• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

aynen sonsuzun söylediğini diyeceğim bende, sizle beraber masada kendi yemeklerini yedirin. Sabah kahvaltı ve akşam yemeği sizle yesin

sağol canım, bakalım zorda kalırsam vericem onu zaten tahıl alıyor sabahları kendi yaptığım bebek bisküvisini veriyorum

Kuzu iyi olmuş ama o kadar saat laynatmana gerek yok, ilk yeşil posası çıkınca üstünden üstünden kevgirle al at.2.5- 3 saat kaynat yeterli iliğini de bıçakla sıvarsın. İncik denen şey hayvanın dizden ayak bileğine kadar olan yeri/bacağı.

Anam öldürmüşsünüz iyice o kadar çok uzun süre.

Benimki de , oğlumun dişi çıktı diye amcasına halasına elini ağzına sokup baksın diye diretti. Önce kibarca söyledim olmaz diye, sonra baktım anlamıyor gel dedim aç ağzını! elimi sokup dişine bakıcam! :KK66: olmaz diyorum ısrar ediyorsun! o bebek diye herkes elini sokamaz ağzına !! dedim :KK66: artık yapamıyor öyle saçmalıkları ...
doktorunuza danışın canım ek gıda için genel olarak 180 gün kabul görülür. Mama sandalyesi içinde bebeğin destekli/ desteksiz oturuyor olması gerekir.

çok fazla değil mi ölçü 1 hafta yese bitirmez sanki. Labne 4-5 günlük ideal oluyor.. sonrası sulanıyor çok. .
Labnenin suyunu suzunce bir avuç bişey kalıyor canım 4-5 gün anca gider 1 kilo sütle yaptığım. Bakalım yoğurt gibi kurtarmaya çalışıyorum olur insallah

Bende öyle düşünüyorum 1-2 kere tarhana yaptım sma kıvamını koyu tuttum muhallebiye yakın oldu :)
Kizlar biz 9 unda 5. Ayimizi doldurduk tadimlara baslayayimmi sizce birde henuz mama sandalyesi almadim tadinlari nasil yaptirmam gerekiyor bir sorum daha var pirinc ununu falan su ile mi pisiriryorsunjz
Ben 5.ayda başladım canım kızımın isteği vardı sofraya saldırıyordu. Kendi bebeğinin hazır olup olmadığını anlarsın aslında. En azından tadımlar bitsin istedim. Ben puseti dik pozisyonda sandalyeye koyup orda verdim zaten 1-2 çay kaşığı hemen bitiyor. 1-2-3 çay kaşığı diye gidebilirsin başlayacaksan.
Mutsuzluk, 1 kilo sütle mayaladigin labnenin tutmamasıymiş meğer...
Benimde geçen tutmadı bi daha süt alamadımda.

aynen sonsuzun söylediğini diyeceğim bende, sizle beraber masada kendi yemeklerini yedirin. Sabah kahvaltı ve akşam yemeği sizle yesin

sağol canım, bakalım zorda kalırsam vericem onu zaten tahıl alıyor sabahları kendi yaptığım bebek bisküvisini veriyorum

Kuzu iyi olmuş ama o kadar saat laynatmana gerek yok, ilk yeşil posası çıkınca üstünden üstünden kevgirle al at.2.5- 3 saat kaynat yeterli iliğini de bıçakla sıvarsın. İncik denen şey hayvanın dizden ayak bileğine kadar olan yeri/bacağı.

Anam öldürmüşsünüz iyice o kadar çok uzun süre.

Benimki de , oğlumun dişi çıktı diye amcasına halasına elini ağzına sokup baksın diye diretti. Önce kibarca söyledim olmaz diye, sonra baktım anlamıyor gel dedim aç ağzını! elimi sokup dişine bakıcam! :KK66: olmaz diyorum ısrar ediyorsun! o bebek diye herkes elini sokamaz ağzına !! dedim :KK66: artık yapamıyor öyle saçmalıkları ...
doktorunuza danışın canım ek gıda için genel olarak 180 gün kabul görülür. Mama sandalyesi içinde bebeğin destekli/ desteksiz oturuyor olması gerekir.

çok fazla değil mi ölçü 1 hafta yese bitirmez sanki. Labne 4-5 günlük ideal oluyor.. sonrası sulanıyor çok. .
24 saat kaynatanlar var cnm, corbalarina katiyorum arada iyi oluyor lezzeti var.

Labnenin suyunu suzunce bir avuç bişey kalıyor canım 4-5 gün anca gider 1 kilo sütle yaptığım. Bakalım yoğurt gibi kurtarmaya çalışıyorum olur insallah
o zaman sütten kaynaklı herhalde canım, benim geçen aldığım tire süt bildiğin krem gibi yapmıştı azıcık peynirle mayaladım halbuki. Ondan önceki süt ise sulu oldu. Labneden Lor peymire çevir olmadı napıcan.

24 saat kaynatanlar var cnm, corbalarina katiyorum arada iyi oluyor lezzeti var.
Evet ya bende şaşırdım, kollajen çıksın diye öyle yapılıyormuş. Yoksa o kadarı da hepsi faydalı. Ancak sürekli su takviyesi gerekir değil mi? Ve su buharı ile eve yapışan kemik suyu off çok fena zaten mutfağım küçük ve eşim nefret ediyor etten, ben yapamam sanırım.

Tencerede daha iyiymiş canım ben de anlamam hiç mutfaktan ama çok kolay bunu yapmak
Mutfaktan anliyorum cok zor seyler oadkca ama et kulturum pek yok cok sevmem lahmacun kofte adana madana olmadkca ondan sarnm:))
Canim duduklude onerilmiyor normal temcerede kisik ateste 16 18 saat .
Tmm canm ben duduklude daha kisa surede oldugundan onla yapiolar sandydm. Biara yapiyim kaynamaya basladktan sonra altini kisip okadar saat kaynatcakmyz. Buarada gecmis olsun canm yeni farkettm foruma yetisemiyorum:)

Evet ya bende şaşırdım, kollajen çıksın diye öyle yapılıyormuş. Yoksa o kadarı da hepsi faydalı. Ancak sürekli su takviyesi gerekir değil mi? Ve su buharı ile eve yapışan kemik suyu off çok fena zaten mutfağım küçük ve eşim nefret ediyor etten, ben yapamam sanırım.
Canım e bebekte yapılmisi var (cem yılmaz espirisi gibi oldu)

o şekilde oturamaz zaten öne eğiliyorsa canım hiç yorma bebeğini, biraz daha sabret oturtmak için en azından 6 ayını doldursun.
Ek gıdalara geçiş bebeğin durumuna göre değişir yani o yüzden canım, mesela kilosuna göre belki pirinç unu muhallebi hiç vermene gerek kalmayacak. Genelde sebze püresi/meyve püresi/yoğurt/ muhallebi şeklinde birer hafta ara ile yeni beslenmeye girerek başlıyorsun. Diyelim öce sebze püresi ile başladım, bir hafta sonra meyve püresi tadımlarına daha sonraki hafta yoğurt şeklinde ilerliyorsun. Mevsim sebze ve meyvelerini tattırıyorsun sebzeler buharda ya da çok az su ile püre olacak şekilde haşlıyorsun. Meyveleri cam rendede rendeleyip suyuyla posasıyla beraber veriyorsun tadımların ölçüsü ilk gün çaykaşığı 2.gün tatlı kaşığı/ 3.gün yemek kaşığı şeklinde...yerse tabii... Asla zorlama yok ağzına zorla sokmak yok. Her besin sebze veya meyve 3 gün tadım yapılıyor yani 3 gün hep patates sonra 3 gün hep havuç şeklinde ilerleyerek. Sevdiği ve alerji belirtisi göstermediği sebze meyveleri sonra karıştırarak da verebiliyorsunuz. Sebzelere sonraki hafta bir çay kaşığı zeytinyağı ilave edebilirsin. Et tavuk ilavesini vs onları doktorun söylesin çünkü bunlar hemen verilecek yiyecekler değil.7 ay dolunca gibi başlanıyor. Umarım faydalı olmuşumdur.
Hemde cok faydali oldu cok cok saol canim ya yanliz one oturunca bekle diyorsun ya canim ek gidayada mi bekleyeyim cunku yataram mama gibi veremem galiba

Bende öyle düşünüyorum 1-2 kere tarhana yaptım sma kıvamını koyu tuttum muhallebiye yakın oldu :)

Ben 5.ayda başladım canım kızımın isteği vardı sofraya saldırıyordu. Kendi bebeğinin hazır olup olmadığını anlarsın aslında. En azından tadımlar bitsin istedim. Ben puseti dik pozisyonda sandalyeye koyup orda verdim zaten 1-2 çay kaşığı hemen bitiyor. 1-2-3 çay kaşığı diye gidebilirsin başlayacaksan.

Benimde geçen tutmadı bi daha süt alamadımda.
Evet canim benimkide oyle yemege meyveye surekli saldiriyor :)

Sünnet yaptıran anneler Bi bakabilir misiniz:rolleyes:

Şimdi açıkça yazıcam mecbur başka türlü anlatamam durumu. 2 ay önce yaptırdık sünneti. Bi süredir pipisinde bişey fark ettim. Mesela açıyorum ya altını pipi küçücük olmuş zaten içine kaçmış gibi. Temizliyorum altını filan dışarı doğru çıkıyor sonra. Ama sünnetin bittiği yerde orayı saran deri parçası gibi bişeyler çıkıyor. Başta krem mi acaba dedim ama pipisine sürmüyorumki pişik kremi?? bezden dolayı mı diyorum yoksa sünnet sonrası olan bişey mi anlamadım ya? Normal deri gibi değil ama kağıdımsı gibi ya. Valla canım sıkıldı ne bu şimdi?? Hafifçe ucundan tuttum kopuyor gibi de?? :işsiz:
Bizde de oluyor canım, bezden

Kaşık mamasını nasıl veriyorsunuz kızlar? Yulaflı hipp aldım formül mamayla hazırladım, oğlan 6 minik kaşık yedi istemeye istemeye bende zorlamadım, süt hazırladım tekrar. İçine ekstradan bişey katan var mı?
Bu kaşık maması tam olarak nedir? Mama işini hiç bilmiyorum da ben.. Her bebeğe veriliyor mu ek gıdada? Amacı ne ?

15 defa uyandı minimum. Ağlamıyor, bir tuhaf. Dün akşama doğru dışarı çıkıp yemek yedik.. O mekanda bir hareketlendi, garson kızlara güldü biraz fazlaca, pusetinde zıpladı neredeyse Akşam banyo yaptırdım orda da hareketliydi. Emerken sürekli ama sürekli ısırdı ve beni tekmeledi. Bol bol güldü gece10 kadar falan biraz anlamsızca. Gece uyanırken de hımladı huzursuz hareketler yaptı sadece. Uyandı, kısa emdi gaz çıkardı uyudu. Bir delilik hali gibi. Ne oluyooooooor?

15 defa uyandı minimum. Ağlamıyor, bir tuhaf. Dün akşama doğru dışarı çıkıp yemek yedik.. O mekanda bir hareketlendi, garson kızlara güldü biraz fazlaca, pusetinde zıpladı neredeyse Akşam banyo yaptırdım orda da hareketliydi. Emerken sürekli ama sürekli ısırdı ve beni tekmeledi. Bol bol güldü gece10 kadar falan biraz anlamsızca. Gece uyanırken de hımladı huzursuz hareketler yaptı sadece. Uyandı, kısa emdi gaz çıkardı uyudu. Bir delilik hali gibi. Ne oluyooooooor?
Ben artık öfkelenmeye başladım ya, sinir oluyorum kendime ama uykusuzluk canıma okuyor. Sürekli ağlama sesi kafam kazan oldu.

Günaydın kızlar, uyumayan bebeklere uyku diliyorum. Nazar değmesin söylemeye korkuyorum ama biz az çok uyku konusunu çözdük bazen sorun çıkartıyor yada çok uyanıyor onun dışında iyiyiz. Kendi kendine uyumaya iyice alıştı diyebilirim. Sizi okuyunca da üzülüyorum çünkü dinlenemeyince insan kendini bebeğe tam olarak veremiyor. İnşallah bol uykulu günleriniz olur.

Benim problemimde ek gıda sanırım. Yani problem mi bilmiyorum ama benim kızım doymuyor ve çok hızlı yemek istiyor . Tamam sütüm artık çok az ilaç niyetine doyurmuyor anlıyorum ama sadece mamayla besleniyormuş gibi düşünüyorum mamayı çok veriyorum yine de verdiğim ek gıdaları kusana kadar yemek istiyor. Vermeyince çığlık kıyamet ağlıyor göz yaşları sel oluyor. Verince de yavaş veriyorum diye ağlıyor. Aralıksız kaşık ağzına gitsin istiyor. Yemek yesin diye oyun oynatıyorlar ya biz hızlı yemesin diye şarkı söyleyip oyuncaklarda dikkatini dağıttık akşam. Hele akşamları bişey yedirmeye korkar oldum. Geçen yavaş veriyorum diye sinirlendi tabağa vurdu oda döküldü her yer yoğurt oldu mesela. Acıkınca kendinden geçiyor, açken sen sen değilsin cümlesi tam ona göre :) Tamam anneside babasına zayıf değil iştahlı olması normal gibi ama bu kadarı insanı şaşırtıyor zararı olacak diye korkuyorum :/
Kilo alımı normal ise dert etme şimdilik canım bence

Ben artık öfkelenmeye başladım ya, sinir oluyorum kendime ama uykusuzluk canıma okuyor. Sürekli ağlama sesi kafam kazan oldu.
Senin bebeğin daha zor, ben bile öfkelenir oldum sende çok normal canım. Uykusuzluk fenaymış cidden , uyku uyunuyorsa bebek bakmakta birşey yok

Ben dis geliyor sanmistim ama 2 haftadir gelen giden yok .Atak galiba .O kadar cok homurdaniyor ki kendi sesine uyaniyor sonra agliyor .Bugun de sabahladik inleye inleye .Zaten dinlenemedim basim catliyordu.Sabah esim aldi uyu diye bu kez de ben uyuyamadim .Kalktim lor yaptim peynir alti suyu cikardim .Alisveris yapmıştım ek gida icin onlar geldi .Bugun corba deneyecegim.

1 tane gun kurusunu icme suyuyla kaynattim 10 kasik suyundan verdim.

Benimki 1 aydir cekiyor kulaklarini .Aynada kesfettigi gunden beri .Mutluyken de cok oynuyor kulaklarıyla. Ama uykuda canini acitiyor .

Dun gece 10 kez bu gece 12 kez kalkti.Uyudugu vakitlerde de surekli kivrandi .Zaten dun gunduz hic uyuyamadi .Birakacak kimsem olmadigi icin hastaneye birlikte gittik .O hengamede 15 20 dk sızdı babasinin kucaginda.
Gitmisken 6.ay kontrolunu de yaptirdik.Bu cocuk uyumuyor hocam dedim .Adam diyor ki o uyuyunca sizin uyumadiginizi sosyal hayatin devam ettigini algiliyor artik .Hic ilgisi yok bu doğuştan böyle dedim. Ayrica uyuyunca yanında durup her 10 dk da bir uyandiginda pispisliyorum dedim.
fatma_sibel fatma_sibel ben de asudan dan siparis verdim .Hediye sebzeli sehriye filan koymuslar minik paketlerde ama 2 tane irmik cikti .Faturaya bakiyorum tek görünüyor. Acaba yanlışlık mi yaptılar o da mi hedite.Mesaj yazcam firsat bulunca .
Doktorlar da komik oluyor bazen Üç saat uyurken mızıldadı diyorum, rüya sirküsü ile ilgili olabilir diyor. Uzun metrajlı rüya

Back