• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar merhaba. Bebekle ev işi yapabilen var mı aranızda? Yani gerçekten işin içinden çıkamıyorum artık birilerine muhtaç olmak çok zoruma gidiyor. Babanesi bebeği tutarken evi temizleyebiliyorum onun dışında kesinlikle kucaktan inmiyor inmediği için su bile içemiyorum. Kanguruyu denedim arkadaş bir şeyin içinde olma fikrinden hazetmiyor basıyor çığlığı. Yanımda odadan odaya taşıyayım dedim kucak kucak diye basıyor yine yaygarayı. Kendi kendine de oyalanmıyor. Ne yapıyorsunuz siz bu durumda ? özellikle yalnız bakan anneler? Görüşlerinizi alabilir miyim? Bir de hiç kucaktan inmeme mevzusunu yaşayan ve çözüm getirebilen var mı?

Allahım 3_4 gündür çıldırmak üzereyim. Ne güzel yatağına koyunca uyuyordu 3-4 dk içinde ne olduysa oldu çığlık atıyor yatırdıkca. 1 saattir ben sallamıycam diye direndim o ağladı. 3-4 gün önce emzik vermek gibi bi hata yaptım bide çok ağladı diye. Uyku eğitimine başlarken uyurken emzik vermeyide kesmiştim. Şimdi emziği alıyor inceliyor ağzına geri koyamıyor yada suratına düşürüyor yan tarafını emiyor denk gelmiyor hadi çığlık. Ben alıyorum emziği ağzına veriyorum saniyesinde yine alıp inceliyor yandan parmağını sokuyor yine aynı şeyler. Hayır 3-4 gün önce tek bigün emzik verdim o gün bağımlı oldu çocuk ne güzel unutmuştu 15 gündür uyurken istemiyordu şimdi emzik bağımlısı oldu çıktı başıma. 18inde atak gözüküyordu erken mi girdik eminde olamıyorum ki. Diştir diyorum ataktır diyorum kendimce bahaneler üretiyorum. Az önce resmen azarladım el kadar bebeği beni çok üzüyorsun uykun var uyusana sallamıycam işte diye oda pür dikkat beni dinleyip iç çekti :olamaz:
Allah aşkına uyumak istememe çığlık atma hemen sıkılma gibi şeyler sizde de arttı mı bu aralar :KK43:
Evet arttı :( atak tarihleri gene tam tuttu bende

Ben cidden korkuyorum ama kimse anlamıyor çok şaşırıyorum gerçekten canım. Bir daha derse, tamam siz de çıkarın kemerleri hepimiz öyle gidelim diyeceğim. Israrla da oto koltuğunu çözdürmeye çalışıyor eşim , kv çocuk ağlayınca falan. Arabayı durduruyorum ben de
bence emniyet kemeri takmamaya, oto koltugunu gerektigi gibi kullanmamaya saglammm cezalar gelmeli ki, en azindan bizim gibi tedbirli olan ama cahillere anlatamayan insanlar, trafikte yakalanirsak yuksek mebla ceza yeriz diye o kisileri uyaracak bir sebep bulabilmeli!!!
Ancak ceza korkusuna yola gelen bir milletiz maalesef...

20 gün canım. annem için böyle şeyler düşündüğümde utanıyorum ama her seferinde aynı şeyleri hissettiriyor.
yani kafalarina gore takilmasalar iyi olur tabi. Anne/kv buyuklerde bir temizlik aski oluyor nedense. Suanda temizlik dusunulecek zaman mi yani sen zaten ise gidiyorsun. Neyse 20 gun idare edebildigini et, edemedigini ikna etmeye calis canim, insallah orta yolda bulusursunuz.
Arkadaşlar merhaba. Bebekle ev işi yapabilen var mı aranızda? Yani gerçekten işin içinden çıkamıyorum artık birilerine muhtaç olmak çok zoruma gidiyor. Babanesi bebeği tutarken evi temizleyebiliyorum onun dışında kesinlikle kucaktan inmiyor inmediği için su bile içemiyorum. Kanguruyu denedim arkadaş bir şeyin içinde olma fikrinden hazetmiyor basıyor çığlığı. Yanımda odadan odaya taşıyayım dedim kucak kucak diye basıyor yine yaygarayı. Kendi kendine de oyalanmıyor. Ne yapıyorsunuz siz bu durumda ? özellikle yalnız bakan anneler? Görüşlerinizi alabilir miyim? Bir de hiç kucaktan inmeme mevzusunu yaşayan ve çözüm getirebilen var mı?
cok basit:
Çozumu is yapmamak :-)
yapamiyorum, bebek zaten gunduz/gece uyumuyor hic umrumda degil ne ev ne temizlik. Toz obekleri el salliyor her yerden

Ahh zaten dertlerini bi anlasak hayat daha kolay olacak. Neyse bugünlerde geçicek ama zor olacak belli ki.

Sorma canım nerden bulaştım bu emziğe. Aslında ben önceden de emzikle uyuturdum dalınca atar vermesem aramazdı ona güvendim. Bu sefer nasıl bi aşksa emziksizde yapamıyor emziklede.
Canım sürekli aynı ninniyi söyleyince ağlıyor mu hiç farklı bişey duymasa? Ya ben her seferinde ninni uyduruyorum bazen kızdığım şeyleri bile ninnide dile getiriyorum :)

Yaa bıraktırsak nasıl bıraktırılır ki. Ben ilk doğduğunda emzik veremedim kabul etmedi hiç çok uğraştın. Uyuturken zorla vermeye başladım kolay dalıyor diye falan nasıl olduysa 4.aydan sonra gün içinde de emmeye başladı ama gece uyur uyumaz atıyordu emziği çıkartmıyordu. 15 gün sonra gece emzik emmince kıymete bindi heralde. Resmen emzikle savaşıyor ama onsuzda yapamıyor :KK43:
bıraktırmayı denedim ve çoook ağladı. inat ettim vermedim ama bir gün sürdü maalesef. gece yarısı uyanıp emziksiz uyumayınca pes ettim. aslında biraz daha sabretsek kendileri düşen emziği takabilecekler galiba

tek çözüm ilgisini çekebilecek oyuncaklar. dönence, oyun halısı dışında benimki de kucaktan inmiyor. günlerce yemeksiz kaldı ev. ev işinden vazgeçtim zaten

tek çözüm ilgisini çekebilecek oyuncaklar. dönence, oyun halısı dışında benimki de kucaktan inmiyor. günlerce yemeksiz kaldı ev. ev işinden vazgeçtim zaten
Oyuncakları iki kemirip bırakıyor +3 dk (belki yarım bardak çay içebiliyorum); oyun halısı da maksimum 7 dk. yani çözümsüz :(

Kanguru diyecektim ama sevmemiş. Allah yardımcın olsun. Benimki de kucakçı, slinge koyuyorum öyle evi temizliyorum.

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim , mertugce35 mertugce35 , hadess hadess , başka kimler ek gıda geçti hatırlamıyorum ama ek gıdaya geçen herkese sorum var. Muz ile başladım, 2 gün verdim. Kaka yaptı bugün ama kakası bir tuhaf. Koyu yeşil ve yediği muzlar kakada, bildiğin muzlar püre halinde kakada duruyor. Böyle mi oluyor ek gıdaya geçince?
Havuç yedikten sonra oldu bizimkilerde turuncu turuncu parçalar vardı. Arada yeşilde yaptılar ama ben soğuk algınlığına bağladım.

Insallah emziği tekrar birakir .Cok emek harcıyorsun uykusu icin .Benimki bir haftadır emerken uyudugunda 3 dk sonra uyanip ciglik atiyor .Sonra agliyor agliyor ....10 dk sonra zorla memeye döndürüp basa sariyoruz .Bir de ninni ,sarki seciyor deli oluyorum.O huyundan vazgecip aglamasin diye sadece pispis yapiyorum yok olmuyor

Ay karisa karisa bikmamis mi 3.cocuk ya ayip.Deseydin sütüm yaramis ki abileri tosuncuk olmus bu da olur zamanla ...
Sorma canım maksat gereksiz laf söylemek olsun....
Ama soyledim valla eşime de çok saçma sapan konuşup duruyor dedim.O da boşver patavatsızlik yapmış takma kafana bile dedi

Offf niye böyle bu anneler.Dun benim k.v zati muhterem senin sütün yaramiyor herhalde baksana bi canlanamadi çocuk diyo (yani pek kilolu değil!!!!)demek oluyor
Bende Her annenin sütü kendi çocuğuna yarar,olurmu öyle sey dedim ayrıca da yarasa da emecek yaramasada emecek baska alternatif yok dedim.Hala bazısının sütü yaramazmis diyor la havleeee!!!!!!!

Niye bazısının sütü yaramasın tövbe tövbe !! Allah herkesi eşit yaratmış onun bazısı dediği bir Anne !! Elbette bilir evladı için en iyisini .. Bi bitmedi söylecekleri yahu sen 3. yü doğurdun büyütüyorsun ayıptır hâlâ akıl vermek ..

annemin yaptıklarını kv yapsa var yaaaaaaaa...... hiç sevmem işime karışılmasını. mesele kv olmakta değl bence kişilik biraz bu. ha bi de kv olunca kıskançlık biniyor biraz o kadar. sendeki kv iyiydi hatırladığım kadarıyla.
yarın balkonları yıkayacakmış ben evde yokken. balkonlarım kapalı ve çıkmıyoruz balkona zaten niye yıkıyosun di mi? ben eve gelince de ayyy çok yoruldum diyip yatacak maalesef.

Hangi ara yıkayacak balkonları yahu ? Biz niye bulamıyoruz öyle bir zaman ? Ben 5 dk wc gitsem gözünün yaşı kulağına inmiş buluyorum :KK34:

Yalnız değilsin bende de durum aynı emek emek mutfağa anakucağı tasıyorum yerini ayarlayıp ( mutfak küçük) oturtuyorum en fazla 5 dk duruyor etrafı izleyip sıkılınca basıyor yaygarayı sonra kucakta bebek tek elle yemeği karıstırken buluyorum kendimi :spor: zaten tek elle iş yapma , kucakta bebekle eğilip kalkma , 2 elimle 5 eşya taşıma işlerinde uzmanlaştım :super:

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim , mertugce35 mertugce35 , hadess hadess , başka kimler ek gıda geçti hatırlamıyorum ama ek gıdaya geçen herkese sorum var. Muz ile başladım, 2 gün verdim. Kaka yaptı bugün ama kakası bir tuhaf. Koyu yeşil ve yediği muzlar kakada, bildiğin muzlar püre halinde kakada duruyor. Böyle mi oluyor ek gıdaya geçince?
Canım ben havuç kabak ve yoğurt verdim sadece. Kakasında evet vardı kabak zaten püre kıvamında kakada direk püre gibiydi ve yeşilimsiydi. Canım muz tatlı neden ilk olarak muzu tercih ettin acaba merak ettim?

Oyuncakları iki kemirip bırakıyor +3 dk (belki yarım bardak çay içebiliyorum); oyun halısı da maksimum 7 dk. yani çözümsüz :KK43:
Benimkinin puzzle matı var ve oyun halısı çok seviyor onların üzerinde ordan oraya yuvarlanmayı. Bir sürü de oyuncağı var onlarlar oynuyor maşallah. Arada sıkılıyor tabi sık sık yanına gidip oyuncak veriyorum eline yakınına.. Oyalanıyor o şekilde sonra sıkıldı mı zaten kucağıma alıyoruö gene geri koyuyorum. Ben çok erken alıştırdım ama oyun halısına o yüzden galiba seviyor

Back