuyırlardı.. Bu yazık oturan boğa.. Hiç kalkası yok.... Istedı seyı almak için emekler, koltukta sıralar.. Kumanda tek aşkı ona basarken unutuyor 4 ya sa 5 sn ayakta kalıyor. Ben cesaretini kırmadım ama abileri yapmıştır. Yavrumun ustune çyllanıyorlar.. O da kendinı savunmak ıcın cırmalamayı, ısırmayı ve tekmelemeye öğrendi.. O gün bir tekme attı buyugun burnunu kırıyordu.bacaklar gülle gibiAynı şeyi kızımda yapıyordu 8 aylık sıralamaya başladı 10 aylık ilk adım attı 2 ay boyunca tek adım attı öne doğru sonra popo popo oturuyordu emeklemeye devam ediyordu. Doktora sormuştum hevesi kırılmıştır dedi onu cesaretlendirin. Annem çok korkuyordu düşücek vs. Diye . O cesareti toplamak 1-2 ay alıcak emin olup kalkıcak direk yürüycek... bizde öyle oldu ilk yürüdü hatta koştu düşen bebek olmadı
Sıralıyor emekliyor ayakta durmaya da başlamış. Yakındır yürümesi. Bı sorun olsa siralayamaz ki. Ayağın üstüne basamaz. Bence normal. Birazcik ta tembel tosun paşaEvde akülü araba var canım, koca traktör var. Ev hep erkek cocuk oyuncagı dolu. Onlarla denedik ama o ittirmek yerine binmeyi seviyor. Yani tembellik ruhunda var.
İnşallah ben diğerlerinde hiç ugrasma işim az emekleme den sonra ikiside 10 aylıkken yurudu dogumgünlerınde koşuyırlardı.. Bu yazık oturan boğa.. Hiç kalkası yok.... Istedı seyı almak için emekler, koltukta sıralar.. Kumanda tek aşkı ona basarken unutuyor 4 ya sa 5 sn ayakta kalıyor. Ben cesaretini kırmadım ama abileri yapmıştır. Yavrumun ustune çyllanıyorlar.. O da kendinı savunmak ıcın cırmalamayı, ısırmayı ve tekmelemeye öğrendi.. O gün bir tekme attı buyugun burnunu kırıyordu.bacaklar gülle gibi
Cnm bebegin tombulsa üşeniyor dur benim ikisi 10 aylikken yürüdü üçüncü ise yaşında ancak yürüdü ozaman doktora sormuşdum 18aya kadar normal demişti bekle biraz daha hareketlerini gözetle sen bilirsin az çok yürüme çabası varmı diye diyeKızlar bebeği hala yürümeyen var mı.. Benim ki ayakta 5 sn duruyor hop popoyu yere koyuyor. Tutarak yürütüyorum ama 2 turdan sonra ağlıyor oturuyor. 2 oğlum hemen yürüdü. Bu 16 aylık olacak hala yürümüyor. Emekleme heryere tin tin gitmek kolayına geliyor. Çıldıracağım. Bugün de pastel boya yerken yakaladım agzı boya doluydu. Bu ne var ne yok yiyor. Herseyi ağzına atıyor... Yürümüyor dra mı götürsem.. Ocakta doğanlar yürüdü benim ki hala emeklıyor çıldıracagım
Sıralıyor bikac saniye ayakta desteksiz duruyor demiş. Normal geldi bana. Benim büyük tombikti yaşında yürüdü. Küçük zayıf erken yürür dedik küçük 13.5 aylik yürüdü. . Her bebek farklı . Bende 18 aya kadar normal diye biliyorum. Benim ablam da yuruymuyomus. Birbucuk yaşında ben doğmuşum. Bizim büyük kuzen ablamı ordan oraya çeke çeke yürütmüşCnm bebegin tombulsa üşeniyor dur benim ikisi 10 aylikken yürüdü üçüncü ise yaşında ancak yürüdü ozaman doktora sormuşdum 18aya kadar normal demişti bekle biraz daha hareketlerini gözetle sen bilirsin az çok yürüme çabası varmı diye diye
Memlekete giderken dönerken mahvolduk. Virajlı berbat yollar kusa kusa bihal olmuştu çocuk. Ama şehir içinde öyle bir durum yok. Zaten arabaya binişinin ikinci dakikasında uyuyakalıyorKızlar bebeğinde araç tutması olan var mı? Ben artık bezdim gercekten yarım saat dayanamıyor
Bizim uyku düzenimiz çok fenaydı 3 aydır. Tüm gece memede uyumak istiyordu 10 dakikada bir uyanıp meme istediğini bilirim. Hem uykusuz halleri hemde beslenme sorunları yüzünden Memeyi 12 gün önce bıraktım. 2 gecedir çok iyiyiz maşallah diyeyimArkadaslar gece uyanmalari nasil cocuklarinizin? Benim baya canimdan bezme noktasinda. Uyku gecislerini yapamiyor sanki belli bir saatten sonra uyutamiyorum da kolay kolay yerine koyuyorum uyaniyor uyutmaya calisiyorum kendini atiyor. Gercekten cok yipraniyorum geceleri. Hala emziriyorum ama geceleri 1 veya maksimum 2 kez emiyor.
Kızima araç tutması hiç yaşamadık ama ufak bebekligi dahil çok çabuk kusabilen bir bebek.Doktor bir surup vermişti bize kızım hasta ve antibiyotik yüzünden kusarken.Beynin o kusmayla alakalı bölgesini etkisiz mi yapiyormus baskiliyor muymus öyle bir seydi, aklıma yatmadı kullanmadık.Ama şurubu araştırdığımda genelde yolculuk yaparken kusan bebeklere çocuklara verildiğini okumuştum.Allah kolaylık versin,kusan bebek cok zor..Kızlar bebeğinde araç tutması olan var mı? Ben artık bezdim gercekten yarım saat dayanamıyor
Benimkinin gündüz uykusu bazen yarım saat bazen bir saat. Tek uyku. Böyle olursa gece uyansa da kendi kendine uykuya dalıyor geri. Eğer 2 saat uyumuşsa bittik. 2de zor bela uyutuyorum. Sabah kadar milyon kez uyanıyor çığlık çığlığaArkadaslar gece uyanmalari nasil cocuklarinizin? Benim baya canimdan bezme noktasinda. Uyku gecislerini yapamiyor sanki belli bir saatten sonra uyutamiyorum da kolay kolay yerine koyuyorum uyaniyor uyutmaya calisiyorum kendini atiyor. Gercekten cok yipraniyorum geceleri. Hala emziriyorum ama geceleri 1 veya maksimum 2 kez emiyor.