2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kızlar yaaa, meme konusunda benim kuş kadar ısrarlı bıdık var mı aranızda? Gerçekten merak ediyorum. Ablası da tiryakiydi resmen memeye ama bu kuşum alacaklı gibi ısrarlı:)
O kadar çok eşime de emzirme-emzirmeme muhabbeti yapıyorum ki, geçen gün önüme dikildi “emzir” dedi. Çocuk bakımının ennn zorlandığım noktası bu emzirme işi. Bikaç gün sayıyı azaltayım, gece emmesini keseyim dedim, yakamı paçamı yırttı. Hiç bir şekilde unutmuyor, avunmuyor da. Doktorumuz ne zaman isterse ver memeyi dedi ama onun her istediğinde emzirmek te beni halden düşürüyor. Yemeğini çok iyi yese de yemese de emme isteği baki bu arada:/
Benim oğlum çok iyi yemek yese bile aklına vurdu mu hiçbir şey oyalamıyor çok ağlıyor vermemek için diretince bağırması ağlaması şiddetleniyor kucağıma alıp gezdireyim diye elimi uzatınca vuruyor ki en çok buna üzülüyorum. Gece annemin baktığı iki haftalık bir süre oldu. Uyanınca ayağında sallayıp uyutuyordu. Gece 10da emziriyordum bir de sabah 6 gibi. Kendim bakınca gece emziriyorum uyanıp çok ağlıyor memeyi alana kadar yırtınıyor hiç susmuyor

Annemden başka kimse avutamıyor eşimi hiç dinlemiyor zaten. Bir gün bıraktım anneme 5 saat ayrı kaldı benden hiç ağlamamış istememiş meme. Biraraya geldiğimizde de istemedi çok şaşırmıştım. Ben kendim vermiştim en son

Kızlar yaaa, meme konusunda benim kuş kadar ısrarlı bıdık var mı aranızda? Gerçekten merak ediyorum. Ablası da tiryakiydi resmen memeye ama bu kuşum alacaklı gibi ısrarlı:)
O kadar çok eşime de emzirme-emzirmeme muhabbeti yapıyorum ki, geçen gün önüme dikildi “emzir” dedi. Çocuk bakımının ennn zorlandığım noktası bu emzirme işi. Bikaç gün sayıyı azaltayım, gece emmesini keseyim dedim, yakamı paçamı yırttı. Hiç bir şekilde unutmuyor, avunmuyor da. Doktorumuz ne zaman isterse ver memeyi dedi ama onun her istediğinde emzirmek te beni halden düşürüyor. Yemeğini çok iyi yese de yemese de emme isteği baki bu arada:/
Yaa canm gece beslenmesi bebek için çok faydalı aslında. Yararmis bebege öyle derler. Anne için çok yorucu ama gece beslenmeyi kesmek bana göre çok doğru değil. Kitapçı annne değilim. Kitap okurum ama içgüdüler im anneliğim konusunda asıl istikametimdir benim . Büyük oğlum 23 ay anne sütü aldi. Gece gündüz aralıksız. Allah izin verirse küçüğü de iki sene emzirmek istiyorum. Çok yorucu evet bende çok yoruluyorum. Ama o emmek isterken reddetmek vicdan azabına sürüklüyor beni. Söyle düşünüyorum. Eşimi özledim sarılmak istiyorum ama eşim beni itiyor. Nasıl hissederim. Farklı düşünenler vardır mutlaka. Bu benim düşüncem.

Benim oğlum çok iyi yemek yese bile aklına vurdu mu hiçbir şey oyalamıyor çok ağlıyor vermemek için diretince bağırması ağlaması şiddetleniyor kucağıma alıp gezdireyim diye elimi uzatınca vuruyor ki en çok buna üzülüyorum. Gece annemin baktığı iki haftalık bir süre oldu. Uyanınca ayağında sallayıp uyutuyordu. Gece 10da emziriyordum bir de sabah 6 gibi. Kendim bakınca gece emziriyorum uyanıp çok ağlıyor memeyi alana kadar yırtınıyor hiç susmuyor

Annemden başka kimse avutamıyor eşimi hiç dinlemiyor zaten. Bir gün bıraktım anneme 5 saat ayrı kaldı benden hiç ağlamamış istememiş meme. Biraraya geldiğimizde de istemedi çok şaşırmıştım. Ben kendim vermiştim en son
Umay tandem mi devam ediceksin. Doktor ne kadar izin verdi emzirmen için. Benimki de emmek isterse verene kadar çıldırır. Bu ara emmek isteyince göğsüme eliyle pat pat vurup ellerini açıyor ah ah ah diyor. Süt nerde demek bu bizde😂 . Bı kere istiyor. O an vermezsem saç baş yoluyor.

Çok zor hakikaten ... Ya yine uykusuzluk kabul edilebilir olmaya başladı çünkü özellikle gece uykusuna geçemediği için inan ki 3 saat civarı memede kaldığı oluyor. Yaralar geçmiyor sürekli emilmekten ve bel boyun kalmıyor bende. Ne oldu da sadece memeyle uyutmaya alıştım bilemiyorum, başka türlü uykuya geçişi bilmiyor üstüne üstlük de ciddi direnç gösteriyor. Ben de sanırım en son memeyi bıraktırınca rahatlayacağım ama şu an çok erken kıyamıyorum bu kadar memeyi severken kesmeye. Bir de dişler patır geliyor 14üncü diş geliyor köpek diş :KK43:
Benimki de emerek uyuyor. Ama ben şöyle yapıyorum emerken gözleri kapanınca bı iki dakika sonra çekip ağzında memeyi ayağıma alıp kundak yapıp salliyorum dalınca yatağına götürüyorum. Kundak arti sallama. Benim başka yolum yok. Yoksa uyanınca ya kadar emer. 🤪

Gece uykusuna babasının kucağında geçiyor. Gece beslenmesini kesemedim yengeç:/
çok defa denedim ama öyle bir yırtınıyor ki “ver ver ver” diye..akşam uykusundan önce yemeğini de iyi yiyor, emmesini de iyi yapıyor ama hala 1-2 defa kalkıp emiyor. Dün tekmeledi beni resmen “ver ver” diye, vermeyip, biraz direneyim dedim. Babası avutmaya çalışıyor bazen, onun da yakasını çekiştiriyor. Yemesi de maşallah çok iyi ama her yemekten sonra da mutlaka emmek istiyor. Oyalayım bişeyle geçiştiriyim diye çok deniyorum ama mümkün olmuyor gerçekten, o kadar haşin ve istekli ki meme konusunda.
5.30 uyanması da aslında 6.30’du dediğim gibi saatler geri alınınca öyle oldu. 6.30 bizim için iyi bir saatti uyanma saati olarak.
Belki tek uykuya geçiş dönemindedir bilemedim.
Bugün sabah uykusu 1 saati bulmadı ama ikinci uykuya yine geçemedi bi türlü mesela.
Zaten gece beslenmesi ni kesmek çok zor olur hele ki şimdi iyice bilinçli oldular. Benim eşim uyuttu o zor günlerde 8. Ayında sadece uyku öğünü veriyordum. Canım zaten hemen düzene girmez Gündüz uykularıni düzenlemek zor maalesef

Yemek yemesini engellemiyorsa emzir canım Emzirmenin mükâfatı ne kadar cokmus Böyle düşün..

Benim büyük kızım da senin kız gibiydi:/// o yüzden memeye düşkün bebek benim korkulu rüyam.

Biz bebek arabasında uyutmuştuk onu. Kanguruyla sırtımda uyuttum uzun süre. Ama yine gece uyanıp memeye abanıyordu. Bi yerden sonra her an ama gerçekten her an memedeydi, ben de bitkinlikten bayılacak hale gelmiştim. O zamanlar eşşek kocam dahil “anasın sen” diye vik vik viklediği için “ bir Allah’ın kulundan yardım alma şansım da yoktu. Üstelik kızım memedeyken ben uyuduğum uykudan da bişey anlamazdım. Hani bebeği oyala, meme verme avut deniliyor ya ona hali de olmuyor ki insanın.

O halde sabah 5’te kalkıp akşam 4’e kadar çalışıyordum, öğle arası da gelip bebeği yedir/giydir/emzir bakıcıya bırak..

Sabır taşı diye bi taşı memeye sürüp, tiksindirmek suretiyle memeyi bıraktırdım 16 aylıkken. Gerçekten bitik bir haldeydim. Şimdi de emziriyorum ama hayatımın hiçbir döneminde o kadar tükenmiş değildim. Kafam hiçbirşeye basmaz, etrafımda söylenenleri anlamazdım. Memeyi bırakınca haftasında deliksiz 12 saat uyumaya başladı kızım. Benim kendime gelmem de bikaç haftayı buldu.

Anne iyi değilse, kendini bu anlamda güçsüz, halsiz, uykusuz, yetersiz görüyorsa; bebeğe yaptığı bakım da çok eksik kalıyor..illa ki dört dörtlük olmuyor, hiçbir zaman pek mümkün değil ama bu şekilde aşırı yorgun(çok emen bebek anneyi halden düşürüyor) uykusuz zulüm geliyor herşey.
Senin 16ayliken tükendiğin nokta benim 7aylik oğlumda geldiğim nokta, ne zaman gece beslenmesi kesip kendi kendine uyumayı öğrendi, o gün bugündür mis gibi uyuyoruz ikimizde. O günlerde bende harap olmuştum hiç kimseye faydam olmadığı gibi baya baya depresyon a da girmiştim. Bir de gece emdiği ya da gündüz uyurken azıcık emdiği önündeki öğünü yedirmezmis, açıktı diye emzirirken uyuyup, çekince uyanınca adam gibi de uyumazmis. Bende bu çocuğun nesi var yaa diye ağlar dururdum yemiyor içmiyor uyumuyor diye ...
Uyku eğitimi vermiştim ikinci gün oğlum kahkaha atmaya başladı, öğünlerin yedi mis gibi... Derdimiz uykusuzlukmus Şükürler olsun bugünümyze

Benimki de emerek uyuyor. Ama ben şöyle yapıyorum emerken gözleri kapanınca bı iki dakika sonra çekip ağzında memeyi ayağıma alıp kundak yapıp salliyorum dalınca yatağına götürüyorum. Kundak arti sallama. Benim başka yolum yok. Yoksa uyanınca ya kadar emer. 🤪
Yaa benimki derin uykuya geçemediği için memeyi mesela boş emiyor artık, boş emerken çekmeme rağmen uykudan uyanıp çığlık kıyamet kopuyor. Sonra da uykusu açılıyor

Benimki tekmeledi beni dün gece 😬 ver ver diye..nasıl kurtarıcam yakamı bilmiyorum:)
Bir de gerçekten yemeği de çok güzel yiyor, yemesi neyse, aç diycem ama:/
Yok ya bazı çocuklar memeci oluyor 😁 😁
Açlıkla ilgili değil bence..
Mesela biz ilk 3 ay tek öğün mama destekli yaşadık. Sütüm azdı ya da akşamları azalıyordu bilmiyorum belki de bana az geliyordu .. Sonraki 4.ay bıraktık mamayı kızım eme eme çoğalttı sütümü ya da 4.ay da anladı açlık tokluk hissini mamayı hiç bitirmedi azıcık içip bırakıyordu bende o aydan beri hiç vermedim.
11. Ay gece için hipp kaşık mamasını biberona yaptım onu da içmedi. 🤷‍♂️ Dedim belki açtır yok yaaa memeci yani açlıkla ilgilisi yok anlamdım 😇

Senin 16ayliken tükendiğin nokta benim 7aylik oğlumda geldiğim nokta, ne zaman gece beslenmesi kesip kendi kendine uyumayı öğrendi, o gün bugündür mis gibi uyuyoruz ikimizde. O günlerde bende harap olmuştum hiç kimseye faydam olmadığı gibi baya baya depresyon a da girmiştim. Bir de gece emdiği ya da gündüz uyurken azıcık emdiği önündeki öğünü yedirmezmis, açıktı diye emzirirken uyuyup, çekince uyanınca adam gibi de uyumazmis. Bende bu çocuğun nesi var yaa diye ağlar dururdum yemiyor içmiyor uyumuyor diye ...
Uyku eğitimi vermiştim ikinci gün oğlum kahkaha atmaya başladı, öğünlerin yedi mis gibi... Derdimiz uykusuzlukmus Şükürler olsun bugünümyze
Ah yengecim ne güzel bi insansın sen🌸
Benim eşim de çok şükür şimdi gece kalkıp kendisi alıyor ama zaptedemiyor gerçekten..ille de meme derdinde.
Benim bahsettiğim şey de kelimenin tam anlamıyla “faydasız” olmak:/ büyük kızıma sürekli ret cevabı vermem:/
Şimdilik enerjim yetiyor, işe de başladım ama son raddeye kadar dayanmaya çalışacağım.

Yaa canm gece beslenmesi bebek için çok faydalı aslında. Yararmis bebege öyle derler. Anne için çok yorucu ama gece beslenmeyi kesmek bana göre çok doğru değil. Kitapçı annne değilim. Kitap okurum ama içgüdüler im anneliğim konusunda asıl istikametimdir benim . Büyük oğlum 23 ay anne sütü aldi. Gece gündüz aralıksız. Allah izin verirse küçüğü de iki sene emzirmek istiyorum. Çok yorucu evet bende çok yoruluyorum. Ama o emmek isterken reddetmek vicdan azabına sürüklüyor beni. Söyle düşünüyorum. Eşimi özledim sarılmak istiyorum ama eşim beni itiyor. Nasıl hissederim. Farklı düşünenler vardır mutlaka. Bu benim düşüncem.
Bi yerden sonra gece beslenmesi uykuyu böldüğü için aksine faydasız diye biliyorum ben de:/ yenidoğan döneminde yararlı değil mi zera?
“İttirme” benzetmesi üzücü:KK43: o duyguyu yavruya vermek çok kötü. Oyalamaya çalışıyorum ama oyalanmayınca mecbur teslim oluyorum:)
Geçen bi Arap arkadaşımla konuşuyordum. Onların genelde evin hizmetlisi ayrı, çocukların bakıcı ayrıdır. Kendileri de çalışmıyorlar. Büyük çocuğunu 4 ay emzirmiş, küçüğü 6 ay..küçük çok daha dayanıklı hastalıklara vs, çok anlamlı fark etti 2 ay diyordu. Onlarla mı kıyaslıyorum kendimi ne😬
Şaka bi yana da:) işe başladım ben zera. Uykusuzluk çok fena:/ bir de her yeri tutuluyor insanın biliyorsun. Bütün gün ekşimiş vaziyette, sirke satarmış gibi:) istemsiz de olsa kızlarıma öyle gözükmek te istemiyorum:)

Ne güzel annenle avunuyormuş😌
Sen bi de hamilesin umay🌸 daha fazla destek almaya çalış. Karnındaki yavru için de daha dingin olman lazım.

Merhaba kızlar. Bebeğimin sanırım azı dişi geliyor. Gece uykusu zaten yok gündüz de uyumuyor. Ben uyutuyorum 10 dakika sonra kalkıyor. Uykusuz olduğu için yürürken bile yalpalanıp düşüyor sürekli. Eşim de yok şimdi. İki çocukla bitap haldeyim.

Tek uykuya geçen olmuş mu diye konuşulmuş. Benim ki aylardır tek uyku da. İkinciyi imkanı yok uyumuyor. Benim ki uyumayı sevmiyor doğduğundan beri böyle kabullendim artık. Büyüğü de ben büyüttüm o acayip uyurdu. Şimdi bile kardeşinden çok uyuyor maşallah

Umay tandem mi devam ediceksin. Doktor ne kadar izin verdi emzirmen için. Benimki de emmek isterse verene kadar çıldırır. Bu ara emmek isteyince göğsüme eliyle pat pat vurup ellerini açıyor ah ah ah diyor. Süt nerde demek bu bizde😂 . Bı kere istiyor. O an vermezsem saç baş yoluyor.
Karnındaki 6 aylık olana kadar sadece gündüz emzireyim dedim oğlumu ama işte planlar tutmuyor. Tandem emzirme istemiyordum aslın ama yol ona doğru gidiyor gibi. Hele diş çıkaracağı zaman iyice düşüyor memeye. Bazen hissediyorum süt yok boş boş emiyor. Yutkunma sesi gelmiyor oradan anlıyorum süt olmadığını ama o yırtınıp ağlamasına bir tek emmek iyi geliyor

Ne güzel annenle avunuyormuş😌
Sen bi de hamilesin umay🌸 daha fazla destek almaya çalış. Karnındaki yavru için de daha dingin olman lazım.
İyi anlaşıyorlar annemle allahtan. Sağolsun annem de ne işim olsa gelip bakar. Ben götürür evine bırakırım. Duruyor onunla. Senin de eşin destekçiymiş ne güzel 😍Benim oğlum durmuyor babasıyla. O da sabırsız zaten uğraşmaz

Karnındaki 6 aylık olana kadar sadece gündüz emzireyim dedim oğlumu ama işte planlar tutmuyor. Tandem emzirme istemiyordum aslın ama yol ona doğru gidiyor gibi. Hele diş çıkaracağı zaman iyice düşüyor memeye. Bazen hissediyorum süt yok boş boş emiyor. Yutkunma sesi gelmiyor oradan anlıyorum süt olmadığını ama o yırtınıp ağlamasına bir tek emmek iyi geliyor
Seni ve karnındaki bebeğe zararı yoksa devam edebilirsin tabi. Süt olmasa bile emmek duygusal açlığı gideriyor. Kıyamam oda çok küçük annesi. Sana da zor tabi. Allah kolaylık verir inşallah. Bazı bebekler anne hamile kalınca kendi birakirmis. Sütun tadı değişir diyo eskiler bilmem artk. Seninki obur bebek çıktı 😂

Merhaba kızlar. Bebeğimin sanırım azı dişi geliyor. Gece uykusu zaten yok gündüz de uyumuyor. Ben uyutuyorum 10 dakika sonra kalkıyor. Uykusuz olduğu için yürürken bile yalpalanıp düşüyor sürekli. Eşim de yok şimdi. İki çocukla bitap haldeyim.

Tek uykuya geçen olmuş mu diye konuşulmuş. Benim ki aylardır tek uyku da. İkinciyi imkanı yok uyumuyor. Benim ki uyumayı sevmiyor doğduğundan beri böyle kabullendim artık. Büyüğü de ben büyüttüm o acayip uyurdu. Şimdi bile kardeşinden çok uyuyor maşallah
Gece uykusuna kaçta geçiyor. Sabah kaçta güne başlıyor. Benimki iki uyku. Oda bı iki aydır. Ondan önce üç gündüz uykusu vardı. Ama çok verimsizdi o zaman. Şuan iki uyku bıze ideal geldi

Seni ve karnındaki bebeğe zararı yoksa devam edebilirsin tabi. Süt olmasa bile emmek duygusal açlığı gideriyor. Kıyamam oda çok küçük annesi. Sana da zor tabi. Allah kolaylık verir inşallah. Bazı bebekler anne hamile kalınca kendi birakirmis. Sütun tadı değişir diyo eskiler bilmem artk. Seninki obur bebek çıktı 😂
Obur ki ne obur

Nstye tok gelin diyorlardı. İlkine tok gittim gram oynamadı. Sonrakilere aç gittim o kadar çok hareket ediyor kii. Ben acıkınca içerde savaş çıkıyordu yemek yiyince duruyordu hareketleri. Hala öyle acıktığı an yemek gelmezse bağrış çağrış. Karnı doyunca kendi kendine oynuyor kenarda

Selamlar kizlar uzun zaman oldu gelmeyeli nasilsiniz? Nasil gidiyor bebek buyutme? Zaman ne cabuk gecti hic anlamiyorum ben. Gozum yanlis mi gordu yoksa Umay- Umay- hamile misin 🧐😳 gitti senin diyet yine 😂 var mi baska hamile aranizda? Valla iyi cesaret bilerek hamile kalanlar icin tebrik ediyorum. 🤗

X