- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #81.321
Geçmiş olsun canım bebekler yerinde durmuyor ki benim aklım başımda değil cevap verecek diye düşündüğüm şeyleri 2 dj sonra unutuyorum. Bebişi iyileşen anneler yazar sana herhalde. Terletmemeye çalışKızlar nasılsınız ? Okadar yazdm kimse cevap vermemeye başladı buna cvp verir misiniz bilmiyorum ama oğlum hastalandı bugun röntgen çektrdk ciğeri biraz dolu dedi doktor hırıl hırıl ediyo göğsü augmentın-BID şurup verdi antibiyotik 2gün kullan cuma getir çocuğu bakalım dedi inşallah faydası olur dua edin ya hâlâ memleketteyim eşim zor izin aldı ay sonu gelecek ben 2hafta diye gelmiştim 1ay oldu çok bunaldım burda bebe de hasta oluncadışarı hiç çıkarmıyorum evin içide soğuk değil ama çok terliyo doğduğundan beri yanık bu bebek burnu çok dolu aspiratörle çekiyorum ama geçmiyor napcm bilmiyorum önerileriniz var mı ne yapsam ?
Cok gecmis olsun canim. Surekli aspirator burnunu tahris edebilir.Gunde 1 aspirator 2 3 kez sadece serum f yapiyorum ben gerek olunca .Gunesli günlerde öğle saatinde dışarı çıkar bence .Burasi da cok soguk ama 10 dereceyi gördüm mu iyi giydirip 15 20 dk çıkarıyorum. Buhar mak kullanabilirsin ev ortamı kuru olabilir.Nemli hava rahatlatır.Kızlar nasılsınız ? Okadar yazdm kimse cevap vermemeye başladı buna cvp verir misiniz bilmiyorum ama oğlum hastalandı bugun röntgen çektrdk ciğeri biraz dolu dedi doktor hırıl hırıl ediyo göğsü augmentın-BID şurup verdi antibiyotik 2gün kullan cuma getir çocuğu bakalım dedi inşallah faydası olur dua edin ya hâlâ memleketteyim eşim zor izin aldı ay sonu gelecek ben 2hafta diye gelmiştim 1ay oldu çok bunaldım burda bebe de hasta oluncadışarı hiç çıkarmıyorum evin içide soğuk değil ama çok terliyo doğduğundan beri yanık bu bebek burnu çok dolu aspiratörle çekiyorum ama geçmiyor napcm bilmiyorum önerileriniz var mı ne yapsam ?
Geçmiş olsun miniğinize. Bağışıklığını güçlendirmenizi öneririm.C vitaminli yiyecekler verin demişti bize doktor.Kızlar nasılsınız ? Okadar yazdm kimse cevap vermemeye başladı buna cvp verir misiniz bilmiyorum ama oğlum hastalandı bugun röntgen çektrdk ciğeri biraz dolu dedi doktor hırıl hırıl ediyo göğsü augmentın-BID şurup verdi antibiyotik 2gün kullan cuma getir çocuğu bakalım dedi inşallah faydası olur dua edin ya hâlâ memleketteyim eşim zor izin aldı ay sonu gelecek ben 2hafta diye gelmiştim 1ay oldu çok bunaldım burda bebe de hasta oluncadışarı hiç çıkarmıyorum evin içide soğuk değil ama çok terliyo doğduğundan beri yanık bu bebek burnu çok dolu aspiratörle çekiyorum ama geçmiyor napcm bilmiyorum önerileriniz var mı ne yapsam ?
Çok geçmiş olsun ya kıyamamKizlar moralim bozuk..
Oğlanı dün acile götürdük ateşi var diye.
C8gerleri dolmuş
Pmomoni olabilir
Hava verelim mutlaka çocuk doktoru görsün dedi.
Neyse.
Hava verilirken çok ağladı bizim oğlan..
Sonra doktora gösterdik önümüz haftasonu diye
Cihaz mı ilaç mı kararsız kaldı
Bize rapor çıkardı cihaz aldık
Evde veriyoruz.
Çocuk terliyor değiştiriyorum.
Altı pislensin degistriyorum
Poposunun kenasi pisik olmuş.
Ama olmasına neden olan bir şey de eksik değildi.
Yediğinden kaynaklı mı diye düşünüyorum.
Buna rağmen kayinvalidem görümcem
Kp
Poposu yaniyodur alti çok pişmiş gibi şeyler soyluyor.
Ama benim elimde olan bişey değil ki bu.
Zeytinyagida sürüyorum acısı azalsın diye.
Kendimi iyi bakan biri olarak görmüyorum.
Çocuğu dışarı çıkarmadık.
Pnomoni olabilirmiş.
Evde doğalgaz yanıyor.
Ne ara oldu ki. Anlamıyorum.
HavalandidmK için cam açtığında mi desem
Hava da güzeldi...
Of ya
Siz hasta olhnv ne gibi şeylere ekstra dikkat ediyorsunuz lütfen yardım edin...
Maşallah canım çook hızlı büyüdüler be zaman nasıl geçiyor anlamıyorum ben gün içinde. Yakında o koltuktan çene yetiştirirler bize:)
Bizim de yumurta alerjisi var tarifi paylaşabilir misin ?Bebe biskuvisi yapiyorum cnm hatta bu sabah yeniden yaptim az once cikardim firindan. Bu sabah lor labne ve muz verdim gecen patatesli tost yaptim yemedi. Yumurta alerjisi olan bebekler icin bi tarif buldum yarin sabah onu yapacagim ins yer.
Canım bu koltuk 9-36 mı? Memnun musunuz? Ben de araştırıyorum da.
Öncelikle geçmiş olsun bizde aynı şeyleri yaşadık 1.5 ay oluyor geçti şükür amma burun tıkanıklığı kısmı hala ayni hasta gibi tıkanıklığı yok ama hep burnunu kasiyip rahatsızlık veriyor belli yani evin javasi muhtemelen rahatsızlık veriyor bende alerjik astım var ve su anda hapşırık ve gece tıkanması yaşıyorum aynısını oğlum da yaşıyor maalesefKızlar nasılsınız ? Okadar yazdm kimse cevap vermemeye başladı buna cvp verir misiniz bilmiyorum ama oğlum hastalandı bugun röntgen çektrdk ciğeri biraz dolu dedi doktor hırıl hırıl ediyo göğsü augmentın-BID şurup verdi antibiyotik 2gün kullan cuma getir çocuğu bakalım dedi inşallah faydası olur dua edin ya hâlâ memleketteyim eşim zor izin aldı ay sonu gelecek ben 2hafta diye gelmiştim 1ay oldu çok bunaldım burda bebe de hasta oluncadışarı hiç çıkarmıyorum evin içide soğuk değil ama çok terliyo doğduğundan beri yanık bu bebek burnu çok dolu aspiratörle çekiyorum ama geçmiyor napcm bilmiyorum önerileriniz var mı ne yapsam ?
Benimki de memede uyuyor bir de arabada şimdilik diş ağrısı da var diye pek üstüne düşmüyorum ama ilerde bir çaresini düşünmem lazımMeme haricinde uyumayan bebe ile mümkün değil sanırım bu
Doktor benim iki gün sonra kontrole çağırmıştı. İlerlememesi gerekiyor kontrol etmek gerekiyor demişti. Bence götür.Kızlar yaa kızım hala öksürüyor burnu akıyor uyurken zor nefes alıyor. Antibiyotik ve hava veriyorum. Kendisi çok neşeli halsizliği yok ateşide yok. Uzaktan gören gülücükler saçtığı için hasta olduğunu anlamaz. Gerçi bizde zor anladık öksürünce ilerlemesin diye götürmüştüm ama hastaymış baya. Doktora götürdüm ertesi gün hırıltısı başladı.
Pazartesi ilaca başladık ama hiç bi iyileşme söz konusu değil. Hafiflemedi bile öksürüğü hırıltısı hatta artıyor gibi. Sizce tekrar götüreyim mi?
1-2 kişiye sordum ateşi yoksa çok endişelenme dedi ama kötüleşirse diye korkuyorum. Bide tekrar götürsem bişey yaparlar mı?
Burnunu sürekli temizlemen lazım canım ben serum suyu ve şırınga yanımda dolaşıyordum hala da öyleyim. Korkuyorum tekrar aynı şey olacak diye. Burundaki akıntıyı temizlemeyince ciğere inebiliyor. O yüzden burnunu hep açık tutmaya çalış. Allah şifa versinKızlar nasılsınız ? Okadar yazdm kimse cevap vermemeye başladı buna cvp verir misiniz bilmiyorum ama oğlum hastalandı bugun röntgen çektrdk ciğeri biraz dolu dedi doktor hırıl hırıl ediyo göğsü augmentın-BID şurup verdi antibiyotik 2gün kullan cuma getir çocuğu bakalım dedi inşallah faydası olur dua edin ya hâlâ memleketteyim eşim zor izin aldı ay sonu gelecek ben 2hafta diye gelmiştim 1ay oldu çok bunaldım burda bebe de hasta oluncadışarı hiç çıkarmıyorum evin içide soğuk değil ama çok terliyo doğduğundan beri yanık bu bebek burnu çok dolu aspiratörle çekiyorum ama geçmiyor napcm bilmiyorum önerileriniz var mı ne yapsam ?
Çok geçmiş olsun canım evin havasının aşırı sıcak olmasına da izin verme terleyip de hasta oluyorlar en çok ta uykularinda , eğer bebeğin cok terliyorsa mutlaka sırtına bez koy çıkarır değiştirirsin terlediginde , ayrıca yatmadan önce odayı azıcık havalandır peteklere suluk koy , burnunu temizle ben muslukta yüzünü yıkarken oyun yaparak burnunu da yıkıyordum , hasta olsa da bir şey olmaz hava iyi olduğunda azıcık da olsa dışarı çıkar temiz hava alsın hastalıklı hava evin içine dolmuş siz evde yokken de evi bir güzel havalandirsinlar , bizimkiler de hasta özellikle de burun tıkanıklığı uykuyu engelliyor huzursuz oluyorlar , ilaçlarını kullan inşallah çok kısa sürede atlatirsiniz Allah acil şifalar versin minik kuzucuğa inşallahKızlar nasılsınız ? Okadar yazdm kimse cevap vermemeye başladı buna cvp verir misiniz bilmiyorum ama oğlum hastalandı bugun röntgen çektrdk ciğeri biraz dolu dedi doktor hırıl hırıl ediyo göğsü augmentın-BID şurup verdi antibiyotik 2gün kullan cuma getir çocuğu bakalım dedi inşallah faydası olur dua edin ya hâlâ memleketteyim eşim zor izin aldı ay sonu gelecek ben 2hafta diye gelmiştim 1ay oldu çok bunaldım burda bebe de hasta oluncadışarı hiç çıkarmıyorum evin içide soğuk değil ama çok terliyo doğduğundan beri yanık bu bebek burnu çok dolu aspiratörle çekiyorum ama geçmiyor napcm bilmiyorum önerileriniz var mı ne yapsam ?
Süt dişleri çıkarken sıralamalar değişebilir bu normal. Bir şekilde o dis çıkacak o iştahsızlık yaşanacak mecbur ya şimdi ya sonraSorularıma pek cevap yazilmiyor ama tecrübeli olanlar yazarsa sevinirim. Kızım 6 diş çıkardı. Ilk on alt iki diş daha sonra üst iki diş sonra da üst yan dişler cıktı. Tam rahata ereceğim derken kızım üst sol köpek disini tutuyor sürekli ve çok huysuz. Gece uyku denen bisey kalmadı en kötüsü de iştahı bitti tamamen. Önce azıların çıkması gerekmiyor mu daha alt yan dişler bile çıkmamışken yavrum köpek diş mi çıkarıyor? En zor çıkan diş ve en kötüsü kızım hep peş peşe çıkarıyor çok korkuyorum iştahı tamamen kaybolur diye.
Tam ek gıdaya geçiş aşamasında olduğu için çok etkiledi bu durum. Şu an pütürlü yemek istemiyor mesela önceden elmayı, sebzeleri veriyordum şimdi diliyle atıyor dışarı . Dişlerinden dolayı mi böyle bilmiyorum çiğneme yeteneği gelişmez diye endişeliyim.Süt dişleri çıkarken sıralamalar değişebilir bu normal. Bir şekilde o dis çıkacak o iştahsızlık yaşanacak mecbur ya şimdi ya sonra
Ben anlıyorum bebekleri aslında çiğneme islemi arka dişlerle yapılır ve arka dişleri yok :) eninde sonunda onu da öğrenecekler. Diş çıkarken ek gıdayı istememe ve memeye düşkün olma durumları oluyormuş. Bizimki de şuan 5. Ve 6. Dişlerini çıkarmaya uğraşıyor. Ama ek gıdayı reddetme değil de biberonu ve bulgur, yulaf ezmesi gibi taneli şeyleri reddetme var. Arka damaklariyla ezmeye çalışıyor başaramayınca tukuruyor.Tam ek gıdaya geçiş aşamasında olduğu için çok etkiledi bu durum. Şu an pütürlü yemek istemiyor mesela önceden elmayı, sebzeleri veriyordum şimdi diliyle atıyor dışarı . Dişlerinden dolayı mi böyle bilmiyorum çiğneme yeteneği gelişmez diye endişeliyim.
geçmiş olsun canımKızlar nasılsınız ? Okadar yazdm kimse cevap vermemeye başladı buna cvp verir misiniz bilmiyorum ama oğlum hastalandı bugun röntgen çektrdk ciğeri biraz dolu dedi doktor hırıl hırıl ediyo göğsü augmentın-BID şurup verdi antibiyotik 2gün kullan cuma getir çocuğu bakalım dedi inşallah faydası olur dua edin ya hâlâ memleketteyim eşim zor izin aldı ay sonu gelecek ben 2hafta diye gelmiştim 1ay oldu çok bunaldım burda bebe de hasta oluncadışarı hiç çıkarmıyorum evin içide soğuk değil ama çok terliyo doğduğundan beri yanık bu bebek burnu çok dolu aspiratörle çekiyorum ama geçmiyor napcm bilmiyorum önerileriniz var mı ne yapsam ?
Bizimkinin sıralamada şaşma yok ama sayıda fazlalık var eli şimdi alt ve üst yanlarda, alt yakında çıkar ama üstler daha yeni kabarıyor. Ek gıdayı kızımda reddediyor ama mamayı ve emmeyi reddetmiyor diye üzerinde durmuyorum. 2 gündür sadece muzu kabul etti. Kabaklı havuçlu patatesli çorba yapmıştım umursamadı bile. Normal diyetime ek yumurta ve glutenide ekledim o yüzden irmiklu buğdaylı biseylerde yapamıyorumSorularıma pek cevap yazilmiyor ama tecrübeli olanlar yazarsa sevinirim. Kızım 6 diş çıkardı. Ilk on alt iki diş daha sonra üst iki diş sonra da üst yan dişler cıktı. Tam rahata ereceğim derken kızım üst sol köpek disini tutuyor sürekli ve çok huysuz. Gece uyku denen bisey kalmadı en kötüsü de iştahı bitti tamamen. Önce azıların çıkması gerekmiyor mu daha alt yan dişler bile çıkmamışken yavrum köpek diş mi çıkarıyor? En zor çıkan diş ve en kötüsü kızım hep peş peşe çıkarıyor çok korkuyorum iştahı tamamen kaybolur diye.
Çabuk çıkmış maşallah senin bebişin dişler. Bizim 6 diş 4 ayda çıktı. Bir dışın çıkması iki haftayı buluyor o yüzden uykusu düzelmedi bir türlü. Inşallah öğrenirler en kısa zamanda:)Ben anlıyorum bebekleri aslında çiğneme islemi arka dişlerle yapılır ve arka dişleri yok :) eninde sonunda onu da öğrenecekler. Diş çıkarken ek gıdayı istememe ve memeye düşkün olma durumları oluyormuş. Bizimki de şuan 5. Ve 6. Dişlerini çıkarmaya uğraşıyor. Ama ek gıdayı reddetme değil de biberonu ve bulgur, yulaf ezmesi gibi taneli şeyleri reddetme var. Arka damaklariyla ezmeye çalışıyor başaramayınca tukuruyor.
Benim kız mama ve biberon kabul etmiyor sütüm de yetmiyor o yüzden endişeliyim. Sadece yoğurt seviyor şu an o da karnını doyurmaz. Mama yese sıkıntı yok ama yemiyor. Zeytinyağlı karanfil deneyeceğim şu an dolapta bir iki gün beklem3si lazımmış. Jel bir işe yaramadı bizde . En zoru şu ana kadar köpek diş oldu daha görünür de bisey yok ona rağmen böyle. Azılar nasıl olur kimbilirBizimkinin sıralamada şaşma yok ama sayıda fazlalık var eli şimdi alt ve üst yanlarda, alt yakında çıkar ama üstler daha yeni kabarıyor. Ek gıdayı kızımda reddediyor ama mamayı ve emmeyi reddetmiyor diye üzerinde durmuyorum. 2 gündür sadece muzu kabul etti. Kabaklı havuçlu patatesli çorba yapmıştım umursamadı bile. Normal diyetime ek yumurta ve glutenide ekledim o yüzden irmiklu buğdaylı biseylerde yapamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?