2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Tuh en başta çok almanın dejavantaji
Ben yalnızca bir paket almıştım
Zeytinyağı denedin mi bebegine
Ben krem kullanmadım daha heo yagliyorum
Canim her acmadami yagliyorsun ben arada 1 yagliyorum oda yan etki yaparsa diye

Bu konuda bana yardımcı olacak kimse var mı?
Zeytinyağı na devam mı etsem kremleri bırakıp. ..?
Kimyon çayı ilk defa dün gece ictim.
Bi kuralı var mı? Yemek öncesi sonrası ?
Rezene kimyon anason karışımı çay vardı.
Onu kullanıyordum ilk zamanlar.ama sonra ihmal ettim.
Yemeklerden 15 dk önce içilmesi gerekiyor.
Ve ben buna riayet etmiyorum.
Ya yemekle birlikte ya yedikten sonra ya da hiç almayarak devam ediyordum.
Minnosum ilk zamanlar kesintisiz derin uykuya dalardi. Şimdi uykusu çok hafif ve sürekli bölünerek uyumaya çalışıyor. :/
Canim bence kisa surede cok sey denemissin bi muddet kullan dene belki yaptigin bisey etki eder gozlemle zrytinyagi en saglijljsi bence biraz dene gozlemle cildi nasil tepki verecek birde annesi sakin ol senjn stresin onada gecer
Sağ ol canım inşallah hepimizin olur emzir bol bol süt olur inşallah ❤️ canım valla bak emzir bırak alışmasın sonra çok çekersin ben oglanla yatıp kalkıyordum çok bağımlıydı memeye ek mama bile yemiyordu
Mama verebilirsin doymuyorsa ben bol bol emziriyorum bu hafta sağlık ocağına gidince kilosuna bakarım azsa takviye yaparım
Simdi emiyo az dik tutuyorum koluma yatirip yerine koyuyorum iki memeyi bazrn aliyo bazen tek emip uyuyo ama saat basi uyanip emmeye alisti bak yine saati geldi
Biz15 günlük olduk teyzeleri. Kızım tam bir memeci. Meme istediğinde yoksa deli gibi parmak emiyor resmen vicdan azabı yaşatıyor bana :) hani sende meme var esirgiyorsun bende parmağını emiyim bari diyor gibi hemen meme veriyorum tabi napiyim minicik parmağını emiyor. Emzik asla tutmuyor. Aldığım kitaplar doğumdan sonra geldi malesef o emerken deli gibi kitap okuyorum şuan rutin oluşturamamak normal yeni doğanda telaş yok :) Alisamadigim tek şey misafirler. Gelen 3 saatten aşağı oturmuyor anlamıyorum insanları.. Bol bol okuyorum kuzuma rahatlasın diye :) Hayatim kızım oldu ona göre yaşıyoruz artık :) Ha uyku ne alemde derseniz onu unutali çok oldu :)
Nee okadar gelen varmi valla esim tepki koydu annesinede soledi aricam soracam milleti toplama eve diye 40 ciksin kim gormek istiosa gorsunkis gunu hasta olsa biz napariz dedi o degil millet sevmeye gelmeye basladi maaile iyiki uyudu kuzum alamadilar yoksa bakiyorumda alicaklar eline gidecekler. Bide akrabalardan biri ben emzirirken demezmi ya verde bi seveyim ben sok.o sevecek diye ben memeyi kesip ona verecekmisim sanki biz millete oyuncak dogurduk
Kizlarrr dogum yaptim epidural anestezi ile oglumu kucagima aldim 3500 dogdu olcumde de 3500 cikmisti .......dr.tolga ecemis sayesinde muhtesem bir dogum yaptim sukurler olsun darisi bekleyen tum annelerimize ...........desteginiz arkadasliginiz icin hepinize cok tesekkurker benim ve ailem icin cok zorlu ve stresli bir 9 ay oldu sukur hep sukur bin sukur
Gozun aydin canim bebis aglamaya basladi kactim brn

Ben baslamadim cnm suan beni kullaniyo. Bende seyi sorayim gazi napiyorsunuz bide emzirmeyi bi seferde iki gogsu verin diyolar simdi birini emdi uyudu kucagimda hafif dik tutuyorum ikinciyi versem alsa sonra yine uyuyo gaz cikarma seysi pek yapamiyorum yuz ustu omzumda durmak istemio karnina ben korkuyorum emerken bi cikariyo oda yetmiyo gibi
Gaz problemi bizde de başladı napcağımızı şaşırıyoruz. Bizimki karnı doysa da meme istiyo hep bazen tek veriyorum bazem ikisini de veriyorum. Zamanla bi sistem oluştrucaz inşallah.

Yaa ben bir kez çok çaresiz kalıp verdim gece çok ağlayıp uyumadığı için, can havliyle emdi 1 saat, sonra hemen aldım, vicdan azabı çektim hatta 5 günlük bebeğe emzik verdim diye. Sen doktora sordun mu canım, hem kilo kaybı yapıyor hem de çene yapısı için sağlıklı değil diye biliyorum ben sanki. Ben ağlama krizlerine çözümü hazır kundakta buldum, dün gece ilk kez daha rahattı, yine sık uyandı ama kriz şeklinde ağlamadı.
Evet csnım sordum Hatta geçen kontrole emzik ile götürdüm bir sıkıntı olmayacağını söyledi beni emdiği sürece çok şükür emiyorda

Canim her acmadami yagliyorsun ben arada 1 yagliyorum oda yan etki yaparsa diye

Canim bence kisa surede cok sey denemissin bi muddet kullan dene belki yaptigin bisey etki eder gozlemle zrytinyagi en saglijljsi bence biraz dene gozlemle cildi nasil tepki verecek birde annesi sakin ol senjn stresin onada gecer

Simdi emiyo az dik tutuyorum koluma yatirip yerine koyuyorum iki memeyi bazrn aliyo bazen tek emip uyuyo ama saat basi uyanip emmeye alisti bak yine saati geldi

Nee okadar gelen varmi valla esim tepki koydu annesinede soledi aricam soracam milleti toplama eve diye 40 ciksin kim gormek istiosa gorsunkis gunu hasta olsa biz napariz dedi o degil millet sevmeye gelmeye basladi maaile iyiki uyudu kuzum alamadilar yoksa bakiyorumda alicaklar eline gidecekler. Bide akrabalardan biri ben emzirirken demezmi ya verde bi seveyim ben sok.o sevecek diye ben memeyi kesip ona verecekmisim sanki biz millete oyuncak dogurduk
Canim esin demesine rağmen gelenler olmuş işte bizde de durum aynı diyoruz aman 5 dk görüp gidicez diyorlar en az 3 saat oturuyorlar ee yemek vaktine denk geliyor illa birde yemeğe oturuyorlar şaka gibi yani . Birde benim annem gibi insanlara gelme diyemeyen bir annen varsa ve hizmet ediyorsa oturdukça oturuyorlar. Bugün komşular birgün gelecez dediler anneme desene 40indan sonra gelin diye dedim diyemem ben diyorben görsem derim ben görmüyorum da aman bu konu da çok hassasım ya konuşunca sinirleniyorum :)

Kızlar merhaba, doğum yapanlara hayırlı olsun. Sürekli giremiyorum. Dogum yapanlar bebekler için ayrı bir sayfa actık mı açtıysak linkini atar mısınız? Ben emzirme konusunda sıkıntı yaşıyorum söyle ki dogumdan snra bebek kilo verdi bgun de dr kilosu düşük mama takviyesi dedi ama gögüslerim taş gibi süt sağma makinası sipariş ettim umarım faydasını görürüm. Onun dısında 2-3 saatte bir emsin diyorlar bnm bebeğimi ben uyandırmıyorum o yüzden sıkıntı yaşıyorum burnunu tut ayagını cimcikle yok 2 dk aglıyor sonra uyumaya devam. Onun dısında göbek kordonunda sorun yaşayan var mı ben cok az kan gördüm çok tedirgin oldum.

Bende geçen p.tesi doğum yaptım. Bebekle gelen yoğunlukla ara ara okudum ama yazamadım. Suyu oldukça azaldı haftamıda doldurduğum için doktorum hastaneye yatırdı. Suni sancı ile normal doğumu denedik ama bebeğimin her sancı geldğinde kalp atışı düşmeye başladı. Doktor da riske atamayız suyu da az dedi ve spinal sezeryan ile doğum yaptım. Çok şükür 1 haftalık olduk ve ben baya toparladım. İnşallah geride kalanlarda kolay bi doğum yaparlar...

Kızlar merhaba, doğum yapanlara hayırlı olsun. Sürekli giremiyorum. Dogum yapanlar bebekler için ayrı bir sayfa actık mı açtıysak linkini atar mısınız? Ben emzirme konusunda sıkıntı yaşıyorum söyle ki dogumdan snra bebek kilo verdi bgun de dr kilosu düşük mama takviyesi dedi ama gögüslerim taş gibi süt sağma makinası sipariş ettim umarım faydasını görürüm. Onun dısında 2-3 saatte bir emsin diyorlar bnm bebeğimi ben uyandırmıyorum o yüzden sıkıntı yaşıyorum burnunu tut ayagını cimcikle yok 2 dk aglıyor sonra uyumaya devam. Onun dısında göbek kordonunda sorun yaşayan var mı ben cok az kan gördüm çok tedirgin oldum.
Canim göğüslerin taş gibiyse 2 3 güne de makine gelecekse sakin öyle bekleme. Sabah öğlen akşam duşa gir ılık su ile göğüslerine masaj yaparak ordaki düğümleri çözmeye çalış sakin öyle bekleme. Benimkiler düğüm olmuştu zor geçirdik.

Kizlarrr dogum yaptim epidural anestezi ile oglumu kucagima aldim 3500 dogdu olcumde de 3500 cikmisti .......dr.tolga ecemis sayesinde muhtesem bir dogum yaptim sukurler olsun darisi bekleyen tum annelerimize ...........desteginiz arkadasliginiz icin hepinize cok tesekkurker benim ve ailem icin cok zorlu ve stresli bir 9 ay oldu sukur hep sukur bin sukur
Hayirli olsun sağlıkla büyütürsun inşallah :)

Gözün aydın Allah anali babalı büyütmek nasip etsin :anne:

Kızlar merhaba doktordan geldim sizlere danışamk istedim. 38+1 haftalığız ama ultrasında femur boyu 3 hafta geride. Canım sıkıldı çok. Bir de bebek öok yukarıda notmal doğuma çok müsait değilsin dedi çatı muayenesinde canım acısı ama öyle çok fazla değildi acaba searyana alamk için mi yaptı aklım karıştı yardım edin lütfen:KK43:
Canım femur boyu milimetrik bı olcum ve o bı aralığı kapsıyor kaç cm çıktı ki.kafana takma o kadar gerilik önemli değil baştan beri geriden mı geliyordu ki

Bende geçen p.tesi doğum yaptım. Bebekle gelen yoğunlukla ara ara okudum ama yazamadım. Suyu oldukça azaldı haftamıda doldurduğum için doktorum hastaneye yatırdı. Suni sancı ile normal doğumu denedik ama bebeğimin her sancı geldğinde kalp atışı düşmeye başladı. Doktor da riske atamayız suyu da az dedi ve spinal sezeryan ile doğum yaptım. Çok şükür 1 haftalık olduk ve ben baya toparladım. İnşallah geride kalanlarda kolay bi doğum yaparlar...
Aminn bebeğin ile mutlu sağlıklı bir hayat dilerim :KK15::KK68:

Tuh en başta çok almanın dejavantaji
Ben yalnızca bir paket almıştım
Zeytinyağı denedin mi bebegine
Ben krem kullanmadım daha heo yagliyorum
Aynen öyle hayır bi de eğer sorun primaysa mesela cidden bittik çünkü 2-3-4 numaraya kadar yığınla bez var gerçi karışık ama en çok prima :KK43:

Merhaba hanımlar,
En son konu açmıştım ama kimse orali olmamiş. . :KK43: oysa tecrübe sahibi anneler ilgilenir , dediydim. .
Benim minnos gaz ve kaka çıkarma işleminde acayip sancılanip acı çekiyor.
Topuk kanı alırken bile bu denli ağlamıyor.
Geceden sabaha kadar uyumadığı oluyor.
Ayakta gezdirip sırtını sivazliyoruz ama orali dahi olmuyor. :KK43:
En son sakinlesince yada meme arayınca emziriom ve üstüne uyuyup kalıyor. Gazını çıkarmak istediğimizde yine ciyakliyor bu yüzden sakinlesince direk yataga koyuyoruz.
Uyurken ikina ikina kendi çıkarmaya çalışıyor.
Çoğu kez başarılı ama çoğu kez de başaramıyor.
Denemedigimiz şey kalmadı .
Ama ona ragmen tık yok.
Evet , büyük ihtimalle benden kaynaklı .
Ben doğum yaptıktan sonra kabiz oldum.
Geçer , dedim ama gecmedi hala.
Demir ilaçları beni hep kabız yapmıştır.
Yine ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Dün sabahtan beridir içmeyi bıraktım ama hala tık yok. Birakmamin sebebi de artik zar zor yaptığıminda hafif kanamalı gelmesi idi.
İki gündür kimyon kullanıyorum yediğim herşeye bildiğiniz kahvaltı da bile kimyon döküp yiyorum.
Etkisi var mı bilmiyorum ama yine gaz sancısı çekiyor ama en azından zor da olsa çıkarıyor.
Bendeki durum düzelirse sanırım onda da duzelecek inşaallah ta bendeki durum nasıl düzelecek bilmiyorum.
Canım gaz sancısının çaresi yok düzenli beslenecen bol bol rezene ve bitki çayları içecen bebisi emzirdikten sonra gazını cikaracn masajla kolik olsa bunlarda boş çekeceksin yani 1 2 yıl Allah yardımcımız olsun günde iki üç kere bir çay kaşığı rezene verebilirsin canim

canım benim gözünüz aydın allah'ım analı babalı büyütsün inşallah sanada geçmiş olsun rabbim saglikla huzurla musmutlu büyütün inşallah miss kokulunu

Gozun aydin canim saglikla buyusun :)

Canım femur boyu milimetrik bı olcum ve o bı aralığı kapsıyor kaç cm çıktı ki.kafana takma o kadar gerilik önemli değil baştan beri geriden mı geliyordu ki
Son 3 haftadır 46 cm çıkıyor canım. Hiçbir gelişme yok. İstanbulda hizmet hastanesime gidiyorum doktor bugün çatı muaynesi yaptı bebek çok yukarıda dedi ineceğini düşünmüyorum dedi. 38+1 haftalığım

Hayirli olsun canim saglikla buyusun

X