• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Valla al benden de o kadar persembP acile gittik en son hiç durmuyor hep mizmiz diye acildeki Dr soğuk algınlığı yüzünden kulağında sıvı birikmis ağrı yapıyordur dedi o günden oncesinde de ağrısı var diye zaten fitil veriyordum geceleri antibiyotik te bitmedi kullanıyo geçmiş olması gerekirdi bence ama ne mümkün 5 dk iyi gülüyo sonrası çığlık kıyamet beynimde çınlıyor resmen bence kesinlikle bizim de diş sıkıntısı tavan şu anda Allah bilir ne zaman patlatacak alt diş eti cok kabarik özellikle sağ taraf çıkmadan da rahatlayacak gibi durmuyor perişan olduk resmen az önce roman havası esliginde yarim saat dans ettik gülüyor durunca ağlıyor yildim yeminle Allah kolaylık versin inşaAllah bebelere de zorrrrrrrrrrrrr

Geçmiş olsun canım size de. Benimkinin de burnu hır hır ediyor sf ancak damlatıyorum. Aspiratör ile çekmeye çalışıyorum deliler gibi ağlıyor. Gece özellikle sayısız kez ağlayarak uyanmalar tüketti beni. Bazen yastığımı düzeltip geri yatarken ıh diye sesi geliyor ve ağlıyor. Sürekli her kalktığında emiyor bi de. Emmeden sakinleşse eşime dicem sen bak artık diye. Diş etleri baya beyaz ama nerden ne zaman patlatacak şu beklenen diş biliyorum ya. ?!!

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim sen mi diyordun, yediği bir ek gıda sonrası kakasında ip gibi şeyler oluyor diye? Bizimkine de muz vermişler bir çay kaşığı yine, hafif alerjisi var halbuki ama eşime göre sıkıntı değil, testi yapan doktor bir şey olmaz yiyebilir vs demişmiş. Neyse işte, akşam vermişler, sabah kaka yaptı, anladım bir terslik olduğunu çünkü kakasında değişik bir yeşil ve içinde se siyah siyah ip gibi şeyler vardı. Daha önce muz yediğinde de kakası yine çok koyu yeşil olmuştu. Doyduğu için oluyormuş demişti bir arkadaş burada ama 1 çay kaşığı yiyince bile aynı tepkiyi verdiğine göre doyma değil de alerjik olduğunu gösteriyor.

S Susammmmm NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim madamhd madamhd leyna leyna serenity16 serenity16 sonsuzzz sonsuzzz L lady8 Forse Forse C cisse0932 nevesta81 nevesta81 S Shezofren88 fatma_sibel fatma_sibel oinone27 oinone27 Mervikkkk Mervikkkk Srkyesraaa Srkyesraaa C cigdemmm26 5816bursa 5816bursa @Phoenix_32 hadess hadess
Kizlar hepinize cok tesekkur ederim.
Yillardir gozluk kullaniyorum .Gozle ilgili cesitli problemler yasadim ama dunki en kötüsüydü
Bir anda zikzak ve su buharlaşması gibi görüntüler gormeye basladim .Gittikçe siddetli .15 dk icinde gormemeye basladim .Gidip gelmeye basladi görüntüler. 5816bursa 5816bursa canim size de cok gecmis olsun.Zaman kaybetmeden baska dr a gitmeniz daha iyi olabilir.
@Phoenix_32 H.Resit e gittik canim dr um o Medova'da.

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim sen mi diyordun, yediği bir ek gıda sonrası kakasında ip gibi şeyler oluyor diye? Bizimkine de muz vermişler bir çay kaşığı yine, hafif alerjisi var halbuki ama eşime göre sıkıntı değil, testi yapan doktor bir şey olmaz yiyebilir vs demişmiş. Neyse işte, akşam vermişler, sabah kaka yaptı, anladım bir terslik olduğunu çünkü kakasında değişik bir yeşil ve içinde se siyah siyah ip gibi şeyler vardı. Daha önce muz yediğinde de kakası yine çok koyu yeşil olmuştu. Doyduğu için oluyormuş demişti bir arkadaş burada ama 1 çay kaşığı yiyince bile aynı tepkiyi verdiğine göre doyma değil de alerjik olduğunu gösteriyor.
Her kaka değişikliği alerji değil canım aşırı derecede mukus olmadığı sürece o gıdaya devam ediliyor zaten asirisi ne mesela su gibi kaka yapıp içinde katı bişey olmazsa mesela öyle yapan gıdayı kesmen lazım. İpliksi şeyler de muzun lifleri imiş. Muz verdiğimde oluyor hep ama sorun değilmiş

Oğlan bizim bütün yemek masalarına saldırıyor vermeyince gözyaşlarına boğuluyor mecburen veriyorum salcasiz yerlerinden napcam böyle yaaaaa
Bu sabah bir kalıp peyniri ve yağı gömdü resmen hepsi market ürünü çok üzüldüm ama dayanamadım aglamasina nasıl olcak böyle

Her kaka değişikliği alerji değil canım aşırı derecede mukus olmadığı sürece o gıdaya devam ediliyor zaten asirisi ne mesela su gibi kaka yapıp içinde katı bişey olmazsa mesela öyle yapan gıdayı kesmen lazım. İpliksi şeyler de muzun lifleri imiş. Muz verdiğimde oluyor hep ama sorun değilmiş
Bir de bizimkinin kakası artık sarı değil ek.gidaya geçince rengi yeşerdi yetişkin kakasına geçiş gibi dusun

Aynısı benim oğlumda var canım. Uyuyor dalıyor baya da yatağa koyuyorum odaya geliyorum 10dk sonra ıhh sesi. Emerken bile homurdanıyor saçlarını tutup çekiyor. Beşiğin ortasına yatırıyorum ittire ittire kendini tepedeki kafasını korumalara kadar getiriyor. Beşiğe dayanmasa daha da gidecek?! Ben dişe yoruyorum bu kadar huzursuzluğu. Gece gözlerini açmadan ağlıyor deli gibi. Emiyor 10-15dk uyuyor emerken direk. Yatağına alıyorum yarım saat 1saat sonra tekrar ağlama?!! Bu gün pırasa verdim eline baya kaşıdı dişlerini. Ağrısı var bence inleme şeklinde sürekli ve huysuzluk ağlaması oluyor. Calpol içirdim as önce dayanamadım artık. Sabah 8den beri bu saate kadar 1.30saat uyudu. Nasıl büyüyecek uyumadan bilmem. Gece zaten uyumuyor. Beslenme kadar uyku da önemli bebekler için. İnş ilaç rahatlatır da biraz acısı diner uyur.
Senin oğlanda da diş sancısı olmasın ?
Ben dis geliyor sanmistim ama 2 haftadir gelen giden yok .Atak galiba .O kadar cok homurdaniyor ki kendi sesine uyaniyor sonra agliyor .Bugun de sabahladik inleye inleye .Zaten dinlenemedim basim catliyordu.Sabah esim aldi uyu diye bu kez de ben uyuyamadim .Kalktim lor yaptim peynir alti suyu cikardim .Alisveris yapmıştım ek gida icin onlar geldi .Bugun corba deneyecegim.
Canm nasl verdn kayisiyi puremi yaptn

Biskuvuyu ihlamurlami aciosun. Senden ogrencek cok sey var gibi geldi bana:) biskuviyi kendinmi yaptn canm
1 tane gun kurusunu icme suyuyla kaynattim 10 kasik suyundan verdim.
Dişi geliyor canım hayırlı olsun benimki kulağını saçını çekiştirdi 2. Gün dişin ucu çıkmıştı elime gelmişti
Benimki 1 aydir cekiyor kulaklarini .Aynada kesfettigi gunden beri .Mutluyken de cok oynuyor kulaklarıyla. Ama uykuda canini acitiyor .
Canım mesaj güncelliyorum : gece 6 kez uyandı. Bir yere kadar emmek için bir yerden sonra huzursuz olduğu için. En son sabah 6 gibi burnunu açtık emdi falan bir saat sonra geri uyudu ve bu son bir saatlik uykusu kaliteydi. Bugun gündüz uykularını da daha erken uyudu ama kısa uyudu
Dun gece 10 kez bu gece 12 kez kalkti.Uyudugu vakitlerde de surekli kivrandi .Zaten dun gunduz hic uyuyamadi .Birakacak kimsem olmadigi icin hastaneye birlikte gittik .O hengamede 15 20 dk sızdı babasinin kucaginda.
Gitmisken 6.ay kontrolunu de yaptirdik.Bu cocuk uyumuyor hocam dedim .Adam diyor ki o uyuyunca sizin uyumadiginizi sosyal hayatin devam ettigini algiliyor artik .Hic ilgisi yok bu doğuştan böyle dedim. Ayrica uyuyunca yanında durup her 10 dk da bir uyandiginda pispisliyorum dedim.
fatma_sibel fatma_sibel ben de asudan dan siparis verdim .Hediye sebzeli sehriye filan koymuslar minik paketlerde ama 2 tane irmik cikti .Faturaya bakiyorum tek görünüyor. Acaba yanlışlık mi yaptılar o da mi hedite.Mesaj yazcam firsat bulunca .

Oğlan bizim bütün yemek masalarına saldırıyor vermeyince gözyaşlarına boğuluyor mecburen veriyorum salcasiz yerlerinden napcam böyle yaaaaa
Bu sabah bir kalıp peyniri ve yağı gömdü resmen hepsi market ürünü çok üzüldüm ama dayanamadım aglamasina nasıl olcak böyle

Siz yemek yerken ona kendi yemeklerini yedir canım, ben kendi yaptığım lor ve yumurtayı veriyorum biz kahvaltı yaparken, akşam da yoğurdunu veriyorum, öyle sakinleşiyor, benimkide aynı.

Muhallebi bisküvi gibi şeyler denemek istiyorum dün Ankarada bir gross da organik unlar gördüm ama karar da veremedim burdan duymuştum makarnavitmaydı sanırım alışveriş yapanlar neyle başladınız neler aldınız
Cnm ben sipariş verdim vitmadan ams set almadım. Gereksiz geldi bana. Tam pirinç ve yulaf unu, hazır bebek Muhallebi si ve bebek irmiği sipariş verdim. Tarhanam vardı zaten. Migros karda cityfarm ve doğalsan markaları var onlara da bakabilirsin. Cityfarm dan organik pirinç ve bulgur aldım. Doğalsan dan da buğday ruşeymi ve yulaf ezmesi alıcam. Asudan vitma ya göre daga pahalı geldi bana. Makarnalütfen de Bi arkadaş yazmıştı burda, her nekadar organik sertifikası varsa da yetiştirildiği bölge iyi değilmiş. Bi de ben hippin tahıllı kaşık maması dan almıştım, sabah kahvaltısı olarak az ondan yapıyorum. Bu sektör inanılmaz rant haline gelmiş küçücük şeyler dünya para. Böyle bir ekonomik dar boğazda ben açıkçası herşeye dikkat ediyırun

Kaşık mamasını nasıl veriyorsunuz kızlar? Yulaflı hipp aldım formül mamayla hazırladım, oğlan 6 minik kaşık yedi istemeye istemeye bende zorlamadım, süt hazırladım tekrar. İçine ekstradan bişey katan var mı?
Cnm ben hem yulaflı hem de 5tahılkısını kullanıyorum. Anne sütüyle yapıyorum tabi o biraz sütten dolayı tatlı oluyor. Bir kere ekstra Pekmez de koymuştum. Bazen avakado, muz koyuyorum. Bazı arkadaşlarım elma püresi koyuyor. Yani bebeğin neyi yemekten hoşlanoyorsa onunla tadlandırabilirsin

Hipp tam tahillı pirinç ununu formül süt ile yaptım ilk hiç yemedi sonra elma ya da pekmez ekledim o zaman sevdi ama hep az miktarda yiyor paketin arkasındaki ölçü kadar değil
Sanırım o ölçüyü hiçbir bebek yemiyor, benmki arkadaşlarımınkiler de az yiyor. Ben 2, mama kaşığı tozu 30cc ile yapıyorum anca bitiriyor.

S Susammmmm NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim madamhd madamhd leyna leyna serenity16 serenity16 sonsuzzz sonsuzzz L lady8 Forse Forse C cisse0932 nevesta81 nevesta81 S Shezofren88 fatma_sibel fatma_sibel oinone27 oinone27 Mervikkkk Mervikkkk Srkyesraaa Srkyesraaa C cigdemmm26 5816bursa 5816bursa @Phoenix_32 hadess hadess
Kizlar hepinize cok tesekkur ederim.
Yillardir gozluk kullaniyorum .Gozle ilgili cesitli problemler yasadim ama dunki en kötüsüydü
Bir anda zikzak ve su buharlaşması gibi görüntüler gormeye basladim .Gittikçe siddetli .15 dk icinde gormemeye basladim .Gidip gelmeye basladi görüntüler. 5816bursa 5816bursa canim size de cok gecmis olsun.Zaman kaybetmeden baska dr a gitmeniz daha iyi olabilir.
@Phoenix_32 H.Resit e gittik canim dr um o Medova'da.
Geçmiş olsun allah şifalar versin

Bir de bizimkinin kakası artık sarı değil ek.gidaya geçince rengi yeşerdi yetişkin kakasına geçiş gibi dusun
Canım aramızda uyku düzenine en çok yaklaşan sensin galiba nasıl bir düzen kurdun neler yapıyorsun belki daha önce de konuşulmuştur ama deneyimlerini biraz daha yazabilir misin

Buharda patates yaptığım zaman ağzını açmıyor, sofrada patates kızartması görünce yemek için çıldırıyor

Şaştım valla demek yemeyi seviyor. Ben ancak karışım yapıp yedirebiliyorum tek peyniri nasıl yedi.

Günaydın kızlar, uyumayan bebeklere uyku diliyorum. Nazar değmesin söylemeye korkuyorum ama biz az çok uyku konusunu çözdük bazen sorun çıkartıyor yada çok uyanıyor onun dışında iyiyiz. Kendi kendine uyumaya iyice alıştı diyebilirim. Sizi okuyunca da üzülüyorum çünkü dinlenemeyince insan kendini bebeğe tam olarak veremiyor. İnşallah bol uykulu günleriniz olur.

Benim problemimde ek gıda sanırım. Yani problem mi bilmiyorum ama benim kızım doymuyor ve çok hızlı yemek istiyor . Tamam sütüm artık çok az ilaç niyetine doyurmuyor anlıyorum ama sadece mamayla besleniyormuş gibi düşünüyorum mamayı çok veriyorum yine de verdiğim ek gıdaları kusana kadar yemek istiyor. Vermeyince çığlık kıyamet ağlıyor göz yaşları sel oluyor. Verince de yavaş veriyorum diye ağlıyor. Aralıksız kaşık ağzına gitsin istiyor. Yemek yesin diye oyun oynatıyorlar ya biz hızlı yemesin diye şarkı söyleyip oyuncaklarda dikkatini dağıttık akşam. Hele akşamları bişey yedirmeye korkar oldum. Geçen yavaş veriyorum diye sinirlendi tabağa vurdu oda döküldü her yer yoğurt oldu mesela. Acıkınca kendinden geçiyor, açken sen sen değilsin cümlesi tam ona göre :) Tamam anneside babasına zayıf değil iştahlı olması normal gibi ama bu kadarı insanı şaşırtıyor zararı olacak diye korkuyorum :/

Şaştım valla demek yemeyi seviyor. Ben ancak karışım yapıp yedirebiliyorum tek peyniri nasıl yedi.
Benim yaptığım labneyi güzel yiyordu şimdi ondan bıktı. Biz ne yiyosak ondan yiyecek hiçbir oyuncakla kandiramiyorum dün pırasa yedi pirinç yedi sabah tereyağı peynir... benim yaptığım sütler mamalar hep çöpe gidiyor canım. En son çaya saldırdı ama vermedim ondan

Yaa bizimde böyle işte canım bizle yemek istiyor hep istiyor artık o uyurken yemek yemeye çalışıyoruz
Buharda patates yaptığım zaman ağzını açmıyor, sofrada patates kızartması görünce yemek için çıldırıyor
Püre vermiyorsan buharda haşladıktan sonra biraz zeytinyağı sürüp fırına sürebilirsin canım belki o cezbediyordur

Back