Ben hep Derim
1. Artı 1 eksi 1 hafta oynaması normal
2. Bugün 3. Bi ultrason gir farklı değer çıkar
3. Özellikle boy hiç güvenmeyin
4. Hem özel hem devlet gidiyorum ( kilo vermiş bile göründüğü oldu ama biliyorum ki cihazdan kaynakli)
5. Kilo alımı azalır bu da normal
6. Çağırma olayi da değişiyor 37 den beri 3 güne çağıran var. 32 den beri haftada 1 çağıran var
Ayyy amma madde yazmışım eksik yoktur :)
Sağlıkla gelsinler :)
Kan pıhtılaşması değerlerine bakıldı mı canım acaba? Uzama değerlerine? Damarda sıkıntı yoksa sorun değildir. 20.haftaya kadar sol damarımdan bebeğe giden kan akışında zayıflık vardı benim.Tesekkur ederim yazdiklarin icin ,, beni endigelendiren aslinda kilo degildi, her hafta 200 gr ve ustu alirken cocuk bu hafta birden 50 gr a dusmesi bunu doktorun dile getirmesi birde anneden bebege giden kan damarlarinda bozulma baslangici olabilir bu sebeple kilo alma yavaslamis olabilir gibi bir laf etti , bu laflari beni meraklandirdi
Sagolun valla merakim gitti en azindan birde bugun cati muayenesi oldum doktor cok kasiosun kendini birde normal dogurcam diosun dedi gidisata gore bakcaz dedi konu kapandi
Amin kuzucm insallah hepimizin bebekleri sağlıkla gelsinSon haftalarda kilo alımı yavaşlıyor canım. Vaktinde sağlıkla gelsin yavrun inşallah
Kan pıhtılaşması değerlerine bakıldı mı canım acaba? Uzama değerlerine? Damarda sıkıntı yoksa sorun değildir. 20.haftaya kadar sol damarımdan bebeğe giden kan akışında zayıflık vardı benim.
Nasıl besleniyorsun acaba bende biraz kilolu doğsun isterim
Oo bunların fazlasını yiyorum canım bakalım benimki kaç kilo doğacak sağlıklı olsun daHaşlanmış yumurta, bol bol beyaz ve kaşar peynir, süt.
Ceviz, muz, arada yoğurt yedim.
El yapımız pekmez tükettim.
Bunlar bence bebeğe kilo aldıran şeyler.
Bunun dışında çok dikkat ettim diyemeyeceğim, canım ne isterse yedim açıkçası.
Annemm onlar dogdularda sutmu emiyorlar masallah onlara kizlar nasilsiniz bebisleriniz nasil.bende buyuk ihtimal ayin 4 unde sezeryan olacak suyumuz azalmis yerimiz kalmamis. Kizlar sezeryandan sonra hemen sut gelmiyo diyolar aklimi.ona taktim nasil olacak bu dogum sonrasi besleme isi pompayla cektirsem.ona surekli cektirsem gelirmi yoksa direk.mamami verirler
Aynen canım olumlu düşünmek ve bol bol sağmak sütü artıyorMama verilmesin diye söylersen vermezler ama seninde sütünün olması gerekir onu doyuracak kadar
Doğumdan hmn sonra iki gögsümüde ayrı ayrı 15 er dakika sagdım
İlk sagmamda tek bir damla bile gelmedi
2,5 saat arayla gelsede gelmesede sagmanız gerekiyor
2. Sagmam da tek gögsümden iki üç damla gelmişti
Her 2.5 saatte süt sagdım ve şuan dondurucu sütlerle doldu
Eğer sağmayı aksatmazsanız süt bol bol gelir ve ger sagma öncesi ve ardından bir bardak su içmelisin
Son olarak süt sagma makınasının önemide buyyük
Ben hastane tipi medela kiraladım cok güzel ev tipi mamoju adında (isim yanlış olabilir) bir makına denemiştim süt gelmiyordu nerdeyse ama medelayla çok fazla geliyor
Ben hep Derim
1. Artı 1 eksi 1 hafta oynaması normal
2. Bugün 3. Bi ultrason gir farklı değer çıkar
3. Özellikle boy hiç güvenmeyin
4. Hem özel hem devlet gidiyorum ( kilo vermiş bile göründüğü oldu ama biliyorum ki cihazdan kaynakli)
5. Kilo alımı azalır bu da normal
6. Çağırma olayi da değişiyor 37 den beri 3 güne çağıran var. 32 den beri haftada 1 çağıran var
Ayyy amma madde yazmışım eksik yoktur :)
Sağlıkla gelsinler :)
Hemen hemen ayniyiz benim doktorumda sezeryan oneriyor bende sezeryandan korkuyorum acikcasi ama 4 kiloyu gecer bu gidisle falan diyo napcam bilmiyorum37+4 3500 boyu 51cm suyu falan normal azalma durumu yok.
Mama verilmesin diye söylersen vermezler ama seninde sütünün olması gerekir onu doyuracak kadar
Doğumdan hmn sonra iki gögsümüde ayrı ayrı 15 er dakika sagdım
İlk sagmamda tek bir damla bile gelmedi
2,5 saat arayla gelsede gelmesede sagmanız gerekiyor
2. Sagmam da tek gögsümden iki üç damla gelmişti
Her 2.5 saatte süt sagdım ve şuan dondurucu sütlerle doldu
Eğer sağmayı aksatmazsanız süt bol bol gelir ve ger sagma öncesi ve ardından bir bardak su içmelisin
Son olarak süt sagma makınasının önemide buyyük
Ben hastane tipi medela kiraladım cok güzel ev tipi mamoju adında (isim yanlış olabilir) bir makına denemiştim süt gelmiyordu nerdeyse ama medelayla çok fazla geliyor
bi hafta gittiğimde 70 gr almıştı ertesi hafta gittiğimde 250 gr. Yanlış ölçümde olabilir ya da o hafta gerçekten kilo almamışta olabilir. Asıl önemli olan bebeğe giden kan akımında herhangi bir sıkıntı olmaması. Doktorum direk kan akımına baktı ve herhangi bir sıkıntı yok dedi. Benim beneğim uzun zamandır 1 hafta geriden geliyo. Geriden gelmesi sağlık problemi değil sadece standartlara göre daha küçük. 2 hafta ileri ya da geri olmasını da doktorlar çok önemsemiyor zaten. Arkadaşımın kızı 3 hafta geriden geliyordu ve 1800gr doğdu ama maşallah şu sn 1,5 yaşında. Biz hep iri olsun kilolu olsun bu çok iyi diye düşünüyoruz ama en önemlisi sağlıklı olması çünkü boy ve kilo büyüdükçe çook değişecekIyi aksamlar kizlar bugun biraz canim sikildi sizinle paylasmak istiyorum, en azindan benzer durumla karsilasan olduysa rahatlarim, ben 38 + 3 um bugune kadar hersey yolunda gitti Allah a sukur, haftada bir son zamanlarda kontrolum, gecen hafta gittigimde bebegimin kilosu 3100 gd boyu 48.3 cm di, bugun 3150 gr boyuda 48.8 cm , doktor un dedigi kiloyu 3250, 3300 bekliyordum az geldi bi doblore gir dedi bi cocugu besleyen kan damarlarina bakalim vs dedi girdim ciktim bebek gunu 37-1 cikti , ama hep bugunu kadar gunundeydi bugune kdr , bebegin basi bayadir asagida sureklide hareketli onda da sikinti yk, ama kanala giremis daha cati muayeneside bugun oldum,
Ozetle canimi sikan konular;
1 bugune kadar gunu gunune giden bebegim bir haftada nasil 1 hafta geride oldu ve kilo alimi cok azaldi
2 doktor nst ye bugun itibari ile hergun girceksin dedi, 3 gun sonra tekrar muayeneye cagirdi huzursuz oldum
En guzeli medela zaten ama iste cok pahali ben o kadar parayi veremedim açıkçası
Aynen canım olumlu düşünmek ve bol bol sağmak sütü artıyor
Mamaya karşı değilim.ama oğluma vermedim pişman oldum çocuk zayıf kaldı sütüm vardı ama besleyici değildi hiç kilo yapmadı çocuğa sütten kesene kadar çocuk ishaldi kv falan bırakmadi mama veriyim
Bunda kimseyi karıştırmam artık doktorum ne derse o sağlıkla büyüsünler inşallah
aynı canim kuru kuru ağrı çekiyorum. nst de sancı gözükmüyor açılma yok ama ağrım var böyle saçma bir durumdayım
En guzeli medela zaten ama iste cok pahali ben o kadar parayi veremedim açıkçası
aynı canim kuru kuru ağrı çekiyorum. nst de sancı gözükmüyor açılma yok ama ağrım var böyle saçma bir durumdayım