2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Anladım canım çok saol bende yeni kullanmaya başlıcam bakalım

Bende deneyim bakalım canım inşallah sever bizimki

ilikli kemik suyunun hić bir faydası yokmuymus bunu bi dr mu dedi yoksa haslama et(kemiksiz)suyumu bence tekrar danıs dr cnm ben sok oldum çünkü
Kisa surede yuksek ateste kaynatilan et kemik sebze ne olursa olsun vitamin degerini kaybediyor. Kemikli et suyunu en kisik ateste uzun sure kaynatarak yapmak gerekiyor ve 20 24 saat kadar kaynatmak gerekiyor ki jellessin vitamin degerini kaybetmesin. Yani kisa surede kaymatilan o ette kemikte sadece lezzet veren kisim kaliyor besin degeri kalmiyor dedi benim doktorda bana. Annem yapti bana kucuk tupe en kisiga atti balkonda pisirdi 1 gun boyunca.

Dış ishal yapabilir kuz M
Çok geçmiş olsun şimdi nasılsın
çok geçmiş olsun hangi doktora gittiniz Ankara’da
Şimdi nasilsini

Anne sütü ile yapılınca katı mı oluyo peki atıp sadece karıştırıp biberonla mı veriyosunuz
Kaşık mama olarak veriyorum süt yeterliyse su koymuyorum yoksa suyla da yapılıyor eşit miktarada süt ve suyla da yapılıyor kızım sevdi devam sütü verdiğim için tahıllıyı biberonla vermiyorum

aynen dogru diyosun bizde ole yaptık uzun süruyo ama bunu bu sekilde anlatmamiş arkadasin dru bizimkide anlatmisti hani yapmayın vitamini yok deyip gecmek yerine bence ayrıntıli bilgi vermek lazım çunku takip ettigim inst dr bile kemik suyunun önemini vurguluyor bebeklerde o yuzden şaşırdım

Mama sandalyesine ne zaman oturtacaksiniz bebekleri ?
Ben oturtuyorum seviyorda.

Mantıklıymış :) ama alıştırma bardağı almam lazım. Hiç denk gelmedim nasıl bişey E bebekte var mıdır acaba?
Var cnm baby malldede var ebebektede var cesit cesit marka marka bende nuk var benimki seviyorda yanlarindaki kollardan kendisi tutabiliryor
Aaa o yüzdeki iki üç nokta benim kızda da oldu ben acaba sinek mi ısırdı dedim besin alerjisi daha çok olur diye sandığımdan . Yanılmış miyim acaba kabaktan miydi ki
Cnm noktalardan benim kizimdada cikti alerjik zaten benimki kolunda ve yuzunde cikti bikac tane cildiyeye gotur dedi alerji doktorumuz dermatitin bir cesidi dedi. Kasinabilir dedi alerji surubu verdi kasindigini hissederswn veririsin diye bide krem verdi 3 gun surcem. Hazir gida tuketme dedi kiyafetlerini cift durulama yap bide renkli ve pamuksuz giydirme dedi. Besin alerjisi de olabilir seninki
Hadi yaaa bende kemik gelişimine faydalı olur hep veririm diyordum:) mutlu olmuştum kendi kendime:) bizim baba tarafı kısa da kemikleri gelişir az da olsa boy uzunluğuna katkı sağlar diye düşünmüştüm :)
Olurmu ya cok faydali ama oyle dudukluye attim kemikli eti pisirdim degil.

Kizlar gaps diyeti diye bir diyet var duydunuzmu bilmiyorum onun oncusu bir doktor var yabanci kendi otistik oglunu bu yontemle iyilestirmis fln neyse o kadin diyorki alti kisik en fazla 13 saat pisecek kemik suyu fazla olursa kemigin icindeki zararli bilesiklerde aciga cikiyormus . 24 saat pistiginde kolajenlerde suya cikiyormus ama amacin kolajen olmadigini soyluyor saglam bir bebegin bile 24 saaat piseni tuketmemesini tavsiye ediyor bu konu cook karisik anlicaginiz :) ben 6-7 saat falan turuyorum ocakta okadar dayanabiliyorum zAten :)

Sinirim bozuldu gulerek yaziyorum. Gaps in kitabını ben okudum birkac sene once. Ama 7 8 saat kisik ateste pisen etinde bazi virus kaynakli mikroplarida olmuyormus iste.
Vegan mi olsak diyecegim ama o da her tonden risk. Daha yeni annemin gunn arkadasinin didisinim didisinin bebegi maruldan toksoplazma kapmis.hastanede yatiyormus. 8 aylik filan sanirim. 1 yasindan kucuk yani.

Ay valla insanın sinirleri bozuluyo ne yedircez biz bu bebelere çok geçmiş olasun canım

Valla cnm bende sastim zaten bu konuda bide instagramda onculer var 24 saat piseni ove ove bitiremiyorlar bide ozellikle sorduk 13 saatten fazla olmaz diyeni var. Beynim yandi zaten nasil pisircem 24 saat ona ozel pisirici almam gerek yoksa zaten ek gida stresine girdim neyi nasil yapicam bir fikrim yok daha blw kitabinin yarisindayim. Bide hastalik girdi araya surda bir haftam kaldi her kafadan da ayri ses cikiyo

Bundan 30 sene once ben surekli atesli havale gecirirken anneme doktor onermis kemikli iliklu et suyunu. Annem hergun 1 bardak icirirdik sana diyordu. Bu uzun uzun pisirme onerisi ondan gelmis anneme. Efsunun kemik sularını da gecen hafta hazirladi buzlukta porsiyonluk dondurdu verdi bana.ben ondan devam edecegim acikcasi :)

Şimdi biraz kalın kafa diyebilirsin bana am soru sorcam sana. Bu ilikli eti kasaptan ne deyipte alıcaz peki? Bide ne kadar ete ne kadar su konuluyo ha bide saklama koşulu nasıl nelere koydun sen 24 saatte kayna kayna yanmaz mı bitmez mi su? Sorularım bu kadar :)

Simdi annem kucuk tüpte en kisikta yapmis. O yuzden cok kaynamiyo su da cok gitmiyor. Kasaptan ilikli kemik suyu icin deyip almis. Icine tane karabiber atmis annem. Birde yesil elma demisti sanirim. Suyu tam bilmiyorum ama tepeleme koymustur.Kokmasin diyeymis. Bana cok kokuyor et piserken o yuzden ben yapamiyorum. Anama muracat ettim :)
Simdi neye koydugumuza gelince. 3 alternatifin var. Birincisi ambalajcilardan sos kabi alabilirsin 30 cc lik. Onlar tek pisirimlik vs guzel oluyor kullanmak icin. 2.ci secenek buz torbalari. Bu tek tek olanlar oluyor ya.
Ben efsun dogdugunda yenidogan kadehlerinden almistim onlara koydum. Ama sart degil tabi.

Tamam canım çok çok teşekkür edermmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…