- 11 Mart 2013
- 33.208
- 53.156
- 32
Şimdi şöyle benim oğlum hiç çorba yemezdi ben zor alıştırdım . Çünkü mide bağırsak sistemi için günde bir kase çorba iyi olur diye düşünüyorum. Mesela sabah kahvaltı yapıyor arada atıştırıyor öğlen çorba yesin sıvı uyusun uyansın midesi hazmetsin ki öğlen ile akşam arasında bir ara öğün yapabilsin diye . Tarhanayı sütle pişiriyorum biraz da kıvamlı yapıyorum bilerek süt o ekşi tadı alıyor ve miss gibi oluyor içine de 1 küp ilik suyu bırakıyorum faydalı bence . Zaten süt hiç içmiyor arada böyle gitsin diyorum . Sebze yazmışım da onu bu ay tarhana alırken bir sebzeli tarhana buldum bi bakayım dedim . İçinde kereviz enginar vs var . Mesela biz pek kereviz yemeyiz evde doğal olarak çocuk ondan vitamin almıyor böyle çorba içsin dedim ona sebze çorbası diyorum onu sarımsak salça ilik suyu ve suyla pişiriyorum baya iyi oluyorYa açıkçası ben corba nerdeyse hic vermiyordum. Midesini boşuna doldurmasın diye . Sebzeleri de hep tek tek veriyordum. Mesela semiz otu bamya yeşil fasulye ne sebze verecekswm sebze çorbası halinde değil de sebze olarak veriyorum. Yani cok nadir corba veriyordum.
Bugun akşam yemeğinde 10 yemek kaşığı bamya koydum 3 tane kofte biraz salata 3 yemek kaşığı makarna bir su bardağı ayran yedi. İlk defa porsiyona baktim. Ölçüsü nedir bilemem ama mesela bana tarhana çorbası bi yemek gibi gelmiyor yemeğin yanında yenilen bisey gibi geliyor. Açıkçası çorbayı da hiç bir zaman tek vermediğim için ölçüsü ne olmalı bilmiyorum. Bakalım bu yedikleri ile gece nasıl geçecek çünkü gece emme de olmadığı için acikirsa sık uyanir yetip yetmedigini ordan anlayacam biraz önce uykuya geçti.