• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Merhaba kızlar. Bugün sağlık ocagına gittim 2. Aylık aşılar için verem cuma günleri yapılıyormuş yapmdılar. Doktor fitil verip gelin dedi. Ateşçıkmadan fitil veretim mi??? Sizler nasıl yaptınız??
Bize oyle bir sey demediler. Yikayip gelin cunku 2 gun yikamayacaksiniz dediler. Sonrasinda atesi cikarsa verilmek uzere fitil verdiler ama ben ates cikmadan vermemistim, atesi de cikmadi, hic vermedim yani.

Günaydın kızlar..
Kanguru önerisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Ergobaby’e baktık denedim de cok rahat ama 750drn başlıyo fiyatlar. Şöyle daha makül ama yine çok kullanışlı bişey arıyorum
Momfortbaby aldım ben çok iyi, mababy de çok iyiymiş

Kaç aylikken başlıyor kartlar canim
Kartların rengine ve şekillere tepki ne zaman verirse benim kızım su anda sadece kırmızı ve sesli şeylere tepki veriyor . Ele ve bacaklara bağlanan çıngırak aldım onlarla oynuyor şu anda ama ara ara gösteriyorum bazı bazı şeyleri buyuk ve renkli olanları seviyor. Sanırım 3aylik olunca oynarız gibi gorunuyor gelişimi bu şekilde giderse

Selamlar güzel anneler. Bişey sorcam. 2.ayda yapilan verem aşısının yeri sizin bebişte nasil? Kızım ınki hic belli olmuyor.
Kolundan yapılan aşıda deri altına enjeksiyon olduğu için dışarıdan belirti olması lazım diye biliyorum. Hafif bi kızarıklık var oğlumda. Hatta ebe arada kontrol edin iz yoksa asi tutmamış olabilir demişti bize. Belki sizinki de öyle olabilir. Bi sağlık ocağına gidin isterseniz.

Yaptıklarımız hemen hemen aynıymış :)
Ne bileyim zeka kartları felan kullanan var mı diye merak ediyorum aslında

zeka karti
oyun halısı
akvaryumdaki baliklar
ayna
sarki soyleme
konusma
simdide dil cikartıyorum bakalım o bana ne zaman dil çıkartacak

Selamlar güzel anneler. Bişey sorcam. 2.ayda yapilan verem aşısının yeri sizin bebişte nasil? Kızım ınki hic belli olmuyor.
benimkindede belli dgil canim 1 1 bucuk aya yara olir diyolar ama bilemedim ben

Kolundan yapılan aşıda deri altına enjeksiyon olduğu için dışarıdan belirti olması lazım diye biliyorum. Hafif bi kızarıklık var oğlumda. Hatta ebe arada kontrol edin iz yoksa asi tutmamış olabilir demişti bize. Belki sizinki de öyle olabilir. Bi sağlık ocağına gidin isterseniz.
Evet ya hic belirti yok. Haftaya kontrole gidince soracagim. Saol cbbin icin

Kızlar süt alerjisi olanlar rota aşısını yaptırdınız mı ne deri doktorlarınız bu konuda

Ben yaptırmadım.. Bizzat doktoruma sormadım.. Epey araştırdım. . Yani alerji varsa önerilmiyor bu kesin..

Kızlar süt alerjisi olanlar rota aşısını yaptırdınız mı ne deri doktorlarınız bu konuda
Yaptırmadım. Daha doğrusu dr, alerjisinden dolayı yapmam aşı dedi. Çünkü faydasından çok zararı olabilir o riski almaya gerek yok diye belirtti, rota aşısı bağırsak düğümlenmesine sebep olabiliyormuş alerjisi olan bebeklerde. Kar-zarar muhakemesi yaptık yapılmayacak aşı.

Yaptırmadım. Daha doğrusu dr, alerjisinden dolayı yapmam aşı dedi. Çünkü faydasından çok zararı olabilir o riski almaya gerek yok diye belirtti, rota aşısı bağırsak düğümlenmesine sebep olabiliyormuş alerjisi olan bebeklerde. Kar-zarar muhakemesi yaptık yapılmayacak aşı.
Anladım canım, peki sizin ne gibi şikayetleriniz oldu alerji olduğuna dair, benim oğlumun kakası sürekli yapışkanlıydı dün tahlil yaptırdım mukus çıktı tahlil tekrarlanacak ama mukus olması yeterli mi acaba süt alerjisi için

Yaptıklarımız hemen hemen aynıymış :)
Ne bileyim zeka kartları felan kullanan var mı diye merak ediyorum aslında
Ayy ben de zeka karti gosteriyorum hergun sırayla birer tane 6. Aydan sonra kırmizi renk olan kartlar da var simdiden egitime baslattim bebisimi :p

Merhaba kızlar. Bugün sağlık ocagına gittim 2. Aylık aşılar için verem cuma günleri yapılıyormuş yapmdılar. Doktor fitil verip gelin dedi. Ateşçıkmadan fitil veretim mi??? Sizler nasıl yaptınız??

Ben asidan sonra cikmaya baslayinca surup verdim canim soydum bekledim ve oğlumun atesi buna rağmen 40.7ye cikti.
İlla ates yapacak diye birsey yok ama bence onlemini al yinede canim. Ben gitmeden vermedigime cok pisman oldum

Kızlar benim bebek kucağa çok alıştı bu alışkanlığından nasıl vazgeçireceğiz?? Bugün almadım ağlasın dedim susmak bilmedi mevburen aldım yine

Canım bizde mukuslu kaka devam ediyor ve doktor alerjili bebekte rota aşısının yapılmaması rotaya yakalanma ihtimalinden daha iyi emin ol dedi. Ne diyelim Rabbim korusun yavrularımızı. Sizin sonuçta alerji çıktı mı peki?
Bizde mukus pek yok ama huzursuz bir bebekti. Kan testi negatif cikti ama ben diyete devam ediyorum. Yumurta yedim birkac gun simdi yine yok. Dana etinden supheleniyor doktor.

Back