2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

kizlar tetanoz asisi ve diger yeni dogan bebek asilarinin zararlari hakkinda bircok yazi okudum kafam karisto siz ne dusunuosunuz
Ben de hem kendime hem de bebeğe aşıları yaptırıcam. Bulaşıcı hastalıklardan herhangi birine aşısızken yakalanması çok daha riskli bana göre. Benim kuzenimde hamile o hiçbirini yaptırmayacakmış.
1. Sebebi: aşılar yurtdışından geliyor içinde ne var bilmiyormuş. ( Türkiye de üretilse aman bunlar dandik deyip yurt dışından geleni vurdurur çoğu insan eminim)
2. Sebep: otizme sebep oluyormuş( bunu çokça araştırdım. Genetikçi arkadaşlarıma da sordum. Hem kaynaklar hem de akademisyenler Otizmin dış etkenlere bağlı olmadığını söylüyorlar.bir ihtimal süreci hızlandırabilir deniliyor. Yani zaten otizm vardır ancak belirtiler önce çıkabilir gibi)
3.sebep: aşıların içeriğinde civa olması( eskiden bebek ve çocuk kayıpları olan bir çok hastalık vardı. Aşılar ile bunların önüne geçildi. Yani hastalıktan daha zararlı olamaz)

Sizler ne düşünürsünüz bilemem ama Kendi fikrim aşı yaptırmayan annelerin gelecek nesilleri tehlikeye attığı yönünde. Yani bulaşıcı bir çok hastalık yeniden yaygınlaşabilir. Allah kimseye Yaşatmasın. Tabiki Benim kendi fikrim bu.

Aşısız yaşam ile ilgili gruplara üye kuzenim. Bana da empoze etmeye çalıştı. Ama bana hiç mantıklı gelmiyor.
 
Kızlar 8+5 günlük olmuşuz. Risk devam ediyor.Allahın izniyle 14 haftayı atlatsam inşallah. Dua edin lütfen Buda bebişimin resmi
 

Eklentiler

  • IMG_20171225173946.jpg
    IMG_20171225173946.jpg
    36,1 KB · Görüntüleme: 61
Eveeet öncü oldun sen de bana ❤️ çok hoş bir sayfaymış .. Cinsiyetten sonra zıbınlardan keselerden yastıklardan da edinmek istiyorum .. Doğacak ta büyüyecek te ... Ayyyyyy Allahım ne güzel bir ödül vermiş bize ❤️

Aynen canım ya çok beğendim ben de yaptığı ürünleri. Ben defterin kesesini de yaptırdım. Ama yastıklar ve bebekler için çantalar da çok güzel. Bakım çantası,bez çantası vs. Çok şirin hepsi. Zıbın da benim bebişime aldığım ilk kıyafet. O da eşimin doğumgününe nasip oldu anısı olsun diye. 6ay olmadan pek bişey almak istemiyorum henüz. Zaman geçse keşke hemen kucağımıza alıversek miniklerimizi:)
 
ben geçen gün öylesine kozyatağı central hospitalı aradım bana bi fiyat çıkardılar şok oldum 290 tl ikili test için 120 tl de kan tahlili için fiyat verdiler iyi günler deyip kapadım teli
Benim doğumum orada olacak inşallah ama doktorum dışardan. Sen kozyatagina yakın mı oturuyorsun?
 
canım bende devlete gidiyorum burda yapıyorlar ama 13+6yı geçersen güvenilir çıkmıyor sonuç. Senin geçicek sanırım o yüzden randevusuzda olsa bi sabah erkenden gidip sıra almanı öneririm yada imkanın varsa özelde yaptırabilirsin
su anda 11hafta 4gunluk bebıs 4ocaga kadar ge mi olur acaba
 
Ben de yaptırmayacağım. İlk hamileliğimde de yaptırmadım. Aldırmayı düşünmüyorsan yaptırmanın hiçbir manası yok. Zaten bulantılar yetiyor bir de olasılıklarla canımı sıkmak istemiyorum.
Tıpkı sizin gibi düşünüyorum kalan ayları o küçücük olasılıkla sıkıntılı geçirmek istemiyorum:anneadayı:
 
Kızlar benim bulantılarım haftam ilerledikçe artıyo. Azalması gerekiyordu artık yavaş yavaş. Hastanede yattım olmadı gün aşırı seruma gittim olmadı. Zoferi günde ikiye çıkardık olmadı. Tam 6 kilo vermişim hemen hemen hergün serum takviyesine rağmen. Sanki midemin kapağı yok. Ayağa kalkmamla çıkarmam bir oluyo. Bulantısı yoğun olup azalanlar veya geçenler kaçıncı haftada düzeldiniz.
 
Kızlar ben galiba agustos annesiyim çok öndesiniz ben geriden geliyorum vakit olarakta değiştirebiliyormuyuz
 
X