2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Sanırım tükeniyorum artık ya her gece aynı şeyi yaşamaktan yoruldum. Uyumuyor ya uyumuyor :KK43:
Ben de varım. Arada duvara kafa atasım geliyor. Olduğum yerde zıplayıp, dişlerimi sıkıp, of of yeter diyip sonra başa sarıyorum. Uyusa da yarım saate uyanıyor o da ayrı sinir bozucu, uyanıp gülüyor, 5 dk sonra esneyip ağlıyor.

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim @lady8 @hadess
Kızlar ben bu hafta, sabah ile öğle arası çeyrekten az avokadoyu bir tatlı kaşığı pekmez ile ezip içine elma suyu ekledim ve onu verdim öğlenden sonra sebze çorbası ve yoğurt verdim genelde doyumluk olmasada yediler. Sebze çorbasına bazen bir çaykaşığı irmik bazende tarhana ekliyorum. Eger bakıcı işini halledebilirsem öğünleri daha düzenli hale getirebilirim. Hatta bugün sabah lor peynirini avokado ile ezdim içine mama ekledim onu verdim.
Bu çocuk aç kitabını aldım ama niyeyse kafama göre takılıyorum ben.

Maşallahın var canım tebrikler

Çocuk uyuyo ben şaşkınlıktan uyuyamıyorum iyi mi. uyanması gerekiyordu uyanmadı... Uyku eğitimi sonucuysa uğraşırım napalım. 9buçuk gibi uyutabildim 12de rüya öğünü yaptım uyandırmadan. normalde de pışpışlayıp uyutunca 11buçuk 12 gibi kendi uyanır emer uyurdu sonra 1buçuk gibi uyanirdi. şimdi uyanır diye bekliyorum kıpırdamıyor bile. (hep kendi nazarım değiyor şom ağzımı açmıyım :)) )

Canım son 2 aydıır falan benim de kızımın kakası cıvık ve her yaptığında her tarafı kaka oluyor kıyafetleri batıyor ama 2-3 güne bir yapıyor o yüzden topluca çıkıyor ve yaptığı günde de bazen 2 bazen de 3 kez yapıyor. Fakat ben bunu bir sorun olarak görmüyorum bize bir sıkıntı vermiyor çok şükür. Seninkisi nasıl her gün mü yapıyor öyle cıvık ve fazla kaka?
Evet cnm hergün yapıyor ve yüksek ihtimal taşıyor. Çok olduğundan değil cıvık olduğu için kayıp arkadan çıkıyor. Hareket ettikçe sızıyor ben anlamadm. Ama bizde mukusta var canım sadece cıvık değil

@F
Ruseymli irmik mı kullanıyorsun? Hangi pekmez bir de söylemiştin sanırım unuttum şimdi. Elmanın suyunu nasıl cikariyosunuz bir de? @lady8
City farm organik irmik aldım canım, organik dut pekmezi sade marka almıştım ama city farm da var migrosta. Elmanın suyunu cam rende ile çıkarıyorum.
Ruseym ayrıca aldım ama 8.aydan sonra vereceğim.

ohoo sen baya aşmışsın ben haşlanmış havuçtan öteye gidemedim daha. armut vericem yarın ilk defa. bu ayda sadece tadım olarak gidicez.
Ama seninkilere ağır gelmişti canım bende deneyerek gidiyorum ama simdilik sorun yok. Ay sonuna doğru bebe biskuvisi yapıp yumurta tadımına da geçerim kısmetse. Ocak iş başı malum benim zaman daralıyor.

Iyi aksamlar kızlar bebekleriniz icin organik tarhana siparişi veren varmı birde hangisinden sipariş verdiniz
20181211_031701.jpg
Aslında bir sürü tarhana aldım ama en çok içime sinen bu oldu canım.

Ben şu an sadece sebze veriyorum. Ilk basta sebzeleri tanısın, alışsın diye. Corba falan hiç yapmadım. Muhallebi yapmadim. Bu cocuga verilecek şeyleri vermiyor muyum bilmiyorum. Bu çorbalar, muhallebiler hangi saat aralığında ne zaman, hangi dönem verilir ki? :/
Erken zaten canım daha doğrusu erken değil ama vermemek eksiklik değil bu ayda. Aynen tadımlık gidip tadimlar bitince artık çorba, muhallebi ve kahvaltıya gecmemiz lazım yavaş yavas

Ya ataktan mı bu, benimki de benden başkasında durmuyor. Bir çığlık kıyamet. Babasına veriyorum az nefes alayım diye, ağlıyor. Bana gelince susuyor. Kv veriyorum gündüz, en fazla yarım saat duruyor. Ağlıyor bu çocuk diye geri geliyor. Oyuncakla durmuyor. Normalde yatağına oyuncak koyardım, öyle oynardı. Şimdi onu da yapmıyor. Ben yokken direkt ağlıyor, lavaboya bile gitmeme izin vermiyor. En sonunda kv verip, 5 dk bak nolur lavaboya gideceğim dedim. Lavaboya gitmek bile çok büyük lüks ya. Uyutuyorum, yarım saate uyanıyor zaten, iyice sinirim bozuluyor. Eskiden yatağına koyunca uyumaya devam ederdi, şimdi direkt uyanıp ağlamaya başlıyor. Nolur ataktan olsun, kalıcı olmasın bunlar :KK43:
Ataktandir herhalde ama 1 yaşına kadar o kadar çok atak var ki atak olmayan gunleri işaretleseler daha doğru olurmus sanırım. Atak haftalarini dibine kadar yaşıyor bizim bebeler

Çocuk uyuyo ben şaşkınlıktan uyuyamıyorum iyi mi. uyanması gerekiyordu uyanmadı... Uyku eğitimi sonucuysa uğraşırım napalım. 9buçuk gibi uyutabildim 12de rüya öğünü yaptım uyandırmadan. normalde de pışpışlayıp uyutunca 11buçuk 12 gibi kendi uyanır emer uyurdu sonra 1buçuk gibi uyanirdi. şimdi uyanır diye bekliyorum kıpırdamıyor bile. (hep kendi nazarım değiyor şom ağzımı açmıyım :)) )

Canım uyku eğitimini nasıl veriyorsun? Yatır kaldır yaparak mı? Ben de geçen deniyim dedim ağlıyor çok Yatağa koyunca. Dizimde şş pat ile uyuyor sonra yatağa alıyorum ben.

ANkarada kıyamet kopuyor, yağmur kar fırtına. Ev o kadar gürültülü ki teraslı ev kiralayan kafama tüküreyim. Çocuk saat başı uyanıyor uğultudan :KK43:

Offf uyumayan çocuk çok zormuş yaaaaaa :KK43:((
Ben de korkudan dışarı bakamadım. Bişeyler devrildi sanırım .neydi o ya

Canım uyku eğitimi denemelerini bizle de paylaşsana seninki de mi memede uyuyordu eskiden ?

Kızlar oto koltuğu araştırmaya başlayan var mı ? Bu 0-13 kg olanlar vaktinden önce miadını dolduracak bence. Aralık'ta, Şubat'ta indirimler oluyor ama araştırmak zor geliyor şimdi :D bilenlerden destek alalım lütfen

Bu arada hangi formül tutuyor bilmiyorum ama dün yürüyüşe çıkardık bizimkini, yatmadan önce tabiki emdi. Sonra altını aldık ve normalde çok tıkanık değil diye yapmam ama burnunu açtık .melek gibi uyudu bu gece. Belki sadece şanstır ama burun açma yaradı gibi geldi bana. 19. Hafta sonundayız ondan da olabilir .

Günaydın kızlar.
Bu ara bebeğim şunu yapıyor çok sık. Emiyor, bir yandan da parmağını sokuyor ağzına. Hem meme hem parmak. Parmağı çıkarıyorum. Emerken meme bırakıp elini ağzına götürüyor. Sonra tekrar memeye, tekrar ele şeklinde devam ediyor. Ne oluyor, diş mi geliyor acaba?
Bizimkide yapıyor bunu canım bazen parmağı emdiğini memeyi bıraktığını gürünce kızıyor bana kendini kaptırıyormuş gibi geliyor :)

Maşallah canım. Uyku eğitimindendir muhtemelen. Benim kızımda eğitimden sonra uykuları düzene girdi ama ben uyumaya alışamadım hala :)

Back