2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    232
Anne olarak herseyin en doğrusunu siz bilirsiniz. Ben hamur işi olarak arada makarna veriyorum. Bizim evde genelde hamur işi olmaz. Hamur işinin yanında peynir yumurtasını da yiyorsa bence sorun yok. Ama yumurta cok önemli bir protein. Yani yumurta da yiyorsa sorun yok bence

Bende şuan sizin gibiyim çünkü beslenme konusu bizde hep sorun oldu . Emmek istemedi mama kabul etmedi tek göğüs istedi onda yetmeyecekti vs vs zor günler geçirdik . Düzgün beslensin diye çok çaba sarf ediyorum bir dk bile geçsin veya öğün atlasın vs istemiyorum. Elimden gelene yapmaya çalışıyorum emzirirken ve hamileyken de çok düzenli beslenmeye çalıştım . Sütten bebeğe geçecek diye omega 3 kullanıyorum ona da içiriyorum ayrıca . Hamileyken de kullandım ve ciddi anlamda etkisini gördüm bebekte . Doğduğunda kafasını tutuyordu çok güçlüydü . Şuan da çok güçlü 2 kişi bisikletine zor oturtuyoruz mesela .herşeyi adı gibi biliyor geçen önce markete sonra parka gidecektik . Parkın yolundan başka yola geçtik gitmedik diye ağladı . Gelişimi çok iyi bence kitaplardan ne sorsak eliyle gösteriyor bir tek sorun dil gelişimi zayıf .

Kızlar biz emmeyi bıraktık 5 . Gündeyiz çok zor oldu ama kontrole gittik doktor acil bırakıyosun dedi 9.5 kg boy 81 cm kg çok az dedi kan değerleri demir b12 düşük multuvitamin verdi, bakaım 3 ay kullanıcaz, emzirme içinde sabır taşı kullandım tiksindi, uzmanlar önermiyo ama çok üzülmesin dedim çok bağlıydı, ama uyutma yöntemim yok delirecem uyumuyor sallayım diyorum yok nasıl bulursak o şekil uyuyoruz daha çok yorgun kalıp ağlaya ağlaya uyuyo bugün sabah 6 da kalktı akşam 9 da anca uyudu tüm gün ağladı ikna da olmuyor sallasam hemen gidecek pış pışa faanda kanmıyor bitaraftan oğlum 1. Sınıfa başlıyo stresim çok fazla

Yaaa nehir allah yardımcın olsun gece uyanıyor mu

Yumurtayı direk yemiyor ama omlet olarak vs yediriyorum bir şekilde. Peynir de öyle bir şeylerin içinde yiyor. Tek de teklif ediyorum sürekli ama yemiyor malesef

Allah yardımcın olsun nehir işin çok zor

Yumurtayı direk yemiyor ama omlet olarak vs yediriyorum bir şekilde. Peynir de öyle bir şeylerin içinde yiyor. Tek de teklif ediyorum sürekli ama yemiyor malesef
Gölge benim oğlum haşlanmış yumurta yemez mesela . Ben şöyle bir yol buldum 1 yumurta biraz süt 1 dilim kaşar bunu pişiriyorum çok katılaştırmadan kaşıkla ağzına veriyorum . Ancak böyle yiyor . Her gün mutlaka bunu yedirip üzerine biraz kefir içiyorum . 1 saat sonra filan ben kahvaltı yaparken mesela tostumun kenarından istiyor veya domatesimden zeytinimden öyle eline veriyorum. Hafta sonu da tahinli alıyoruz veya simit börek önce kendi kahvaltısını yaptırıyorum bir şekilde . Sonra bizimle onlardan veriyorum çok az yiyor

2 3 kez uyanıyor su falan içiyo
Nehir bence hiç sallamaya alıştırmak için zorlama sonra birde onu bıraktırmaya çalışacaksın . Akşam buhurdanlığın içine az su koy üzerine lavanta yağı damlat mum yak odaya koku versin uykuya dalmayı kolaylaştırıyor bu . Youtubeden bi ninni aç . Yanına yatır kalktıkça tekrarla . Bir arkadaşımın bebeği böyle alıştı . Bende böyle yapacağım . Siz Demir damlası filan kullanmıyor muydunuz yaaa herşey bir anda düşmüş

Benim oğlum bunu hayatta yemez kıvamı öyle olan şeyleri pek yemiyor

Kız benim cadıya bunlar işlemez emmeyi bıraktı gündüz uykusunuda bıraktı tek sallayım uyusun modundayım ama uyumuyor bak saat 3,5 oldu sabahtan beri ayakta direniyo bakalım benimkinin herşeyi zor değişik bi çocuk çözemedim gece sabaha kadar ağladı calpol verdim biraz uyudu üst azılar patladı patlayacak bakalım

Memeyi bırakınca biraz yemeğe başladı mı nehir herkes bırakınca yiyor diyor acaba doğru mu? Ayrıca bu kadar saat uykusuzluğa nasıl dayanıyor çok şaşırıyorum . Uyumadığı için işte hep huzursuz.

Doğduğundan beri uyumuyoya bence uyumak ne onu bilmiyo onun içinde kilo falanda almıyo akşama kadar ayakta 2 dk oturmuyo, yeme konusunda ne yalan söyleyim benimki hala yemiyo ama istisna dışı bi çocuk belki seninki yer bide bizimkinin demiri b 12 si düşükya ondanda istemiyodur belki canı demir ilacı en son ocak şuBat gibi kullandık başkada kullanmamıştık

Canım demir düşüklüğü gerçekten iştahsızlık yapıyor. Çünkü demir eksikliği mide bulantısı yapıyor kendimden biliyorum yemek istemiyordur. Demiri toparlayınca düzelir inşallah. Huzursuzluk da belki ondandır demir bir çok şeyi etkiliyor çocuklarda

B12 huzursuzlukta çok etkili gölge birde uykusuz sürekli beyni hiç toparlanmıyor

Saat 21:00 den önce uyuyup 11 saat gece uykusu yapmalı ki büyüme Hormunu salgınsın senin kız zaten hiç yemiyor sen niye takviyeleri bırakıyorsun ki bizim doktor 2 yaşına kadar kullanacaksınız dedi hatta omega 3 te kullan dedi ki ben zaten kullanıyordum onu

Bir çocuğun bu kadar uyumadan dayanması gerçekten çok ilginç. Sağlam bir bünyesi var demek ki. Gün içinde yogurdu biraz fazla mı yedirmeye çalışsan. Yani bi denesen en azindan. Benim kiz yaptırmadan yogurt yedirdigimde uzun saatler uyanmıyor . Belki deneyebilirsin.

Ya bi de bisey demek istiyorum ama sizi üzmek istemiyorum ama acaba gluten alerjisi ya da colyak olabilir mi. Bi test yaptirsaniz mi. Devlet hastanelerinde bile artık colyak testi yapılıyor. Kandan bakabiliyorlar doye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…