2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    232
Kızlar merhaba nasılsınız? sizlere bir sorum olacak. Biz 3 gündür tuvalet eğitimine başladık. İyi gidiyor gibi şu an fena değil. Malum önümüz yaz dışarı çıkacağımız zamanlar için özellikle büyük tuvalet için https://www.hepsiburada.com/babyplu...8HKT?magaza=ebebek&url_src=and-product-detail şöyle bir şey var almayı düşündüğüm. Sizce bu evde de kullanılır mı klozette. Hem evde hem dışarda kullanırım diyordum ama bazıları boyutun küçük olduğunu yazmış yorumlarda o yüzden kafam karıştı

Kızlar merhaba nasılsınız? sizlere bir sorum olacak. Biz 3 gündür tuvalet eğitimine başladık. İyi gidiyor gibi şu an fena değil. Malum önümüz yaz dışarı çıkacağımız zamanlar için özellikle büyük tuvalet için https://www.hepsiburada.com/babyplu...8HKT?magaza=ebebek&url_src=and-product-detail şöyle bir şey var almayı düşündüğüm. Sizce bu evde de kullanılır mı klozette. Hem evde hem dışarda kullanırım diyordum ama bazıları boyutun küçük olduğunu yazmış yorumlarda o yüzden kafam karıştı
Cnm ben büyüğüm için aldım kullandım. Hiç düşünme al. Yolda pışet koy kullan. Avm de poşet koy kullan. Her türlü klozete kapak oluyor. Avm de misafirlikte al kullan. Boyutu küçük çantaya çok rahat sığıyor ama boyutu küçük diye kullanıma engel değil bebekler de küçğk zaten tam onlara göre

Ben daha başlamadım oğlum hazır değil bence . Ama bende bundan alacağım herkes çok beğeniyor

Cnm ben büyüğüm için aldım kullandım. Hiç düşünme al. Yolda pışet koy kullan. Avm de poşet koy kullan. Her türlü klozete kapak oluyor. Avm de misafirlikte al kullan. Boyutu küçük çantaya çok rahat sığıyor ama boyutu küçük diye kullanıma engel değil bebekler de küçğk zaten tam onlara göre
Tamam o zaman. Dışarıda küçük falan idare edilir de evde rahat etsin istedim hem evde hem dışarda kullanılabilecekse alacağım

Ben de haziran sonu gibi düşünüyordum ama birden gelişti her şey canım. Kendisi istedi başladık biz de
Bizde şuan diş mevzusu var bende Haziran sonu gibi denerim sanırım daha hazırlık yapacağım. Birde hava ısınmadı daha bir türlü onu bekliyorum evimiz serin 🤦🏻‍♀️ Darısı bize

Onu sormuştum da verdim sipariş duruma göre eve ayrı bi tane alacağım
Ben ev için çocuk adaptörlu klozet kapağı aldim aşırı rahat. Hem temizliği hem kullanimi. Iki li oluyor hem çocuk hem ebeveyn kapağı, çocuk kendisi kapağı açıp kapatiyor. Siz de klozet kullaniyorsaniz bakin derim.

Kızlar tuvalet eğitimine başlayanlar nelere baktınız ? Nasıl başladınız ? Bence oğlum hazır değil ama emin olamıyorum ben .

Kızlar tuvalet eğitimine başlayanlar nelere baktınız ? Nasıl başladınız ? Bence oğlum hazır değil ama emin olamıyorum ben .
Bizim 2 3 ay oldu. Daha önce bahsetmiştim belki bilirsin. Kızım abisinden dolayı çok merakliydi wc gitmeye. Ben de ara ara götürür dum. 2 yaşını bekledim ben yoksa daha erken de öğrenirdi. 2 yaş bitince kendi gitmek istedigi icin basladik

Bizim uzun zamandır banyoda lazımlığı vardı annemler almıştı bi ara. Onu anlatıyordum girip çıktıkça. Bi de yapışık ikiz gibi olduğumuz için benle geliyordu hep peşimden. Anlatıyordum o esnada. Çiş kaka bay bay diyordu artık wcye girince bir de tuvalet kağıdını alıp kıyafetinin dışından siliyordu poposunu. Geçen gece altını değiştireceğim sırada kaçtı öyle evin içinde koştururken çişi geldi çişim diye yanıma geldi 1 2 damla kaçırdı. Lazımlığına yapmak ister misin dedim evet dedi hemen gittik önce biraz bekledi söyledim buraya çişini yapabilirsin sonra klozete dökeriz bay bay yaparız faln diye yaptı öyle başlamış olduk

bizim evde 14 aydan beri klozet şeklinde lazımdık var. ara ara yapıyor da. işlevini vs de biliyor. o bi dönem çok hazırdı ama ben değildim. ben niyetlenince kızım hastalandı. bi de evde olmam lazım falan erteledim. muhtemelen okul kapanınca başlıcaz. evde olmam gerekiyor çünkü. bakalım napıcaz. ben 2 tane yatak alezi
2 tane de alıştırma külodu almıştım aylar önce ama yarım kaldı dediğim gibi. bi de tuvalet alışkanlığı kazanmakla ilgili birkaç
kitabımız var. onları da seviyor okuyor. ama tam başlayamadık henüz hiçbir şeye. umarım başlayınca bir an önce hal edebiliriz

kızlar ben lazımlık almadım daha . Klozet sifon lazımlık ciş kaka vs hepsinden haberdar bilincinde yani . Dil gelişimi yavaş malesef onu hep söylüyorum ben . Beden diliyle zaten herşeyi anlatıyor tuvalet eğitimine başlasam bu sorun olur mu diye düşünüyorum 🤔 Öğlen uykusu mesela 2 saat diyelim ki kuru kalkıyor . Bu gece 20:00 de bezi taktım şuan saat 01:00 bezi kuru ama hep böyle olmuyor sabaha bezi sızmış oluyordu genelde bu sabah ilk kez bez kuru gibiydi şaşırdım hatta birkaç gün takip edeceğim bu olayı . Ama bezinden rahatsız olma , tuvaleti yapınca söyleme gibi durumları yok . Aslında ben bir pedagogun online tuvalet eğitim seminerine katılıp ders aldım ama korkuyorum 😨

Selam kızlar sanıyorum ki bezi bıraktık 😃 geçen pazartesi günü başladık ve sadece alışsın diye lazımlık almıştım bir kere deneme yapalım dedim o arada oturunca kaka yaptı bende neden olmasın dedim bi deneyelim . Salı günü sabah tamamen bezden kurtulduk saat takibi yaparak ilk 3 gün 1 er saat ara ile götürdüm daha sonra 2 şer saat ara ile gittik . Her gitmemizde sorarak görürdüm hiç var demedi hala demiyor ama her gittiğimizde yapıyor . Geceyi de bıraktık sadece gece biraz sorunla uyumuştu ağlayarak filan gece huzursuz geçti kaza olacağını tahmin ettim sabah çarşafı ıslanmış ama önemsemedim açıkçası . Bugün kaka dedi gittik çişini yaptı. Sanıyorum ki kendinin söylemesi için biraz zaman lazım . Bugün ilk kez farklı bir tuvalette çişini yaptı e bebekte satılan portatif üründen aldım evde de klozetin üzerine onu kullanıyoruz dışarıda da onu kullandık ama ona yapmadı alaturka tuvalete benim yardımımla yaptı. Bu durumda tamam artık bez işi bitti diyebilir miyim ya sizce

Selam kızlar sanıyorum ki bezi bıraktık 😃 geçen pazartesi günü başladık ve sadece alışsın diye lazımlık almıştım bir kere deneme yapalım dedim o arada oturunca kaka yaptı bende neden olmasın dedim bi deneyelim . Salı günü sabah tamamen bezden kurtulduk saat takibi yaparak ilk 3 gün 1 er saat ara ile götürdüm daha sonra 2 şer saat ara ile gittik . Her gitmemizde sorarak görürdüm hiç var demedi hala demiyor ama her gittiğimizde yapıyor . Geceyi de bıraktık sadece gece biraz sorunla uyumuştu ağlayarak filan gece huzursuz geçti kaza olacağını tahmin ettim sabah çarşafı ıslanmış ama önemsemedim açıkçası . Bugün kaka dedi gittik çişini yaptı. Sanıyorum ki kendinin söylemesi için biraz zaman lazım . Bugün ilk kez farklı bir tuvalette çişini yaptı e bebekte satılan portatif üründen aldım evde de klozetin üzerine onu kullanıyoruz dışarıda da onu kullandık ama ona yapmadı alaturka tuvalete benim yardımımla yaptı. Bu durumda tamam artık bez işi bitti diyebilir miyim ya sizce
ben henüz başlamadığım için fikrim yok canım

kızlar ben lazımlık almadım daha . Klozet sifon lazımlık ciş kaka vs hepsinden haberdar bilincinde yani . Dil gelişimi yavaş malesef onu hep söylüyorum ben . Beden diliyle zaten herşeyi anlatıyor tuvalet eğitimine başlasam bu sorun olur mu diye düşünüyorum 🤔 Öğlen uykusu mesela 2 saat diyelim ki kuru kalkıyor . Bu gece 20:00 de bezi taktım şuan saat 01:00 bezi kuru ama hep böyle olmuyor sabaha bezi sızmış oluyordu genelde bu sabah ilk kez bez kuru gibiydi şaşırdım hatta birkaç gün takip edeceğim bu olayı . Ama bezinden rahatsız olma , tuvaleti yapınca söyleme gibi durumları yok . Aslında ben bir pedagogun online tuvalet eğitim seminerine katılıp ders aldım ama korkuyorum 😨
Bizim de dil gelidimi geride. Dil terapisi icin rapor cikarticaz. Cok uzuluyorum bu duruma onca oyun onca kitap... her cocuk kendine has iste. Cis kak olayina girmek istemiyorum. Evde ihh ihh diye diye ne dedigini anlamaya calisirken bitap dusuyorum. Baba gitti ise gibi cumle kurdu insaah devami gelir bunun icin de wpey calistik dil konusma kartlari aldik bakalim bir dili acilsa Allahin izniyle.

Bizim de dil gelidimi geride. Dil terapisi icin rapor cikarticaz. Cok uzuluyorum bu duruma onca oyun onca kitap... her cocuk kendine has iste. Cis kak olayina girmek istemiyorum. Evde ihh ihh diye diye ne dedigini anlamaya calisirken bitap dusuyorum. Baba gitti ise gibi cumle kurdu insaah devami gelir bunun icin de wpey calistik dil konusma kartlari aldik bakalim bir dili acilsa Allahin izniyle.
Yani şuan dil terapisine ihtiyaç var mı gerçekten ? Hele rapor çıkartarak yollamaya ? Çünkü bi 6 ay daha beklenebilir sanki . Dediğin gibi her çocuk kendine has belki bi açılacak direk hızla ilerletecek . Bir arkadaşımın oğlu 2.5 yaşındayken doktor demiş ki rapor çıkartmayalım asker polis olmak isterse ileride bu rapor sorun yaratabilir ne kadar doğru bilemem ama böyle demiş . Benim oğlumun dil gelişimi yavaş hemde tv açmadığım ayakta olduğu her an ilgilendiğim çocuğum böyle oldu . Bilerek isteyerek konuşmuyor bunu gözlerimizle görüyoruz istediği zaman söylüyor çünkü . Çok ilgilendiğim için böyle olduğunu düşünüyorum birde bende biraz geç konuşmuşum oda etkili sanırım o yüzden kafama takmıyorum artık yoruluyorum evet ama sabırla bekliyorum .

X