Benimki de 12:30 uyudu eli kulağındadır uyanır emerse bi on bes dk falan daha uyuyo ama meme agızda olacak o da benim işime gelmiyor zaten kalksa daha iyi. Nazar değiyor demek seninkinin Yıldızı düşük olabilir öyle derler bizde. Acaba cok erken yattığı için mi gece cok uyanıyor çok yorulmadan uyuyor belki bilemedimki. Bi yarom saat gec yatırıp denesen?Valla yataktan kalktıktan sonra ha başka oda ha aynı oda İnan bana fark etmedi . Geçen birisi ile konuşurken uyku saati vs konuştuk dedi ki ooo çok iyi . O zamandan beri oğlum sürekli daha sık uyanır oldu bir daha çocuk yiyorsa bile yiyor demeyeceğim uyuyorsa bile uyuyor demeyeceğim . 12:15 te uyudu bak şuan ağladı yanına geldi döndü uykuya . Birde mesela gündüz uykuda böyle uyanınca gece de sürekli uyanıyor birbiri ile bağlantılı . Oğlum artık emmiyor ve neden uyandığını bulamıyorum ben
Valla bence de . Oğlum doğduğunda sütüm hemen gelmişti ve oğlum da problemsiz emmeye başladı hiç mama ihtiyacımız olmamıştı sarılıkta olmadı . Kv her arayana diyorki nasıl iştahlı nasıl emiyor vs vs anlatıyordu . Sonra oğlum tek gögsümü emmek istemedi bende zorladım bu seferde inat etti her iki tarafı da emmek istememişti sütüm azalmıştı. Sonra gıda başladı bu Sefer oğlum yiyordu yine başladılar ailecek ne iştahlı herşeyi yiyor hiç ağzını kapatmıyor diye . Oğlan yemeği bıraktı aylarca çabaladım ağla ağlaBenimki de 12:30 uyudu eli kulağındadır uyanır emerse bi on bes dk falan daha uyuyo ama meme agızda olacak o da benim işime gelmiyor zaten kalksa daha iyi. Nazar değiyor demek seninkinin Yıldızı düşük olabilir öyle derler bizde. Acaba cok erken yattığı için mi gece cok uyanıyor çok yorulmadan uyuyor belki bilemedimki. Bi yarom saat gec yatırıp denesen?
Nazar yada işte kötü enerji vs inanıyorum bende bazı insanlar cabuk etkileniyor olması gerektiği gibi de gec sende herkese :) haklısın darlatıp travmatik şeyler yaşatmak istemem tabi. Daha esnek davranmaya calısacagım yemek mevzusunda. ben senin daha erken yatırdığını okumustum sanki o yüzden dedim 21:00 civarı iyi bence. Benimki de öyle uyuyor yanında yattıysam iki sefer yine ık mık ediyor meme için. Yatmadıysam daha sık kalkıyo ama seninki kadar değilValla bence de . Oğlum doğduğunda sütüm hemen gelmişti ve oğlum da problemsiz emmeye başladı hiç mama ihtiyacımız olmamıştı sarılıkta olmadı . Kv her arayana diyorki nasıl iştahlı nasıl emiyor vs vs anlatıyordu . Sonra oğlum tek gögsümü emmek istemedi bende zorladım bu seferde inat etti her iki tarafı da emmek istememişti sütüm azalmıştı. Sonra gıda başladı bu Sefer oğlum yiyordu yine başladılar ailecek ne iştahlı herşeyi yiyor hiç ağzını kapatmıyor diye . Oğlan yemeği bıraktı aylarca çabaladım ağla ağlasonradan anladım ki nazar diye birşey var ve çocuğa yansıyor . Şimdi bazen dilimi tutamıyorum yazıyorum söylüyorum başıma böyle şeyler geliyor artık yemin ettim hiç konuşmayacağım ne uykusundan ne yemesinden . Bak ben yemeğen bir çocuktum ve annem bana çok baskı yaptı bilinç altım berbat sende kızına aynı şeyi yapma lütfen hakkına girme onun . Annem şimdi evde hep üzülüyormuş kızıma bastı yaptım oda oğluna yapıyor diye . Üzülme geçecek İnan ki . Uyku konusunda bazı geceler çok iyiyi bazılarında böyle sorun oluyor . Dün gece en son uyandı mööö diyor uyku arkadaşı ineğini istiyor . Bende yanına gittim bak yanında sarıl ona herkes uyuyor bende yatağımda uyuyorum sende yatağında uyu diyip odadan çıktım . Dün 21:00 de uyudu öğlen 13:45 civarı kalkmıştı. Daha ne kadar geçe gidebilir ki uykusu . Benim oğlum herşeye çabuk alışıyor iyi ve kötü herşeye . Uyku biraz daha geçe giderse bu sefer de kalıcı olacak eminim . Doktoru Beyin gelişimi için 21:00 den önce uyumuş olmalı dedi . Gece uykularını ileri götürmektense gündüz uykularını kısaltmak iyiymiş . Ki bizde de emmeyi bırakınca kendi kendine öyle oldu .
Emzirmeyi bırakmadan önce 20:00 di bıraktıktan sonra biraz ileri sarktı dün biraz daha geç kaldık 20:30 da ancak yatağa girdik . Her zaman böyle değil bazen oluyor ama . Mesela genelde gece 2 kere uyanıyor bazen 1 kere . Birkaç kere de hiç uyanmadığı oldu inanamadımNazar yada işte kötü enerji vs inanıyorum bende bazı insanlar cabuk etkileniyor olması gerektiği gibi de gec sende herkese :) haklısın darlatıp travmatik şeyler yaşatmak istemem tabi. Daha esnek davranmaya calısacagım yemek mevzusunda. ben senin daha erken yatırdığını okumustum sanki o yüzden dedim 21:00 civarı iyi bence. Benimki de öyle uyuyor yanında yattıysam iki sefer yine ık mık ediyor meme için. Yatmadıysam daha sık kalkıyo ama seninki kadar değil
Emzirmeyi bırakmadan önce 20:00 di bıraktıktan sonra biraz ileri sarktı dün biraz daha geç kaldık 20:30 da ancak yatağa girdik . Her zaman böyle değil bazen oluyor ama . Mesela genelde gece 2 kere uyanıyor bazen 1 kere . Birkaç kere de hiç uyanmadığı oldu inanamadımama 20:00 de yatağa gittiğimizde 20:30 da uyumuş oluyor olması en iyisi oluyor yoksa fazla yorulduğundan da dalması güçleşip gece daha fazla uyanıyor
Valla beşiği büyük aslında zaten o hareket edince bebek kamerası açılıyor izliyoruz uyanma anını ortada hiç bir şey yokken uyanıyor yanına gidiyorum uykuya geri dönüyor . Nadiren su istiyor . Herşeyi geç öğlen uykusunda da aynı uyanıyor çözüm bulamadım düşünmeyi de bıraktım artıkOOnu dicektim. 20.30dan önce uyutma, 9 dan sonraya da kalmasın. O saatler çok ideal.
Bir de beşiktr yatıyor sanırım hala. İstersen 1 hafta falan yer yatağı yap yorganlardan falan buyukçe. Bnm buyuk beşik kenarına çarptıkça uyanıyordu. Küçük zaten 6 aydan beri twk kişilik yatakta döne döne uyuyor
Bazen gündüz uykusunda anne diye sesleniyor kızım ben bazen yanina geç gidince tekrar geri dalmış oluyor. Sende uyaninca ağlamıyorsa hemen gitmesen belki kendi dalar hemen.Valla beşiği büyük aslında zaten o hareket edince bebek kamerası açılıyor izliyoruz uyanma anını ortada hiç bir şey yokken uyanıyor yanına gidiyorum uykuya geri dönüyor . Nadiren su istiyor . Herşeyi geç öğlen uykusunda da aynı uyanıyor çözüm bulamadım düşünmeyi de bıraktım artık
Onu denedim aynen senin kız gibi sesleniyor ama ben hemen gitmezsem uykusu tamamen açılıyor gitsem de geri kalmıyor . Bu olay uyuduktan 1 saat veya 1 saat 15 dk sonra oluyor . Haliyle daha uykusunu alamamış olduğundan uyku açılırsa tüm gün mızır mızır oluyorBazen gündüz uykusunda anne diye sesleniyor kızım ben bazen yanina geç gidince tekrar geri dalmış oluyor. Sende uyaninca ağlamıyorsa hemen gitmesen belki kendi dalar hemen.
Hayırdır canım nolduTükendim kızlar yaaahiç enerjim kalmadı
30 saniye susamıyorum gölge bir anlattığım şeyi hiç abartmıyorum ama arka arkaya 10 kere daha anlatıyorum . Mesela bir top var soruyor o top diyorum tabi asla tatmin olmuyor topun şekli rengi deseni herşeyi anlatıyorum hemde 10 kere ve bu bütün gün herşey üzerinde böyle devam ediyor boğazım kapandı artıkHayırdır canım noldu
Aynı durumdayız canım her şeyi soruyor 100 kere bu ara aydede ye takık durumdayız biz sürekli el havada pencereden gösteriyor akşam balkona çıkıp bakmak istiyor geçen çok soğuk hava çıkmayalım dedim gitti dolaptan yelek aldı geldi giydir çıkalım diye. Normalde giydirmek istediğimde kendini yerlere atar.30 saniye susamıyorum gölge bir anlattığım şeyi hiç abartmıyorum ama arka arkaya 10 kere daha anlatıyorum . Mesela bir top var soruyor o top diyorum tabi asla tatmin olmuyor topun şekli rengi deseni herşeyi anlatıyorum hemde 10 kere ve bu bütün gün herşey üzerinde böyle devam ediyor boğazım kapandı artıkve gündüz sadece 1 saat uyuyor veya 1 saat 15 dk . Saat kurarsın çalar ya aynen öyle aynı dk da uyanıyor inanamıyorum . Bugün sadece evi sildim ve toz aldım 45 dk sürdü ve başından sonuna kadar ağladı . Sebebi de viledayı alıp kovaya sokup yerleri silecekmiş veya toz suyuna elini sokacak bezini . Yere su verdim ona ağlıyor sebebi leğen ağzı beraber dolu değil diye gündüz yemek vs yapamıyorum o uyurken ancak tuvalete gidip yemek yiyip 30 dk uzanıyorum . Çalışan kadınlar gibi akşamları yemek yapmaya başladım şaka gibi perşembe akşam Kvler geliyorlar yandık . Bugün telefonda diyor ki konuşmuyor mu acıktım vs demiyor mu diyor yaaaa
Ben evi süpürürken ilk süpürgeyi çıkarıyordum eline veriyordum sonra asla alamıyordumAynı durumdayız canım her şeyi soruyor 100 kere bu ara aydede ye takık durumdayız biz sürekli el havada pencereden gösteriyor akşam balkona çıkıp bakmak istiyor geçen çok soğuk hava çıkmayalım dedim gitti dolaptan yelek aldı geldi giydir çıkalım diye. Normalde giydirmek istediğimde kendini yerlere atar.yemek işine çözümüm yanımda sandalyeye çıkarıyorum ya da lavabonun üstüne oturtuyorum her şeye salça oluyor ama harala gürele yapıyoruz. Süpürge yaparken önce ona veriyorum o bi 2 3 dakika süpürüyor sonra veriyor bana. Sulu şeyleri uyurken yapıyorum yoksa aynı sizin gibiyiz o konuda. Bir de şu aralar bir atak mı yaşıyoruz bilmiyorum gece uykuya daha zor dalıyor normalde de 40 dakika falan sürüyordu şimdi 1 saati geçiyor bazen. Tam uyudu diyorum hoop kalkıyor baba dede diye kendi kendine konuşmaya başlıyor. Uyutmaya çalışmak tam bir işkenceye döndü benim için
Kv salla hep bi şey diyorlar nasılsa o demese başkası der hiç takma.
Dayantuçe bugünler de geçecek inşallahBen evi süpürürken ilk süpürgeyi çıkarıyordum eline veriyordum sonra asla alamıyordumsonrası kaos tabi delireceğim her gün sabah uyandığım zaman bir savaşa gidiyorum sanki öyle hissediyorum çünkü herşey itiş kakış su içmek bile lüks eğer su içerken görürse kesin zorla elimden alıp üzerine döküyor
Canım kolay gelsin, nacizane tavsiyem bu ne diye sorduğunda hep aynı cevabı ver. Çocuklar bildikleri şeyde güvende olur. Mesela hep aynı kitabı okumak isterler çünkü biliyorlar güvendeler. Bu ne? Top. Bitti yada en fazla kırmızı top. Sen her seferinde benekli top kırmızı top plastik top yuvarlak top vs dersen kafası karışır bence. Yada sordu bu ne? Hımm onu mu merak ediyorsun? Sence ne ? Sessizzlik. Yada cevap vermeye çalışıyor. Kırmızı top. Bu ne ? Kırmızı top. Bu ne? Kırmızı top. Çocuk tamam bu kırmızı top der. Başka şeye geçer. Uzun uzun anlatma bence onlar 1 sene sonranın işi. İlgisinş başka şeye çek, sen sor ona peki bu ne diye. Bana başka kırmızı top varsa onu getir de vs.30 saniye susamıyorum gölge bir anlattığım şeyi hiç abartmıyorum ama arka arkaya 10 kere daha anlatıyorum . Mesela bir top var soruyor o top diyorum tabi asla tatmin olmuyor topun şekli rengi deseni herşeyi anlatıyorum hemde 10 kere ve bu bütün gün herşey üzerinde böyle devam ediyor boğazım kapandı artıkve gündüz sadece 1 saat uyuyor veya 1 saat 15 dk . Saat kurarsın çalar ya aynen öyle aynı dk da uyanıyor inanamıyorum . Bugün sadece evi sildim ve toz aldım 45 dk sürdü ve başından sonuna kadar ağladı . Sebebi de viledayı alıp kovaya sokup yerleri silecekmiş veya toz suyuna elini sokacak bezini . Yere su verdim ona ağlıyor sebebi leğen ağzı beraber dolu değil diye gündüz yemek vs yapamıyorum o uyurken ancak tuvalete gidip yemek yiyip 30 dk uzanıyorum . Çalışan kadınlar gibi akşamları yemek yapmaya başladım şaka gibi perşembe akşam Kvler geliyorlar yandık . Bugün telefonda diyor ki konuşmuyor mu acıktım vs demiyor mu diyor yaaaa
Kuruyemiş ne veriyorsun acaba? Bizimki hiç yemiyor maalesefCanım kolay gelsin, nacizane tavsiyem bu ne diye sorduğunda hep aynı cevabı ver. Çocuklar bildikleri şeyde güvende olur. Mesela hep aynı kitabı okumak isterler çünkü biliyorlar güvendeler. Bu ne? Top. Bitti yada en fazla kırmızı top. Sen her seferinde benekli top kırmızı top plastik top yuvarlak top vs dersen kafası karışır bence. Yada sordu bu ne? Hımm onu mu merak ediyorsun? Sence ne ? Sessizzlik. Yada cevap vermeye çalışıyor. Kırmızı top. Bu ne ? Kırmızı top. Bu ne? Kırmızı top. Çocuk tamam bu kırmızı top der. Başka şeye geçer. Uzun uzun anlatma bence onlar 1 sene sonranın işi. İlgisinş başka şeye çek, sen sor ona peki bu ne diye. Bana başka kırmızı top varsa onu getir de vs.
Diğerleri hepimizin başında. 2 yaş her şeyi onlar yapacak, olmazı anlamıyorlar.
Benimki de süpürge düşmanı, ben açıyorum o kapatıyor. 1 oda 45 dk sürüyor. E o uyurken de yapılmıyor. Bugün mama sandalyesine oturttum. Eline verdim bişiler hızlı hızlı süpürdüm, 1-2 odayı. İş yapabilmek için katlanıyorsun, gittiğimde bi bardak suyun içine butun. Makarnaları doldurmuştu. Ama ben işimi gördüm. Ne yapayım.
Yemekleri ben de uyurken yapıyorum. Uykuda şimdilik sorunumuz yok. Uyku zamanı gelmediiii diye bağırsa da yok yok uyumıcaz gel sen bi hele kuzucuğun uykusu gelmiş mi vs diyio atıyom yatağayada kuzucuğa sarılıp ninni söylüyorum zaten kıskançlığından gelip o sarılıyor bana, sarıldığı an işbitiyor. Sırtını 2 okşayınca gidiyor.
Benim derdim de yemek. Atıştırmalık meyve kuruyemiş dışında hiç bir yemiyor. Sulu yemek çorba sebze falan sıfır. Ne görse pis kokuyor diyor, onun dilinde istemiyorım demek ama insan bi bozuluyor.
N Nehir-derin2 işe başladın mı??? Ben 28inde başlıyorum sanırım. 5 senenin sonunda iş hayatına döneceğim. İpekle nasıl ayrılacağız bilmiyorum. Bütün düzen alt üst olacak gibi.
Ne olursa yiyor, çekirdek fındık fıstık antep fıstığı ceviz badem kuru üzümKuruyemiş ne veriyorsun acaba? Bizimki hiç yemiyor maalesef
Bak 12:30 da uyudu 13:30 da kalktı ağlıyorCanım kolay gelsin, nacizane tavsiyem bu ne diye sorduğunda hep aynı cevabı ver. Çocuklar bildikleri şeyde güvende olur. Mesela hep aynı kitabı okumak isterler çünkü biliyorlar güvendeler. Bu ne? Top. Bitti yada en fazla kırmızı top. Sen her seferinde benekli top kırmızı top plastik top yuvarlak top vs dersen kafası karışır bence. Yada sordu bu ne? Hımm onu mu merak ediyorsun? Sence ne ? Sessizzlik. Yada cevap vermeye çalışıyor. Kırmızı top. Bu ne ? Kırmızı top. Bu ne? Kırmızı top. Çocuk tamam bu kırmızı top der. Başka şeye geçer. Uzun uzun anlatma bence onlar 1 sene sonranın işi. İlgisinş başka şeye çek, sen sor ona peki bu ne diye. Bana başka kırmızı top varsa onu getir de vs.
Diğerleri hepimizin başında. 2 yaş her şeyi onlar yapacak, olmazı anlamıyorlar.
Benimki de süpürge düşmanı, ben açıyorum o kapatıyor. 1 oda 45 dk sürüyor. E o uyurken de yapılmıyor. Bugün mama sandalyesine oturttum. Eline verdim bişiler hızlı hızlı süpürdüm, 1-2 odayı. İş yapabilmek için katlanıyorsun, gittiğimde bi bardak suyun içine butun. Makarnaları doldurmuştu. Ama ben işimi gördüm. Ne yapayım.
Yemekleri ben de uyurken yapıyorum. Uykuda şimdilik sorunumuz yok. Uyku zamanı gelmediiii diye bağırsa da yok yok uyumıcaz gel sen bi hele kuzucuğun uykusu gelmiş mi vs diyio atıyom yatağayada kuzucuğa sarılıp ninni söylüyorum zaten kıskançlığından gelip o sarılıyor bana, sarıldığı an işbitiyor. Sırtını 2 okşayınca gidiyor.
Benim derdim de yemek. Atıştırmalık meyve kuruyemiş dışında hiç bir yemiyor. Sulu yemek çorba sebze falan sıfır. Ne görse pis kokuyor diyor, onun dilinde istemiyorım demek ama insan bi bozuluyor.
N Nehir-derin2 işe başladın mı??? Ben 28inde başlıyorum sanırım. 5 senenin sonunda iş hayatına döneceğim. İpekle nasıl ayrılacağız bilmiyorum. Bütün düzen alt üst olacak gibi.
Ben kitap okuyamıyorum ya sen hangi ara çalışıyorsun taktik verseneDayantuçe bugünler de geçecek inşallahben tüm bunlara rağmen kpss ye hazırlanmaya çalışıyorum bir de inşallah fazla delirmem
Akşam 8buçuk 9 gibi uyuyor ya o zaman çalışıyorum 11buçuk gibi falan tekrar uyanıyor o zamana kadar. Gündüz uykusunda da ev işi yoksa 1 saat de O zaman çalışıyorumBen kitap okuyamıyorum ya sen hangi ara çalışıyorsun taktik versene