2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Ben de bugün aynı şeyi düşünüp durdum hep. Benim bebegin de uyku düzeni dogdugundan beri oturdu şükür. Oyun eğlence hepsi tamam da benim bebek de son zamanlarda "sen işine bak anne ben kendim başımın çaresine bakarım" havalarında:)) oyun oynatirken beraber ornamaktan sıkılıp oyuncagini alip benden uzaklaşıyor. Ya da arada kollarımda uyutuyordum şimdi kollarimdan yataga süzülüp orda uyuyor. Biberonunu ben tutmama izin vermiyor kendi tutuyor hayır bir karış boyuyla bu neyin havası şimdiden tam bir kova kafasini yaşıyor patlatacam tokadı poposuna az kaldı

Canim ne veriyosun mesela.gun icinde kac saat arayla.benim oglanda mamayi sadece gece aliyo. Ek gidaya talibiz.gunumuz gunumuze uymuyo ama

Anne açısından çok rahatlatıcı gece deliksiz uyku ancak hiçbir bebek tam dalamazmış ve dalmamalıymış ani ölüm riskine karşı diyor bu yüzden sık uyanmaları çok çok normal yedikleri mamalardaki kalori oranı zaten bebişleri sabaha kadar uyutan
Anneyi emen bebekler deliksiz uyyamıyor hemen acıktıkları için bilimsel açıklamaları beni çok tatmin etti yıl 88 de olsa her bebek aynıdır araştırmanın ne zaman yapıldığı değil ki doğru bulduğum çok nokta var
Gece oğlumun odasındaki bazada birlikte uyumamıza rağmen odasını ayırdığım için bile pişman oldum

Ben de yapıyorum onu zaten çok tuz koymam yemeklere..gerçekten daha güzel yiyor doğuştan gurme bunlar

Au kendimize deniycem nasıl canım çekti

Yaa... Ben o smiley ler içinden itina ile seçip duruyordum. Eziyet çekmişim
Aynen hatta bazen usenip smiley koymam gereken yerde dümdüz yaziveriyordum.nerden bilim böyle kolay olduğunu. Dur yapayım şimdi

Maşallah ne güzel canım bizimki kaşık sevmiyor vallahi mama yemek istiyor hep

Bizde pişik yapmadı canım. Şu ana kadar sadece havuç pişik yanında da kusma yaptı
Havuç en başından beri yapıyorum bişey yapmadi

Valla bilmiyorum kırmızı meyveler yapıyor hem de sevmiştim kuzum ya

Bana yazı mantıksız gelmedi aslında. Kuzum senin efsun a yaptığın güzel bir uyku rutini. Uyku eğitimi değil tam olarak. Senin yaptığını doğru buluyorum. Ben de her akşam banyo yapamazsak da diğer rutinleri yapıyorum. Belki de ondan uyuyorlar. Öte yandan bugün, daha bu yazıyı okumadan, acaba uyku eğitimi gerekli mi ve ne kadar sağlıklı diye şöyle bi aklımda dolandı ne yalan sölim. Tabi herkesin düşüncesi farklı olabilir bu konuda ..

O kadar pişman olup üzülme canım bence önemli olan ağladıklarında yanında olduğumuzu bilmeleri. Sen onu terketmedin ki.. Zaten uykuda geçiyor o süre. Uyanınca da yanlarına gidiyoruz. Oda ayırmak ve ayırmamaktan ziyade annenin tavrı, yaklaşımı daha önemli.

Bende uyku egitiminden yanayim tabi bir bebek deliksiz uyumaz ama bir bebek sabaha kadar 20 defa uyaniyorsa ne o bebek mutlu olur nede anne.keske basta nemesis verdigi rutini verebilseydim simdi boyle zorlanmazdim. 1 saatte bir uyaniyor bence bu bana bagli oldugu anlamina gelmiyor sabah cok verimli vakit geciriyoruz artik uyanmasi aliskanlik. Okidugum yazilarda bir bebek 6 aya kadar annesini gecede ister ama 6 aydan sonrasi aliskanliktir diyor bencede dogru.
Ayrica bence bebegin psikolojik gelisimi icinde odayi ayirmanoz iyi olmus 6 ay yatmislar zaten bence co cok yeterli.

Evet bizimde 2 disimiz birden cikti gecen hafta cnm

Canim ne veriyosun mesela.gun icinde kac saat arayla.benim oglanda mamayi sadece gece aliyo. Ek gidaya talibiz.gunumuz gunumuze uymuyo ama
Canim sabahlari zorla kaşık mama yediriyorum o da meyvelisini yiyor sadece. Öğlen bir kase corba yediriyorum 1.t saat sonra 4 kaşık kadar keçi yogurdu yediriyorum 2 ogün arasi en az 3.5-4 saat geciyor. Sonra mama yedirirken çok öğuruyor o yuzden yine corbanin kalanini veriyorum saat 5 gibi. Sonra da zaten aksam 8.30 gibi biraz mama içip uykuya geçiyor. Ama uyurken daha cok mama ictigi icin bazen uyuyunca iciriyorum. Yani aslinda mamayi falan birakinca iyice düzenimiz bozuldu hep corba gibi seyler istiyor ben de günde en fazla iki kere veriyorum

Kahvaltiya gecmediniz mi henuz.bizim oglan gene gun icinde iyide.aksam ogununu yemesi problem.zaten dogdu dogali ayni saatlerde aglama krizi yasardik.5te baslardi uyku vaktine kadar hep mizmiz olurdu.simdi o saatlerde bisey yedirmekte problem oldu.zaten mama almiyo.karnini doyurup yatirmam lazim.ama nasil??
Kasik mamasini sevmedi.

Efsun sadece emiyor ama bazi geceler deliksiz uyuyor. Bazi geceler 1 kere kalkiyor. Bu gece hic uyumadi dedigim gece 2 kere kalktigi gece oluyor. Bir de artik ani olum riskleri yok nefes alamadiginda vs kendileri donebiliyorlar. Dedigim gibi yazi bana cok abartili geldi. Sanki uyku egitimi veren anne kotu anneymis rahati icin egitim veriyormus gibi bir izlenim yaratiyor. Ya da belki bana öyle yaratti bilemem. Kendi adima kendi gozlemimi ve deneyimi mi paylasirim ancak. Ben iyiki olusturmusum bu rutini. Suan bir uyku danismani iledenkontak halindeyim. Bayram sonu egitimi düşünüyorum. Yine paylasirim durum nasil gidiyor :)
Bende kovayimda nalet degil inatçıligimla meshurumdur. Ayni evde anamla 6 ay kus kaldim inadimdan ve cok ac kalmisimdir inadimdan
1.5 sene :) hatta 19 ay. Ayni sofraya oturup tek kelime etmedik.

Efsun deliksiz uyudugu zaman cok mutlu uyaniyor. Yan odadan kendi kendine gulmesine uyaniyorum. Aliyorum yanima yataga done done oynasiyoruz. Siktirilarak sevilmeye bayiliyor mesela minciriyorum vs 1 saatimizde yataktabkeyifle geciyor o gun ondan mutlusu yok. Ve niye oyle mantigini anlamiyorum ama gece guzel uyursa gunduzde guzel uyuyor.
Amaaaa gece eger 2 kere yada daha cok kalktiysa o gun felaket. Surekli aglar kucaktan ayrilmaz. Gunduz uyumaz. Surekli emmek ister. O gun felaket gecer. Yani kendimizi düşünelim uykusuz gecenin sabahinda ne kadar mutluysak cocukta o kadar mutlu olur.

Herkesin annelik yolu farkli tabi ki. Mesela @gurbetin ekngida menusunde ben dehsete dustum ne yalan diyeyim ama anneme kalsa 2 aylikken corbalardan 1 er kasik verecektik. Demek ki oyle de oluyor. Ama mesela annem bize 40 gunlulken baslamis sebze meyve yedirmeye. Simdi asla sebze surmem agzima. Dun annemle konustuk hayatinda ilk kez portakalli kereviz yedim ne guzeldi dedim. El cevap demez mi sen bebekken cok yedin ben heo yapiyodum diye. Nasil ya dedim. Ee kis bebegiydin sen 2 3 ayikken yiyordun dedi. 2 3 aylikken portakalli kereviz vuhuuu.

Maşallah canım inşallah hep böyle olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…