2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kesinlikle öyle canım. Bir ürün almışken verimli kullanmak gerekiyor o yüzden dik şarjlı süpürgeler şu ara daha mantığıma yatıyor. Birde şu eski usul gır gırlar var ya geçen kayınvalidem almış salondaki halıda hiç bir kırıntı bırakmadı bugün :)) dünya kadar para ver kırıntı bıraksın. 1 2 lira ver bırakmasın :)) En iyisi eski usul gır gır :))
Bu ara da odasına geçirdim demişsin. Biraz bahseder misin? Ne zaman geçirdin? Zor oldu mu alışması?

Aynen en iyisi gırgır, aklıma getirdiğin iyi oldu mutfak halısında kullanayım ben onu

Odasına geçirmek zor olmadı aslında canım. 17 aylıktı. İlk zamanlar yanında yattım 1 hafta filan öyle yatağına alıştı önce sonra dedim yatak odasında yatayım bugün bir deneyim. Önce çok tedirgin olup zırt bırt bakıyordum tabii benim alışmam daha zor oldu sabaha karşı uyanırsa gidip yanında yatıyordum sabah olana kadar. Sonra baktım artık uyanmıyor öyle alışmış oldu. Odasını da seviyor. Beraber yerleştirdik yatağı da yer yatağı şeklinde yaptım montessori hesabı ama sadece yatak ahşabı yok
Bu arada neden kendi yatağına geçirmeye karar verdim? Çünkü baktım bizimke yattığı için uyanıyor çocuk babası sağdan sola dönerken bile güm güm dönüyor, çok yorgun olduğu günler horluyor çocuk uyanıyor onu dürtüklemekten ben de uyuyamıyordum. Şimdi resmen hayat kalitemiz arttı

Su ara emzirmeyi bırakma aşamasındayım. Sonrasında odasına geçiricem. Ama babası da bende aklımız kalır tek başına yatacak diye tedirgin önce bizim hazır olmamız lazım. Şuan da sabah karşı uyanınca yanımızda yatıyor yoksa kendi yatağında yatıyor. Ama oda da ister istemez ses oluyor sese de uyanıyor bazen. Odasında önce park yatakta bir deneyeceğim. Şuanda da park yatağa birlikte yatıyoruz. 21 aydır uyuduğum uykudan gram verim alamıyorum. Sürekli tedirgin hafif uykuda uyuyorum. Alışınca umarım bizimde düzene girer uykular :))

Valla bizim baba hiiç umru değil rahat rahat yatıyor. Benim kocadaki rahatlık kimsede yok Onun rahatlığı bazen bana da yansıyor yoksa ben kızıma karşı çok paniğim. Odasına ilk geçirdiğimizde aşırı tedirgin uyuyordum ama artık daha rahatım.

Emzirmeyi nasıl bıraktırıyorsun ne yapıyorsun merak ettim 2 aya ben de o sürece gireceğim artık ama hiç araştırmadım nasıl bıraktırılır filan diye

Bu arada park yatağa nasıl birlikte yatıyorsunuz yahu bu bildiğimiz park yatak değil mi 70’e 120cm filan olanlardan. Önce üst katta yatıp sonra alt kata geçilenlerden?

Benim eşimde çok rahattır. Çocuk ağlar işi varsa niye ağlıyor demez. İşi bitince gelir bakar :)) Ama odasını değiştirme konusunda öyle söyleyince 2 yaşını bekleyelim demişti. Zamanla alışırız herhalde. Ki benim oğlum bile emmeden asla uyumaz dediğimiz çocuk maşallah 1 hafta da emmeden uyumaya alışmıştı.
Aslında 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyordum. Fakat alerji durumlarından dolayı artık bırakma kararı aldım. Gece emzirmesini ve emerek uyumayı zaten 13 14 aylıkken bırakmıştık.
Bayramdan beri kademeli olarak bırakıyorum. Önce akşam yemeğinden sonraki emzirmeyi bıraktım. Gene yemekten sonra geldi yanıma emmek istedi. Annecim şuan süt bitti. Sabah icicez dedim. İtiraz etmedi. Öyle oyaladım. Ama gece de uyanınca emmek istediğinde böyle söylüyordum o yüzden alışıkti.
Sonra öğlen uykudan sonra ki emmeyi kestim.
Şuan sadece sabah uyanınca emiyor. Onu da haftaya keseceğim. Yani toplamda bir ayda emmeyi bırakmış olacağız. Şuana kadar maşallah tutturma ağlama krizi falan olmadı. En korktuğum sabah emzirmeyi bırakmak çünkü yatakta biraz daha duruyor böylece. Sabah bizimki de 7 de kalkan erkenci kuşlardan.
Tavsiyem bırakmaya yakın annecim süt azalıyor yakında bitecek diye ara ara söyle. Birde sen kararlı olursan süt bitti deyip vermeyince 3. Gün alıştığı saatte emmeyi istemiyor artık. Beklediğimden daha kolay oldu. Zaten çocuklar annelerden daha kolay adapte oluyor her şeye. Anne hazır olunca kararlı olunca 1 hafta da yeni düzene alışıyor bebekler. Aklına takılan şeyleri sorabilirsin canım. Ben biraz araştırma yaptım.

Bu arada park yatağa nasıl birlikte yatıyorsunuz yahu bu bildiğimiz park yatak değil mi 70’e 120cm filan olanlardan. Önce üst katta yatıp sonra alt kata geçilenlerden?
Evet aynen o yataklardan canım. Bende sığmam diyordum ama baya sığdım. Tabi rahat yatmıyorum. Ayaklarımı dizlerden kırıyorum öyle zaten oğlum çok direnmez uyumamak için. Asıl ben yanında yatmazsam uyumaz. Benimde boyum 155 ama eşimde yatmıştı bir kere o bile sığdı. Kraft ürünleri sağlam oluyor bizim bile taşıyor :))

Teşekkürler canım İşte dediğin gibi anne kararlı olacak ben emzirmeyi bırakma konusunda kararlı değilim galiba. Ben daha bağımlıyım Şimdi mesela gün içinde emdi diyelim yarım saat 1 saat sonra tekrar istiyor o zaman süt bitti az önce emdinya kızım filan diyorum ama bazen hiç işe yaramıyor ağlayıp istiyor takrar. Dikkatini bbaşka şeye yöneltmeye çalışıyorum ama yok. Süt azaldı artık bitecek desem kesin azalmadııııı aaaaç diyecek eminim artık yavaştan mesaj vericem 1 ay sonra başlarım diye düşünüyorum.

Bizimki de Kraft. Ben kendim yatmayı bırak kızımı yatıramadım 1 yaştan sonra alt katta oraya buraya çarpıp uyanıyordu. Bir ara bizim aramızda filan yattı sonra tek kişilik bir yer yatağı vardı idareten onda yattı derken kendisine yatak aldık işte 4 aydır onda yatıyor. Aşırı yayılır yatarken döner halının üstüne filan gider. Eğer ben direkt yanında yatıyorsam onu da istemez ayrı yatakta yatarsam yanında yatabiliyorum. Siz iyi sığmışsınız valla park yatağa özellikle eşinin yatmasına çok şaşırdım

Benim oğlum o kadar bağımlı değil gün içinde de 6 kere emiyordu sonra 5 e düştü falan yani bir anda kesmek bana doğru gelmiyor böylesi ona da bana da daha iyi oldu. Emzirmek benim için kurtarıcı oluyordu. Durmadıgında 2 dakika bile emse sakinleşiyordu ama bu doğru bir davranış olmadığı için bende biraktirdim zaten 22 ay emmiş olacak.

Bi ara oğlumda yatmıyordu yer yatağı yaptım. Yatagini odasına bile geçirdim artık yatmaz diye sonra gene getirdik bi deneyelim diye yatıyor şuan. Demekki. Herkes bi yer yatağında yatırıyor. Yatak bizimde dar geliyorda bu ara biraz daha sakin yatıyor. Bizim yanımızda yatarken bende eşimde uçlarda yatıyoruz nerdeyse yataktan atacak bizi :))

Bizim de aslında şöyle düşününce günde 5 kez filan emiyor. Ama sıkıldıysa zırt bırt emmek istiyor o zamanlar beni de bunaltıyor. Benim öncelikle emerek uyumayı unutturmam lazım ya. Ama kolayıma gidyor emince hemen uyuyuveriyor. Okadar alıştı ki 21 aydır böyle uyuyor sonuçta artık başka şekilde uyuyacağız dersem acaba ne tepki verir

1 yaşına kadar emerek uyuması benimde kolayıma geliyordu sonra geceleri 9 10 kere sırf emmek için ağzında meme dursun diye uyanmaya başlayınca hemde bazen babası da uyutabilsin diye bıraktık. Ama çok rahat etmiştim keşke daha önce bıraksaydım dedim. Tabi 1 hafta zorladı ağladı emmek istedi uyumadı falan. Sonra alıştı :)

Vizinde oyle zirt pirt memede skildikca... Neyse heke bi geceyi hlledim tatilden donuncede tamamen emzirmeyi birakirim artik yine eylulun sonunu bulur benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…