2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı


Bend e oylwyim canım.
11 . Haftam daha rahatti..
 
Kizlar ben geceleri cok sık uyanıyorum
Bu sizde de oluyor mu?
Onceden boyle bir sıkıntım yoktu ama hamileligimden beri var...
Normal mi acaba
.
Birse yuzumu alnimi sivilce basti((
 
Kizlar ben geceleri cok sık uyanıyorum
Bu sizde de oluyor mu?
Onceden boyle bir sıkıntım yoktu ama hamileligimden beri var...
Normal mi acaba
.
Birse yuzumu alnimi sivilce basti((
Gece bende cok uyanıyorum cnm sürekli tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorum bide gün içinde 2 lt yakın su içiyorum evdede iciyorum gece yatarken yanima siseyle su koyuyorum agiz kurulugu ile kalkiyorum su iciyorum sonra sabaha kadar wc 2 saatte bir
 
Oje ben de sürüyorum. Gerçi ben hamilelikten öncede asetonsuz oje çıkarıcı kullanırdım. Aynen ona devam ediyorum. Yani faydalı ya da zararlı olduğuna dair bir kaynak Yok. Yapılmış bir araştırma Yok. Ben biraz pimpirikli annelerden çıkmış bir durum olduğunu düşünüyorum. Ama aseton başka o zaten zararlı yaşasın asetonsuz oje çıkarıcılar
 


Canim sen tuvalet ihtiyaci icin kalkiyormussun
Ben sebeosiz kalkiyorum
Gunde .0.5 litre su iciyorum sadece.
Ondan daha fazlasini da kusuyorum zaten
Durduk yere uyanıyorum
 
Nasılsa bebek olunca bin yüz milyon kez kalkıcaksın:) Vücut alıştırma yapıyor bence :) B Bugunneselibirgun

Hamilelikte normal ama cnm benim bi arkadaşımda öyle hep kalkardı gece

Insalah normaldir canim
Sagol cevapların icin de
Insalah normaldir canim
Sagol cevapların icin de

Ben de çok uyanıyorum Geçen gün biryerde şunu okummuştum, mantıklı geldi :

*İlk başlarda uykuya eğiliminiz artar, sonlara doğru gece içinde birkaç kez uyuma-uyanma döngüleri yaşarsınız. Amaç gebeliğin başlarında beyninizde sağlıklı işlevler için gerekli maddelerin depolanmasını sağlamak, sonlarda ise doğduktan sonra iki-üç saatte bir emzireceğiniz bebeğiniz için uykusuzluğa alışmanızı sağlamaktır.
 
Buda mantıklı
 
Daha buna hazirlanmak icin cok erken degil mi canim
11 + 4 benim
 

resmen beni yazmışsınız ,birebir bende aynı şeyleri yaşıyorum çok şaşırdım
 
Daha buna hazirlanmak icin cok erken degil mi canim
11 + 4 benim

Yazinin tamami şöyle :
ebelik döneminde;

  • İlk aylarda bazı maddelere karşı ilgi duyarsınız, bazılarının adını bile duymak istemezsiniz. Sabah kalktığınızda bulantı hissedersiniz, tüm gün uyumak istersiniz. Amaç vücudunuzun ihtiyacı olan maddeleri almak, toksik olabilecek (sigara dumanı gibi) maddelerden kaçınmanızı sağlamaktır. Bebek hareketlerinin henüz başlamadığı dönemde sabah bulantısı size hemen hamile olduğunuzu hatırlatır. Gün boyu olan uyuma eğilimi sizi gebeliğin ileri aylarında dinamik olmaya hazırlar.
  • Solunum kapasitesi artar, soluklar derinleşir. Amaç bebeğe maksimum oksijen gitmesi ve gebeliğin ilerleyen dönemlerinde rahiminiz akciğerleri yukarı doğru ittirdiğinde de yeterli oksijen alımının sağlanmasıdır.
  • Kalp damar sisteminizde dolaşan kan hacmi ve tüm vücut sıvınız %50 oranında artar, kalp daha güçlü ve daha hızlı çalışır. Amaç bebeğe maksimum oksijen ve gıda maddesinin gitmesinin sağlanması, doğumdaki muhtemel aşırı kan kaybı için kan yedeklenmesidir.
  • Kanınızın pıhtılaşma kabiliyeti artar. Amaç doğumdaki kan kayıplarını en aza indirmektir.
  • Kas-eklem sisteminizde genel bir gevşeme hali olur. Amaç karnınızda büyüyen bebeğe yer açmak ve pelvisinizin ("çatınızın") genişleyerek doğuma hazır hale gelmesini sağlamaktır.
  • İlk başlarda uykuya eğiliminiz artar, sonlara doğru gece içinde birkaç kez uyuma-uyanma döngüleri yaşarsınız. Amaç gebeliğin başlarında beyninizde sağlıklı işlevler için gerekli maddelerin depolanmasını sağlamak, sonlarda ise doğduktan sonra iki-üç saatte bir emzireceğiniz bebeğiniz için uykusuzluğa alışmanızı sağlamaktır.
  • Başta karın bölgesi olmak üzere vücudunuzda yağ dokusu artar. Amaç emzirme dönemindeki muhtemel bir kıtlıkta sizin ve bebeğinizin sağ kalmasını garanti altına almaktır.
  • Başta koku duyusu olmak üzere tüm duyu sistemleriniz daha iyi çalışır. Amaç bebeğinizi tehlikelerden daha iyi koruyabilmektir. Doğum sonrası anneler neredeyse bebeklerinin yan odadaki solunum seslerini bile duyacak kadar hassas bir işitme duyusuna sahip olurlar.
  • Bebeğiniz de size aldığı pozisyonla yardımcı olmaya çalışır: Bebeklerin %90'ı anne karnında vücutlarını sola döndürerek yatarlar. Amaç vücudunuzun sağ yanında yer alan büyük toplardamarlara baskı olmasını engellemektir. Siz de uykunuzda otomatikman sola yatış pozisyonu alarak bu duruma katkıda bulunursunuz.
Gördüğünüz gibi doğa sizin yanınızda. Vücudunuzdan gelen sinyallere duyarlı olmalısınız.
 
Güzel bilgiler. Teşekkürler
 
Paylaşım icin tesekkurler canim
 
merhaba almasy
benim TSH 3,5 civarıydı risk yok ilaç başlamayalım dedi doktorum ama içim hiç rahat degil. Nette okudum 2 ve üzerinde ilaç başlayanlar var. senin tsh kaç acaba
Ben gebelik testi yaptırmak istediğimde aile hekimim hormon testi de istemişti. Allah ondan razı olsun. Ben geçen sene 9 haftalık bebegimi kaybettim. Benim hiç hormonlarima bakilmamisti. Düşükten sonra bi doktor bakmıştı o da 4.5 çıkmıştı normal demişlerdi. Ama degilmis . Hamilelikte 2 ya da en fazla 2,5 olmaliymis.. şimdi ki hamileliğinde 6.61 çıktı. Aile hekimim gebelik için çok yüksek hemen endokrine yönlendirdi. Endokrin doktoru ultrason yaptı tiroid bezlerimin nerdeyse hiç çalışmadığını ve hasimato sınırında olduğumu söyledi. İlaç başladı hemen fakat 6 ya düşmüş ancak yarın yine endokrine gideceğim. Sakın ihmal etmeyin siz de
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…