• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Benim kızımda öyle herşeyi hınçla ısırıyor , anlamıyorum bu insanların bebekleri mi melek yoksa onlar mı unutkan ?
Benim kız artık parmalarımı ısırırken acıtıyor o kadar hırslı. Bence bizimkiler normal onlar anormal tüm temmuz bebeleri yanılacak değil ya :olamaz:

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim sen mi diyordun, yediği bir ek gıda sonrası kakasında ip gibi şeyler oluyor diye? Bizimkine de muz vermişler bir çay kaşığı yine, hafif alerjisi var halbuki ama eşime göre sıkıntı değil, testi yapan doktor bir şey olmaz yiyebilir vs demişmiş. Neyse işte, akşam vermişler, sabah kaka yaptı, anladım bir terslik olduğunu çünkü kakasında değişik bir yeşil ve içinde se siyah siyah ip gibi şeyler vardı. Daha önce muz yediğinde de kakası yine çok koyu yeşil olmuştu. Doyduğu için oluyormuş demişti bir arkadaş burada ama 1 çay kaşığı yiyince bile aynı tepkiyi verdiğine göre doyma değil de alerjik olduğunu gösteriyor.
Muzdan sonra siyah iplikler bizde de oluyor canım normal sanırım

Canım aramızda uyku düzenine en çok yaklaşan sensin galiba nasıl bir düzen kurdun neler yapıyorsun belki daha önce de konuşulmuştur ama deneyimlerini biraz daha yazabilir misin
Yazayım canım. Tam olarak hangi kısmı öğrenmek istiyorsun anlattiklarimda atlamissam sor yine. Bizimki hiç uyumuyordu gece de uykusuzluktan cildirip 1-2 saat nefes almadan ağlayıp en son bayilarak uyuyordu ben de kolik sanıyordum değilmiş. Gazi azalınca ayağımda elini kolunu iyice sıkıştırıp gözlerine bez örtüp ayağımda sallayarak uyutmaya başladım ve ninni söyleyerek tabii. Buna alıştıkça biraz rahatladı. Sonra hamak aldım onda da kendini sıkışmış gibi hissedince rahat uyudu ama sürekli uyaniyordu tabii. En azından 20 saat aglamiyordu. Sonra kendi evime geçtim çocuk 3 aylık olunca.
Sallanmaya alıştığı için sallanır besige geçirdim. Kafası sarsılmayacak kadar fakat şiddetli sayılacak kadar salliyordum. O şekilde beşiğe alıştı ama uyuturken ağlıyordu ve sık uyaniyordu. Gece 2-3 olan uyku saatini birkaç hafta içinde 8-9 a çektim. Biraz daha rahatladı. Uyku aralıklarına da dikkat etmeye başladım. Uyuturken daha az direnmeye başladı yani uykusu gelince bitkin düşmeden yatiriyordum. Bitkin düşünce çıldırma dan uyumuyordu çünkü. o yüzden uyanık kaldığı süre önemli.
Başardığım kısmı gece 10-11 saat yatakta olması ve gündüz toplam 4-5 saat uyumasiydi. Ama hala düzen yok sık uyanıyor ve uyuturken salliyordum. Tabii agliyrdu.
Sonra sallarken hızımi düşürdüm ve tam uyuyacagi zaman durmaya başladım. Çok zor oldu ama nihayet sallanmayan zeminde uyumayı öğrendi. Uykusu iyice gelenekadar tingirdattim sonra durdum uyudu. Gece uykulari baya duzeldi 3 kere falan kalkmaya başladı. Ama uyuturken hala ağlıyordu en çok uzuldugum şey.
Sonra bir uyku programı satın aldım Ahu Tükel. Orda uyku rutinleri saatleri odanın nasıl olması gerektiği çok ayrıntılı anlatılıyordu. Onları uyguladim. Eğitim uygulamadan uykusu çok düzene girdi. Genel olarak gece 10 saat gündüz 3-4 saat uyuyor. Gece 1 kez max 2 kez beslenmeye uyaniyor. 7-8 arası uyuyup sabah 6-7 arası kalkıyor. Gündüz 30 dklik uykulari hala tam çözemedim. Ama nihayetinde uykusunu alıyor bir kez uzun uyuyor gündüz. Biri 30 dk oluyor kesin. Diğeri değişiyor. Sonuçtan memnunum o yüzden eğitim kısmını şimdilik düşünmüyorum.

Ben dis geliyor sanmistim ama 2 haftadir gelen giden yok .Atak galiba .O kadar cok homurdaniyor ki kendi sesine uyaniyor sonra agliyor .Bugun de sabahladik inleye inleye .Zaten dinlenemedim basim catliyordu.Sabah esim aldi uyu diye bu kez de ben uyuyamadim .Kalktim lor yaptim peynir alti suyu cikardim .Alisveris yapmıştım ek gida icin onlar geldi .Bugun corba deneyecegim.

1 tane gun kurusunu icme suyuyla kaynattim 10 kasik suyundan verdim.

Benimki 1 aydir cekiyor kulaklarini .Aynada kesfettigi gunden beri .Mutluyken de cok oynuyor kulaklarıyla. Ama uykuda canini acitiyor .

Dun gece 10 kez bu gece 12 kez kalkti.Uyudugu vakitlerde de surekli kivrandi .Zaten dun gunduz hic uyuyamadi .Birakacak kimsem olmadigi icin hastaneye birlikte gittik .O hengamede 15 20 dk sızdı babasinin kucaginda.
Gitmisken 6.ay kontrolunu de yaptirdik.Bu cocuk uyumuyor hocam dedim .Adam diyor ki o uyuyunca sizin uyumadiginizi sosyal hayatin devam ettigini algiliyor artik .Hic ilgisi yok bu doğuştan böyle dedim. Ayrica uyuyunca yanında durup her 10 dk da bir uyandiginda pispisliyorum dedim.
fatma_sibel fatma_sibel ben de asudan dan siparis verdim .Hediye sebzeli sehriye filan koymuslar minik paketlerde ama 2 tane irmik cikti .Faturaya bakiyorum tek görünüyor. Acaba yanlışlık mi yaptılar o da mi hedite.Mesaj yazcam firsat bulunca .
Bilemiyorum ki cnm iletisim numarasi var sitede arayip sorabilirsin msjla ugrasma bosuna.

Buharda patates yaptığım zaman ağzını açmıyor, sofrada patates kızartması görünce yemek için çıldırıyor
CNm birde firinda firin posetinde pisirip versene ben kendimize yaptgm yemege tuz baharat katmadm hic kofteli firin posetinde pisirdm ona havuc ve patateslerinden verdm. Patatesi daha once haslayip vermistm sevmemisti bunu sevdi.
Benim yaptığım labneyi güzel yiyordu şimdi ondan bıktı. Biz ne yiyosak ondan yiyecek hiçbir oyuncakla kandiramiyorum dün pırasa yedi pirinç yedi sabah tereyağı peynir... benim yaptığım sütler mamalar hep çöpe gidiyor canım. En son çaya saldırdı ama vermedim ondan
:)) benmkide her yedigimize bakiyo banada verseler der gibi. Helede kısır gorunce suratini gormenz lazm anasi gibi bulgur isini cok sevecek:))

shealemon shealemon şuanda nasıl uyuttugumu yazayım.
Gece uykusu için telefonumdan ninni açıyorum ışık açık odasına gidiyoruz. Bezini degistiriyorum gulusuyoruz oynuyoruz uyku tutumunu giydiriyorum. Sonra blackout perdeyi ortuyorum ışığı kapatıp gece lambasını açıyorum. Ninni hala açık. Mamasını iciriyorum. Sonra kucagimda öpüşüp koklasiyoruz biraz daha mayissin karanlıkta diye. Ninni açık hala. Sonra yatağına koyuyorum emziğini veriyorum biraz da o konumda bakisip konuşuyoruz. En son ninniyi ve ışığı kapatıp odasının kapısını kapatıyorum ben de içerde beşiğin yanında ayakta duruyorum. Uyuyana kadar ihtiyacı oldukça rahatlatiyorum mümkün olduğu kadar az konuşup bol bol elimle okşuyorum. Mizildarsa kucağıma alıyorum susunca öpüp geri koyuyorum. Ve uyuyor. Bazen 10 dk bazen 1 saat sürüyor bu.

Kemik suyu böyle biraz koyu renk oldu sizin de mi oyleydi ? 12 saat ocaktaydi. Bir de içinde toz gibi şeyler var onlar ilik mi acaba

Eklentiler

• Screenshot_2019-01-13-12-08-48.png
    Screenshot_2019-01-13-12-08-48.png
    752,8 KB · Görüntüleme: 56
Kemik suyu böyle biraz koyu renk oldu sizin de mi oyleydi ? 12 saat ocaktaydi. Bir de içinde toz gibi şeyler var onlar ilik mi acaba
İnternette gördüklerim buna benziyor canım bende yapmak istiyorum bugün alayım aklımdayken. İncikten mi yaptın sende?

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim sen mi diyordun, yediği bir ek gıda sonrası kakasında ip gibi şeyler oluyor diye? Bizimkine de muz vermişler bir çay kaşığı yine, hafif alerjisi var halbuki ama eşime göre sıkıntı değil, testi yapan doktor bir şey olmaz yiyebilir vs demişmiş. Neyse işte, akşam vermişler, sabah kaka yaptı, anladım bir terslik olduğunu çünkü kakasında değişik bir yeşil ve içinde se siyah siyah ip gibi şeyler vardı. Daha önce muz yediğinde de kakası yine çok koyu yeşil olmuştu. Doyduğu için oluyormuş demişti bir arkadaş burada ama 1 çay kaşığı yiyince bile aynı tepkiyi verdiğine göre doyma değil de alerjik olduğunu gösteriyor.

Muz yiyince hep siyah ip gibi şeylee oluyor kakada

S Susammmmm NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim @madamhd leyna leyna @serenity16 @sonsuzzz @lady8 @Forse C cisse0932 @nevesta81 @Shezofren88 fatma_sibel fatma_sibel oinone27 oinone27 @Mervikkkk @Srkyesraaa @cigdemmm26 @5816bursa @Phoenix_32 @hadess
Kizlar hepinize cok tesekkur ederim.
Yillardir gozluk kullaniyorum .Gozle ilgili cesitli problemler yasadim ama dunki en kötüsüydü
Bir anda zikzak ve su buharlaşması gibi görüntüler gormeye basladim .Gittikçe siddetli .15 dk icinde gormemeye basladim .Gidip gelmeye basladi görüntüler. @5816bursa canim size de cok gecmis olsun.Zaman kaybetmeden baska dr a gitmeniz daha iyi olabilir.
@Phoenix_32 H.Resit e gittik canim dr um o Medova'da.

Geçmiş olsun canım nasıl daha iyimisin ?

Kağıt gibi sanki pipinin etrafını sarmış oluyor canım demi? Çekip temizliyor musun sen? Canı acımaz demi??

Aynen başta krem sandım ama oraya gelemez ki krem ne alaka dedim. Pipi dışarı çıktıkça beliriyor dipten??! Başta dikişlerle alakalı sandım ama değil kağıt gibi sanki deri değil krem rengi. Bezden dolayı ise temizleyelim rahatlasın bebişler ya?!
Evet canım kağıt zaten pamuk birikintisi bende arada hafif itip temizliyorum. Birşey olmaz korkma canım.

Ben dana iliginden yaptim benimki biraz daha acik oldu. 16 saat kaynattim artik parcalandi ilik milik kalmadi. Afiyet olsun kuzucuga.

Ay bende yapsam iyi olur ama hic anlamam boyle seylerden ya hicte sevmem:) tenceredemi yaptn canm. Hayr ben hayatmda duduklu kullanmams dudukluden korkan insanm nasil olcak bilememdm hehheheh:))

S Susammmmm NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim @madamhd leyna leyna @serenity16 @sonsuzzz @lady8 @Forse C cisse0932 @nevesta81 @Shezofren88 fatma_sibel fatma_sibel oinone27 oinone27 @Mervikkkk @Srkyesraaa @cigdemmm26 @5816bursa @Phoenix_32 @hadess
Kizlar hepinize cok tesekkur ederim.
Yillardir gozluk kullaniyorum .Gozle ilgili cesitli problemler yasadim ama dunki en kötüsüydü
Bir anda zikzak ve su buharlaşması gibi görüntüler gormeye basladim .Gittikçe siddetli .15 dk icinde gormemeye basladim .Gidip gelmeye basladi görüntüler. @5816bursa canim size de cok gecmis olsun.Zaman kaybetmeden baska dr a gitmeniz daha iyi olabilir.
@Phoenix_32 H.Resit e gittik canim dr um o Medova'da.
Ay inşallah düzelir ya, Rabbim yardımcın olsun.

Her kaka değişikliği alerji değil canım aşırı derecede mukus olmadığı sürece o gıdaya devam ediliyor zaten asirisi ne mesela su gibi kaka yapıp içinde katı bişey olmazsa mesela öyle yapan gıdayı kesmen lazım. İpliksi şeyler de muzun lifleri imiş. Muz verdiğimde oluyor hep ama sorun değilmiş
Benimkinin hafif alerjisi çıktı zaten ama diğer besinlerde sıkıntı olmazken muz ve avokado direkt koyu yeşil kaka yapıyor.

Cnm ben sipariş verdim vitmadan ams set almadım. Gereksiz geldi bana. Tam pirinç ve yulaf unu, hazır bebek Muhallebi si ve bebek irmiği sipariş verdim. Tarhanam vardı zaten. Migros karda cityfarm ve doğalsan markaları var onlara da bakabilirsin. Cityfarm dan organik pirinç ve bulgur aldım. Doğalsan dan da buğday ruşeymi ve yulaf ezmesi alıcam. Asudan vitma ya göre daga pahalı geldi bana. Makarnalütfen de Bi arkadaş yazmıştı burda, her nekadar organik sertifikası varsa da yetiştirildiği bölge iyi değilmiş. Bi de ben hippin tahıllı kaşık maması dan almıştım, sabah kahvaltısı olarak az ondan yapıyorum. Bu sektör inanılmaz rant haline gelmiş küçücük şeyler dünya para. Böyle bir ekonomik dar boğazda ben açıkçası herşeye dikkat ediyırun

Cnm ben hem yulaflı hem de 5tahılkısını kullanıyorum. Anne sütüyle yapıyorum tabi o biraz sütten dolayı tatlı oluyor. Bir kere ekstra Pekmez de koymuştum. Bazen avakado, muz koyuyorum. Bazı arkadaşlarım elma püresi koyuyor. Yani bebeğin neyi yemekten hoşlanoyorsa onunla tadlandırabilirsin
Ne güzel anlatmışsın canım teşekkür ederim benim gördüğüm marka da doğalsandı sanırım

Günaydın kızlar, uyumayan bebeklere uyku diliyorum. Nazar değmesin söylemeye korkuyorum ama biz az çok uyku konusunu çözdük bazen sorun çıkartıyor yada çok uyanıyor onun dışında iyiyiz. Kendi kendine uyumaya iyice alıştı diyebilirim. Sizi okuyunca da üzülüyorum çünkü dinlenemeyince insan kendini bebeğe tam olarak veremiyor. İnşallah bol uykulu günleriniz olur.

Benim problemimde ek gıda sanırım. Yani problem mi bilmiyorum ama benim kızım doymuyor ve çok hızlı yemek istiyor . Tamam sütüm artık çok az ilaç niyetine doyurmuyor anlıyorum ama sadece mamayla besleniyormuş gibi düşünüyorum mamayı çok veriyorum yine de verdiğim ek gıdaları kusana kadar yemek istiyor. Vermeyince çığlık kıyamet ağlıyor göz yaşları sel oluyor. Verince de yavaş veriyorum diye ağlıyor. Aralıksız kaşık ağzına gitsin istiyor. Yemek yesin diye oyun oynatıyorlar ya biz hızlı yemesin diye şarkı söyleyip oyuncaklarda dikkatini dağıttık akşam. Hele akşamları bişey yedirmeye korkar oldum. Geçen yavaş veriyorum diye sinirlendi tabağa vurdu oda döküldü her yer yoğurt oldu mesela. Acıkınca kendinden geçiyor, açken sen sen değilsin cümlesi tam ona göre :) Tamam anneside babasına zayıf değil iştahlı olması normal gibi ama bu kadarı insanı şaşırtıyor zararı olacak diye korkuyorum :/
Ayyy çok tatlı yaaa gözümde canlandı heyecanlanıyor demek ki yemek yerken maşallah darısı bizimkilere inşallah yemek seçmeden hepsini yerler

Back