• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Canım bebeğin oturabiliyor mu? Desteksiz oturamıyorsa Blwye başlanmıyor, henüz tadım aşamasındasın muhtemelen , önce 3 gün kuralına göre bebek olabildiğince dik pozisyondayken buharda pişirip sebzeleri çatalla ezip tek tek ver, ilk etapta çok az kaşığın ucuyla yedir, yavaş yavaş artırarak devam edersin.

Ben ek gıdaya geçeli 2 haftayı geçti sanırım ama henüz desteksiz oturamadığı için doktorumun da önerisiyle böyle yapıyorum oturunca başlamayı düşünüyorum ama Blw sabır işi, hiç yemeyebilir, hepsini dökebilir, hazırlıklı olmak gerek bunlara ...
Canım desteksiz oturamıyor. Önce klasik başlasam 9 10 aylıkken blw yapsam olur mu acaba?? Gerçi tiksindi kaşıktan nasıl başaracam ağzını açmasını onu da bilmiyorum

Canım desteksiz oturamıyor. Önce klasik başlasam 9 10 aylıkken blw yapsam olur mu acaba?? Gerçi tiksindi kaşıktan nasıl başaracam ağzını açmasını onu da bilmiyorum
fileler varya ondan mi denesen acaba,ben kullaniyorum tam file gibi degilde butun eczanelerde zaten wee nin urunleri var onlardan alip bi dene bence

Aman desteksiz oturamıyorsa çok riskli, şimdi pütürlü ver ama ısrar etmeden. Gerekirse kaşık değiştir, ne kullanıyorsun? Renkli, ilgisini çekecek bir kaşık olsun ve az az yedir, bebek umarım istekli oldukça miktarı artırırsın. Olmuyorsa zorla yedirmeye çalışma, yarım saat bekle bir daha dene bence. Bir de uykusunu aldığı, altının tam temiz olduğu, keyifli olduğu zamanda denersen daha olumlu olur diye düşünüyorum. Ben ek gıdaya geçtiğimden beri genelde aynı saatlerde yediriyorum, ana kucağında yiyor, etrafta uyaran ve yüksek ses olmuyor, tüm oyuncakları kaldırıyorum, sadece yemeğe odaklanmış oluyor ve artık kaşığı görünce yemek yiyeceğini anlıyor. Bir de zeytinyağı ekliyor musun?

9-10 ay biraz geç sanırım Blw için, ne zaman mama sandalyesinde oturabilirse o zaman başlamak en iyisi gibi.

Aman desteksiz oturamıyorsa çok riskli, şimdi pütürlü ver ama ısrar etmeden. Gerekirse kaşık değiştir, ne kullanıyorsun? Renkli, ilgisini çekecek bir kaşık olsun ve az az yedir, bebek umarım istekli oldukça miktarı artırırsın. Olmuyorsa zorla yedirmeye çalışma, yarım saat bekle bir daha dene bence. Bir de uykusunu aldığı, altının tam temiz olduğu, keyifli olduğu zamanda denersen daha olumlu olur diye düşünüyorum. Ben ek gıdaya geçtiğimden beri genelde aynı saatlerde yediriyorum, ana kucağında yiyor, etrafta uyaran ve yüksek ses olmuyor, tüm oyuncakları kaldırıyorum, sadece yemeğe odaklanmış oluyor ve artık kaşığı görünce yemek yiyeceğini anlıyor. Bir de zeytinyağı ekliyor musun?

9-10 ay biraz geç sanırım Blw için, ne zaman mama sandalyesinde oturabilirse o zaman başlamak en iyisi gibi.
Zeytinyağı eklemiyorum canım. Blw usulu buharda haşlayıp eline verdim yemiyor ben de çatalla ezdim verdim öğürdü az kalsın boğuluyordu:( o günden beri kaşığa ağzını açmıyor. Normalde ben 6 aylık olmadan önce de ara ara yoğurt veriyordum ağzına. Canım sen sanırım blw yapıyorsun. Blw de ısırıp atoyor ya nerdeyse bir yaşına kadar çocuk doğru düzgün bir şey yemiyor. Ama püre olsa daha çok yiyoır gibime geliyor.bana çok zor geldi bu ek gıda işi:( 10 gün oldu hala bir lokma yutmadı. Sütüm de yetmiyor sanırım gece uyanıyor sğrekli

Zeytinyağı eklemiyorum canım. Blw usulu buharda haşlayıp eline verdim yemiyor ben de çatalla ezdim verdim öğürdü az kalsın boğuluyordu:KK43: o günden beri kaşığa ağzını açmıyor. Normalde ben 6 aylık olmadan önce de ara ara yoğurt veriyordum ağzına. Canım sen sanırım blw yapıyorsun. Blw de ısırıp atoyor ya nerdeyse bir yaşına kadar çocuk doğru düzgün bir şey yemiyor. Ama püre olsa daha çok yiyoır gibime geliyor.bana çok zor geldi bu ek gıda işi:KK43: 10 gün oldu hala bir lokma yutmadı. Sütüm de yetmiyor sanırım gece uyanıyor sğrekli

Ben de henüz Blwye başlamadım, oturabilene kadar buharda haşlayıp çatalla ezip vericem, oturunca parmak gıda şeklinde. Şimdilik çatalla ezdiğin sebzelere biraz zeytinyağı ekleyip dene, ben 2 gün elle yedirdim kaşığı tutamadı, sonra alıştı. Instagram kullanıyorsan blwbebeği hesabını takip ediyorum ben, sohbet de ettik çok yardımcı oluyor. İlk zamanlar ısırıp atabiliyor ama sonra sevdiği besinleri iştahla yiyor ve en güzeli kendi istediği gibi ve istediği kadar yiyor. Sütün yetmediğinden değildir şu ara benim kızım da çok sık uyanıyor, sıcaktan, dişten, atak haftası olabilir, gündüz uykusunu tam tutturamıyordur ya da hiç bir şey olmasa annesinin kokusunu ve temasını istediği için uyanıyor olabilir. Bir de bol su içmek lazım, bizde de sıvı kaybı oluyor çünkü.

6 aylık canım. Bir haftadır başladık ama yemedi hiç. Çiğnemiyor çıkarıyor ağzından
Daha yeni canim. Zaten şimdilik 1 tatlı kaşığı ile başlıyorsun her gün artırıyorsun. Çiğneme refleksinin gelismesi gerekiyor. Çiğnemeyi bilmeyen çocuğa blw başlamak bana çok katı geliyor ama bu benim fikrim tabiki de. Yapanlar var. Bebeğinin damak tadını deneye yanıla keşfedeceksin illa sevdiği birşey bulursun. Biraz seni yorabilir bu surec ama pozitifliği elden bırakma :)

Ben de henüz Blwye başlamadım, oturabilene kadar buharda haşlayıp çatalla ezip vericem, oturunca parmak gıda şeklinde. Şimdilik çatalla ezdiğin sebzelere biraz zeytinyağı ekleyip dene, ben 2 gün elle yedirdim kaşığı tutamadı, sonra alıştı. Instagram kullanıyorsan blwbebeği hesabını takip ediyorum ben, sohbet de ettik çok yardımcı oluyor. İlk zamanlar ısırıp atabiliyor ama sonra sevdiği besinleri iştahla yiyor ve en güzeli kendi istediği gibi ve istediği kadar yiyor. Sütün yetmediğinden değildir şu ara benim kızım da çok sık uyanıyor, sıcaktan, dişten, atak haftası olabilir, gündüz uykusunu tam tutturamıyordur ya da hiç bir şey olmasa annesinin kokusunu ve temasını istediği için uyanıyor olabilir. Bir de bol su içmek lazım, bizde de sıvı kaybı oluyor çünkü.
Ben de takip ediyorum nerdeyse bütün sayfaları:) sebze hiç sevmedi bizimki biraz zeytinyağı ekleyip deneyeceğim olmadı meyve püresi vereceğim mecbur. Ben önce sebze yesin diye meyve vermedim ama taktiğim tutmadı sanırım:)

Daha yeni canim. Zaten şimdilik 1 tatlı kaşığı ile başlıyorsun her gün artırıyorsun. Çiğneme refleksinin gelismesi gerekiyor. Çiğnemeyi bilmeyen çocuğa blw başlamak bana çok katı geliyor ama bu benim fikrim tabiki de. Yapanlar var. Bebeğinin damak tadını deneye yanıla keşfedeceksin illa sevdiği birşey bulursun. Biraz seni yorabilir bu surec ama pozitifliği elden bırakma :)
Blv bana da biraz garipnhelşyor aama herkes memnunda bir bildikleri var diyorum. Önce sebzeye alışsın diye meyve. Ermedim ama sanırım pes edip meyve püresi vereceğim

Istanbuldaki arkadaşlar napiyorsunuz. Hamileyken gorusleim edelim diyorduk bebek oluncaya kaldı. Bebekle zor mu geldi hepimize :KK70: haydi alın bebeklerinizi bir toplanalım şöyle kahve sohbet muhabbet:halay:

Kızlar iyi geceler sizden bi konuda fikir alacaktım. Kzıım şuan altı aylık 3 aylık olduktan ve gaz sancıları basladıktan sonra mecbur yanımda yatırmaya başladı. Ogun bu gundur alıstı kızıö benle yatmaya. Ve gecw uykusunda genelde gunduz ogrendikşerini tekrarlamak istiyo surekli saga sola yuzüstu dönuyp. Gecen gece beşigine yani park yatağınq koymayı denedim 40 dk uyudu dönmek isteyince dönemedi ve hemen uyandı. Tabi park yatak bizim yqtaklar gibi büyük olmadıgı icin iatediği gibi hareker edemiyo. Sizce bebeğimi nasıl yatagına alıatırabilirim. Biliyorum biraz geç ama :(

Back