2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    232
Şimdi şöyle benim oğlum hiç çorba yemezdi ben zor alıştırdım . Çünkü mide bağırsak sistemi için günde bir kase çorba iyi olur diye düşünüyorum. Mesela sabah kahvaltı yapıyor arada atıştırıyor öğlen çorba yesin sıvı uyusun uyansın midesi hazmetsin ki öğlen ile akşam arasında bir ara öğün yapabilsin diye . Tarhanayı sütle pişiriyorum biraz da kıvamlı yapıyorum bilerek süt o ekşi tadı alıyor ve miss gibi oluyor içine de 1 küp ilik suyu bırakıyorum faydalı bence . Zaten süt hiç içmiyor arada böyle gitsin diyorum . Sebze yazmışım da onu bu ay tarhana alırken bir sebzeli tarhana buldum bi bakayım dedim . İçinde kereviz enginar vs var . Mesela biz pek kereviz yemeyiz evde doğal olarak çocuk ondan vitamin almıyor böyle çorba içsin dedim ona sebze çorbası diyorum onu sarımsak salça ilik suyu ve suyla pişiriyorum baya iyi oluyor

Mesela ben haftada bir kere kuru fasulye pilav yapıyorum onu yiyor . Diğer hafta nohut pilav yapıyorum . O zaman bu iyi . Artık köfte yanına makarna yapayım iyi ya ne yapayım diye düşünüyordum . Birde şunu fark ettim ki sizin kızla benim oğlanın aynı oranda yemedi imkansız o yüzden porsiyon karşılaştırması olmaz . Doktora bunu sormuştum mesela ne kadar yemeli diye . Buna sen değil o karar verebilir demişti

Birde yemeklerden sonra kuruyemiş veriyorum eline kalori sağlasın diye veya porsiyon bitince birde ekmek veriyorum eline

Ay ayrıca senin kız bence az bile kg almış çünkü baya güzel yiyor benim oğlum bu kadar şeyi bir kere de hayatta yemez . Maşallah size

Evet normalde bende öyle yapıyorum ama bu gün öyle denk geldi . Birde benim oğlum ayran içmiyor pek kefir içiyor birde benim yaptığım meyve suyunu
Demiri c vit ile verince daha iyi işte eti meyvesuyuyla verebilirsin.

Demiri c vit ile verince daha iyi işte eti meyvesuyuyla verebilirsin.
Normalde öyle yapıyorum aynen emilimi daha iyi oluyor . Fakat bugün garip bir gündü köftenin yanına menü eksik kaldı . Yoğurt gelmişti taze bende hemen onunla tamamladım yoksa doymayacaktı sanki . Öğleden yemek istemedi çok az yedirdim zorla . Dışarı gidip geldik tabi köftenin pişmesini zor bekledi ağladı

Benim kizim bu saydiklarindan sadece 10 kaşık bamya yese aman Allah im bugün ne kadar iyi yedi diyorum. Ama bizimde ciddi yeme problemimiz var ondan kaynakli. Cok zor yediriyorum. Atiyorum 4 kaşık bamya 4 kaşık bulgur pilavıyla akşam öğününde doymuş olur.

Afiyet şifa olsun insallah. Bazrn mecbur kalıyoruz dediğin gibi. Bizde de öyle oluyor

S Sarikalem geçen msjında dikkatimi çekti meyve ile ilgili bazen 2 muz yiyor gibi birşey yazmışsın sanırım . Benim oğlum hiç meyve yemiyordu kuru meyveler hariç . Yaklaşık 1 aydır ben her gün 1 muz kesin bir şekilde yedirmeye çalışıyorum.
Normalde ayda en fazla 300 alırdı bu ay sanırım yani tartı doğrusuysa böyle fazla almış . Bunu muz kuruyemiş ve muhallebiye bağladım .

Benim oğlum da öyle bu kadar asla yemez . Mide küçük

Afiyet şifa olsun insallah. Bazrn mecbur kalıyoruz dediğin gibi. Bizde de öyle oluyor
Öğleden sonra muzlu sütlü muhallebi yapmıştım nedense yemedi çok zorladım çok az yedi . Yeseydi bu kadar acıkmazdı akşama . Bu yüzden öğün atlamaması için çaba sarf ediyorum. Birde şunu fark ettim öğlen ne zaman şehriye çorbası yese öğleden sonra yemek istemiyor

Ya aslında ben de meyveye bağlıyorum. Bugun öğlen evde yoktum babasi 2 şeftali bir muz biraz da üzüm yedirmis . Mesela ogle öğünü bu olmuş oldu.Benim meyveyi azaltmam lazım. Ama meyveyi cok kolay yediği için bazen kolayimiza geliyor açıkçası

Lütfen yanlış anlama ama bence yanlış söylediğin porsiyon bir bebek için inanılmaz fazla . Ben bile bir günde o kadar meyve aynı öğünde yemem . Öğlenleri hafif bir çorba yedir mercimek olabilir bakliyat mesela besleyici tarhana şehriye domates içine ilik suyu at . öğleden sonra da mesela 1 şeftali 1 muz yesin . Hergün başka meyve yiyebilir değişiklik için . Gerçi kış geliyor meyve sayısı ciddi düşüyor ama olsun o zaman da 1 portakal 1 kivi gibi 1 muz 1 elma gibi yaparsın . Bak diyetisyen arkadaşına danış bence bi bize de yaz çünkü her ay 1 kg almaya devam ederse 24. Ayda persantil dışına çıkmış oluyor doktorum bunun doğru birşey olmadığını söylemişti

Selam kızlar bizim dün gecemiz çok kötü geçti oğlum düzgün emmemedi bile sürekli ağladı . Öğlen uykusu da kötü geçti uyanınca doktora götürdük bir sorunu mu var diye . Tamamen diş kaynaklıymış üst dişi patlamak üzereymiş altlarda şiş dedi . Kg 15 temmuzda 9900 müş şuan 10900 olmuş bizim evdeki tartı daha az gösteriyor . Boyunu ölçtürmedi

Ya aslında ben de meyveye bağlıyorum. Bugun öğlen evde yoktum babasi 2 şeftali bir muz biraz da üzüm yedirmis . Mesela ogle öğünü bu olmuş oldu.Benim meyveyi azaltmam lazım. Ama meyveyi cok kolay yediği için bazen kolayimiza geliyor acikcasi
Evet meyve olayi keisnlikle yanlış biz de bunun çok farkındayız. Bugun öğlen bir kase yoğurtlu semiz otu ve 4 tane taze incir yedirdim. Ya öğlenleri ben bisey hazırlamaya üşeniyorum açıkçası ondan meyve daha kolau geliyor yoksa yediği porsiyon normal değil farkindayim. Bundan sonra böyle pratik şeyler yapmayı planlıyorum.

Maşallah çok güzel almış ve sağlıklı beslenerek alıyor olması daha da güzel.

Ben sabahtan ilk enerjim varken çorbasını yapıyorum yoksa dediğin gibi zor oluyor . Şehriye yapacaksam mesela herşeyi kaynatıyorum yiyeceği zaman şehriyesini atıyorum . Mercimek buzluktan çıkıyor mesela o kolay . Tarhana zaten kolay 1 dk sürüyor .

Maşallah çok güzel almış ve sağlıklı beslenerek alıyor olması daha da güzel.
Üzerinde penye tişört şort vardı ayakkabısızdı 10900 çıkmış tabi orada ağladığı için eşin kucağında Basküle çıkıyor ben kucağıma alıyorum aradaki farka bakıyor doktor . 200 gram onları düşsek 10.700 çıkar . Ama bizim evde 10.300 çıktı geçen bilemiyorum pek inanmadım doktora . Neyse umarım bu ayda böyle alır da biraz toparlanmış olur bende üzülmekten kurtulurum

Ya aslında ilk kızım da böyle zor alırdı . O yüzden ona çeşit çeşit hazırlardim yeter ki yesin diye . Ama emin ol 3 yaşından sonra öyle hızlı kilo alıyorlar ki çok şaşıracaksın. Herseyinu saatli yapardi aman bir öğün kaçırmasın zaten zayıf diye falan filan. Tabi simdi kendimi neden bu kadar yipratmisim diyorum sonra da bu kızım da yemese yine öyle yapardım heralde diyorum. Ama kızım şu an hersey de o kadar başarılı ki ben bazen inan zor yemesine bağlıyorum. Çünkü çok sağlıklı beslendi ve yesin diye surejli oyun oynardık surejli biseyler konuşurduk. Emin ol herseyin eksisi varsa başka yönden artısi oluyor. Simdi bu ufaklık zaten yiyor diye inan büyük kadar ilgilenmiyoruz bazen iç dünyamda üzülmüyor değilim. Yani bebegi zor yiyen anneler emin olun ileride Allah başka yönden artisini size gösterecek. Mesela büyük kızım zaten zor yediği için yeme kapasitesinu abur cuburla doldurmaz herkese de yasaklardim. Ama simdi küçüğü babaaneye bıraktığımda soylemiyorlar ama eminim veriyorlardir abur cubur o da büyük bir iştahla yiyordur.

Ya ben veriyorum abur cubur çok değil ama kraker gofret petibör veriyorum. Özellikle az yediğini düşünüyorsam öğününü sırf doysun diye veriyorum. Bir de genelde kahvaltıda hamur işi ağırlıklı yiyor mesela poğaça pişi simit gibi. Çok mu hata yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…