• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Kızlar daha önce hamile kalıp çin takvimi ile cinsiyet tutturan var mı?? İnananı çok, bende bir yapayım dedim ama bana inandırıcı gelmiyor. Erkek çıkarsa biraz inanabilirim kızım olursa çin takvimi yalan demektir:KK49:

İlk hamileliğimde kız diyordu kız çıktı

Bunda da kız çıktı bakalım iki ay sonra belli olur inş

İkili test için dr beni 14 haziranda çağırdı ama gitsem mi gitmesem mi kararsızım

Ve aşırı halsiz baş ağrım çok kızlar ilaç kullanmakta istemiyorum hiç mi hiç keyfim yok ilk üç ay geçse de normale dönsek

Ben de nedense bi tek 2li yaptırayım diyorum

3lu ya da 4lu yaptırmayım diyorum ama dur bakalım doktor ne diyecek :)

Hayırlısı bakalım :) Kız olursa da şahane olur benim ablam , kız kardeşim falan yok mesela özenmişimdir hep :)

Bende aynı şeyi düşünüyorum ama bakalım.

Bu arada Çin takviminde hamile kaldığınız yaşa mı bakıyorsunuz Doğum yaptığınız yaş mi
Benim doğurduğum yaştan tutmuyor da

Bende aynı şeyi düşünüyorum ama bakalım.

Bu arada Çin takviminde hamile kaldığınız yaşa mı bakıyorsunuz Doğum yaptığınız yaş mi
Benim doğurduğum yaştan tutmuyor da

Direk doğum tarihini yazdırıyor site. Yani yaşından hesaplıyor anladığım kadarıyla. gerçi ben ocakta doğum yapacağım Allah kısmet ederse doğum günüm şubat her türlü 24 ün içinde doğum yapmış oluyorum 1 ayla :)

Bunlarda da etkisi olur inşallh
Eskiden bunu mu düşünürlermiş

Testler bile saçma geliyor yakında 2 ki tarama testi var. 12. Hafta da ben yaptırmayacağım.
Kızımda yaptırmadım sadece 4lü test yaptırdım.
Bende test yaptırmıcam allah korusun bsy cıksa aldıracak mıyım hayır neden en guzel günleri zehir edım kendıme

Kızlar daha önce hamile kalıp çin takvimi ile cinsiyet tutturan var mı?? İnananı çok, bende bir yapayım dedim ama bana inandırıcı gelmiyor. Erkek çıkarsa biraz inanabilirim kızım olursa çin takvimi yalan demektir:KK49:
Ilkim hep erkek cıkıyo ama kız yanı inanma ztn yüzde 50 ihtimal var :D

Bu akşam gittim doktora kizlar kese gözüktü. 5+6 dedi. Adetime gore 6+4 bugun aslında. Doktora dedim onemli değil dedi ultrasondan olabilir kötü bu ultrason dedi. Kalp atışı icin 10 gün sonra gitcem inşallah. Kalp atışını duyarsak düşük olmasin diye progestani yazcakmis. 5 aylik kaybim oldugu icin. Şimdilik herşey cok güzel şükürler olsun Rabbime❤

Son doktor kontrolünde doktorun verdiğini bilgiler ile anlatayım.

2 ki test 12.hafta da yapılıyor diğerlerinin haftasını bilmiyorum.
Yapılışı şöyle normal ultrasona giriyorsun bir kaç gerekli ölçüm alıyor benekten ense, boy gibi..
Sonra aynı gün kan veriyorsun belli süre sonra test sonucu çıkıyor.

2li ile 3 lü test aynı yani
Diyelim bu test sonucunda bir problem çıktı bu haftalar süresinde bebeği aldırabilirsinşz anne karnında tedavisi yok.

4 lü test daha kapsamlı yapılışı yine aynı
Ama bu test sonucunda anne karnında amniyosentez sıvısı ile tedavi edilebiliyor sonucu ne kadar iyi olur bilinmez yada iyileşir mi oda kesin değil.

Doktorum sordu sorunlu olursa aldırır mısın? Yıksa yaptırmayacağım dedi gerek görmeden bende.

Bu testler 1000/1 gibi sayı ile yanılma payı oluyor kızımda tamda böyle oldu 4 lü test sonucu down sendromlu çıkı yeniledik herşey normal çıktı.
Allah korusun ama bana tarama testini 10+4 de bakacak normal mi bu tarih peki bu zamanlarda mı bakılıyor?

Direk doğum tarihini yazdırıyor site. Yani yaşından hesaplıyor anladığım kadarıyla. gerçi ben ocakta doğum yapacağım Allah kısmet ederse doğum günüm şubat her türlü 24 ün içinde doğum yapmış oluyorum 1 ayla :)

Anladım canım benimde nisanda aslında yaşımda oluyorum. Bakalım bende ne çıkacak/

Bende test yaptırmıcam allah korusun bsy cıksa aldıracak mıyım hayır neden en guzel günleri zehir edım kendıme

Bende öyle düşünüyorum yaptırmayacağım
Eğer doktor 4lü gerek görürse onu yaptırım bir twdavi yöntemi var en azından.

Bu akşam gittim doktora kizlar kese gözüktü. 5+6 dedi. Adetime gore 6+4 bugun aslında. Doktora dedim onemli değil dedi ultrasondan olabilir kötü bu ultrason dedi. Kalp atışı icin 10 gün sonra gitcem inşallah. Kalp atışını duyarsak düşük olmasin diye progestani yazcakmis. 5 aylik kaybim oldugu icin. Şimdilik herşey cok güzel şükürler olsun Rabbime❤

Hayırlı olsun .
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Arkadaslar benim kontrolumde dr iki kese gordu biri cok kucuk dusebilir dedi drum sali kontrol var 1 tane 7 yasinda kizim var ama hayirlisi dedim bakalim neticeyi yazarim.....

Sağlıkla al kucağına ikiz olabilir belki de./

Allah korusun ama bana tarama testini 10+4 de bakacak normal mi bu tarih peki bu zamanlarda mı bakılıyor?

Ben 12 diyebiliyorum ama doktor değilim verdiği tarih mutlaka doğrudur. Gittiğinde gerekli bilgiyi verir zaten.

İnt araştırdım

2li test 11-14 haftada
3lü ve 4 lü test 16-20 haftada

Bide şöyle bir şey okudum 3lü ile 4lü aynı sadece 4lü daha kapsamlıymış.

Peki neden ikiliyi yaptırmayıp da 4 lüyü yaptıracaksınız

2 ki testin sonucunda bir şey çıkarsa aldırmayı düşünmem , anne karnında tedavisi de yok

4 lü testte bir sorun çıkarsa çok ileri boyut ama anne karnından sıvı alıp bir ihtimal tedavisi falan var. ( bunu doktorlar önermez çünkü benek anne karnında ölebilir de ) en azından belki tedavi ettirebilirim. Böyle riske girer miyim İnan onu da bilmiyorum ama en azından kendimi hazırlarım.
4 lü testte süresinde aldırmazsın yasal süreyi geçmiş oluyorsun..

Allah hepimize sağlıklı evlat nasip etsin bunu konuşmak hile insanı üzüyor.

Amin canım sağlıkla sıhhatle gelsinler inşallah kbakma bende bu kadar sordum ama açıklayıcı oldu

hepsi de aynı kelimeyi kullanıyor çocuğum var orda. Orda değil diyorum anlatamıyorum:sopa:
Belkide hamile kadın olmamız seksi gelmiyor olabilir şüphelenmiyo değilim çocuk var ordayı bahane ediyor olabilirler bebeğin nerde durduğunu bilecek kadar kafaları çalışıyor olmalı neyseki benim canım hiç istemiyor herşey kokuyor sürekli bulanıyorum öpüşecek halim bile Yok böylesi daha iyi oldu :)))

Kızlar 6 haftayı bitirmek üzereyim ve bulantılarla baş edemiyorum.su içemiyorum yemek yiyemiyorum çok zorlanıyorum serum takılıyor iki güne bir.bana bir yol gösterin bulantılar mahvetti :(

Back