-
- Konu Sahibi Homely_angel
- #63.401
Canim İpek’te kendi kendine geçmiyor uykuya burda sanirim çoğu oyle avm de bende pusette uyumuyor uyuşa bile 10 dk sonra gözler açılıyor hende avm de kucağımda pışpışlayatsk uyutuyorumAslında ben orda çok iştahsız insan hiç mi acıkıp uyanmaz diye sitem ediyodum. Bundan sonra sustum. Zaten en başta benim kendi nazarım değiyo neyi dillendirsem akşamına tersi oluyo. Uyanma kısmı felan neysede su uyuma işini doğduğundan beri çözemedik mahfolduk. Kendi kendine uykuya geçme yok sadece ağlama var öyle özeniyorum ki size cafe de parkta sakince durabiliyosunuz beni avm de görseniz koluma müslini ser tek kolunu boynuma attır iyice sarıl hem ninni söyle hem pışpışla gezerek uyutmaya çalış yarın saat kim bu deli dersiniz
Oymadıktan sonra sürünerek gidiyor bizim ki de gittiği yer koltuk altı sehpa altı sonra bacaklarına tutunup çekmeye çalışıp çekemeyince agliyor oyun matlarını kemiriyor bir de bu ara evi karınca bastı dedigin gibi koltuk altı vs bsy bulur ağzına atar ufak bi cam bile kırılıp sıçramıştır diye hep tetikteyim sürünse bile ağlıyorlar ciddencnm valla kolay bebek var mi bilmiyorum. bazilari daha zor oluyor o ayrı tabi de. cnm emekliyor mu bilmiyorum seninki kucuktu baslamamis olabilir, oda dert bizimki de birsuru oyuncsk var oynamiyor surekli terliklerimize gidiyor, agzina sokmaya calisiyor kablolara gidiyor, gecen sehpanin arasina sikismis agliyor :)) surekli aksiyon halindeyiz evde yani demek istedigim kucaktan vazgecselerde , baska turlu sikintilara level atliyorsun aslinda. ama bizimki de emeklemeden ( aslinda surunerek gidiyor) önce daha cok sinirlenip agliyordu. en azindan mesgale olcak seyler buluyor.
Kuzum şakın ol kuduz kopek vs diye düşünmüyordur oyle deme ne olur o sorumluluk almaktan korkuyordur bsy olsa benden bilinir hesap nasıl veririm damata vs diye korkuyordur oyle düşünme bazı anneler korkuyor cidden ya da bakmak istemiyorlar olan hayatlarını değiştirmek istemiyorlarKızlar benim bebeye annem bakacaktı vazgeçmiş.Ben gelip Haziran a kadar duramam diyor. Dedim ki gel kasım gibi biz rapor alırız 2 hafta gidersin evini dolaşıp gelirsin ocak ortasında zaten okul kapanıyo 2 hafta tatil 1 haftada uzatırsın 2. Dönem 1 Haziran a kadar kal yeter dedim. Bizim evin karşısında kendi evi var 1+1 sıfır daire istersen orayı dayayıp döşeyelim bakıcıya vereceğimiz parayı sana verelim dedik. Ne dedi biliyor musunuz? ASLA ASLA ASLA O kadar zoruma gitti ki. Sanki ben ona kuduz köpek bırakıyorum. Bu saatten sonra nerden bulcam bakıcıyı insanın en çok en yakını canını acıtıyor. Babamla 4,5 yıldır konuşmuyorum galiba annemle de ipleri koparacağız
Ben buzluk olayını pek sevmediğimden yapmadık bir de dolabım dolu belki domates yapacaktımMerhabalar arkadaşlar bebeği için yazlık meyveleri buzluğa atan var mı ? Kışın yoğurduna koymak icin yada ayrı vermek için bazı meyveleri buzluğa atmak istiyorum mürdüm eriği aldım mesela onu kaynatıp püre haline getirip buz torbasına koyup atsam olur mu aslında bunu düşünerek aldım ama doğru yolda miyim yoksa direk mi atayım , bunun yanında şeftali de aynı şekilde olur mu
Bende baktım cam rendele posası cok çıkar buz torbasına koyamaz bu direk meyve suy olarak yapmak icin geçirmiş robottan sanirimYaaa süpersin tamda aradığım cevabı gördüm karpuz ve kavunu robottan geçirerek direk buz torbasına koymuş sizede fikir olsun anneler ama robot yerine cam rende de yapmak daha iyi olabilir :)
İnşallah geçicicdir düşünsene hep böyleler vallahi mahfoluruz ikinci çocuk felan hak getire artık.Kuzum İpek’te aynısı emin ol suan hepsi oyle oyuncaklarıyla 5 dk oynuyor gerisi ağlama kucağa al şarkı söyle evde gezdir hatta dışarı çıkınca susuyor dün 8 de uyuyacak gibi oldu banyo sonrası emerken gözler gitti sonra gözler fal taşı 9.30 a kadar kucakta pis pis bi eşim bi ben yatağa koyunca ağlama oturunca ağlama illa dolanacağız hanımefendi oyle uyuyacak bir önceki gun de 10:30 da uyudu iko öncesi normaldi ondan önceki gunde dışarıdaydık dışarıda bile en geç 9 da uyuyan cocuk algı açıldıkça mi ne 8 de uyudu 10 dk sonra uyanıp 11 e kadar uyumadı gittiğim yerden hiçbir şey anlamadim kucağımda durmuyor agliyor e agliyor uykusu var diyorum mekandan dışarı çıktım kucağımda sokakta bi oyana bi bu yana hanımefendi uyUmadi agladi sonra sustu aman uyumuyor yüzümü seviyor ama oturayım anında ağlama resmen kucağımda dolandı yenesi zaten rezalet ek gıda bizim suan bencd hepsi oyle üzülme ilgi istiyorlar algı açıldıkça galiba
Bende öyle ve derdime şükrettim dert değilde aslında sitemAgladim ya
Haftaya bi uyku eğitimi denicem şuan kitap arayısı dayım fayda görürsem yazarım yoksa işimiz zor ana olmayan anlamaz mal mal bakarCanim İpek’te kendi kendine geçmiyor uykuya burda sanirim çoğu oyle avm de bende pusette uyumuyor uyuşa bile 10 dk sonra gözler açılıyor hende avm de kucağımda pışpışlayatsk uyutuyorum
Sen bakanları bosver valla bana da bakıyorlar mal mal ama yapacak bsy yok
Senin tatlı diline ve hep olumlj bakış açına hayranımKuzum şakın ol kuduz kopek vs diye düşünmüyordur oyle deme ne olur o sorumluluk almaktan korkuyordur bsy olsa benden bilinir hesap nasıl veririm damata vs diye korkuyordur oyle düşünme bazı anneler korkuyor cidden ya da bakmak istemiyorlar olan hayatlarını değiştirmek istemiyorlar
Biz bile zor bakıyoruz belki onlarda nasıl bakılan korkusu yasıyorlardır kı söyle cidden unutmuş oluyorlar çoğu yerde aslında bizim gibi bakamıyorlar mesela ben annemi cok uyarıyorum ama yanlış yaptığımı fark ettim kadın yaşlanmış unutmuş söylesem bile bildigini okuyor diyorum insallah İpek’le ikisi kendi yollarını bulur
Ama şimdi söylemesi kötü olmuş bakıcı bulmak icin cok geç olmuş en azından 1 ay öncesinden bakardın insallah insan evladı iyi biri çıkar
Benim annemde asla bakmam diyor. Hatta aglamaya baslayinca tiksinmis gibo sesler çıkarıyor. Ondan olsa gerek benim bebiste bir tek anneme isinamadi. Yapacak bir sey yok. Bakacagiz basimizin caresine.Kızlar benim bebeye annem bakacaktı vazgeçmiş.Ben gelip Haziran a kadar duramam diyor. Dedim ki gel kasım gibi biz rapor alırız 2 hafta gidersin evini dolaşıp gelirsin ocak ortasında zaten okul kapanıyo 2 hafta tatil 1 haftada uzatırsın 2. Dönem 1 Haziran a kadar kal yeter dedim. Bizim evin karşısında kendi evi var 1+1 sıfır daire istersen orayı dayayıp döşeyelim bakıcıya vereceğimiz parayı sana verelim dedik. Ne dedi biliyor musunuz? ASLA ASLA ASLA O kadar zoruma gitti ki. Sanki ben ona kuduz köpek bırakıyorum. Bu saatten sonra nerden bulcam bakıcıyı insanın en çok en yakını canını acıtıyor. Babamla 4,5 yıldır konuşmuyorum galiba annemle de ipleri koparacağız
Hemen araştırmaya başladım birkaç öneri aldım ama ‘kimseyi bulsmazsan bununla idare et’ diyorlar sanki siteye kapıcı alıyorum nasıl emanet edeyim ben çocuğu üstelik kızım yabancıya gitmiyor kardeşim geldi 1 hafta kaldı son gün alıştı anca. Şu an resmen depresyona girdimAllah yardımcın olsun canım bir an önce bakıcı araştır seminer dönemi falan bulursun belki.
Benim annem de benzer şeyler yapıyor. Bir bakacağım diyor bir olmaz diyor. Bizim evde kalacağını bahane ediyor biraz rahat edemiyorum diyor. Ben her ihtimale karşı bakıcı buldum aslında ama dediğin gibi çocuk alışacak mı bilmiyorum. Zaten annemlerin durumu kötü baya. Babamın borcu çok. Kardeşim üniversite kazandi. Ben de bu darlıkta bakıcıya para vermek istemiyorum açıkçası. Kardesimi okutmak istiyorum. Anneme de anlatıyorum ama yok kendini ağırdan satıyor. Deliricem ben de az kaldı.
Pazartesi işe başlıyorum malum seminerler. Son dakika mı söylenir? Benimki de tutturmuş Müge de Müge! Mügen batsın. Yanlaya yanlaya baksın arttık Müge sineKuzum şakın ol kuduz kopek vs diye düşünmüyordur oyle deme ne olur o sorumluluk almaktan korkuyordur bsy olsa benden bilinir hesap nasıl veririm damata vs diye korkuyordur oyle düşünme bazı anneler korkuyor cidden ya da bakmak istemiyorlar olan hayatlarını değiştirmek istemiyorlar
Biz bile zor bakıyoruz belki onlarda nasıl bakılan korkusu yasıyorlardır kı söyle cidden unutmuş oluyorlar çoğu yerde aslında bizim gibi bakamıyorlar mesela ben annemi cok uyarıyorum ama yanlış yaptığımı fark ettim kadın yaşlanmış unutmuş söylesem bile bildigini okuyor diyorum insallah İpek’le ikisi kendi yollarını bulur
Ama şimdi söylemesi kötü olmuş bakıcı bulmak icin cok geç olmuş en azından 1 ay öncesinden bakardın insallah insan evladı iyi biri çıkar
Bu saatten sonra tadımız kaçtı artık. Hiç tenezzül etmemBenim annemde asla bakmam diyor. Hatta aglamaya baslayinca tiksinmis gibo sesler çıkarıyor. Ondan olsa gerek benim bebiste bir tek anneme isinamadi. Yapacak bir sey yok. Bakacagiz basimizin caresine.
Canim ben gunde iki kere ek gida veriyorum. Sabah kahvaltida biraz yumurta sarisi peynir veriyoruma ama tadimlik doyumluk degil. Oglen bazen corba bazen meyve puresi bazende yogurt veriyorum. Aksam yatmadan kasik mamsi veriyorum. Tek doyumluk olan kasik mamasi. Ama haftaya ise basliyorum ac kalinca mecbur hepsinden doyumluk yer sanirimya kizlar birsey soracagim gunde kac ml ek gida veriyorsunuz ? yani benim ki en fazla yedigi gunde bile toplasan 150 ml'i gecmiyordur. az yedigi icin mi sık uyaniyor acaba ? yani zaten ek gidaya yeni yeni alisiyor diye bende zorlamak istemiyorum herseyi ama farkli yollar mi denesem acaba?
Masallah masallah canim cok sevindimCok sukur iyiyiz canim teşekkür ederim kakamız kabıza gibi kati bile oldu taburcu olduktan sonda önce ki gun verilen ilaçlardan
Neşesi de yerine geldi masallah hic susmuyor :)
Keşke Benimki de kaynanaya gitmese yabancılasa ısınamasaBenim annemde asla bakmam diyor. Hatta aglamaya baslayinca tiksinmis gibo sesler çıkarıyor. Ondan olsa gerek benim bebiste bir tek anneme isinamadi. Yapacak bir sey yok. Bakacagiz basimizin caresine.
Müge kim kuZum diğer torun mu kardeşin miPazartesi işe başlıyorum malum seminerler. Son dakika mı söylenir? Benimki de tutturmuş Müge de Müge! Mügen batsın. Yanlaya yanlaya baksın arttık Müge sine
Öyle tabi canım benim oğlum emekliyor yüküm biraz hafifledi gözümle takip ediyorum sadeceBiraz önce sma hastası bir bebeğin annesinin yazdıklarını ağlayarak okudum. Keske kosup oynasan şımarsan sen bacağına konan sineği kovamadığında ben kahroluyorum gece uyanıp anne beni döndür dediğinde kahroluyorum anne acıyo dediğinde senden önce ağlıyorum felan yazmış. İnsanların sınavları ne kadar zor Allah şifa versin şükür halimize dedim öyle de gel git akıllıyım
Sırasına göre yapmıyo sıpalar :) bizimki de oturmayı öğrenmeden emekledi şimdi yeni yeni oturuyor kaplumbağa gibi ağır ağır geziyor evin içindeSelamlar kızlar bu bebeler emeklemeden tutunup kalkmaya mı çalışıyor benim kız mı öyle... bugünde geri geri gitmeyi bırakıp öne doğru 2 3 emekleri. Ama işi gücü koltuğa tutunup kalkmak.. artık bırakıp mutfağa bile gidemiyorum yaaaaa