Ben dr uma sordugumda genelde hastaneler 2. Gunu sunnet ettırmek istiyor hatta kampanya koyuyorlar ama ben tavsiye etmiyorum çünkü sünnet sürecinde bebekte iştahsızlık oluyor bu da sarılık riskini arttırıyor demişti
Hatta bir sebep daha söylemişti ama şimdi hatırlayamıyorum
7-15 arası en ideal zamanmış
Canim ben esim yanimdayken dr a fikrini sorucam ona da bana da anlatsin sonucta ikimizin de icine sinmesi gerekiyo. Esimle ikimiz ortak karar verdikten sonra annem icine sinmese bile karismaz zaten.Ay bendede durum tam tersi annem :)) esim ama cok aglar çok acir dedi bende tam aksi olucagini anlattım cok sukur onayladi o da genelde yenidogan sunneti 24 saat gectikten sonra yapılıyormuş anne hazir hastanede iken ilk pansumanlari hemşireler tarafından filan yapılıyormuş ve çok daha cabuk iyileşiyomus onlar icin herseyin en iyisjni istiyoruz Rabbim hakkiyla yetistirmeyi buyutmeyi nasio etsin insallah
benim dr da 9.7 yi gecerse zor dedi ama daha cati muayenesi olmadigim icin bilemiyirum.Evet doktorum bana da söyledi 10cmyi geçerse normal doğum olmaz diye. Bizimki şuan 9,6 :)
Hayırlı doğumlar diliyorum sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Plasenta yaşlanması olabilir mi ya da hiç bilgi verdi mi doktorun canım?Kizlar 33 34 35de doktora gttim hla 33teki kiloyu soyluyor doktor 100 gram bile almamis boyle birşey olablr mi. İlk gittigimle son gittigim ayni doktor ustelik cok moralim bozuldu neden gelismiyordur kilo almiyordur sizce
Eşime diyorum sen çek diye ama yok profesyonel iş olsun diyor :) bakalım nasip :) bir de hastanem fotoğraf olayında titiz biraz dışarıdan gelecek fotoğrafçıdan bile bir sürü belge istiyor. İçeriye bir kişi sokma hakkım varsa bu eşim olur, fotoğrafçı hastaneden izinli olduğu için zaten girer :)Ben fotograf makinesini arkadasimin eline tutusturup doguma sokmayi dusunuyorum 5 kurusta vermeyi dusunmuyorum :))
Plasenta yaşlanması olabilir mi ya da hiç bilgi verdi mi doktorun canım?
inşallah canım Sağol tavsiyelerin için zaten ilacı ictigimden beri sürekli su içmek istiyorum2-3 güne faydasını göreceksin canım bol bol sı iç ve dinlen
Geçenlerde çevremizde bir tanıdığımız benzer durumu yaşadı. Bebek iki haftada 50 gr almıştı. Plasenta yaşlanması dedi doktoru. İki hafta kadar beklenip sezaryenle doğum yaptı. Bebek çok şükür küvözde bile kalmadı canım. İkisi de çok iyiler. Bozma moralini. Dr gerekli yönlendirmeyi yapacaktır.Hic birsey söylemedi keske ben sorsaydim doktorum yanından çıktıktan sonra baktım kağıda bi daha da girmedim cok pismanim
Slm arkadaşlar kasılma herkes oluyordur artık normal de bence sünnet bende hemen yaptırmayı düşünüyorum bi sorun olmassa ne kadar erken o kadar iyi büyük oglum da 6 aylıkken yaptırdık o baya zahmetli oldu hem cocuk hareketi hem kilolu hemde pipisi küçüktü o yüzden 7 gün içinde yaptırmak daha mantıklı iyileşme süreci kolay zaten
Kızlar, profesöre danıştık sünnet konusunda. Eğer bebekte bir problem yoksa (sarılık vs) 15 gün içerisinde sünnet yapılmasını öneriyorum dedi. Çünkü 15 gün içerisinde yapılan sünnetlerde lokal uyuşturma yapılıyormuş. Narkoz almıyor bebek. Sonrasında bebek daha hareketli olduğu için narkozla uyutmadan yapılmasını önermiyorum ben dedi.(yamuk kesim vs riski artar dedi)15 günden büyük olup, lokal yapan doktorlar var mı, çok var, para her kapıyı açar dedi. Ama ben 15 günden büyükse narkozla yapıyorum ama o kadarlık bebeğe de narkoz verilmesi taraftarı değilim o yüzden 1 yaşı bekleyin derim dedi. Çok karışık anlattım demi :) Kısacası ya 15 gün içerisinde yaptırın ya da 1 yaşı bekleyin diyor. :)
Ya bu konu da cetrefilli bi konu.
Bi arkadasin bebegi icin bobrek fonksiyonlarina bakmadan sunnet onermiyorum dedi dr u acibademde.
Simdi kilodan dolayi pipisi icine gomulu istese de sunnet yapamiyor.
Benim dr kendi cocugunu 5 aylikken lokalle sunnet ettirdi. Kendi de dr oldugundan zaten yanlis secim yapmaz diye tahmin ediyorum.
Ha anneme sorsan oyy yazik kiyamam torunuma daha cok kucuk o kadar bebeye sunnet mi yaptirilir diyo.
E cocuk 2 yasina gelinceye kadar sunnet yaptirilmazsa psikolojik olarak 6 yasina kadar bekleyin diyorlar. Ama bu durumda da genelde pipi ucunda enfeksiyon oluyo.
Amaan minnacik pipi icin bu kadar kafa yoruyoruz olacak is degil :)
Valla bu sünnet konusunu merakla takipteyim belki ikinci bebeğim erkek olursa kulağıma küpe olsun :)
Ayy oglan anası da olmak zormuş kız anaları olarak şuan kendimizi rahat hissettim
Hahaha ben de okurken bir yandan oh diyorum bir de bunu düşünmicem beynim yeterince yanmış durumda
Haha aynen. Kesilsin kolye yapıp asacağım boynuma valla. Kuzum işte 5 aylıkken de lokal yapan varmış da risk dedi. hareketleniyor ya. Büyük olsa dur dersin, bebek anlamaz ki.. Ani hareket yapsa allah korusun yamuk kesilir vs. En güzeli küçücükken yaptırmak bence. Akşamına iyileşiyormuş kız. :) Hayırlısıyla alalım kucağımıza da inş o günler de gelir.
Canim iste en guzeli sunnete uyup 7. gunu yaptirmak :)) esime soyledim oda onayladi herkesten gizli yaptiricaz jns :)
Ben anneme fikrimi soyledim annem ömrümün sonuna kadar konusmam seninle çocuğuma oyle bisey yaparsan dedi gizli yaptırmayı dusunuyorum :)
bende inş Allahın izni ile 7.gün yaptıracagım severım onun pipisini :)))
@NehirAsya valla ben esimi ikna etsem annemi bi sekilde kafalarim da bilemiyorum. Bi sonra ki randevuda cocuk ve genel cerrahiye sorar fikirlerini alirim artik. En kotu ihtimal bikac aylikken yaptiririm
Ay bendede durum tam tersi annem :)) esim ama cok aglar çok acir dedi bende tam aksi olucagini anlattım cok sukur onayladi o da genelde yenidogan sunneti 24 saat gectikten sonra yapılıyormuş anne hazir hastanede iken ilk pansumanlari hemşireler tarafından filan yapılıyormuş ve çok daha cabuk iyileşiyomus onlar icin herseyin en iyisjni istiyoruz Rabbim hakkiyla yetistirmeyi buyutmeyi nasio etsin insallah
Ben dr uma sordugumda genelde hastaneler 2. Gunu sunnet ettırmek istiyor hatta kampanya koyuyorlar ama ben tavsiye etmiyorum çünkü sünnet sürecinde bebekte iştahsızlık oluyor bu da sarılık riskini arttırıyor demişti
Hatta bir sebep daha söylemişti ama şimdi hatırlayamıyorum
7-15 arası en ideal zamanmış
Günaydınlar hanımlarsunnet zamaninda annelere soyledigimiz sey bebegin sık sık emzirilmesi o sekilde sakinlesip ağrılarının azalmasi diye yazmislar ama ilk gunlerde olması zorlastirabilir bu durumu mantikli bi aciklama