2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    232
Gece gündüz aynı anda bitirdiniz dimi ? Bizim 1 ay oldu söylemiyor ama ben götürüyorum sorun yok çok şükür 🙏🏻 şuan beklediğim şey söylüyor olması
benimki küçüğü söylüyor hatta bazen gidip kendi yapıyor peçeteyele silip çöpe atıyor falan ama kakada sıkıntı var. altına yapıyor. anne yaptım diyor sonra.gece de bağlıyorum genelde. o benim tembelliğim. çocuğun da kafa çorba oluyor muhtemelen

benimki küçüğü söylüyor hatta bazen gidip kendi yapıyor peçeteyele silip çöpe atıyor falan ama kakada sıkıntı var. altına yapıyor. anne yaptım diyor sonra.gece de bağlıyorum genelde. o benim tembelliğim. çocuğun da kafa çorba oluyor muhtemelen
Bence bırakırsan geceyi kuru kalkacak biz öyle olduk tamamen bıraktı

Aynen öyle oluyordur canım bıraktık dediğin an asla tekrar bağlanmamalı diyorlar 🤷🏻‍♀️

Bizim de dil gelidimi geride. Dil terapisi icin rapor cikarticaz. Cok uzuluyorum bu duruma onca oyun onca kitap... her cocuk kendine has iste. Cis kak olayina girmek istemiyorum. Evde ihh ihh diye diye ne dedigini anlamaya calisirken bitap dusuyorum. Baba gitti ise gibi cumle kurdu insaah devami gelir bunun icin de wpey calistik dil konusma kartlari aldik bakalim bir dili acilsa Allahin izniyle.
merhaba benim oğlum 32 aylık ve 20-30 kelime dışında konuşması yok. baba deel dışında da cümle yok.raporu nasıl çıkartacaksınız acaba? bana prosedür hakkında bilgi verir misiniz?özeller 400 den kapı açıyor.karşılayamam.ve devlet hastaneri de hiçbir şeyden anlamıyor.kaç kere götürdük psikiyatriste.otizm yok şükür.konuşmama dışında sorunu yok
bir de evde neler yapıyorsunuz?tavsiyelerinize de muhtacım.çok hareketli bir çocuk.oturup oynamaz genelde

Kesinlikle her çocuğun gelişimi birbirinden farklı bunu kendi oğlumda bire bir gözlemledim . Motor becerileri çok hızlı gelişmişti hızla dönmeye başladı 6.5 aylık emekliyordu Bir yerlerden tutunup yürüyordu bunların hepsi döneminden erken olmuştu . Sonra emekleme işinde o kadar uzman oldu ki bu sefer 10 aylıkken yürüyebilirdi ve yürümemeyi tercih etti. O zaman doktoru bunun çok normal olduğunu ve emekleme konusunda çok iyi olduğu için yürüyerek kendini yavaşlatmak istemiyor demişti . 13 aylık yürüdü ve düşe kalka değil direk yürüdü o zaman şaşırmıştık . Dil gelişimi evet yavaş ve kafama takıyordum artık gerçekten hiç takmıyorum geçen kışı evde geçirdik kimse ile görüşmeden vs vs böyle olması bana normal geliyor şuan . Şimdi ise günde 4 saat sitenin parkında çocuklarla zaman geçiriyor ve geçen hafta 2 kelimeli cümle kurdu . Demekki ilerletecek diyip sakin kalıp zaman veriyorum. Ki ben 2 yaş kontrolünde psikiyatrist ile görüşüp gelişim testine de girdirdim.
Haklısınız ama konuşmadığı için yaptığı hırçınlıklar ne olacak?ablasının ve benim kollarımız tırmık içinde.çok agresif çok.onu anlamayınca sinirleniyor.ablası da onunla vakit geçirmek hiç istemiyor.çok yoruyor çünkü herkesi

Selam kızlar sanıyorum ki bezi bıraktık 😃 geçen pazartesi günü başladık ve sadece alışsın diye lazımlık almıştım bir kere deneme yapalım dedim o arada oturunca kaka yaptı bende neden olmasın dedim bi deneyelim . Salı günü sabah tamamen bezden kurtulduk saat takibi yaparak ilk 3 gün 1 er saat ara ile götürdüm daha sonra 2 şer saat ara ile gittik . Her gitmemizde sorarak görürdüm hiç var demedi hala demiyor ama her gittiğimizde yapıyor . Geceyi de bıraktık sadece gece biraz sorunla uyumuştu ağlayarak filan gece huzursuz geçti kaza olacağını tahmin ettim sabah çarşafı ıslanmış ama önemsemedim açıkçası . Bugün kaka dedi gittik çişini yaptı. Sanıyorum ki kendinin söylemesi için biraz zaman lazım . Bugün ilk kez farklı bir tuvalette çişini yaptı e bebekte satılan portatif üründen aldım evde de klozetin üzerine onu kullanıyoruz dışarıda da onu kullandık ama ona yapmadı alaturka tuvalete benim yardımımla yaptı. Bu durumda tamam artık bez işi bitti diyebilir miyim ya sizce
araştırırken hep rastlıyorum size :) maşallah sizin adınıza çok sevindim.benim oğlumda çiş yerine işe diyor.ilk yaptığında teldeydim.aa dur işedi demiştim babasına. işee kaldı çişin adı. onun dışında konuşmuyor.bir hafta olacak yarın ve lazımlığa da klozete de oturmak istemiyor maalesef :KK43: zorlarsam da ters tepecek. o kadar da okudum izledim bu konuda.7 yaş da kızım var güya tecrübeliyim ama her çocuk ayrı bir alem. duşakabine götür dedi ablam oraya götürdüm.azıcık oynadı sonra işedi.aaa çiş yaptın aferin deyip yıkadım çıkardım.alışana kadar oraya mı götürsem.lazımlıkta çişi varken bile yapmıyor.tutuyor. bir kere geceden öğlene kadar 13 saat çiş yapmamıştı

Haklısınız ama konuşmadığı için yaptığı hırçınlıklar ne olacak?ablasının ve benim kollarımız tırmık içinde.çok agresif çok.onu anlamayınca sinirleniyor.ablası da onunla vakit geçirmek hiç istemiyor.çok yoruyor çünkü herkesi
Benim oğlum ağlar genelde öyle vurmaz hırpalamaz bizi . Eğer öyle olsaydı yardım alırdım kesinlikle

araştırırken hep rastlıyorum size :) maşallah sizin adınıza çok sevindim.benim oğlumda çiş yerine işe diyor.ilk yaptığında teldeydim.aa dur işedi demiştim babasına. işee kaldı çişin adı. onun dışında konuşmuyor.bir hafta olacak yarın ve lazımlığa da klozete de oturmak istemiyor maalesef :KK43: zorlarsam da ters tepecek. o kadar da okudum izledim bu konuda.7 yaş da kızım var güya tecrübeliyim ama her çocuk ayrı bir alem. duşakabine götür dedi ablam oraya götürdüm.azıcık oynadı sonra işedi.aaa çiş yaptın aferin deyip yıkadım çıkardım.alışana kadar oraya mı götürsem.lazımlıkta çişi varken bile yapmıyor.tutuyor. bir kere geceden öğlene kadar 13 saat çiş yapmamıştı
Duşa kabine götürmekteki amaç nedir ki 🙈çocuğa yanlış alışkanlıklar edindirmekten başka bir işe yaramaz bence . Hiç kelimesin yok mu ? Bir hafta biraz uzun olmuş bence 1 ay kadar bırakın sonra yeniden denersiniz . Öğlen uykusundan kuru kalkıyor mu ? Günde 2 saat en az bezi kuru kalıyor mu ? Gerçi bunlar olsa bile bence psikolojik açıdan hazır değil gibime geldi yaaa

Duşa kabine götürmekteki amaç nedir ki 🙈çocuğa yanlış alışkanlıklar edindirmekten başka bir işe yaramaz bence . Hiç kelimesin yok mu ? Bir hafta biraz uzun olmuş bence 1 ay kadar bırakın sonra yeniden denersiniz . Öğlen uykusundan kuru kalkıyor mu ? Günde 2 saat en az bezi kuru kalıyor mu ? Gerçi bunlar olsa bile bence psikolojik açıdan hazır değil gibime geldi yaaa
Evet öğlen uykusundan kuru kalkıyor hatta gece uykusundan bile kuru kalkıyor. Duşakabine şu nedenle götürdüm lazımlığı sevmedi oturmak istemedi. Teyzesi de yıkanmayı sevdiği onu da rahat ettiği için belki orada yapar diye söyleyince bir denedim.Şimdi bırakıp sonra tekrardan başlayınca geri adım atınca çocuk istikrarsız oluyormuş wc konusunda. Kafam çok karışık. Kas kontrolü konusunda kesinlikle sıkıntımız yok. Fakat niye sevmedi lazım da neden istemiyor bilmiyorum gerçi aparatla da oturmuyor.

Sizce ne yapayım eylülde okullar açılacak ve işe başlayacağım anneannesi bu süreci sağlıklı yürütemez.Bilde dil terapistine başlayacağız o zamana kadar bu iş hallolsun istiyorum açıkçası

Evet öğlen uykusundan kuru kalkıyor hatta gece uykusundan bile kuru kalkıyor. Duşakabine şu nedenle götürdüm lazımlığı sevmedi oturmak istemedi. Teyzesi de yıkanmayı sevdiği onu da rahat ettiği için belki orada yapar diye söyleyince bir denedim.Şimdi bırakıp sonra tekrardan başlayınca geri adım atınca çocuk istikrarsız oluyormuş wc konusunda. Kafam çok karışık. Kas kontrolü konusunda kesinlikle sıkıntımız yok. Fakat niye sevmedi lazım da neden istemiyor bilmiyorum gerçi aparatla da oturmuyor.
Bedenen hazır olabilir ama ruhen bence asla hazır değil böyle zorlanırsınız . Bir arkadaşım da böyle oldu ve bıraktı aradan 4 ay geçti ve çocuk kendi kendine gidip klozete oturmuş sorunsuz şekilde devam etmiş . Benim oğlum 2. Gün hiç bir yere ciş yapmadan her götürdüğüm zaman klozete ciş yaptı kaka yaptı ruhen daha önce hazırmış zaten . Ben 1.5 yaşından itibaren sürekli bu konu üzerine konuşup kitap okumuştum. Sonra benim her tuvaletime geliyordu hiç yanlış gitmedim tabini mahremiyetime dikkat ederek . Yani cişin kakanın nereye gittiğini biliyordu buda bence bize oldukça yardımcı oldu

Sizce ne yapayım eylülde okullar açılacak ve işe başlayacağım anneannesi bu süreci sağlıklı yürütemez.Bilde dil terapistine başlayacağız o zamana kadar bu iş hallolsun istiyorum açıkçası
Bırakırdım ben . Çünkü sizin ne istediğiniz önemli değil ki onun ne istediği önemli .Bırakmak yeniden başlamak sorun yaratmaz ben tuvalet alışkanlığı için Şubat ayında bir psikiyatristten eğitim almıştım 2 saat anlattı kadın . Kendi çocuğunda da istemediği için mecbur bırakıp daha sonra yeniden başlayıp o zaman başarılı olmuş

Bedenen hazır olabilir ama ruhen bence asla hazır değil böyle zorlanırsınız . Bir arkadaşım da böyle oldu ve bıraktı aradan 4 ay geçti ve çocuk kendi kendine gidip klozete oturmuş sorunsuz şekilde devam etmiş . Benim oğlum 2. Gün hiç bir yere ciş yapmadan her götürdüğüm zaman klozete ciş yaptı kaka yaptı ruhen daha önce hazırmış zaten . Ben 1.5 yaşından itibaren sürekli bu konu üzerine konuşup kitap okumuştum. Sonra benim her tuvaletime geliyordu hiç yanlış gitmedim tabini mahremiyetime dikkat ederek . Yani cişin kakanın nereye gittiğini biliyordu buda bence bize oldukça yardımcı oldu
Oğlum da çok meraklıdır tuvalete ve el yıkamaya .ablasını da beni de hep görüyordum kendisi oturmak istiyordu aslında. Kitap olayına gelirsek ben kitap okumuyorum . kızıma çok okurdum oturur dinlerdi.çok hoşuna giderdi ama oğlum dinlemiyor elimden çekiyor sayfaları karıştırıyor kendisi okumuş gibi yapıyor

Bırakırdım ben . Çünkü sizin ne istediğiniz önemli değil ki onun ne istediği önemli .Bırakmak yeniden başlamak sorun yaratmaz ben tuvalet alışkanlığı için Şubat ayında bir psikiyatristten eğitim almıştım 2 saat anlattı kadın . Kendi çocuğunda da istemediği için mecbur bırakıp daha sonra yeniden başlayıp o zaman başarılı olmuş
O halde 2 3 gün daha deneyip ilerleme olmazsa ara vermek en mantıklısı olacak. Peki bir ay ara yeterli olur mu? Eylül de başlasam tekrar?

O halde 2 3 gün daha deneyip ilerleme olmazsa ara vermek en mantıklısı olacak. Peki bir ay ara yeterli olur mu? Eylül de başlasam tekrar?
Merhaba biz raporu cikartamadik ustune dusmedik. Ben isi gucu biraktim iletisim etkilesim temelli oyunlarla,dil konusna kartlariyla vakit gecirdik 2 3 hafta baya fark etti. Su an ne soyledigini ben anliyorum eyyii tut diyor buzdo ac şayıll diyor misal eli tut buzdplani ac sarıl. Tek kelimeyle iletisimi vardi sadece. Simdi de cumle kurma ustune calisacagiz ya da etkilesimli oyunu arttiracagiz. Ben de iki gundur deniyorum kitaplar okuyorum asla hazir degil cocuk tuvalet egitimine. Bezini cikaracagiz baska bez kalmadi beraber tuvalete gidelim vs. Lazimlik aparat.. yok istemiyir bez taak diye bagiriyor. Bu tuvalet egitimi olayi da onemli bir konu. Yarin da sans verecegim bu konuya sonra ara vermem gerekecek.

X