- Konu Sahibi Homely_angel
- #21.761
23+6 günlük olduk bizde faakat erken doğum riskim var rahimde incelme var ev de istirahat ediyorum sizde durumlar nasıl var mi aynı durumu yaşayanlar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bana da böyle dedi cnm ama su konusunu hatrlayamamıştım.çok sağolBenim sabah 9 da 12 den sonra bisey yeme dedi. Su serbest. Ama bana oyle dedi belki seninki farklidir.
Canm bn bugun yaptrdim şeker yüklemesini bana bir gun once aksam 9 dan sonra bsy yeme sabah 9 da kan vereceksin denildi yani 12 saat ac olman gerekiyormus su dahi içme dedi birde glukozum gramina gore su icip icmemek değişiyormuş 50 grm da 12 saat ac olmazsanda oluurmus 75grmlikta hic bsy hatta su dahi icmemen ve 12 saat ac olman gerekiyormuş 100 grmlikta su icebilirsin ama 12 saat ac olucaksin demisti doktorum bn 75grmlik yaptrdim bnm şekerim yüksek cikti insallah guzel sonuc alirsinBana da böyle dedi cnm ama su konusunu hatrlayamamıştım.çok sağol
Canm bana doktorum 38 haftada sezaryen yapicaz dedi bnm ilk ama tup bebek diye sezaryen olucaksin dediKızlar ayın 30 unda gidicem doktora doktor degişitiricem sezeryan için gün alan oldumu ne zaman veriliyor benim ilki sezeryan diye buda sezeryan
Bnm durumumdan canım plesanta aşağıda yani aynı şey ikisi
Anladım canım ben kızımdan dolayı sezeryanım tam ortalama bir tarih kafamda belirliyim 38 hafta kaça denk geliyor yinede merak ettm kızım sata göre 36 ultrason a göre 38 haftada oldu ve tam 38 hafta ölçümleri ile dogmuştuCanm bana doktorum 38 haftada sezaryen yapicaz dedi bnm ilk ama tup bebek diye sezaryen olucaksin dedi
Bana da 75 lik yapıldı yuksek cikti sekerim. Senin kac cikti canim. Endokrine yonlendirdi miCanm bn bugun yaptrdim şeker yüklemesini bana bir gun once aksam 9 dan sonra bsy yeme sabah 9 da kan vereceksin denildi yani 12 saat ac olman gerekiyormus su dahi içme dedi birde glukozum gramina gore su icip icmemek değişiyormuş 50 grm da 12 saat ac olmazsanda oluurmus 75grmlikta hic bsy hatta su dahi icmemen ve 12 saat ac olman gerekiyormuş 100 grmlikta su icebilirsin ama 12 saat ac olucaksin demisti doktorum bn 75grmlik yaptrdim bnm şekerim yüksek cikti insallah guzel sonuc alirsin
Ben daha önceki kontrollerde plesentanın yeri normal dediklerini hatırlıyorum, hatta önceki doktorum konumu çok iyi filan demişti. Şimdi bakan perinatolog da ben sende hiç bir sıkıntı görmedim dedi. Ben burda kızlardan duyduğumdan rahim ağzı kısalığı mevzusunu sordum, ölçmek için rahim filmi yapılmalı sende gerek görmüyorum riskli bazı gebelere öneriyorum dedi. E şimdi benimki de seninle aynıysa bana kimse yat uzan filan demedi. Ben fazlasıyla hareketliyim şimdiye kadar ağrım sızım yada kanamam da olmadı. Bilemedim yahu![]()
Bana da 29. Haftada yapılcak canım doktor öyle dediYa bana doktor şu süreçte şeker testi yap demedi, 26 oluyorum kontrole gittiğimde. Geç kalmış sayılmam değil mi?
Burda bir kaç arkadaşın da aşağıda onlara da yat dinlen dememişler canım bnm doktor beni niye korkuttu ki anlamadım bayağı kısıtladı beni acaba önceden çok düşük yaşadığım ve sezaryen olduğum için olabilir mi bilmiyorum![]()
Nette benimki için aşağıda durumunu kullanmıyor. Baya okudum akşam, normal doğuma filan engel değilmiş. Bebeği daha zor hissedermişim bide oldu ki sezeryan olursam dr plasentayı kesmek zorunda kalabilirmiş karnı açarken. Herhangi başka bi sorundan bahsetmiyor. Zaten bize ilişki filan da yasak değil hiç olmadı. Dünkü dr raporu verince kendi doktoruna bidahaki gidişinde gösterirsin dedi, yani hemen görün de diyebilirdi demedi. Ben rahatladım ilkten biraz sıkılmıştım ama evham yapacak bişey yok.
Sen kalktığında iş yaptığında hemen ağrı oluyor diyorsun mesela, belki dediğin gibi daha önce kayıp yaşadığından tedbirli davranıyorlardır.
Bnm doktorum 38 hafta bebek icin co iyi hafta butun organlari gelişmiş olur demisti insallah hayirlisiyle kucagmza aliriz canmAnladım canım ben kızımdan dolayı sezeryanım tam ortalama bir tarih kafamda belirliyim 38 hafta kaça denk geliyor yinede merak ettm kızım sata göre 36 ultrason a göre 38 haftada oldu ve tam 38 hafta ölçümleri ile dogmuştu
Bak canm bu sonucum bni dahiliye bolumune gonderdi Pazartesi gunu gidicem ordan endokrin yada diyetisyene gonderecekmis senin ki kac cikmisti canmBana da 75 lik yapıldı yuksek cikti sekerim. Senin kac cikti canim. Endokrine yonlendirdi mi
Aslında 36 dan sonra ne zaman isterse kendi gelmek ozaman olsa diyorum hep bir anda ya suyum patlasa yada sancım tutsa sanki böyle planlı hareket etmiş gibi dogumu biz belirliyor gibiyiz ben risk yoksa sayet bekliyecegim 2 sene önceki dikiş yerlerim sorun yaratmıycaksa bekliycemBnm doktorum 38 hafta bebek icin co iyi hafta butun organlari gelişmiş olur demisti insallah hayirlisiyle kucagmza aliriz canm
Aslinda bnde beklemek istemiyorum ama doktorum 38haftaya tam gun belirliycekmis ozmn yapicakmis sezaryenden korkuyorum ama bebek icin hangisi iyise o olsun diyorum dikişlerin sorun yaratmaz insallah bnm arkadasimda ilki sezaryen ikincisi de sezaryen diye gun almisken normal dogum yaptiAslında 36 dan sonra ne zaman isterse kendi gelmek ozaman olsa diyorum hep bir anda ya suyum patlasa yada sancım tutsa sanki böyle planlı hareket etmiş gibi dogumu biz belirliyor gibiyiz ben risk yoksa sayet bekliyecegim 2 sene önceki dikiş yerlerim sorun yaratmıycaksa bekliycem