2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar geçen gün yazmıştım oğlum atopik ve bu günlerde kolları tamamen kızardı kurudu diye. Arkadaş yumurtayı kes dedi. 2gündür vermiyorum oğluma ben de dikkat ediyorum yumurtalı bişey yememeye. Biraz söndü gibi kızarıklık.

Alerji testi yapıldı deriden. Yumurta ve süt ürünlerine bakıldı. Alerji çıkmadı. Ama çıkmayabilirmiş.napsam sizce biraz daha vermeyip tekrar denesem mi yoksa kandan test mi yaptırsam acaba?
fatma_sibel fatma_sibel Forse Forse kızlar siz böyle bişey yaşadınız mı alerji durumu var mı?

S Susammmmm kronik_unutkan kronik_unutkan sizin bebişlerrde alerji vardı. Test yapıldı mı ve böyle egzama tarzı oldu mu sizde de?
Kan testinde kesin çıkma gibi bir durum yok maalesef. En kesin yöntem 15 gün yedirmeden ve kendin de yemeden denemek olur. Benimkinin hafif muz alerjisi çıktı kanda. Muz azıcık yese bile, yediği zaman direkt kabız oluyor ve kaka rengi çok koyu değişik bir yeşile dönüyor. Kızarıklık falan olmadı çok şükür ama ben ne zaman domates yesem pişik oluyor ve ben domates yemeyi kesmeden de geçmiyor pişiği.

Çok doldum, her şeye karşı. Uzaklara gidesim var.
Bazen oluyor oyle .Su an kv yi 3 haftadir görmüyorum ama yakında donecek .Dusununce bile icim daraliyor .Boyle daha huzurluyuz genelde onlar yuzunden tartıştığımız için. Kimseye eyvallahim yok bana acimayana ben de acimiyorum .Esim diyor ki evde su var mi evet var diyorum .Ee hic koymuyon ki yiyelim .Git al dolap orda bebekle mi yarisiyorsun diyorum.
al benden de o kadar, hatta dun kayinpedere telefonda bagirdim, ogluyla da küsüz. Sebebi de oyle cok buyuk degildi. Cuma gecesi hic uyumamistim... Sabah kalkmis esim uykumu alamadim diyor, 27 saat uyusaydin o zaman, vicdansiz, Allahtan kork bari! Benim beklentim de ya kahvaltiya gidelim ya da kalksin hazirlasin, cok mu zor, elinden her sey geliyor...

Zaten yorgunluk, kafa dinleyememe, kendimize zaman ayiramama bizi bu hale getirdi susam.

Bazen diyorum belki de bu kadar kasmamaliydim anne sutu vs diye, olan her sekilde bana oldu cunku.

Suan herkesten nefret ediyorum, hayattan sogudum resmen depresyondayim. Bu cocuklu hayat bitirdi beni.
Bebekli olmak cevren anlayisli ise kolay oluyor. Etraf kösteklik yapınca hâl boyle oluyor. Insanin kafasi rahat olacak ki bebegiyle birlikte desarj olabilsin .

Uzun zaman sonra yani 1 senedir filan dolu dolu bir pazar gecirdik .Ama haddinden fazla yorulmuşum.
Kahvaltiyi disarda yaptik. Gunes cok guzeldi .Yürüyüş yaptik .Bekliyorum ki benimki bebek arabasinda uyusun rahat rahat gezelim .Uyudu mu hayir .Sasirdik mi ona da hayir ama umut iste :KK48:
Saat 12 oldu 13 1 4 15 16...derken kac mekan değiştirdik yok uyumuyor. En son biz pes ettik uyusun diye eve ugradik .1 saat :uykucu:
Sonra tekrar cıktık arkadaşıma gittik .Yeni geldik.
Gezerken iyiydi de evi dağınık görünce canim sıkıldı. Ama toplamiycam bir kere de bana pazar olsun demi...

Ben de aynı durumdayım. Ama oğlum için iyi ki diyorum devam ediyorum. Şu sancıları sırasında meme harici rahatlayamıyor. Canı yanınca ne yapardı emzirmesem bilmiyorum. Kendime vakit ayırma diye bir şey mümkün değil zaten. Bunları geçtim, en çok insanların yaptıkları koyuyor bana. O kadar sinirli, o kadar doluyum ki... Böyle bardakları alıp duvara fırlatmak istiyorum. Ki yaparım da ama sonra o kırık camları ben toplamak zorunda kalacağım diye yapmıyorum. Yoksa oğlumu kv verip, yapasım var bunu.
simdi soyleyecegim seye gulmek serbest, ben de esimin kafasinda yumurta kirmak istiyorum, herhalde ancak oyle desarj olabilirim :-) :-)
Canım tamamen benim duygularımı özetledin Doğumda lohusa depresyonu geçirmedim ama şimdi geçiriyorum resmen sana tavsiye vermek isterdim ama ne yapacağımı bilmiyorum sadece yalnız olmadığını bil
zaten burasi ve sizler de olmasaniz ne yasadigimi anlayan yok. Sadece anlasilmak istiyor insan. Eskiden ablama anlatiyordum artik ona da anlatmiyorum. Ayni cevaplari duymaktan sıkıldım, şukret bla bla.
Depresyondaki insana soylenecek en sacma soz herhalde bu.
Uzun zaman sonra yani 1 senedir filan dolu dolu bir pazar gecirdik .Ama haddinden fazla yorulmuşum.
Kahvaltiyi disarda yaptik. Gunes cok guzeldi .Yürüyüş yaptik .Bekliyorum ki benimki bebek arabasinda uyusun rahat rahat gezelim .Uyudu mu hayir .Sasirdik mi ona da hayir ama umut iste :KK48:
Saat 12 oldu 13 1 4 15 16...derken kac mekan değiştirdik yok uyumuyor. En son biz pes ettik uyusun diye eve ugradik .1 saat :uykucu:
Sonra tekrar cıktık arkadaşıma gittik .Yeni geldik.
Gezerken iyiydi de evi dağınık görünce canim sıkıldı. Ama toplamiycam bir kere de bana pazar olsun demi...
toplama canim keyfine bak. Ben dogru duzgun temizlik bile yapmiyorum.

Bazen oluyor oyle .Su an kv yi 3 haftadir görmüyorum ama yakında donecek .Dusununce bile icim daraliyor .Boyle daha huzurluyuz genelde onlar yuzunden tartıştığımız için. Kimseye eyvallahim yok bana acimayana ben de acimiyorum .Esim diyor ki evde su var mi evet var diyorum .Ee hic koymuyon ki yiyelim .Git al dolap orda bebekle mi yarisiyorsun diyorum.

Bebekli olmak cevren anlayisli ise kolay oluyor. Etraf kösteklik yapınca hâl boyle oluyor. Insanin kafasi rahat olacak ki bebegiyle birlikte desarj olabilsin .
esim ilk gunlerde cok yardimciydi, bekledigim her seyi yapiyordu. Simdilerde sinirimi bozmaktan baska yaptigi bir sey yok.
Acilen direksiyon pratigi yapip kendimi disari atmam gerekiyor, onu da evde birakicam ne hali varsa gorsun.

esim ilk gunlerde cok yardimciydi, bekledigim her seyi yapiyordu. Simdilerde sinirimi bozmaktan baska yaptigi bir sey yok.
Acilen direksiyon pratigi yapip kendimi disari atmam gerekiyor, onu da evde birakicam ne hali varsa gorsun.
Benim dee benim dee
Hemen altimiz sürücü kursu komsumuzun .Ehliyeti orda aldim. Bi ara ekstra calismistim amcayla ama yok uzun ara verdim. Ders degil de 1 2 saat bana cesaret verip heveslendirecek biri lazim .Esim ancak sinir bozuyor.

Benim dee benim dee
Hemen altimiz sürücü kursu komsumuzun .Ehliyeti orda aldim. Bi ara ekstra calismistim amcayla ama yok uzun ara verdim. Ders degil de 1 2 saat bana cesaret verip heveslendirecek biri lazim .Esim ancak sinir bozuyor.
aynen, o konuda da birbirimize giriyoruz. Ya ben ogretmenim, cocuklara boyle davransam 1 tane ogrencim kalmaz. Bir kere calisayim esimle dedim, dirdirina dayanamadim, bastim frene in dedim yaa seni mi cekecegim, alirim ozel ders sana mi kaldim :KK14:

Selam kızlar çok giremiyorum bu aralar bebeler yoruyor biraz. Ayaklanma olayı sıkıntı oldu. Kafamı çevirdiğim an düşüyorlar. 9 ay olduk. Menenjit aşısı yapıldı. Pahalıymış ya 2 aşıya 575 verdim :oha: ayakkabı olayını sordum. Evde giymesin dışarıda da gerekiyorsa yumuşak olmalıymış. Çok pahalı alma 2-3 ay giyecekler dedi. Zaten adidasa baktım 270 bir çifti yani büyüyünce giysinler :) eşimle sürekli didişiyoruz bebeklerden daha fazla yoruyor bu aralar. benim sürekli evde olmam, onun işinin çok stresli olmasıyla birleşince tahamüller yerlerde. Neyseki uzun sürmüyor kırkınlıklar.

Benden havadisler böyle herkesler iyidir umarım.

Kızlar koyverin gitsin ya. Sallamayın kimseyi, yardım etmeyene yemek ütü bilimum temizlik ihtiyacı vs yapmayın, kendileri yapsınlar. Eşşek gibi yapacaklar afedersin. Ne bu be. Hep kadınlar çeksin yükü. Verin çocuğu o zaman ellerine oynasınlar, kollasınlar, uyutsunlar, yedirsin paklasınlar bakalım. Siz de yemek temizlik yaparsınız az az. Bu ne ya ...9 ay olacak hala kocaların bitmedi derdi.

Hele KV kp onlara hiç girmiyorum, onlara direkt koyverin gitsin. Her şeyi alttan almak depresyon sebebidir. Bırakın biraz da onlar düşünsün yahu be nedir.

Şimdi silkelenin ağlayacaksanız da ağlayın ama yeter gaari ya. Verin onlara düşen payını artık.

Kızlar geçen gün yazmıştım oğlum atopik ve bu günlerde kolları tamamen kızardı kurudu diye. Arkadaş yumurtayı kes dedi. 2gündür vermiyorum oğluma ben de dikkat ediyorum yumurtalı bişey yememeye. Biraz söndü gibi kızarıklık.

Alerji testi yapıldı deriden. Yumurta ve süt ürünlerine bakıldı. Alerji çıkmadı. Ama çıkmayabilirmiş.napsam sizce biraz daha vermeyip tekrar denesem mi yoksa kandan test mi yaptırsam acaba?
fatma_sibel fatma_sibel Forse Forse kızlar siz böyle bişey yaşadınız mı alerji durumu var mı?

S Susammmmm kronik_unutkan kronik_unutkan sizin bebişlerrde alerji vardı. Test yapıldı mı ve böyle egzama tarzı oldu mu sizde de?
Benim kizima 4. Ayinda kandan bakmislardi yumurta alerjisi cikmisti. Gecen hafta alerji bolumune gidip yuzundeki kizarikliklara baktirdim dr egzama dedi. Alerjisi varmi diye baktiralim dedi tekrar kan verdik sali gunu sonucu alacagiz.

Yok canım bizde alerjik reaksiyon armuta oldu. O da fazla yedirdim büyük ihtimal ondan oldu. Yani egzama için iyi bir cildiyeci daha net bir şey söyler sanırım.

al benden de o kadar, hatta dun kayinpedere telefonda bagirdim, ogluyla da küsüz. Sebebi de oyle cok buyuk degildi. Cuma gecesi hic uyumamistim... Sabah kalkmis esim uykumu alamadim diyor, 27 saat uyusaydin o zaman, vicdansiz, Allahtan kork bari! Benim beklentim de ya kahvaltiya gidelim ya da kalksin hazirlasin, cok mu zor, elinden her sey geliyor...

Zaten yorgunluk, kafa dinleyememe, kendimize zaman ayiramama bizi bu hale getirdi susam.

Bazen diyorum belki de bu kadar kasmamaliydim anne sutu vs diye, olan her sekilde bana oldu cunku.

Suan herkesten nefret ediyorum, hayattan sogudum resmen depresyondayim. Bu cocuklu hayat bitirdi beni.
Anne sütüyle alakası yok onun ya, benim kızımın beslenmesi genelde mama ama emme bağımlısı çocuğun karakteriyle alakalı

kızımın alerjisi mide ve bağırsak tepkili, kesinliği olmadığı için test yaptırmadım deneyerek bulduk. Kulağının arkasında çok az döküntü oluyor ama nemlendirince sönüyor.

Kızlar koyverin gitsin ya. Sallamayın kimseyi, yardım etmeyene yemek ütü bilimum temizlik ihtiyacı vs yapmayın, kendileri yapsınlar. Eşşek gibi yapacaklar afedersin. Ne bu be. Hep kadınlar çeksin yükü. Verin çocuğu o zaman ellerine oynasınlar, kollasınlar, uyutsunlar, yedirsin paklasınlar bakalım. Siz de yemek temizlik yaparsınız az az. Bu ne ya ...9 ay olacak hala kocaların bitmedi derdi.

Hele KV kp onlara hiç girmiyorum, onlara direkt koyverin gitsin. Her şeyi alttan almak depresyon sebebidir. Bırakın biraz da onlar düşünsün yahu be nedir.

Şimdi silkelenin ağlayacaksanız da ağlayın ama yeter gaari ya. Verin onlara düşen payını artık.
Ah ben evde olaydım varya eşimin çekeceği vardı. Haftasonu tepe tepe kullanıyorum ama. Kız beni o kadar yoruyorki ne adama nede bilimum akrabasına zerre kadar sabır gösteremem valla. Allahtan mesafeyi iyi koymusumda arayan soran yok

Benim dee benim dee

Eşlerle olmuyor gerçekten bana da bir hoca lazım , eşimle kullanırken beni çok geriyor..
aynen, o konuda da birbirimize giriyoruz. Ya ben ogretmenim, cocuklara boyle davransam 1 tane ogrencim kalmaz. Bir kere calisayim esimle dedim, dirdirina dayanamadim, bastim frene in dedim yaa seni mi cekecegim, alirim ozel ders sana mi kaldim :KK14:

En güzeli canım , bu arada ne öğretmenisin ?

He valla 😘🤣

Ah ben evde olaydım varya eşimin çekeceği vardı. Haftasonu tepe tepe kullanıyorum ama. Kız beni o kadar yoruyorki ne adama nede bilimum akrabasına zerre kadar sabır gösteremem valla. Allahtan mesafeyi iyi koymusumda arayan soran yok
sen zaten halay başısın bacım :) en güzelini yapmışsın. Eyvallah ettikçe tepene biniyorlar, hiç gereği yok.
Eşlerle olmuyor gerçekten bana da bir hoca lazım , eşimle kullanırken beni çok geriyor..

En güzeli canım , bu arada ne öğretmenisin ?

He valla 😘🤣
:KK69::süslü: 😘

Benim dee benim dee
Kızlar araba kullanma konusunda ben de sizin gibiydim hamilelik başlangıcında çalıştığım yer kuş uçmaz kervan geçmez bir lokasyondaydı ve arabayla gidip gelmek tek çözümdü öyle olunca bi sürücü kursundan trafikte özel ders sonra da kendi arabamızla özel ders aldım ve mecbur olduğum için bi dolu hata da yapsam kendim trafiğe çıktım şimdi iyi ki alıştım diyorum çünkü bebekle o kadar çok lazım oluyor ki eş kişisi çoğu zaman işi gereği yanımızda yok ulaşım konusu hep bana düştü geçen bebek hastalandığında gece acillere giderken ya da gecenin körü nöbetçi eczane ararken mecburen hep ben kullandım allah hayırlı günlerde kullanmak nasip etsin ama bebekli anneye şart gibi bir şey tek sıkıntı aşırı uykusuz olmam yola çıkmadan önce kahve içip müzik ve ekstra dikkatle idare etmeye çalışıyorum sizler de bir an önce halledersiniz inşallah araba olayını

X