2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Içinde fazla domates var gibi belki o dokunmuştur ama ciddi birşey olmamış Allahtan.

Gece uyuyamayinca besliyor musun? Biz sürekli bu yüzden tartışır olduk eşimle ben her uyandığında beslemek istemiyorum ama o emzir diye baskı yapıyor. Bu gece bende inatlastim ve sabahı ettik.
Sadece emerek uyudugu icin emziriyorum .Ama o kadar emdi ki artik kusacaktı. Ben de emzirmedim .Zaten emmek de istemiyor .Yataktan kalkmak istiyor agliyor .5 te uyudu 8 de kalkti .O kadar uykusuzluga 10 a kadar uyusa ne iyi olurdu .
Tansiyonum düştü başımı kaldıramıyorum.

Kızlar oğluma kahvaltı yediremiyorum ya?!!

Lor-bebe bisküvisi-elma-patates-irmik-pekmez Vs hepsini denedim. Ayrı da karışım da verdim. Ama yok 2 kaşık ancak alıyor o kadar? Kahvaltıya başka nasıl çeşit yapıcam ki??
Yumurta alerjisi durumu var onu vermedim henüz. Avakado da tadım yaptırmadım daha. E başka nasıl kahvaltı olacak aklıma bişey gelmiyor ya??

Siz neler veriyorsunuz kahvaltıda ?

valla bakarsan iyi olur canım, neden yapmış olabilir içinde domates yok ki , biber var yoğurt var. Firmaya da yazdım dönüş bekliyorum

valla olabilir hiç tadı yok. Ayrıca domates yok, olsa yazar pakette, biber de olmadığını düşünüyorum bu gidişle. Ben bunu sofrada yemem, ama sevdi benim oğlan un tadını da beğenmiş olabilir.

Içinde fazla domates var gibi belki o dokunmuştur ama ciddi birşey olmamış Allahtan.

ona neymiş ya, sen cocuguna bebe biskuvisi yedirmek zorunda degilsin ki. Hep bir ben daha iyi anneyim'cilik oynama derdindeler ama komik oluyor.

Benim de gorumcem ben suni sancinin son demlerinde delirirken dedi ki, ee anne olmak kolay mi? Ama kendisi anne degil, dogum sancisini da bilmiyor hatta 1 kere bile kadin doguma muayene olmamis bir insan valla fazla sabirliyiz, o an onu odadan kovmaliymisim bence
valla benim popo gobek aldi basini yurudu. Canim ne isterse aklima ne gelirse yiyorum ama bir gun dur diyip toparlayacagimi da biliyorum.

Sadece o gun bugun degil
Bosver takma, herkes ozgur, yerken onlara soracak degiliz
ah bu babalar yaa. bende balkabağı çorbası yapmıştım tezgahın üstüne bıraktım yedirsin ben uyurken diye eşimde tadına bakmış beğenmemiş muzlu yoğurt yapmış yedirmiş onun yerine
alternatifi de secmis ama guzel tercih
Sağol canım. Bugun biz en içimize sineni bulduk gibi. Bir ara detaylı yazarım baktıklarımızı
karar verdiniz mi canim?
canim doktorumuz zeytini suda bekletip ezerek verin dedi, onu veriyorum gunde 1 tane. Evde labne yaptim, muhendisbaba paylasmisti yapimini instagramda, cok super tutturamasam da sulu mulu veriyorum. Ogunleri ailecek yerseniz ya da en azindan bebisinle ikiniz yerseniz daha iyi oluyor. Benimki de fazla miktarda yemiyor zorlamiyorum hic. Agzini acmak isterse açar

nevesta81 canim senin ek gida fikirlerini cok begeniyorum. Tavugu ben de oyle yapayim, daha hic vermemistim. Peynirden bahsetmişsin, muhendisbabanin tarifiyle labneyi denedim, cok super tutturamadim ama sulu mulu veriyorum, tadi guzel bence.

Kizlar firsat buldukca okuyorum ama artik esim 4 gun evde oldugu icin fazla giremiyorum. Malum, zorunlu izin kullandiriyorlar.

Dislerin de 1i geldi, yanindaki gelemedi bir turlu. Yarin rötarli 6.ay asilari var. Ya sabir, 6 ay daha asi yok diye kendimi teselli ediyorum... Bakalim olmayan uykumuzu nasil etkileyecek? Gecen gun babasiyla sabah 4e kadar oturmus yuh dedim artik abartti

Bence düzene girer yine. Ne kadar olmasa alışık olduğu ev ortamı değil, ailendeydin değil mi? Hiç kaygılanma bence
Evet canım ailemdeyim. İlk gün çok ağladı uyumadı ama şimdi uyuyor en azından dediğin gibi eve gidince inşallah eski düzenide kurarım.
Bence düzene girer kendi güvenli bildikleri ortamlarına dönünce.
Aslında çok alıştı anneme babama gülücükler saçıyor kucağımdan onlara atlıyor ama yine de beşiğini arıyor sanırım
Ahh kıyamam uykusuzluk zor ama ağlamıyor anladığım kadarıyla. Sanırım uykusu düzensiz olduğu için uyuması gerektiğini anlayamıyor. Inşallah düzene girer canım.
Bende bu tarifi deniyim tavuk alıp :) püre yapmasak blenderla minik didilmiş halde yiyemezler mi acaba ben et suyunun etlerini elimde paramparça edip sularına eklemiştim yiyor o şekilde
Allah kolaylık versin canım. Belki aşılar size uyku yapar. Bizde uykusuzluk yapmadı sadece huysuzluk yaptı

Çok büyük ihtimalle Besafe izi comfort x3 alacağız canım. Mağazada listemde gözden kaçırdığım maxi cosi axiss vardı , o da güzel ama boyu uzun bebeklere uygun değil bence. Biraz daha minyon olanlar için çok güzel bir seçenek 360 derece dönüyor, araçta mama vermek, bakım yapmak için falan çevrilen birşey. Besafe izi comfort x3 tek yönlü ama yatış pozisyonları güzel. Kumaşı güzel, boyutu güzel bebek rahat eder, güvenlik için ekstra birşeyleri var, ayrıca koltuk yattıkça yukarı çıkıyor bebek dışarıyı izleyebilir

oinone27 demlicaykeyfi
Bu seferki tavuk tabletlerim bitince tavukları küçük doğrayıp suda haşlayacağım içine buharda pişen sebzeleri katıp yemek gibi yedirmeye çalışacağım. Püre de bitmeli artık bence.
Kuzu kıymayla devamında ekmeksiz köfte yapacağım az az baharatların tadını alsınlar artık.

Herkese mutlu haftalar
Tatil de kızım da evde olunca pek vaktim olmuyor okumak için hasta olan herkese çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah
Bız de ufak ufak tadıma başladık yumurta sarısı bıkac kere yedı ama artik yemiyor sevmedi eşim hiç yemez yumurta inşallah ona çekmemiştir
Doktorumuz çok baharatlı olmadığı sürece kendi yediğiniz seyleri tattırabılırsınız dedı sadece kaşığın ucuyla veriyorum
Bugun avakado ve bal kabağı alıcam cıkarsam bizden böyle umarım herkes iyidir :)

herkese merhaba.. Ben ek gıdaya daha dün başladım tam anlamıyla. Biraz geç oldu biliyorum:) İlk olarak keçi sütünden yoğurt ve peynir yaptım. 2 gündür sabaha kahvaltıda 1 köy yumurtasının sarısını ve yanında keçi peynirini veriyorum. Çok olmasa da tadımlık yiyor. Sonradan eline biraz ekmek tutuşturuyorum. Çok hoşuna gidiyor. en son da suluğunun içine ıhlamur koyuyorum onu içiyor. Öğlen sebze çorbası yapıyorum. Dün patates, havuç, pirinçli çorba hazırladım. Üzerine zeytinyağı döktüm. Bugün de öğlen için tatlı patates, kabak, havuç ve pirinçli çorba hazırladım. Çorbaları taneli bırakıyorum. Tamamen sulu çorba olmamasına dikkat ediyorum. Dün akşam üzeri de keçi yoğurdu yedirdim. 3-4 saatte bir anne sütü almaya devam ediyor. Büyük oğlana ayrı yemek düşünürken bir de minik çıktı şimdi :) Allah herkese kolaylık versin... İnşallah iyi yiyen, ağzını hemen açan bebekler olur tüm bebekler..

Üzme kendini lütfen. Benim de geçen gün kv moralimi bozdu. Niye işleri yetiştiremiyormuşum. Eşim de çocuktan yapamadığımı, ancak kv çocuğu verince yapabildiğimi söyleyince, "Sanki biz hiç çocuk bakmadık, ne evim kirli kaldı, ne yemeksiz kaldık ne de eşimi işe uğurlamadan bir gün geçirdim." dedi. Aşırı moralimi bozdu tabi. O gün zehir oldu sayesinde. Eşim de, "Üzülme boşver, ben görüyorum ve anlıyorum seni, bizim çocuğumuz normal değil. Yattığı yerde 1 2 saat uyusa senin her şeyi yapabileceğini biliyorum." diyor. İnsanlar böyle işte, ben yaptım o da yapsın, ben böyleyim o da böyle olsun kafasında. Halbuki herkesin bebeği farklı. Bizim yavrular da koyduğun yerde uyusa 1 2 saat her şeyi hallederiz, bakım da yaparız, temizlik de. Hem çok şükür yemek yapıyoruz ya, karnımız tok, bebeğimiz mutlu olsun, eşimle iki gülerek sohbet edebileyim yeter. Gerisi bir şekilde oluyor öyle böyle. Kilolar da emzirme dönemi ile kalmaya devam etmesi normal bence. 2 3 kişilik yemeği tek başıma yiyorum ve doymuyorum. Instagramda bir anne, 2 yıl kilolu dolaştım ve emzirmeyi bırakınca verdim kiloları demiş ve gerçekten 15 20 kilo vermiş yani. Üzme kendini, insanların ağzı torba değil ki büzesin. Bebeğin mutluysa, eşinle mutluysan gerisinin önemi yok gerçekten.

3 gün kuralı uygulamadan yapıyorsun sanırım. Alerji olayına dikkat etmekte fayda var. Afiyet olsun miniğe :)

Ben kendi cocugumun biskuvilerini peynirini vs herseyini kendim yapiyorum. Hazir gida vermiyorum. Bu tur insanlar alismislar hazir gidayi daya gitsin. Suni sanci cekmedim ama, ceken arkadaslarim oldu gercekten cok zormus ki ben adet sancisina bile dayanamayan biriyim.. senin gorumcen cok biliyor ya hey Allah'ım gercekten bazen cok sabirliyiz.

Al bir gereksiz kv daha bu insanlar ne cok biliyorlar. Sanki cocuk dursa yapmayacaksin isini gucunu yemegini vs.. cok istiyorsa gelsin yapsin bir kap yemek bos konusmasin. Nasil sinirlendim ya, benim kizim normalde durur bende yemegimi yapardim dun aksam zar zor yaptim yemegi durmak bilmedi. Mama sandalyesine oturttum ona sarki soyleye soyleye yaptim yemegimi. Her bebek bir degil, ama nedense sunu kıt beyinleri almiyor.

Kadının kadına bu derece anlayışsız olmasını anlamıyorum cidden bu insanlar zamanında daha zor şartlarda yaşamış ve simdi hayatın intikamını gelinlerinden almaya çalışıyorlar. Benim k.v. de ben şöyle cektim böyle uykusuz kaldım diye eşime arkamdan konuşuyordu ama günahımı aldığını zamanla farketti etmesine de ben pek unutmam yaşananları işte.

3 gün kuralı uygulamadan yapıyorsun sanırım. Alerji olayına dikkat etmekte fayda var. Afiyet olsun miniğe :)
Büyük oğlumda da çok 3 gün kuralına sadık kalmadım. Çok şükür bir alerji çıkmadı. Alerji riski yüksek olduğunu bildiğim besinleri yumurta, peynir gibi.. 3 gün deniyeceğim. . Ama patates, kabak, pirinç vs onlardan zarar gelmez. O yüzden rahatlıkla karıştırıp çorba yapabiliyorum. Alerji yapmayacağını bile bile 3 gün denemenin faydası yok diye düşünüyorum. Sadece zaman kaybı. Tabi bebeğin annesi olarak en doğru kararı yine o bebeğin annesi verir.

Arkadaşlar, ek gıdaya tam geçenler, benim kızım eskisi gibi süt içmez oldu süt saati geliyor biberona vuruyor istemiyor ama ek gıda veriyim biberon yerine böyle değil hoş ek gıdayı dolu dolu da yemiyor, sizde bu durum var mı

600 cc civarı mama içiyor. Birde bulduğu her fırsatta emiyor tabi benden ne kadar geliyordur bilemiyorum. Ama ben ek gıdaya geçtim diyemem bugün yarımdan az havuç yedi. Dün kabız diye kayısı püresi yaptım verdim. Ondan önceki 2 gün yarımşar avokado yedi. Tek öğün ek gıda verip emziriyorum o öğünün maması kalkıyor. Karıştırıp vermelere geçmedim. Zaten peynir yoğurt yasak kahvaltı seçeneği yok gibi birşey yumurta alerjiside netleşmedi. 6. Dişi yüzünden ikimizde kafayı yedik ek gıdanın gaz yüküyle uğraşacak halde değiliz gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…