Bende şöyle duymuştum, aslinda bebekler doğdukları andan itibaren altlarinin pis olmasini istemezler miş, altlari bağlandığı için mecburen yapıyorlarmış bu tarz bir sey di tam da hatirlayamiyorum .Herkese toplu cevap olsun. Çiş ile ilgili bir video izledim. İnsanlar asla uykudayken Çiş yapmazmis. Çiş uyandiktan sonra yapılırmış. Hormon o zaman devreye giriyormuş. Mesela kendimizde düşündüğümüzde sabah kalkar kalkmaz çişimiz gelir. Yeni doğan bebeklerde de öyle deliksiz uyumussa asla Çiş yapmaz. Çocuğunuz hala çok sık kalkıyorsun geceleri bezi kiru kalkmasi biraz zor ama tabi imkansix değil. Bezi birakmka için de acele etmeyin İnanin bez de rahatlık . Dışarı çıkınca surekli lazimlik yanımızda parkta falan. O yüzden acele etmeye gerek yok bence. Ben mecbur olmasam biraktirmazdim. Yazin biraktirmayi düşünüyordum ve bez buraktirma süreci de yıpratıcı
Bekliyim o zaman biraz dahaBenimki kuru kalkmıyor ki hiç. Bezi çok dolu oluyor sabahları. Ama ilk kriterlerden biriymiş kuru kalkmak. Yoksa aylardır klozete oturuyor onda sıkıntı yok. Bi de kendime güvenemedim açıkçası
Ben de bekliyorum vallaBekliyim o zaman biraz daha
Ne zaman kendi yaptı ve çözdünüz? Kaç aylıktıBende şöyle duymuştum, aslinda bebekler doğdukları andan itibaren altlarinin pis olmasini istemezler miş, altlari bağlandığı için mecburen yapıyorlarmış bu tarz bir sey di tam da hatirlayamiyorum .
Ama bizimki gece çok sık uyanmamasina rağmen bezi dolu oluyor. Bence de bezli olmasi daha rahat ama kiritik dönemi de atlamaktan korkuyorum. Yani o hazırsa ve ben başlamıyorsam sonrasi daha sıkıntılı olabilir.
Oğlum da hamileyken 2 başarısız denememiz oldu. Sonra zamani gelince kendi gitmek istedi ve tuvalet egitimimizi 1 gun de tamamladik. Sadece ilk gün 2 kere tuvalrt dışında yapti sonra hiç kaçamak olmadi. Sadece gece de sıkıntımız vardi onda da genetik durum var
Hiç kesilmediyse yöntemden olabilir ama zaman zaman alt ıslatma psikolojiktir canım. Çocukta o anlarda ne olduğuna bakmak lazımBenim görümcemin oğlu hazırmış ciş vs diyormuş . Fakat görümcem üşendim bezi çıkartmadım dedi . Daha sonra çocuk geceleri sürekli yatağı ıslatıyor 5 yaşında hemde daha geçen izinde gittiğimizde Kv yatağına yatmış ıslatmış yatağı . Bence doğru zamanda başlamadığı için böyle oldu
Hiç kesilmedi ki birde geceleri wc kaldırıyor 2 kere filan . Görümcem de diyor ki bunu kafama çok takıyorum vs vs . Acaba nasıl bezi bıraktı soracağım daha önce hiç sormadımHiç kesilmediyse yöntemden olabilir ama zaman zaman alt ıslatma psikolojiktir canım. Çocukta o anlarda ne olduğuna bakmak lazım
Eğer çocukta psikolojik baskı idrar yolu problemi vs yoksa yaptıklarını gözden geçirip çözebilir. Benim arkadaşımın abisi üniversiteye kadar yatağına işemiş. Başka şehirde üniversite kazanınca çok korkmuşlar. Ama ilginçtir orda hiç yapmamış. Ama ev aşırı huzursuzmuş. Anne baba ilişkileri berbat ve baba kan kusturuyormuş hepsineHiç kesilmedi ki birde geceleri wc kaldırıyor 2 kere filan . Görümcem de diyor ki bunu kafama çok takıyorum vs vs . Acaba nasıl bezi bıraktı soracağım daha önce hiç sormadım
Çok zor ya bir sürü sebeb olabilir . Birde erkeklerin kasları daha geç gelişiyor diyorlar onu merak ediyorum doğruluk payı nedir diyeEğer çocukta psikolojik baskı idrar yolu problemi vs yoksa yaptıklarını gözden geçirip çözebilir. Benim arkadaşımın abisi üniversiteye kadar yatağına işemiş. Başka şehirde üniversite kazanınca çok korkmuşlar. Ama ilginçtir orda hiç yapmamış. Ama ev aşırı huzursuzmuş. Anne baba ilişkileri berbat ve baba kan kusturuyormuş hepsine
Onu hiç bilmiyorum açıkçasıÇok zor ya bir sürü sebeb olabilir . Birde erkeklerin kasları daha geç gelişiyor diyorlar onu merak ediyorum doğruluk payı nedir diye
Hamileyken 2 kere denedim 2 yaş sonrasiydi. Ikisinde de Kaka yapmaktan çok korktuğu için ve tuttuğu için birakmak zorunda kaldik. Sonra 3 yaşına 3 ay falan vardi. Bezini tutup tuvalete gösterip çiş demeye başladı hemen götürmeye başladım. Bez poşetinde 1 tane bıraktım sonra onu da kullanip bak bezler de bitti sende artik tuvalette yapiyorsun takmiycagiz dedim tamam dedi. Ilk gün 2 kere kaçırdı sonra gece dışında hiç kaçırma olmadi.Ne zaman kendi yaptı ve çözdünüz? Kaç aylıktı
Yani her çocuk tuvaleti öğreniyorHamileyken 2 kere denedim 2 yaş sonrasiydi. Ikisinde de Kaka yapmaktan çok korktuğu için ve tuttuğu için birakmak zorunda kaldik. Sonra 3 yaşına 3 ay falan vardi. Bezini tutup tuvalete gösterip çiş demeye başladı hemen götürmeye başladım. Bez poşetinde 1 tane bıraktım sonra onu da kullanip bak bezler de bitti sende artik tuvalette yapiyorsun takmiycagiz dedim tamam dedi. Ilk gün 2 kere kaçırdı sonra gece dışında hiç kaçırma olmadi.
Gece kaliteli uyku için yeme içme tuvalet hicbirsey yapmiyorum. Bazı riskleri göze aliyorumGece hiç götürüyor musun
Kwisnlikle doğru zaman çok önemli. Erken başlamak nasil bir tramva ise geç başlamak da öyle . Benim kiz kendin aşırı iyi ifade ediyor bi yeri ağrıdığında cok net söylüyor. Geçen kulağı ağriyormis. Anne kulak aciyor diyor. Bezi bırakmaya karar verdiğimde de hiç zorlamadim. İlk çişi üstüne yapti üstü ıslanınca anlattım. Sonra sürekli oturttuduk bi şekilde oldu olmasaydı beze devam edecektimBenim görümcemin oğlu hazırmış ciş vs diyormuş . Fakat görümcem üşendim bezi çıkartmadım dedi . Daha sonra çocuk geceleri sürekli yatağı ıslatıyor 5 yaşında hemde daha geçen izinde gittiğimizde Kv yatağına yatmış ıslatmış yatağı . Bence doğru zamanda başlamadığı için böyle oldu
Şuan benim oğlan kendi yatağında uyumaya çalışıyor bende yere yattım çöl heyecanlıyımzGece kaliteli uyku için yeme içme tuvalet hicbirsey yapmiyorum. Bazı riskleri göze aliyorumşimdiye kadar bisey olmadi ama ben hiç kaliteli uyuyamıyorum. Çiş yapar ıslak kalır hasta olur doye her saat kontrol ediyorum. Bir süre daha böyle devam edecek galiba. Uykusuzluğa da alıştım inanin yeter ki o uyanmasın ben tek başıma uykusuz kalırım . Tek başıma uykusuz kalmak bile kaliteli geliyor artık Her cocukla yasama bakış açımiz değişiyor
Bu konuşma konusunda aşırı zorlanmaya başladım ne yazık ki . Herşeyi anlatıyor ama ben anlamakta zorlanıyorum veya anlayamıyorumKwisnlikle doğru zaman çok önemli. Erken başlamak nasil bir tramva ise geç başlamak da öyle . Benim kiz kendin aşırı iyi ifade ediyor bi yeri ağrıdığında cok net söylüyor. Geçen kulağı ağriyormis. Anne kulak aciyor diyor. Bezi bırakmaya karar verdiğimde de hiç zorlamadim. İlk çişi üstüne yapti üstü ıslanınca anlattım. Sonra sürekli oturttuduk bi şekilde oldu olmasaydı beze devam edecektim
Bir yerde okumustum, sabah kontrol etmektense saat 4-5 gibi kontrol edin diyordu. Sabah uyandiginda yapmis olabilir ama geceyi ciş yapmadan geciriyor olabilirBenimki kuru kalkmıyor ki hiç. Bezi çok dolu oluyor sabahları. Ama ilk kriterlerden biriymiş kuru kalkmak. Yoksa aylardır klozete oturuyor onda sıkıntı yok. Bi de kendime güvenemedim açıkçası
Aman zaten uyumuyor ve uyumuyorum bi de 2-3 saatlik uykumu çişe veremem vallaBir yerde okumustum, sabah kontrol etmektense saat 4-5 gibi kontrol edin diyordu. Sabah uyandiginda yapmis olabilir ama geceyi ciş yapmadan geciriyor olabilir
Ya şöyle bisey sabaha kadar deliksiz uyku için henüz ayları da müsait değil . 27 28 aydan sonra çok büyük aksilikler yolsa deliksiz uyuyacaklarini düşünüyorum çevremde goxlemledgim tecrübe bu. O yüzden neden deliksiz uyumuyor diye dert etmeyin. Biz onları memeden kesmiş olabiliriz ama onlarin vücudu ve beyni buna henüz alismadi alsimasi da uzun sürecekKızlar oğlumu yatağında temassız yatırdım tam 1 saat sürdü üst kattan da bu odaya çok fazla ses geliyor gerildim ciddenanladım ki yanında yatmak bile bir temas yerde yattım dokunmadım sadece sesimle uyardım birkaç kere kalktı yeniden yatırdım vs vs 1 haftaya toparlar diye düşünüyorum