• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kızlar belki daha önce konuşulmuştur bilmiyorum ama Bebişler kabız olunca ne yapıyorduk ? Gün kurusu kayısı haşlayıp elmayla beraber verdim tek yemiyor diye biraz zeytinyağında koyduk ama hiç fayda etmedi her geçen gün artıyor kabızlığı ne yapsam ?

Selam kızlar belki daha önce konuşulmuştur bilmiyorum ama Bebişler kabız olunca ne yapıyorduk ? Gün kurusu kayısı haşlayıp elmayla beraber verdim tek yemiyor diye biraz zeytinyağında koyduk ama hiç fayda etmedi her geçen gün artıyor kabızlığı ne yapsam ?
3 gün kurusunu suda kaynatıp püre yaptım dün yedi yarım saat sonra yapmıştı

600 cc civarı mama içiyor. Birde bulduğu her fırsatta emiyor tabi benden ne kadar geliyordur bilemiyorum. Ama ben ek gıdaya geçtim diyemem bugün yarımdan az havuç yedi. Dün kabız diye kayısı püresi yaptım verdim. Ondan önceki 2 gün yarımşar avokado yedi. Tek öğün ek gıda verip emziriyorum o öğünün maması kalkıyor. Karıştırıp vermelere geçmedim. Zaten peynir yoğurt yasak kahvaltı seçeneği yok gibi birşey yumurta alerjiside netleşmedi. 6. Dişi yüzünden ikimizde kafayı yedik ek gıdanın gaz yüküyle uğraşacak halde değiliz gibi geliyor.
El gıda çekincelerinde haklısın, kayısı püresini pişirerek mi yaptın, direkt blender mi, kabızlıktan ben de korkuyorum , avokado da kabızlığs iyi gelir

Bal kabağı da iyi gelebilir cnm

Evet canım ailemdeyim. İlk gün çok ağladı uyumadı ama şimdi uyuyor en azından dediğin gibi eve gidince inşallah eski düzenide kurarım.

Aslında çok alıştı anneme babama gülücükler saçıyor kucağımdan onlara atlıyor ama yine de beşiğini arıyor sanırım

Ahh kıyamam uykusuzluk zor ama ağlamıyor anladığım kadarıyla. Sanırım uykusu düzensiz olduğu için uyuması gerektiğini anlayamıyor. Inşallah düzene girer canım.

Bende bu tarifi deniyim tavuk alıp :) püre yapmasak blenderla minik didilmiş halde yiyemezler mi acaba ben et suyunun etlerini elimde paramparça edip sularına eklemiştim yiyor o şekilde

Allah kolaylık versin canım. Belki aşılar size uyku yapar. Bizde uykusuzluk yapmadı sadece huysuzluk yaptı
Gezdirirsek ağlamıyor. Aynıodada tutmaya calisinca krize giriyor resmen. Insallah bugun de ayni olmaz .Evet gece milyon kere kalkiyor ama hic uyumamasi cok daha felaket .
Herkese mutlu haftalar
Tatil de kızım da evde olunca pek vaktim olmuyor okumak için hasta olan herkese çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah
Bız de ufak ufak tadıma başladık yumurta sarısı bıkac kere yedı ama artik yemiyor sevmedi :KK43: eşim hiç yemez yumurta inşallah ona çekmemiştir
Doktorumuz çok baharatlı olmadığı sürece kendi yediğiniz seyleri tattırabılırsınız dedı sadece kaşığın ucuyla veriyorum
Bugun avakado ve bal kabağı alıcam cıkarsam bizden böyle umarım herkes iyidir :)
Benimki de yumurta sarisini sevmiyor .Damagina yapistigi için ögüyo .Ya avokado ya da lor peynirle karistirip veriyorum. Boyle deneyebilirsin canim .

Kadının kadına bu derece anlayışsız olmasını anlamıyorum cidden bu insanlar zamanında daha zor şartlarda yaşamış ve simdi hayatın intikamını gelinlerinden almaya çalışıyorlar. Benim k.v. de ben şöyle cektim böyle uykusuz kaldım diye eşime arkamdan konuşuyordu ama günahımı aldığını zamanla farketti etmesine de ben pek unutmam yaşananları işte.
dun benim kv elinde bez yikamadigina dua et diyordu. Ne yapayim yani, o esimin bezlerini yikadiysa benim ailem de benimkileri yikadi. O donemde herkes yikiyordu. Suanla kiyaslamak problem zaten. Ama cebinde akilli telefon var, kafan eskilerde kaldiysa onu da kullanma yani.
balkabagi, avokado, zeytinyagi onermisti bana kizlar.

Kızlar yarım avokadoyu ağzını açarak yiyorsa süper. Benim oğlum sabah yarım yumurta sarısının yarısını falan yiyor 1 çay kaşığı labneyle sonra öğleden sonra 2 gibi sebze veriyorum ya da meyve bugün havuç oatates biber bulgur ve pazıyla çorba yaptım pek yemek istemiyor hatta ağzını açık tutıyor ağzındakini yememek için ama 3 yemek kaşığı anca yemiştir. Doktora söyledim daha ek gıdadayız normal az az yemesi dedi ama. İnş yeterlidir. Sizi duyınca az mı yiyor diyorum

Kızlar bugün evde iyice bunaldım malum cuma yemekli misafir pazar çocuklu kuzenler derken ne dinlenebildik ne ortalık toparlayabildik ev darmadağın baktım olmuyor giyindim oğluşu da yedirdim giydirdim koydum kanguruya çıktım yürüyüşe. Sitede turlıyordum epeydir görmediğim komşumla karşılaştık onunda 11 aylık oğlu var. Kahve içtik sohbet ettik sonra ordan çıkınca yürüyüşe devam ettim sitede bikaç tur. Oğlum da uyudu eve gelir gelmez. Oh beee azcık iyi geldi.

Al bir gereksiz kv daha bu insanlar ne cok biliyorlar. Sanki cocuk dursa yapmayacaksin isini gucunu yemegini vs.. cok istiyorsa gelsin yapsin bir kap yemek bos konusmasin. Nasil sinirlendim ya, benim kizim normalde durur bende yemegimi yapardim dun aksam zar zor yaptim yemegi durmak bilmedi. Mama sandalyesine oturttum ona sarki soyleye soyleye yaptim yemegimi. Her bebek bir degil, ama nedense sunu kıt beyinleri almiyor. :kızgın:
Oğlumu ona verince, niye mızırdanıyor bu çocuk diyor, gazdan diyince de birbir bitmedi bunun gazı diyor. Onun çocuklarının sırtına vurunca gazı çıkıp rahatlarmış, gaz sancısı hiç olmamış. Benimki de öyle olsa ben de her şeyi yaparım ki şimdi bile yapıyorum. Yürütece koyup hamur işi yapıyorum, bir yandan çocukla ilgileniyorum. Ona oyun yapıyorum, bir yandan yemek yapıyorum. Uykusuz uykusuz bunları yapıyorum bir de. Ah ah hiç anlamıyorlar insanı da boşuna üzüyorlar.

Sen kendin de kabız misin canım emziriyor musun ? Ek gıdaya geçtiysen yediklerinden ola bilir mi ? Biberonda mama veriyorsan onun içine 1 çay kaşığı zeytin yağı koya bilirsin anlamaz bile tadını ama tek seferde işe yaramıyor zeytin yağı gün içerisinde 2-3 defa aynı işlemi yapman lazım , içtiği kan ilacı da kabız yapmış ola bilir , benim oğlum ne zaman labne yese mutlaka kakasını yapar istersen dene canim

Büyük oğlumda da çok 3 gün kuralına sadık kalmadım. Çok şükür bir alerji çıkmadı. Alerji riski yüksek olduğunu bildiğim besinleri yumurta, peynir gibi.. 3 gün deniyeceğim. . Ama patates, kabak, pirinç vs onlardan zarar gelmez. O yüzden rahatlıkla karıştırıp çorba yapabiliyorum. Alerji yapmayacağını bile bile 3 gün denemenin faydası yok diye düşünüyorum. Sadece zaman kaybı. Tabi bebeğin annesi olarak en doğru kararı yine o bebeğin annesi verir.
Anladım. Sağlıklı afiyetle yesin bebeğin :)

Kadının kadına bu derece anlayışsız olmasını anlamıyorum cidden bu insanlar zamanında daha zor şartlarda yaşamış ve simdi hayatın intikamını gelinlerinden almaya çalışıyorlar. Benim k.v. de ben şöyle cektim böyle uykusuz kaldım diye eşime arkamdan konuşuyordu ama günahımı aldığını zamanla farketti etmesine de ben pek unutmam yaşananları işte.
Bazen ben mi çok duygusalım diyorum ama yok yani, ne yapsam bir kulp bulunuyor. Biz böyle miydik, bunlar çürük vs. Evet çürüğüm, dökülüyorum, eski toprak gibi sağlam değilim. Ne yapayım ben de buyum işte. Oğlun böyle sevdi beni. Çocuk bakımında da eşim yardım ediyor diye, ah bu yeni nesil gelinler çok şanslı, biz böyle miydik oluyor. Ben de dayanamadım en sonunda, "Ben eşime söyledim, eğer yardım etmezsen ben tek başıma çocuk bakamam şuan, ya yardım edersin ya da çocuk düşüncesini birkaç sene daha erteleyelim dedim. Yardım etmeyi kabul etti ve ediyor tek benim çocuğum değil ya." dedim.

Alt.katta oturan bir haftalık lohusa kadına yatılı kuduruk çocuklu misafir geldi :KK43: üç gündür kıyamet kopuyor. Allah yar ve yardımcısı olsn
Ay ya çok yazık, Allah yardımcısı olsun gerçekten. Zaten derdi kendine yetiyordur, bir de yatılı ve çocuklu misafir çok zor.

Arkadaşlar, ek gıdaya tam geçenler, benim kızım eskisi gibi süt içmez oldu süt saati geliyor biberona vuruyor istemiyor ama ek gıda veriyim biberon yerine böyle değil hoş ek gıdayı dolu dolu da yemiyor, sizde bu durum var mı
Benimki de emmeyi bayağı azalttı, ek gıda şuan iyi durumda. Memede ağlıyor, ek gıda verince yiyor. Katı gıdalar daha tok tuttuğu için belki tam acıkmadığı için istemiyor olabilir biberonu.

dun benim kv elinde bez yikamadigina dua et diyordu. Ne yapayim yani, o esimin bezlerini yikadiysa benim ailem de benimkileri yikadi. O donemde herkes yikiyordu. Suanla kiyaslamak problem zaten. Ama cebinde akilli telefon var, kafan eskilerde kaldiysa onu da kullanma yani.

balkabagi, avokado, zeytinyagi onermisti bana kizlar.
Ya o zamanın çocukları böyle değilmiş. Uyutunca yatağında uyurmuş mesela. Annem beni koynunda uyuturmuş, sabaha kadar istediğimde emip uyurmuşuz beraber. Bizimki öyle değil ki. Evet, çok zorlu koşullarda büyütmüşler ama ona göre de bebekler daha farklıymış işte.

Kızlar yarım avokadoyu ağzını açarak yiyorsa süper. Benim oğlum sabah yarım yumurta sarısının yarısını falan yiyor 1 çay kaşığı labneyle sonra öğleden sonra 2 gibi sebze veriyorum ya da meyve bugün havuç oatates biber bulgur ve pazıyla çorba yaptım pek yemek istemiyor hatta ağzını açık tutıyor ağzındakini yememek için ama 3 yemek kaşığı anca yemiştir. Doktora söyledim daha ek gıdadayız normal az az yemesi dedi ama. İnş yeterlidir. Sizi duyınca az mı yiyor diyorum
Benim kızım da dolu dolu yemiyor, peki anne sütü /formül alımı nasıl, kızım artık pek süt içmek istemiyor gibi

Benimki de yemiyor .1 silme ymk kasigi un ile corba yapiyorum, ayni ölçüyle irmikli muhallebi yapiyorum. Yarisini ancak yiyor .Yumurta sarisinin çeyreğini zor yiyor .Zamanla alışacaklar .Bence normal bir durum .Sadece yogurtu 1 ymk kasigindan fazla yemek istiyor .Ama gaz yaptığı icin yuklenemiyorum .Her gun vermiyorum.
Alt.katta oturan bir haftalık lohusa kadına yatılı kuduruk çocuklu misafir geldi :KK43: üç gündür kıyamet kopuyor. Allah yar ve yardımcısı olsn
:oha:

Benim kızım da dolu dolu yemiyor, peki anne sütü /formül alımı nasıl, kızım artık pek süt içmek istemiyor gibi
Çok hafif azalma var emmede ama yine de emiyor güzel sayılır canım. Kızın diş çıkarıyor da olabilir o da iştahı azaltıyormuş.

Back