2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    232
Selam kızlar bugün 2 yaş kontrolüne gittik . Kan verdik birde ultrason. Kan değerleri herşey süper doktor beni tebrik etmiş ultrasonda hiç sorun yok . D vitamine devam ettiriyor yaza kadar . Balık yağını haftada 3 kere dedi sideferi bıraktırdı. Boyu 86 cm kg 10.800 çıplak başı 49 cm . Doktor beslenmesinin çok iyi olduğunu metabolizmasının çok hızlı ve kendininde çok hareketli olduğunu kg böyle olmasının normal olduğunu üzülmemem gerektiğini söyledi. Geceleri temassız uyurken 1 aydır ellerimi tutmak istiyor hemde sıkı sıkı bırakmıyor onu anlattım birde dil gelişimi kötü ne yazık ki ondan söz ettik ve başka davranışlarını da anlattım . Ciddi bir 2 yaş sendromu geçiriyor gibi görünüyor doğru davrananilmeniz için çocuk psikiyatristi ile görüşseniz iyi olur dil gelişimi de daha fazla geri kalmasın dedi . 6 ocağa randevu aldım

Değerlerinin iyi olmasınaçok sevindim tuçe. Hep böyle sağlıklı olur inşallah. Ben 2 yaş kontrolüne götürmem herhalde daha yeni gittik doktora biliyorsun. Bizim de boy 86 kilo 11.7.

Dil gelişimi için gitsem mi kararsızım yeni yeni biraz konuşmaya çalışıyor gibi bilmiyorum

Oğlum dün alalım dedi bisiklet almayacağım sana dedim Buda ağlıyor alalım diye videoya çekmiştim 1000 kez izledim en az gölge

Oğlum dün alalım dedi bisiklet almayacağım sana dedim Buda ağlıyor alalım diye videoya çekmiştim 1000 kez izledim en az gölge
Benimki de amaaan diyor çok güzel dün kule yapıyordu bloklardan devrildi bi amaan diyişi var görmen lazım

Tamam tabi yazarım . Oturup 5 dk oyun oynayamıyor olmamız canımı çok sıkıyor sürekli dolaşıyoruz evde kuyruğumla . Kendimi yetersiz hissettiriyor bana
Ama zaten dikkat süreleri o kadar ki. Biz de öyleyiz 5dakikada bir oyuncak değişiyor

Hiç oynamıyor gölge hiç ya
Bnm büyük de öyleydi, 7/24 ilgilendiğim, hep ben oyun kurduğum için asla kendi oynamazdı, hatta ben oynardım o izlerdi, 1 oyuncakla oynama süresi maks 2 dk idi. 4 yaşa doğru kendi kendine oyun kurmaya başladı, hatta okulda öğretmeni her türlü oyunu çok güzel oynuyor dedi ben şok. Aleta solterin oyun oynama sanatı adlı kitabı var, oyun çeşitleri ve nasıl oynandığı anlatılıyor, mesele paralel oyun, gücün çocukta olduğu oyunlar, hayali oyın vsvs. Öneririm.

Bir de bnm 2. Cocukta keşfettiğim ve aydınlanma yaşadığım bir durum var. Anlatayım.
Bir gün örneğin ben kule yapıyorum, geldi çocuk elimden aldı ve kule yapmaya başladı. (Oyunu ben başlattım katıldı ve devam ettirdi, buraya kadar ok), sonra ben boşta kaldım ya hemen gidip araba aldım elime, sonra o da elimden arabayı aldı. O gün haaa dedim. Tamam benim de oyuna ihtiyacım var kabul ama şuan çocuk oynuyor, ve ben böyle yaptıkça onu odaklanmaktan ve elindekiyle oynamaktan alıkoyuyorum, ilkinde hep öyle yaptım, ama bunu 2.de farkettim. Sonra çocuk oynarken elime asla başka oyuncak almadım, sessizce boşboş izledim, bazen aynı oyuna katıldım. Ama o sıkılıp gitmeden başka oyuna geçmedim. Ben bunu bilinçsizce yapıyordum elim boş kalmasın diye.

Şuan o kitabı okuyorum herkes onu önerdi hemen aldım bende . Doktora gidene kadar aydınlanma yaşasam bari bir kitap daha var onu da okuyacağım şuan kum havuzuna girdik 30 dk diye 15. Dk da çıktık

Kızlar nasılsınız bizde durumlar pek iç açıcı değil 2 yaş aşısına gittik sağlık ocağında 9.5 kg geldi hemşire canımı sıktı normalde ağıstosta emzirmeyi bıraktık yemek yok zaten büyümedi evde 10 kg geliyo hemen gazi ünv gastrolojiden proftan randevu aldım götürdüm çölyaktam şüphelendi şükür çıkmadı kan değerleri bebeğe göre normal dedi diyetisyene yönlendirdi bi hafta içi ve sonu ne yediğini not alıyoruz çarşamba görüşcez belki yediği yeterlidir abiside öyle diyosun dedi doktor ayrıca tuce sana bi haberim var hareketli olması çok iyi asla endişe etme dedi benimki ondan da kg almıyo akşama kadar hiç oturmuyo konuşma olarak maşallah biraz daha iyi abiye göre bizde de kıyafet sıkıntsı var kendi istediği gibi giyiyo berbat dilenci bebesi gibi geziyo bide tek zıbınla duruyo asla giymiyo

Benim oğlum da 10.800 geldi nehir . Doktoru alış artık onun bünyesi öyle çok fazla hareketli dedi . Popumuz yer görmüyor o dereceyiz annemlerle bile görüşemiyoruz nehir yaaa Durmuyor çünkü. Yemekle ilgili konuşalım hadi neler yiyor cidden karşılaştıralım bi

Canım bugün sabah 7 8 dilim patates kızartması, öğlen 3 4 kaşık şehriye çorbası elma 10 antep fıstığı yemiş ben gelince belki 1,5 çinekop balık oda küçük zaten 15 tatlı kaşığı çorba ve 3 kaşık ıspanak yedi günü kapattı yoğurt süt peynir asla yemiyo

Bence az yiyor hemde baya az nehir yaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…