- 3 Aralık 2010
- 2.898
- 1.294
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #59.461
Danışman günlük 6 kere sağsan sütün artar dedi anlamsız şekilde vaktim olmuyo şimdi bide tatil felan nasıl olcaksa. Ya süt alıyo ama insan emsin istiyo işte. Zaten herkese demiyorum ben sağdığımı kafam laf kaldırmıyo artık gizli gizli yapıyorum sağımı :) bi kaç gün denicem bakalım olur olur olmadı elimden geleni yaptım benden bu kadar diyip çekilcem kenara sağmaya devamwee var bende de cam bardak olan küçücük bişey bide nuk var şu yanlarında tutma şeyi olan küçükken onu almamaıştı wee aldım ama o akıtıyor dikkatli içirmek gerek. ötekiyle de öğrenmiş kendi kednine tutarak oynayıp içmeye çalışıyor. hemen alışamıyorlar zaten alıştırm bardağına bide 4+ olan vardı markayı hatırlayamadım onunda belki içimi nuktan daha kolaydır.
anneliğini tatmin etmek için niye olsun. o bebek anne sütü alsın diye neler çekiyorsun sen. sağım hadi bugün yaptın yarın sütün azalıcak sonuçta emmediği için illaki bu sefer ek gıda alıyor bişey olmaz dicekler ilerde de emmedi emmedi diye hayıflanıp dururlar. her kes bişey diyor zaten bu konuda banada gına geldi. senin bebeğinin hastalığı olmasa zaten belki problem olmayacaktı. benim doktorum bide bu aydan itibaren emme refleks olmaktan çıkıyormuş sadece uykudayken refleks oluyormuş öyle dedi.
Valla hiç anlıyo gibi değil benimki üstünde yatıyo felan ama ucuna gelince bi çığlık. Anlamazsa da kısmet artık daha napıyım yani :)emme teklif etme koklasın sadece o şekilde kaçırdığı şeyin ne olduğunu anlar diyor kitapta özet olarak :)) sadece sütün kokusunu almasını sağlamak için biraz süt çıkar açığa diyordu.
Butunngun mu 50 saniye emdi her emismi 50 saniye anlamadim ama degil 200 20 cc bile icmemistir 50 saniyede. Bebeyede eziyet sanada eziyet bence yazik etme kendinede bebenede.Evet canım gazi ye gittim bende. Danışman çok iyiydi güzelce anlattı zor süreç ve kesin değil kilo kaybını göze alıcaz vs felan diye zorla dedi ama vicdanım sızlıyo ac olmasından günlük 900 e yakın içen çocuk 200 içtimi bıgün allah bilir toplam 50 saniye felan emmiştir. Aç mutsuz huzursuz zor uyudu ağlaya ağlaya hala da kıvranıyo uykuda veriyim dedim yok gözü kapalı çıldırıyo sırıngayı içmeyi beceremiyo kaşığı beceremiyo yutmayı. Yarın bide alıştırma bardağı aldırcam eşime yine içemezse vazgeçicem galiba. Ağlamaktan sesi felan yok suan yüzü düşük gözleri hüzünlü. Ben mutsuzum. Sağmak zor felan ama kafam karışık işe girince yine biberona alışcak 2 ay için değer mi bilmiyorum
Toplamda canım. Bide 50 cc de yarısı dışarı tabi şırınga ile içti. şimdi yine ağlayarak uyandı meme teklif ettim yok dayanamadım gittim süt sağdım 170 cc içti uyudu daha da içecekti ama midesi ağrır diye içirmedim galiba dayanamıcam bendeButunngun mu 50 saniye emdi her emismi 50 saniye anlamadim ama degil 200 20 cc bile icmemistir 50 saniyede. Bebeyede eziyet sanada eziyet bence yazik etme kendinede bebenede.
Eh ancak yetmistir butun gun ac kalinca. Bence artik kasma. Oluruna birak.Toplamda canım. Bide 50 cc de yarısı dışarı tabi şırınga ile içti. şimdi yine ağlayarak uyandı meme teklif ettim yok dayanamadım gittim süt sağdım 170 cc içti uyudu daha da içecekti ama midesi ağrır diye içirmedim galiba dayanamıcam bende
Öyle yapıcam ya sütü içsinde nasıl içerse içsin napıyım azcık dayancam sağ ısıt yetti yetmedi işinede. Sağlıklı olsunlardaEh ancak yetmistir butun gun ac kalinca. Bence artik kasma. Oluruna birak.
Kuzum anneliğini tatmin etmen icin bencillik değil bu tam tersine çocuğun için emsin istiyorsun çünkü 6 Aydan sonra sagman zorlaşacak belki az sağacaksın o yüzden sütun azalacak ve belki çocuğun sadece 6 ay anne sütü alacak sen emzirirsem daha cok anne şutu alir diye düşündüğün için emzirmek istiyorsun kendini tatmin etmek icin değil lütfen öyle düşünme kendini suçlayıp üzmeHemşire kesin konuşmadı sonuçta 4 aylığız ve su lanet laringomalazi var. Böyle dene olmadı hafta ben bi biberon dicem ona başla dedi sonuç alamazsam diye korkuyorum tarafımda emmiyosa emmiyo sıf anneliğimi tatmin etmek için bencillik mi yapıyorum diyo
Foto var mi bardak şeklinde olan nasıl bsy bilemedimwee var bende de cam bardak olan küçücük bişey bide nuk var şu yanlarında tutma şeyi olan küçükken onu almamaıştı wee aldım ama o akıtıyor dikkatli içirmek gerek. ötekiyle de öğrenmiş kendi kednine tutarak oynayıp içmeye çalışıyor. hemen alışamıyorlar zaten alıştırm bardağına bide 4+ olan vardı markayı hatırlayamadım onunda belki içimi nuktan daha kolaydır.
anneliğini tatmin etmek için niye olsun. o bebek anne sütü alsın diye neler çekiyorsun sen. sağım hadi bugün yaptın yarın sütün azalıcak sonuçta emmediği için illaki bu sefer ek gıda alıyor bişey olmaz dicekler ilerde de emmedi emmedi diye hayıflanıp dururlar. her kes bişey diyor zaten bu konuda banada gına geldi. senin bebeğinin hastalığı olmasa zaten belki problem olmayacaktı. benim doktorum bide bu aydan itibaren emme refleks olmaktan çıkıyormuş sadece uykudayken refleks oluyormuş öyle dedi.
Suratsız ama ilgili bi kadın cidden insallah en hayırlı sonuç neyse hakkınızda o olur kuzumEvet canım gazi ye gittim bende. Danışman çok iyiydi güzelce anlattı zor süreç ve kesin değil kilo kaybını göze alıcaz vs felan diye zorla dedi ama vicdanım sızlıyo ac olmasından günlük 900 e yakın içen çocuk 200 içtimi bıgün allah bilir toplam 50 saniye felan emmiştir. Aç mutsuz huzursuz zor uyudu ağlaya ağlaya hala da kıvranıyo uykuda veriyim dedim yok gözü kapalı çıldırıyo sırıngayı içmeyi beceremiyo kaşığı beceremiyo yutmayı. Yarın bide alıştırma bardağı aldırcam eşime yine içemezse vazgeçicem galiba. Ağlamaktan sesi felan yok suan yüzü düşük gözleri hüzünlü. Ben mutsuzum. Sağmak zor felan ama kafam karışık işe girince yine biberona alışcak 2 ay için değer mi bilmiyorum
Bizimki de çok acıyor üstünü ona rağmen sırılsıklam çünkü sırtı hep yerde hareketsiz olunca şort terliyor gündüz evde veya dışarda kalınsa bile yatarken inceltiyorumMaşallah ben hala uzunkollu ile yatırıyorum ince ama bizimki hiç üstünü örtmüyo sürekli tepiniyo geçen sıfır kollu ile uyuttum açmış üstünü kollar gelan buz gibi geri giydirdim ama dışarda çıplak gezdiriyorım
Kuzum bizim dokto direk güneş görmesin gölge de güneşi alir 12/3 arası güneşi görmesin aşırı sıcakta diğer saatlerde görmesin dedi
Ama güneşi diğer saatler bacakları vs görsün dedi
Beyaz tenli sıkıntı yaratabilir direk güneş dedi
6 ay öncesi güneş kremi önermedi
Foto var mi bardak şeklinde olan nasıl bsy bilemedim
Bende ki de tutmalı ama İpek tutmuyor korkuyor mu ne büyüklüğünden elini götürmeye çalışıyorum hemen cekiyor tutup içme aşamasına sanırım daha 1 ay var
3 hafta Erken dogdugu icin galiba bu olaylarlada
Tam 5 aylık 12 Temmuz’da olması gerekiyor çünkü
Cnm bizim kiz da hemen pisiyor ben bi kac gece sicaktiya kolsuz atletle yatirdim hemen gecti ama bu seferde kollari usuyo buz gibi oluyor hasta olur diye korktum bu aralar uzun kollu zibinla yatiriyorum ustunede 2 katli muslin bezden ortu yaptim onu ortuyorum serin oluyor ama rahat uyuyor en azindanBizimki de çok acıyor üstünü ona rağmen sırılsıklam çünkü sırtı hep yerde hareketsiz olunca şort terliyor gündüz evde veya dışarda kalınsa bile yatarken inceltiyorum
Acaba yanlış mi yapıyorum bilmiyorum
Çünkü ufak da olsa terlese emerken soğuyor direk tenine değince o soguk kıyafet hasta eder mi ki
Ama zıbın giydirince içine daha çok terliyor
Eşim kesinlikle giydir en azından içindeki zıbın olsun dişi soğuyup tenine degmesin diyo
Kafam
Karışıyor korkuyorum da
Çok sagol canim SEN sağdıcım şutu bununlami veriyorsunhttps://www.e-bebek.com/wee-baby-mini-pp-alistirma-bardagi-seti-30-ml-p-ewe-778/
Bu linkteki cnm bunu yenidogana su vs vermek icin kullaniyorlarmis ama dedigim gibi akitiyor ona gore vermek lazim.
Cnm bizim kiz da hemen pisiyor ben bi kac gece sicaktiya kolsuz atletle yatirdim hemen gecti ama bu seferde kollari usuyo buz gibi oluyor hasta olur diye korktum bu aralar uzun kollu zibinla yatiriyorum ustunede 2 katli muslin bezden ortu yaptim onu ortuyorum serin oluyor ama rahat uyuyor en azindan
Hiç kullanmadim nasıl bsy onu bile bilmiyorum kuzum o yüzden bsy diyemeyeceğimKizlarrr przvtf yirtildi dun.esimi de ertesi gun hapi almaya gonderemedim.2sene once kaza yasamistik ertesi gun hapi kullandim ona ragmen hamile kaldim.ama dusukle sonuclanmisti.simdi ben ne yapayim??
Kumascidan mermersahi dedikleri kumastan kestor mendil boylarinda yatirirken sirtina koy.Çok sagol canim SEN sağdıcım şutu bununlami veriyorsun
Kolları bazen üşümüş bazen üşümemiş oluyor ama benim korkum sırt mesela bazen terlemiyor
Ama dun gece zıbın yoktu içinde şortlu tulum vardı gece kaldırdım
Sırt sırılsıklam emzirirken soğudu sırtı
Zıbın giydirince daha da terliyor ne yapsam bilemedim ya
oy bu konuda çok hassasim ben de umarım bı kaza olmamıştır adet olduysan yumurtlama gününü bı hesap et bakalım yakın değilse sorun olmaz inşallah başka da yapacak bişey yok gibi.Kizlarrr przvtf yirtildi dun.esimi de ertesi gun hapi almaya gonderemedim.2sene once kaza yasamistik ertesi gun hapi kullandim ona ragmen hamile kaldim.ama dusukle sonuclanmisti.simdi ben ne yapayim??
Bende o yüzden zaten sağa sağa nereye kadar diye gece biberonla besledim sabah emzirmeye çalıştım yine yok ne yapacaksam böyleKuzum anneliğini tatmin etmen icin bencillik değil bu tam tersine çocuğun için emsin istiyorsun çünkü 6 Aydan sonra sagman zorlaşacak belki az sağacaksın o yüzden sütun azalacak ve belki çocuğun sadece 6 ay anne sütü alacak sen emzirirsem daha cok anne şutu alir diye düşündüğün için emzirmek istiyorsun kendini tatmin etmek icin değil lütfen öyle düşünme kendini suçlayıp üzme
Ama bebeğinin rahatsızlığı dolayi emiyorsa bu çocuk Biberon gerekiyorsa biberonla devam etmen ikinizinde selameti için olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?