2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Ne kadar süredir böyle. Bogazlari acıyor olabilir mi. Yada dişleri zor cikiyorsa damarları çok aciyo olabilir.

Benim kızım hiç ek gıda yemiyor diyebilirim ek gıdaya gecerken 7. Ayında idrar yolu enfeksiyonu gecirdi hem kilo kaybı yaşadı hemde ek gıdayı reddetti. Dişlerini çok zor çıkartıyor. İlk dişi 10. Ayda çıktı şuan üstte 4 altta 2 dişi var. Son 3 aydır kaşıkla yemeyi tamamen reddiyor. Yaşıtlarından oldukça geride kaldı 1 yaşında 3 persentile düştü. Yüksek kalorili süt (mama) ile durumu toparlamaya çalışıyoruz şuanda. Arada köfte veririyorum canı isterse şakur şukur çiğneyip yutuyor benimki. Bence iştahsız değil iştahsızın dibi
Neyse konuyu uzatmayayım eğer ki benim ki çiğnemeyi unutmadıysa hiç bir bebek unutmaz. Bence üstüne düşmeyin damakları acıyordur muhtemelen

Chelzy seni görmeyi özlemişim.Aklima hamilelik döneminde bizim bebeklere kilo aldırma çabamız geliyor.
Kızım uc hafta önce havale geçirdi,geçen hafta boğazına bir şey takıldı sandık doktor doktor gezdik şükür bir şey çıkmadı ama o gün hem emmeyi reddetti daha emmedi hem de yiyeceği gıdalara karşı sert tutum oluştu.Yaklasik beş gün yediği çorba bile olsa ağzında tutup yutmamak için kendini zorladi.Suan o kısmı hallettik.Ama katı gıdayı ogurmeye devam ediyor.Oncesinde de çok iyi değildi bu iste ama belli başlı şeyleri sever yerdi kasar, zeytin,ekmek,köfte, makarna, pilav gibi.Suan bunlara asla yanaşmıyor.Bugun yıldız sehriyeden makarna gibi bir şey yaptım yediremedim,yoğurtla anca tüketebildi.Cignemiyor yutuyor. Üst azı dişleri çıkmaya çalışıyor buna bağlıyorum.Ama çok yoruldum.
Ama ilginç bir bebek,cevizi elimdeyken dişiyle kırıp çiğneyerek yiyebiliyor.Gel de delirme

Çocuklarım uslu denebilirdi ama büyük kızım acayip huysuzlandı ben işe başlayınca..işten çıkıp, biraz hayatımızı düzene soktuktan sonra tekrar düşünücem.

Dediğin çok doğru “saçını süpürge edip, kendinden geçene kimse aferin de” hoş dese nolur, biz kendimizden geçtikten sonra.

Allah hayırlısını versin gerçekten.

Bende şöyle dua ediyorum. Bazen istiyorum diyorum. Bazen asla diyorum. Sonra Allah'ım maddi manevi bakacak gücümüz varsa ver Allahım diyorum . Bana kalsa tek çocukta kalcaktim ben. Rahatlamıştım. Büyümüştü oğlum. Sonra tekrar başa döndük .

Bence sen şimdi çok yorgun, tükenmiş olduğun için istemiyorsun ama biraz dinlenip, kendine gelsen yine istersin
Bak benim büyük kız yarım metreden öteme gitmezdi ikinciye hamile kaldığım ana kadar, ikinci hamileliğimin başında bi özgürleşti, bi akıllandı..kardeşi doğduğunda tek başına yemek yiyen, bütün gün kendi kendine oynayan bir çocuk oldu(2 buçuk yaşındaydı)..şimdi bütün gün huysuzluklarıyla canımıza okuyor ama elbet bugünler de geçecek(Allahım inşallah çok sürmez

senin de bu zor günlerin hemennn geçer inşallah

Amin cnm inşallah. İkinci bebek çok yordu beni. Çok ağlaması gece uykusuzluğu sürekli bacağıma yapışması. Öyle ki bulaşıkları camasirlari çöp poşetine doldurup atasim geliyor. Birde benim hamilelikte doğumda kimse destek olmuyor. O da korkutuyor. Büyük okula baslicak seneye . Bebeği arabaya koyar gider gelirim. Belki servise veririm. Mesela ihtiyacim olsa oğlumu okuldan al yada bebeğe iki saat bak diyecek kimsem yok. Var ama yok. Çok konuşmak istemiyorum. Aynen Allah hayırlısını versin. İnşallah büyüyüp uslu akıllı çocuklar olurlar amin

Ne kadar süredir böyle. Bogazlari acıyor olabilir mi. Yada dişleri zor cikiyorsa damarları çok aciyo olabilir.
Simdi fotograflara baktim.1 ay once borek yiyormus.Yaklasik 1 aydir saniyorum.Aksam sadece burgu makarna verdim.En az 10 tanesini atti agzindan sonra yemege basladi arada cigniyor.%50 tembellik %50 alt azilar diye dusunuyorum.

Valla benimkiler de biri 10 kilo olmadi henuz.O benim bidigim zatendigeri de 10 kilo 200 gramdi.Butun bebekler benimkilerden iriymis gibi geliyor.Her goren aaa fotograflarda daha buyuk gorunuuorlar,cok minikler diyorBir ara baya takiyordum kafama artik takmiyorum.
Umarim unutmamistir cignemeyi.Aksam makarnayi cignedi biraz.Bir de sunu farkettim ki baya secici olycak yemek konusunda ogun disinda aslaaa agzina lokma koymaz.

Haha dimiii hamilelikte o donem benim 16 ay olucak hala kilo aldirma cabam bitmedi
Cook gecmis olsun canim.Allah bir daha yasatmasin.Bu reddetme bizde resmen devir teslimle oluyor.1 bucuk aydir biriyle istahsizligin dibini gorduk.Tam duzeldiii 3 gun yemek,uyku her sey iyiydi.Bu defa oburu basladi dis yuzunden uykusuzlugaBen nasil yoruldum tahmin edemezsin.Bazen cok tahammulsuz olabiliyorum.Bir de ustune online dersler.Ne kadar oglanlarin yemek duzenine gore ayarlasam da ders programini ucu ucuna yetisti hep.Nasill bir stress.Kahvalti ogle yemegini ders baslayana kadar yetistirme.stresi.Bıdık olanin 1.yumurta.sarisini 45 dk da yemesi...Harap oldum resmen.Dizginlemeye calisiyorum kendimi.Sukur somestr girdi de zaman kisitlamamiz bitti

Bizim dişler çıktı canım ama bizde de aynı durum var katı bişey ağzına girdiği an geri tükürüyor. Dönemsel mi acaba ya dişten kaynaklı değil bence

Kızlar bebeği hala yürümeyen var mı.. Benim ki ayakta 5 sn duruyor hop popoyu yere koyuyor. Tutarak yürütüyorum ama 2 turdan sonra ağlıyor oturuyor. 2 oğlum hemen yürüdü. Bu 16 aylık olacak hala yürümüyor. Emekleme heryere tin tin gitmek kolayına geliyor. Çıldıracağım. Bugün de pastel boya yerken yakaladım agzı boya doluydu. Bu ne var ne yok yiyor. Herseyi ağzına atıyor... Yürümüyor dra mı götürsem.. Ocakta doğanlar yürüdü benim ki hala emeklıyor çıldıracagım

Stres yapma canm 18. Aya kadar normalmiş. Yürüyemeyen bebek var mı elbet yürüyecek . Benimkide emeklemeyi çözünce bırakmıştı 11 aylıkken. 14. Ayda yürüdü simdi eli totosunda dayı dayı geziyo telaş yapma zamani vardır . Ağıza sokma bizde de var heeeerseyi sokuyor agzina . Oyun kuramıyorum, oynatamiyorum. Lego aldim cok ovdukleri balik tutma oyununu aldim ahşap, ısırıp ısırıp attı. Boya vs denemedim korkumdan. Bide salya akıtıyor 16 dişi var daha gelecek mi dişi ya.

Masallah canim 16 dis mi bizim 4. Disimiz yeni cikiyor :) her bebegin disi de yurume zamani da farkli. Ayakta duruyosa yurumesi yakindir diye dusunuyorum. Yurumeye baslayinca bu sefer keske emeklesin diye dusunceksin yerlerinde durmuyolar cunku :) bizimde her sey agizda yerde bisey bulmasin.

Aynen canm valla oyle . Benimki yürüyor 2 aydır gölge koydum adını hep arkamda

Bizim dişler çıktı canım ama bizde de aynı durum var katı bişey ağzına girdiği an geri tükürüyor. Dönemsel mi acaba ya dişten kaynaklı değil bence
Inan bilmiyorum ama 8.aydan itibaren alissinlar diye yumusak krepler yediriyorum.Zorluk cekmesin ,her seyi yesinler diye korktugum basima mi gelecek.Ise bak ne varsa kati tukuruyor

Senin tosun biraz üşengeç.Baska sorun yok ende.Bir de kilosu da vardi masallah.Ondan da olabilir.Bak benim tüysıkletlere et tutmuyolar koşturmaktan ışin şakasi da yürüme arkadaşı var mı ? Bizde cok hizlandirmisti o sureci.Ugur 2 hafta ara ara onun pesinden suruo dogum gununden 3 gun sonra yurumustu .Etkisi oluyor yurume arkadasinin.

Bende yürüme arkadaşı diyecektim crazy yazmış.11 aylık yürüdü bizimki , yürüme arkadaşı çok işine yaradı.varsa çevrende ödünç bile alabilirsin.ayakta 5-6 saniye duruyorsa yürümesi yakındır.

Bizimki akülü araba sevdasıyla yürüdü kendi indi bindi eğer imkan varsa al seviyolar büyuncede zaten kullanır büyüklerde kullanır iyi bişey ama pahalı galiba...

Maşallah diyelim kuzulara bence çok iyiler benim doğum günümde doğmuşlardı hatırlıyorum... 8 kilo almışlar daha ne olsun 3 küsür doğdu 6 kilo alamadı daha.... varsın zayıf olsunlar bende çok takıyordum, çok ağladım ona birsey olucak sandım bir sürü test yaptırdım hastayken. şükür birseyi çıkmadı. Ben ilkokula başlarken 17 kiloydum kızımda aynen benim gibi işte kuş gibi
Bizim konşunun kızı var mart 2019 doğumlı kızımla aralarında 5,5 ay var. Kız 14.5 kg. Elinde yemek olmadan gezmiyor. Annesi tüm yiyecekleri saklıyor bulursa affetmiyor... Yanaklardan gözler içe gömülmüş durumda 22 aylık ama eminim 3-4 yaş kıyafeti giyiyor. Hala 500 gr alıyor ayda. Anne inan böylesi daha zor diyor... bencede çok daha zor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…