2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
arkadaslar bnm bebeğim ocak 15 2018 dogomlu ek gıdaya başladınız mı bnm ki mama alıyor nasıl baslıcamı bilemiyorum
Canım bazı doktorlar meyve ve yoğurtla başlatıyor bazıları sebze ile. Bizim doktorumuz önce sebze ile başlattı kabak fasulye bezelye gibi mevsim sebzelerini suda haşlayarak veya buharda pisirerek verebiliyorsun. 1 hafta sebze yedirdikten sonra yoğurt başladık biz. Bütün sebzeleri 3 gün kuralı ile ekleyerek gittik biz. Yani mesela kabağı 3 gün yedi alerji yapmadıysa 4. Gün fasulye ekledik. 3 gün sonra başka sebze diye devam ettik.1 tatlı kaşığı ile başlayıp hergun 1 kaşık arttırdık. Yumurta sarisi , labne veya tuzu cikarilmis peynir kahvaltida veriyoruz ama bizimki cildi alerjik olduğu için keçi ürünleri kullanıyoruz . Kendim bebe biskuvisi yaptim. Onu da keci sutu veya suyla inceltip veriyorum. Meyveleri de cam rendeden gecirip veriyorum içine irmik haslayip ekliyorum falan falan. Ama bebeğinde alerji varsa öncesinde ek gidada daha dikkatli davranman gerekecek öyle bir durum varsa muhakkak doktorundan liste iste öyle başla derim.

Benim kızım ek gıdaya yemek istemiyor direniyor resmen ağzını kitliiyo sofraya oturtuyorum herşeye elini atıyor napicam yaaa sütüm yetmez oldu gece boyunca beni kemiriyor
Bizde de durum aynı zamanla öğrenecek inş yemeyi diye umut ediyorum oyunla yedirmeye çalışıyorum kaşık maması falan yapacağım bu hafta

Kızlar su için ne kullaniyorsunuz? Biz buzamana kadar hiç biberon kullanmadik. Acaba hangisini rahatlıkla kullanabiliriz?

Avakado veriyorum ben acaba sakıncası olur mu birde on beş gün oldu geçeli ama daha yoğurt vermedim azıcık kefir verdim
Kefir verilio mu bilmiorum. Avokado speedy-gonzales vermisti sanirim bu aya uygunmu bilmiorum. Yogurda da basla bence. Ben ogun ogun veriodm oglen corba arada meyve aksam yogurt smdi de kahvalti ekledik

Avakado veriyorum ben acaba sakıncası olur mu birde on beş gün oldu geçeli ama daha yoğurt vermedim azıcık kefir verdim
Sabah kahvaltılarında bende avakado veriyorum. Bu arada kefir yoğurttan daha çok tavsiye ediliyor. Ama yinede dönüşümlü vermek daha iyi olabilir

canim ben yogurt yapmayi denedim kac kere basarisiz oldum bana detayli yazarmisin kutu sütle yogurdu nasil yaparim
Kutu sutle yogurt yada kefir mayalayamazsin tutmaz canim.gunluk sut yada iyi bildigin biyerden acik sut alman lazim.
acik aldigin sut icin yaziyorum : iyice kaynatiyosun sutu kisik ateste.sut iliyinca serce parmagini sute sok 7 8 e kadar say yanmadan dayaniyosa sutun sicakligi iyiidir.1 kg sute 1 yk yogurt karistirip mayalamak istedigin kaplara bol.ustunu sofra bezine sar 4 saat bekle.ustunu acincada biraz oyle bekletip buz dolabina kaldir ertesi gun hazir misgibi ev yapimi :)) ( ben genelde kaynatip birgun sonra mayaliyorum bence daha guzel oluyo cunki.birde artik daha kucuk kaplara deniycem bebis icin onuda firinda denemeyi dusunuyorum.firindada soyle okudum hic denemedim ama daha firini 100 derecede isitiyosun ve kapatiyosun firin isininca ayni usul yogurdu mayalayip kaplara bolup agzi acik firina yerlestiriyosun firinda 5 6 saat firin kapagini acmadan bekletiyosun sonrada yine buzdolabina ertesi gun yemek icin hazir insallah )

Son düzenleme:
Aa bu arada yogurt mayasini evde yogurt yapan birinden alirsan cok iyi olur hazir yogurtla mayalayinca garip bisekilde sunuyo yogurt goruntu falan hic hos olmuyo.ilk mayadan sonraki mayani kendi yogurdundan kullanmaya devam edersin

tesekkur ederim canim denicem

Kızlar acil oğlum ağır derece idrar yolu enfeksiyonu olmuş doktor acillll sünnet dedi ankara sunnet için önerisi olan var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…