Kızlar merhaba bebeğim 5 aylık oldu ama ayak tırnaklarinda sanki batma var gibi ne yapabilirim sizce?
Ek gıdaya başlamış anneler sizlere sorum var bana yardim edin lütfen :)
Kızım henüz 5.5 aylık kilosu düşük olduğu için doktorumuz artık ek gıdaya başlayabilirsiniz dedi. Size bir kaç sorum var .
1. Sebzeleri buharda pişirmeyi düşünüyorum. Yani içinde su olmayacak haliyle hazirladigim şey çorba değil püre gibi olacak. Bunu sulandırmak gerekir mi
2. Buharla hasladiktan sonra çatalla mı ezmeliyim yoksa henüz 5.5 aylık olduğumuz için en azindan 7. Aya kadar blendrdan mı geçirmeliyim.
Bana yardim eder misiniz :)
Birinci soruna daha tecrubeli anneler cevap verse iyi olurEk gıdaya başlamış anneler sizlere sorum var bana yardim edin lütfen :)
Kızım henüz 5.5 aylık kilosu düşük olduğu için doktorumuz artık ek gıdaya başlayabilirsiniz dedi. Size bir kaç sorum var .
1. Sebzeleri buharda pişirmeyi düşünüyorum. Yani içinde su olmayacak haliyle hazirladigim şey çorba değil püre gibi olacak. Bunu sulandırmak gerekir mi
2. Buharla hasladiktan sonra çatalla mı ezmeliyim yoksa henüz 5.5 aylık olduğumuz için en azindan 7. Aya kadar blendrdan mı geçirmeliyim.
Bana yardim eder misiniz :)
yerde yiyosaniz eger bumbo yada muadili bisey alabilirsin. Yerde kullanilan mama sandalyesi tarzi biseyler yaniMerhaba kızlar günaydın ek gıdaya baslamış olanlar yad da yakında baslıyacak arkafaşlar mama sandalyesi aldınız mı acaba tercihleriniz nelerdir. Bizim mutfakta madamız yok orda yemiyoruz yemeklerimizi. Acaba bu yuzden büyük mama sand. Yerine sandalyeye takılan mama sandalyeleri var kücük onlardsnm alsam diye düşünüyorum kararsız kaldım valla
Canim bizde iyiyiz cok şükür. Bizimkide gündüz hic uyumuyor. Akşam erken saatte banyo yaptirsan belki uyurCanım ise başladığım için çok sık giremiyorum çok şükür daha iyiyiz ama hala gece 3 den önce uyumuyor nasıl alışacak bilmiyorum sizde durumlar nasıl
canım benim buharla cok sağlıklı olur. Sulandırma konusu tamamen bebeğin ile alakalı. benim bebeğim püre olarak daha cok seviyor. Sulu olduğunda öncelikle emme hareketinden dolayı su kısım hep ağızdan taşıyor. Püre olarak vermek daha kolay ve benim bebeğimde öyle seviyor zaten. Sende denersin ona göre eklersin.
Blenderı bizim doktor önermedi. Meyveleri Çatalla veya Cam Rende kullan, sebzeleri süsgeç ile ez dedi.
Neden blender kullanmayalım dediğimde sebzenin moleküler yapısını parçaladığı için önermiyorum demişti.
Birinci soruna daha tecrubeli anneler cevap verse iyi olur
2. Soruna gelince ek gidada blender kesinlikle onerilmiyo.
yerde yiyosaniz eger bumbo yada muadili bisey alabilirsin. Yerde kullanilan mama sandalyesi tarzi biseyler yani
Yok yerde ye yemiyorux oturma odasında yükselebilen masalar varta ondan kullanıuoryz diğer odada yemek masası var ama orası biraz kğcğk diye orayı kullanmıyoruz çok cnmBirinci soruna daha tecrubeli anneler cevap verse iyi olur
2. Soruna gelince ek gidada blender kesinlikle onerilmiyo.
yerde yiyosaniz eger bumbo yada muadili bisey alabilirsin. Yerde kullanilan mama sandalyesi tarzi biseyler yani
Ikea antilop gibi kolay sokulup takilan bisey alirsan sandalyeye takilandan daha kullanisli olur o zamanYok yerde ye yemiyorux oturma odasında yükselebilen masalar varta ondan kullanıuoryz diğer odada yemek masası var ama orası biraz kğcğk diye orayı kullanmıyoruz çok cnm
Genetikmiş korkma benimde erkenden kapanmış kızımımda öyle oldu baş çevresi düzenli büyüdüğü mğddetçe bir sıkıntı yokGünaydın kızlar.. bişzm oğlam 4 aylık ama bıngıldağı kapanmış geçen ayda kapanmak üzereydi. Netten araştırdım biraz bu kadar erken kapanmazmışiçimi korku sardı sizin aranızda da erken kapanan oldu mu
Ben sandalyeye monte edilen aldım çok memmnun kalmış kullananlar chicco dan aldım kıxımda kocaman bir fisher price kullanmıştım çok yer kaplıyor ayakları çok genişIkea antilop gibi kolay sokulup takilan bisey alirsan sandalyeye takilandan daha kullanisli olur o zaman
Neler denedim güzelim Yok uyumuyor kaç ay oldu pes ettim bendeCanim bizde iyiyiz cok şükür. Bizimkide gündüz hic uyumuyor. Akşam erken saatte banyo yaptirsan belki uyur
Aynen bende yer sıkıntısından büyük bişiy almak isteniyorum peki sandalyeye takılandan memnunmusunuz kulşanmaya basladınızmı acabaBen sandalyeye monte edilen aldım çok memmnun kalmış kullananlar chicco dan aldım kıxımda kocaman bir fisher price kullanmıştım çok yer kaplıyor ayakları çok geniş
Yok canım kargo yeni geldi ama arkadasım çok memnun dışarı çıktığında da yanına alabiliosun 2 çocuk büyütmüşo da chicco dan alöış hepsiburadadan 170 e aldım benAynen bende yer sıkıntısından büyük bişiy almak isteniyorum peki sandalyeye takılandan memnunmusunuz kulşanmaya basladınızmı acaba
4. Aydan sonra günde 1 saat oturtma egzersizlerine başlattık. Dr tavsiyesi ileMerhabalar. Bebeklerinizi oturtuyor musunuz? Ne kadar süre destekli oturtmaliyim?
Benimde merak ettiğim bı konu bu kızım 4ay20gunluk kendisi çok istiyor oturmayı ben ve daha erken ama napmaliyim bilmiyorumMerhabalar. Bebeklerinizi oturtuyor musunuz? Ne kadar süre destekli oturtmaliyim?
bizim arkadaşın hızlı ilerlemişti göz içine girmeden tedavi oldu ancak geçti. dikkat et cnm o beklememişti çünküGittik canım bizde doktora belli bir yaştan önce müdahelesi tehlikeli imiş o yüzden beklemedeyiz takip ediliyor bakalım ne olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?