2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    232

bence sabredin. endişelenmeyin. doktora götürdünüz fiziksel bir sıkıntı yoksa ve kelime söylüyorsa hiç endişelenmeyin arkadaşlar. her çocuk farklı.

bence sabredin. endişelenmeyin. doktora götürdünüz fiziksel bir sıkıntı yoksa ve kelime söylüyorsa hiç endişelenmeyin arkadaşlar. her çocuk farklı.
Kesinlikle her çocuğun gelişimi birbirinden farklı bunu kendi oğlumda bire bir gözlemledim . Motor becerileri çok hızlı gelişmişti hızla dönmeye başladı 6.5 aylık emekliyordu Bir yerlerden tutunup yürüyordu bunların hepsi döneminden erken olmuştu . Sonra emekleme işinde o kadar uzman oldu ki bu sefer 10 aylıkken yürüyebilirdi ve yürümemeyi tercih etti. O zaman doktoru bunun çok normal olduğunu ve emekleme konusunda çok iyi olduğu için yürüyerek kendini yavaşlatmak istemiyor demişti . 13 aylık yürüdü ve düşe kalka değil direk yürüdü o zaman şaşırmıştık . Dil gelişimi evet yavaş ve kafama takıyordum artık gerçekten hiç takmıyorum geçen kışı evde geçirdik kimse ile görüşmeden vs vs böyle olması bana normal geliyor şuan . Şimdi ise günde 4 saat sitenin parkında çocuklarla zaman geçiriyor ve geçen hafta 2 kelimeli cümle kurdu . Demekki ilerletecek diyip sakin kalıp zaman veriyorum. Ki ben 2 yaş kontrolünde psikiyatrist ile görüşüp gelişim testine de girdirdim.

21 aylikken bir hekim uyaran eksikligi dedi ama gunde 7 8 kitap oku 3 4 saat parkta kostur. Evde etkinlik yaptir (okul onceciyim) ha tabi akrani bulursak oynuyorduk o da nadir. 24 aylikken krese basladi acilir dedik 6 ay oldu bir acilma yok. Gecen 2 ayri psikiyatriye gittik biri bir sey yok dedi biri dikkat bozuklugu var goz temasi kisa dedi. Evde o kadar da kisa degil ama evet cabuk sıkılıyor dagılıyor. Kisa bir sure ozel egitimde calistim yakin zamanda. Kresten gelince az ilgileniyordum ve cocuk iyice geriler oldu usmine bakmaz oldu. Ben de musade istedim. Oradan ogrendigim dil konusma siliniyor dendi.zihinsel bir surec olmadigi icin. Yine de tam emim olamiyorum. Oradaki 3 yas cocuklar otizm ranisi almis egitimle cok iyi noktadalar. Bizimkinde otizm vs de yok ama cumle kurmuyor. Al ver ac oku git vs. Basit fiiller ve cevresindeki nesneler renk,sayi,adi... soyluyor sadece. Hatta antalyadaki psikiyatr bir suru test istedi dikkat,mr,eeg falan. Konusmayi engelleyen bir sey mi var dedi. Biraz o kurumda gorduklerimden de etkilendim. Hani erken egitim almak iyi olabilir diye dusundum. Sagolun rahatlattiniz beni ama yine de pimpirikliyim off off. Cok yoruyor konusma olmayinca annni efendim oglum ihh ihh.. bunu mu istiyorsun istiooo diye diye ugrasiyoruz..

Ama şimdi konuşmaması ayrı bir durum uyaran eksikliği isme bakmamak ayrı bir durum . Ben erken bekle demem sadece konuşmuyor olmasından kaynaklıydı birde konuşmuyor evet ama doktora gidip konuşmamasını engelleyen bir şey var mı ? Eğer yoksa bekle diyorum . Mesela benim öyle yapmam gerekeni yaptım zihinsel ve fiziksel açıdan hiç bir sorunu yok hatta gelişim testi normalin üzerinde çıktı yani iyi . Bu durumda bekliyorum . Ama iletişimi çok iyi olduğu bilmediği hiç bir şey olmadığı ve istediği zaman kelime söylediği için bekliyorum yoksa beklemezdim açıkcası .

Yani ben uyaran eksikligini her cocuga yapistiriyorlar artik diye gordum. Ise basladigimda evde pek ilgilenmedim gelince 40 dk tv izledi yemek ye dus al uyu oldu ha şöyle bakmiyordu artik beni umursamiyordu babasi olunca kucagindan inmiyor babasi hatta sen git pdikiyatriye dedi cocuk bakiyor bana gozume gozume dedi. Krese de gittim kameralardan izledim etkinliklere katiliyor oyunlarda aktif. Ama serbest olduklarinda kimseye yanasmiyor tek basina oturuyor minderde. Ogretmen de yonlendirmiyordu izledigim iki gunde. Az once bahcede cicek kokooo dedi,ayyy dedi gorunce gece oloo. Bunlari yeni duyuyorum. Bir tanisi yok. En sonki hekim asla bir seyi yok mr eeg gerek yok dedi isterseniz dil konusma dedi. Belki ben acele ediyorum. Yarin bir dil konusma terapistiyle gorusecegiz en azindan evde destek tavsiyeleri aliriz.

Görüştüğünüz doktorlar çocuk psikiyatristi dimi ? Alanında uzman yani . Benim oğlum da günde 40 dk kadar birşeyler izliyor yemek masasında . Yani 40 dk ile kimse uyaran eksikliği olmaz bence .

Kızlar 40 dk tv izledi diye birler olmaz bence ya. Benimki de çok izliyor yani şöyle izliyor mesela, sabah oyun kahvaltı sonrası çizgi film. Sonra park- park dönüşü neredeyse 1 saat aralıksız tv izliyor uyusun diye açıyorum, bazen uyuyor ki çoğunlukla uyumuyor. Bu uyku bırakma beni yıldırdı o yüzden tv baya saldım uyur belki diye. Ona rağmen konuşması maşallah iyi şarkı markı söylüyor. Uyumuyor yemiyor benim de sıkıntım bundan.bir de aşırı hareketli hiperaktif mi acaba diye düşünmeye başladım artık. Çabuk sıkılıyor dikkati çabuk dağılıyor. Çok yoruldum gerçekten canı sağolsun da . Bu gelişim düzeyine gelişimsel pediyatri mi bakıyor ? Ben de bu aşırı hareketlilik için götüreceğim

Oğlumun hareketli olduğunu doğduğu zaman doktor fark etmişti bana gülmüştü hahah yandın sen diye . Sonra tabi devam etti bu 4 aylık filandı bir gece hışırtı sesine uyandık . Yatağının ayak ucuna ıslak mendil ve bez koymuştum sürünerek gitmiş onlarla oynuyordu ve gece onun sesine uyanmıştık . Zaten sürünmeden önce de kucakta bile durmazdı sürekli hareket vs vs derken 2 yaş kontrolünden çocuk doktoru dil gelişimi için bi çocuk psikiyatristi ile görüşelim ve içimiz rahat etsin demişti öyle de yaptık . Gittiğimiz zaman ben anlattık hem beni dinleyip hem oğlumu takip etti zaman geçirdi derken normalin üzerinde hareketli buldu . Biz öyle düşünüyorduk ama abartıyoruzdur diyorduk. Evde 1 dk oturmaz oyuncak oynamaz gibi gibi. Gece yatağa yattığım zaman dayak yemiş gibi oluyorum günde 4 saat kadar parktayız 1 dk zor oturuyorum orada millet bana sürekli ne kadar hareketli diyor .
Tv olayına gelirsek sadece mama sandalyesinde otursun diye belirli şeyler açıyorum ben 15 er dk kadar günde 4 öğün izliyor derdim yesin değil de otursunbunu doktoruna söyledim .

ay 40 dk da ne uyaran eksikliği biraz sakin ol ya hu. kızım günde 2 saat tv izliyor nerdeyse 1 saat de tablette oyun oynuyor( babasının halt etmesi renkler sayılar vs ile ilgili bir oyun eğitici diye veriyor) ama dil gelişimi mükemmel aralıksız 6-7 kelimelik bağlaçlı cümleler kuruyor. bizimle büyük insan gibi sohbet ediyor. hareket kabiliyeti ince motor becerileri de çok iyi. fakat bazen bazı ortamlarda çok aktifken bazılarında inanılmaz çekingen paçama yapışıp kalıyor. uzaktan gören kesin bu çocukta gelişim geriliği var der o derece. yani çocukların bazı ortamlarda rahat olamadıkları için gerildiklerini düşünüyorum
dil gelişimine gelince oyun grubunda kızımın yaşıtı 3 çocuk vardı 2 erkek 1 kız 3 ü de henüz kelime dışında konuşamıyordu. çocuktan çocuğa değişiyor bence bunlar. önemli olan fiziksel ve zihinsel sıkıntı olup olmaması

Senin kızın da konuşmuyordu dimi öyle hatırlıyorum ? Daha sonra bir anda mı açıldı böyle

Senin kızın da konuşmuyordu dimi öyle hatırlıyorum ? Daha sonra bir anda mı açıldı böyle
evet canım. 2 yaş bitti. o zamana kadar sadece kelime vardı. hatta o kadar kitap okuma falan boşa mıydı diye epey dertlendim sonra birden şakır şakır konuşmaya başladı şok olduk.

evet canım. 2 yaş bitti. o zamana kadar sadece kelime vardı. hatta o kadar kitap okuma falan boşa mıydı diye epey dertlendim sonra birden şakır şakır konuşmaya başladı şok olduk.
Şuan bizde o yoldayız sürekli kendime diyordum ki ya allah aşkına tv izletmedik tablet vermedik bir sürü şey yaptım ama konuşmuyor 1 haftadıe konuşma çabası başladı inşallah sizin gibi oluruz

Günaydın kızlar. Dil gelişiminde biz de geriydik epey 27.28.aya kadar tek belli başlı kelimeleri vardı. Tv hep vardı hayatımızda konuşmayınca vicdan azabı çekiyordum bu yüzden ama sonra birden açıldı. Şu an 3 4 kelimeli cümleler kuruyor.

Tuvalet eğitiminde olduğu gibi dil gelişimin de de hemen peşinden gelmeyi umut ediyorum

Evet tabii ki cocuk psikiyatri bakiyor cocuga. Test icin cocuk gelisimciye yonlendiriyor psikometri testi icin psikologa. Uzman kisiler degerlendiriyor hep. Bu ise basladigim zaman 40 dk kadar tv idi. Hatirlarsaniz kpss surecimde baktim babasi baya tv izletiyor kpssyi biraktim birkac ay sonra iş oldu iste. Cok sukur zihinsel bir sey yok. Kitaplari seviyor yanlissiz 30a kadar sayiyor merdivenlerde soylerdik hep. Ezbere degil ama artik bu sayma. Bir psikolog arkadasim baglanma sorununda da boyle sorunlar olacagini soyledi. Farkli ortam istememe,her derdini sadece anneye anlatma,uyku duzensizligi... eylule kadar atak bekliyorum olur insallah.

30 a kadar sayan çocukta nasıl uyaran eksikliği oluyormuş

Şuan bizde o yoldayız sürekli kendime diyordum ki ya allah aşkına tv izletmedik tablet vermedik bir sürü şey yaptım ama konuşmuyor 1 haftadıe konuşma çabası başladı inşallah sizin gibi oluruz
olur kızlar dert etmeyin. kelime var zihinsel bir şey yok. sadece bireysel farklılık

biz de 3 haftadır tuvalet eğitimiyle cebelleşiyoruz. 1 haftada öğrenmişti ama dışarı uzun çıkıcaz diye babasına uyup bağladım direkt geri gitti. şimdi çiş arada kaçıyor ama kakayı hep altına yapıyor. napıcamı bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…