-
- Konu Sahibi Homely_angel
- #62.821
Ben de bugün aynı şeyi düşünüp durdum hep. Benim bebegin de uyku düzeni dogdugundan beri oturdu şükür. Oyun eğlence hepsi tamam da benim bebek de son zamanlarda "sen işine bak anne ben kendim başımın çaresine bakarım" havalarında:)) oyun oynatirken beraber ornamaktan sıkılıp oyuncagini alip benden uzaklaşıyor. Ya da arada kollarımda uyutuyordum şimdi kollarimdan yataga süzülüp orda uyuyor. Biberonunu ben tutmama izin vermiyor kendi tutuyorHayatimda okudugum en dayanaksiz yazi olmasi bir yana 1988 yilinda yapilan bir arastirmadan bahsediyor. En yakin arastirma 2000 uzerinden en erken 18 yil gecmis bir yaziyi dayanak alma bence.
Kendo gozlemimi belirteyim. Ben efsuna uyku egitimini dogar dogmaz vermeye basladim. Daha dogrusu rutin olusturdum. Yikama yaglama masaj emme ve uyku. Efsun yaklasik 4 aydir bu rutin ile aksam 8 de ece uykusuna geciyor. Gunduzleri gayet mutlu. Ve bana bagli. Ama kendi kendine bagimsiz davranmayida seviyor.kendi adima egitimin zararini gormedim. Faydasini gordum.
Canim ne veriyosun mesela.gun icinde kac saat arayla.benim oglanda mamayi sadece gece aliyo. Ek gidaya talibiz.gunumuz gunumuze uymuyo amaBenimki de her zaman bayilmiyor kasiga canim ya genelde en erken 3.5 saat arayla veriyorum acikinca aciyor agzini paşa paşa. Ama biberon versem artık 30 cc bile icmiyor gündüz. Sebzeli corbayi cok seviyor özel bir tarifi yok evde buldugum bütün sebzelerde minik bir parca koyup 1 kasik kadar pirinç ya da bulgur ya da irmik koyup az suyla pisiriyorum ve blendera vuruyorum. Kati bisey vermedim henüz hep corba tarzi verdim
MasallahhhhSelam canımmss ben çanak
Ben kendim yaptim verdim gayet guzel oldu ama bizim oglan sadece tadiyor ikinci sefer agzini acmiyor. Tarifini instagramda mutfaktabebekvar da buldum. Basitti guzelde oldu.Kızlar labne veren var aranızda hazır mı veriyosunuz kendiniz mi yapıyosunuz?
Hayatimda okudugum en dayanaksiz yazi olmasi bir yana 1988 yilinda yapilan bir arastirmadan bahsediyor. En yakin arastirma 2000 uzerinden en erken 18 yil gecmis bir yaziyi dayanak alma bence.
Kendo gozlemimi belirteyim. Ben efsuna uyku egitimini dogar dogmaz vermeye basladim. Daha dogrusu rutin olusturdum. Yikama yaglama masaj emme ve uyku. Efsun yaklasik 4 aydir bu rutin ile aksam 8 de ece uykusuna geciyor. Gunduzleri gayet mutlu. Ve bana bagli. Ama kendi kendine bagimsiz davranmayida seviyor.kendi adima egitimin zararini gormedim. Faydasini gordum.
Anne açısından çok rahatlatıcı gece deliksiz uyku ancak hiçbir bebek tam dalamazmış ve dalmamalıymış ani ölüm riskine karşı diyor bu yüzden sık uyanmaları çok çok normal yedikleri mamalardaki kalori oranı zaten bebişleri sabaha kadar uyutanHayatimda okudugum en dayanaksiz yazi olmasi bir yana 1988 yilinda yapilan bir arastirmadan bahsediyor. En yakin arastirma 2000 uzerinden en erken 18 yil gecmis bir yaziyi dayanak alma bence.
Bende kovayimda nalet degil inatçıligimla meshurumdur. Ayni evde anamla 6 ay kus kaldim inadimdanBende nalet kova
Ben de yapıyorum onu zaten çok tuz koymam yemeklere..gerçekten daha güzel yiyor doğuştan gurme bunlarCanım ben azcık değişik bi anayım suan için alerji yapmayacağına inandığım herseyi verip deniyorum ıspanaklı şehriyeler varya bende ordan yola çıkarak şeetmiştim oysa neyse zaten yemedi ben kendi yemeklerimizi az baharatlı ve tuzlu yapıp suyuna ekmek banıp veriyorum ona bayılıyo
Au kendimize deniycem nasıl canım çektiTaze fasulyeyi biraz hasliyorum. Sonra zeytinyagunda 1 dis sarimsagi soteleyip bu yaga fasukyeyi buluyorum. Birazda firinda kizartiyorum. Ben bolca yapiyorum. Firindan cikinca efsuna boyle veriyorum. Kendimiz icinde ustune biraz limon biraz susam atiyorum.oyle yiyoruz. Efsun baharatli aromatik seyleri seviyor. Sarimsakta sevdi.
Aynen hatta bazen usenip smiley koymam gereken yerde dümdüz yaziveriyordum.nerden bilim böyle kolay olduğunu. Dur yapayım şimdiYaa... Ben o smiley ler içinden itina ile seçip duruyordum. Eziyet çekmişim
Maşallah ne güzel canım bizimki kaşık sevmiyor vallahi mama yemek istiyor hepSagol canim tatilde iyice zayiglsmisti sma masallah ek gidayi seviyor. Ama bu sefer mamadan da iyice sogudu sadece gece mama verebiliyorum. Devamli kasikla biseyler yemek istiyor dün mama yemesi icin zorladim halıya bir kustu sanırsın kova devrildi salonun ortasina. Doktora söyledim gece de olsa mamaya devam dedi ama ek gidayi sevmesi de çok iyi dedi
Havuç en başından beri yapıyorum bişey yapmadiBizde pişik yapmadı canım. Şu ana kadar sadece havuç pişik yanında da kusma yaptı
Valla bilmiyorum kırmızı meyveler yapıyor hem de sevmiştim kuzum yaCanimcok buyuk gecmis olsun Asiya ragmen bu sekildeyse Allah korusun daha buyuk hastaliklardan. İpek daha yeni hastalik atlattigigndan biraz daha dusuktur bagisikligi ondan kapmistir belkide ama olsun insallah hemen duzelir iyilesir.
Murdumden bisey olacagini dusunmemistim en masum erik o ya :)
Bana yazı mantıksız gelmedi aslında. Kuzum senin efsun a yaptığın güzel bir uyku rutini. Uyku eğitimi değil tam olarak. Senin yaptığını doğru buluyorum. Ben de her akşam banyo yapamazsak da diğer rutinleri yapıyorum. Belki de ondan uyuyorlar. Öte yandan bugün, daha bu yazıyı okumadan, acaba uyku eğitimi gerekli mi ve ne kadar sağlıklı diye şöyle bi aklımda dolandı ne yalan sölim. Tabi herkesin düşüncesi farklı olabilir bu konuda ..Hayatimda okudugum en dayanaksiz yazi olmasi bir yana 1988 yilinda yapilan bir arastirmadan bahsediyor. En yakin arastirma 2000 uzerinden en erken 18 yil gecmis bir yaziyi dayanak alma bence.
O kadar pişman olup üzülme canım bence önemli olan ağladıklarında yanında olduğumuzu bilmeleri. Sen onu terketmedin ki.. Zaten uykuda geçiyor o süre. Uyanınca da yanlarına gidiyoruz. Oda ayırmak ve ayırmamaktan ziyade annenin tavrı, yaklaşımı daha önemli.Anne açısından çok rahatlatıcı gece deliksiz uyku ancak hiçbir bebek tam dalamazmış ve dalmamalıymış ani ölüm riskine karşı diyor bu yüzden sık uyanmaları çok çok normal yedikleri mamalardaki kalori oranı zaten bebişleri sabaha kadar uyutan
Anneyi emen bebekler deliksiz uyyamıyor hemen acıktıkları için bilimsel açıklamaları beni çok tatmin etti yıl 88 de olsa her bebek aynıdır araştırmanın ne zaman yapıldığı değil ki doğru bulduğum çok nokta var
Gece oğlumun odasındaki bazada birlikte uyumamıza rağmen odasını ayırdığım için bile pişman oldum
Bende uyku egitiminden yanayim tabi bir bebek deliksiz uyumaz ama bir bebek sabaha kadar 20 defa uyaniyorsa ne o bebek mutlu olur nede anne.keske bastaAnne açısından çok rahatlatıcı gece deliksiz uyku ancak hiçbir bebek tam dalamazmış ve dalmamalıymış ani ölüm riskine karşı diyor bu yüzden sık uyanmaları çok çok normal yedikleri mamalardaki kalori oranı zaten bebişleri sabaha kadar uyutan
Anneyi emen bebekler deliksiz uyyamıyor hemen acıktıkları için bilimsel açıklamaları beni çok tatmin etti yıl 88 de olsa her bebek aynıdır araştırmanın ne zaman yapıldığı değil ki doğru bulduğum çok nokta var
Gece oğlumun odasındaki bazada birlikte uyumamıza rağmen odasını ayırdığım için bile pişman oldum
Evet bizimde 2 disimiz birden cikti gecen hafta cnmBizde son üç gündür aynıyız 10 dakikadan uyanıyordu dün yarım saatte uyandı diş çıkartmış farketmedim 1 haftadır gece uykusu. Berbattı dünde ikinci diş patlamış canım diş çıkma durumu varsa uyku eğitimine ara ver farkedemeyebilirsin ben farketmedim re oluyor bu kıza uykusu iyice sapıttı diye sinir olup duruyordum
Canim sabahlari zorla kaşık mama yediriyorum o da meyvelisini yiyor sadece. Öğlen bir kase corba yediriyorum 1.t saat sonra 4 kaşık kadar keçi yogurdu yediriyorum 2 ogün arasi en az 3.5-4 saat geciyor. Sonra mama yedirirken çok öğuruyor o yuzden yine corbanin kalanini veriyorum saat 5 gibi. Sonra da zaten aksam 8.30 gibi biraz mama içip uykuya geçiyor. Ama uyurken daha cok mama ictigi icin bazen uyuyunca iciriyorum. Yani aslinda mamayi falan birakinca iyice düzenimiz bozuldu hep corba gibi seyler istiyor ben de günde en fazla iki kere veriyorumCanim ne veriyosun mesela.gun icinde kac saat arayla.benim oglanda mamayi sadece gece aliyo. Ek gidaya talibiz.gunumuz gunumuze uymuyo ama
Masallahhhhcok datlu bu yaa o kulaklari isiririm ben
Kahvaltiya gecmediniz mi henuz.bizim oglan gene gun icinde iyide.aksam ogununu yemesi problem.zaten dogdu dogali ayni saatlerde aglama krizi yasardik.5te baslardi uyku vaktine kadar hep mizmiz olurdu.simdi o saatlerde bisey yedirmekte problem oldu.zaten mama almiyo.karnini doyurup yatirmam lazim.ama nasil??Canim sabahlari zorla kaşık mama yediriyorum o da meyvelisini yiyor sadece. Öğlen bir kase corba yediriyorum 1.t saat sonra 4 kaşık kadar keçi yogurdu yediriyorum 2 ogün arasi en az 3.5-4 saat geciyor. Sonra mama yedirirken çok öğuruyor o yuzden yine corbanin kalanini veriyorum saat 5 gibi. Sonra da zaten aksam 8.30 gibi biraz mama içip uykuya geçiyor. Ama uyurken daha cok mama ictigi icin bazen uyuyunca iciriyorum. Yani aslinda mamayi falan birakinca iyice düzenimiz bozuldu hep corba gibi seyler istiyor ben de günde en fazla iki kere veriyorum
Efsun sadece emiyor ama bazi geceler deliksiz uyuyor. Bazi geceler 1 kere kalkiyor. Bu gece hic uyumadi dedigim gece 2 kere kalktigi gece oluyor. Bir de artik ani olum riskleri yok nefes alamadiginda vs kendileri donebiliyorlar. Dedigim gibi yazi bana cok abartili geldi. Sanki uyku egitimi veren anne kotu anneymis rahati icin egitim veriyormus gibi bir izlenim yaratiyor. Ya da belki bana öyle yaratti bilemem. Kendi adima kendi gozlemimi ve deneyimi mi paylasirim ancak. Ben iyiki olusturmusum bu rutini. Suan bir uyku danismani iledenkontak halindeyim. Bayram sonu egitimi düşünüyorum. Yine paylasirim durum nasil gidiyor :)Anne açısından çok rahatlatıcı gece deliksiz uyku ancak hiçbir bebek tam dalamazmış ve dalmamalıymış ani ölüm riskine karşı diyor bu yüzden sık uyanmaları çok çok normal yedikleri mamalardaki kalori oranı zaten bebişleri sabaha kadar uyutan
1.5 sene :) hatta 19 ay. Ayni sofraya oturup tek kelime etmedik.Bende kovayimda nalet degil inatçıligimla meshurumdur. Ayni evde anamla 6 ay kus kaldim inadimdanve cok ac kalmisimdir inadimdan
Efsun deliksiz uyudugu zaman cok mutlu uyaniyor. Yan odadan kendi kendine gulmesine uyaniyorum. Aliyorum yanima yataga done done oynasiyoruz. Siktirilarak sevilmeye bayiliyor mesela minciriyorum vs 1 saatimizde yataktabkeyifle geciyor o gun ondan mutlusu yok. Ve niye oyle mantigini anlamiyorum ama gece guzel uyursa gunduzde guzel uyuyor.Bende uyku egitiminden yanayim tabi bir bebek deliksiz uyumaz ama bir bebek sabaha kadar 20 defa uyaniyorsa ne o bebek mutlu olur nede anne.keske bastanemesis verdigi rutini verebilseydim simdi boyle zorlanmazdim. 1 saatte bir uyaniyor bence bu bana bagli oldugu anlamina gelmiyor sabah cok verimli vakit geciriyoruz artik uyanmasi aliskanlik. Okidugum yazilarda bir bebek 6 aya kadar annesini gecede ister ama 6 aydan sonrasi aliskanliktir diyor bencede dogru.
Ayrica bence bebegin psikolojik gelisimi icinde odayi ayirmanoz iyi olmus 6 ay yatmislar zaten bence co cok yeterli.
Herkesin annelik yolu farkli tabi ki. Mesela @gurbetin ekngida menusunde ben dehsete dustum ne yalan diyeyimBana yazı mantıksız gelmedi aslında. Kuzum senin efsun a yaptığın güzel bir uyku rutini. Uyku eğitimi değil tam olarak. Senin yaptığını doğru buluyorum. Ben de her akşam banyo yapamazsak da diğer rutinleri yapıyorum. Belki de ondan uyuyorlar. Öte yandan bugün, daha bu yazıyı okumadan, acaba uyku eğitimi gerekli mi ve ne kadar sağlıklı diye şöyle bi aklımda dolandı ne yalan sölim. Tabi herkesin düşüncesi farklı olabilir bu konuda ..
Maşallah canım inşallah hep böyle olur.Benimki de her zaman bayilmiyor kasiga canim ya genelde en erken 3.5 saat arayla veriyorum acikinca aciyor agzini paşa paşa. Ama biberon versem artık 30 cc bile icmiyor gündüz. Sebzeli corbayi cok seviyor özel bir tarifi yok evde buldugum bütün sebzelerde minik bir parca koyup 1 kasik kadar pirinç ya da bulgur ya da irmik koyup az suyla pisiriyorum ve blendera vuruyorum. Kati bisey vermedim henüz hep corba tarzi verdim