• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar çok kötü günler geçirdik geçiriyoruz. Özet geçeyim
Oğlumun idrarında kristal vardı. Peşine ateşlendi çişli bez yok denecek kadar azaldı. Ve kilo verdi resmen. Ateş yükselince dr verdiği calpol şurubu verdim. Oğlum çok kötü oldu ağlıyor susmuyor ki canı ciddi yanmazsa asla ağlamaz. Ben ne oldu derken şurubun içinde çilek varmış. Ve bizim çileğe alerjimiz var. Mahvoldu yavrum günlerdir gaz sancısından karın ağrısından.
Bugünde kristal olunca dr gittik. İdrar tahlili yapıldı. Ama dr henüz görmdi akşam son randevuyu aldığımız için çıkana kadar mesai bitti.
Sonuçta şu yazıyor

Yoğun amorf fosfat ve 4-6 kalsiyum oksalat kristalleri görüldü.

İnternette iyi şeyler yazmıyor. Bilen var mı Allah aşkına sabahı nasıl ederim bilmiyorum
Su durum afedersin doktorun bk yemesi. Yanlis hatırlamıyorsan sen d.bakirdaydin hava cok sicak orada. Çocuk susuz kalmis. Idrarda kristal var demek ki bobrekte tas olusumu baslamis resmen susuzluktan. Her gun su ver. Bol bol emzir. Bir dahada o asla su verme diyen doktora gitme. Insallah biran once duzelir ciddi kalici bir sorun olmaz. Ben anlamiyorum bu doktorlari boyle ciddi konularda nasil boyle yanlis fikirler veriyorlar. Ben dogdugundan beri hergun veriyorum su efsuna. 1 cay kasigi ile basladim. Simdi 4 5 kasik veriyorum. Ozellikle terlemisse nasil kana kana sapirdata sapirdata iciyor o suyu. Ici yaniyor demek ki bebenin..

Canım bence emmeye emmeye sütüm azalıyor psikolojisini at kafandan. Ben de oğlumu 4-5 aylık olana kadar sağıp verdim. Hiç azalmadı aksine hep arttı. @fbtl oda oğlunda 5,5 aya kadar hep sağmış vermiş ve ikinci oğluna hamileyken dahi emziriyordu düşün.
Sonra tuttumu memeni. Benim oglumda bir ayliktan beri memeyi almiyor uyutup sersem yapip emziriyorum uyanikken almiyor. 4 bucuk aylik oldu artik duzelmez diyorum. Gittigi yere kadar emziririm boyle.

Valla ben kilo almamak için bütün vitaminleri balık yağını falan bıraktım 60kiloda çakılı kalmış durumdayim normalde 50 51 kiloydum :mad::mad: hem kel hemde şişko kaldık yaa:KK70:

Valla ben kilo almamak için bütün vitaminleri balık yağını falan bıraktım 60kiloda çakılı kalmış durumdayim normalde 50 51 kiloydum :mad::mad: hem kel hemde şişko kaldık yaa:KK70:
Ya kellikten daha çok koydu şişkoluk. 68 "nasıl :/ biz yarın tatile çıkıyoruz kısmetse ve ben orda hiç kasamıcam Kızlar itiraf ediyorum 3-4 gündür canım acayip tatlı şeyler çekti. İştahım açıldı ne yazık ki.. Ama 10 temmuzda başlıcam, kaçış yok. :mad:

Kizlar siz yazinca simdi kafam karisti. Sagmak sutu artiriyor mu azaltiyor mu? Ilk 3 ay sagdim ben duzenli ama sonra sagmak sutu azaltir emzir dediler. Su an hic sagmiyorum, 1 aydir 3 defa sagdim sadece.Hangisi dogru bilemedim?
Sorun sürekli sağamamak canım sürekli sağabilsek artar ama sağınca insan aksatıyo bu yüzden de azalıyo

Yardım edin kızar iki göğsümde yara oldu . Hem de çok kötü ilk günkü yaralardan bile fena . Oglumu emziriyorum zor dayanıyorum emzirdikten sonra yariklardan sarı sarı su akıyor bir dahaki emzirmeye kadar kabuk bağlıyor. Altta tek dişi var ama yarıklar üst kısımda bu zamanda yara olması çok saçma geldi bana . Ne güzel emziriyordum. Ne yapacağımı bilemiyorum .. bir gün krem sürdüm onu yikamak yariklardan çıkarmak daha kötü yaptı göğsümü. Şimdi sadece zeytinyağı sürüyorum .ne olacak benim bu halim .

Yardım edin kızar iki göğsümde yara oldu . Hem de çok kötü ilk günkü yaralardan bile fena . Oglumu emziriyorum zor dayanıyorum emzirdikten sonra yariklardan sarı sarı su akıyor bir dahaki emzirmeye kadar kabuk bağlıyor. Altta tek dişi var ama yarıklar üst kısımda bu zamanda yara olması çok saçma geldi bana . Ne güzel emziriyordum. Ne yapacağımı bilemiyorum .. bir gün krem sürdüm onu yikamak yariklardan çıkarmak daha kötü yaptı göğsümü. Şimdi sadece zeytinyağı sürüyorum .ne olacak benim bu halim .
Zeytinyagi daha kotu yapiyor canim asidik oldugu icin. Hindistan cevizi yagi sur.

Geçmiş olsun. Emzirme sonrası kendi sütünü sürüp havalandırmanı öneririm ıslak kalmasın

Ya kellikten daha çok koydu şişkoluk. 68 "nasıl :/ biz yarın tatile çıkıyoruz kısmetse ve ben orda hiç kasamıcam Kızlar itiraf ediyorum 3-4 gündür canım acayip tatlı şeyler çekti. İştahım açıldı ne yazık ki.. Ama 10 temmuzda başlıcam, kaçış yok. :mad:
Hamile kaldığımdan beri iştahım açık kapanmıyo bi türlü doğuma 70le girdim..doğumda 10kilo gitti gerisi kaldı bana boyum da 163 olunca baya göbekli bisey olsun hala hamile gibiyim:KK43::KK43: tatlı tuzlu hamur işi ne varsa yiyorum valla bakalım sonum ne olacak

Hamile kaldığımdan beri iştahım açık kapanmıyo bi türlü doğuma 70le girdim..doğumda 10kilo gitti gerisi kaldı bana boyum da 163 olunca baya göbekli bisey olsun hala hamile gibiyim:KK43::KK43: tatlı tuzlu hamur işi ne varsa yiyorum valla bakalım sonum ne olacak
Oyy aynı benim durum :(

kizlar su olayini arastirmistim da geçen diyorlar ki eger bebek anne sütu aliyorsa zaten bu çok faydali bisey ve icinde zaten su var, su vermek gereksiz eger bebek su icerse midesi su dolar ve süt icmek istemeyebilir, gelisimi aksayabilir. agzinin kuruluğu da gecerse yine sut icmek istemeyebilir bu sebeplerden su vermiyorlar ilk 6 ay. ama tabiki bence de ozellikle karni doyduktan sonra 2,3 çay kasiginin sıkınti yaratacigini sanmıyorum ben su anlık hickirik tuttugunda veriyorum.

Mümkün olduğunca uzak durmak lazım Ben kestim bikaç gün, ama illa bişey oluyo bi yere gidiyosun falan..bozuluyo. İstikrar lazım..ben çoğu zaman "amaaaan" diyenlerdenim maalesef. Şöyle bi sahip olamadım irademe ya:sinirli:

Kızlar diş kaşıyıcı kullanan var mı? Doktorum soğuk dişlik önerdi. Bizim dişler henüz çıkmıyor ama eller hep ağızda yavrum sürekli damağını kaşımaya çalışıyor. Doktorumuz emzik, su verme, ek gıda, yürüteç... bunların hepsine asla asla asla diyor :oha: 180 değil 181.gün ek gıdaya başlayabiliyoruz.. kakadaki kan içinde örnek aldı. Karpuzdan olabilirmiş.

Back