• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    117
Sezeryan olması durumunda doğumdan bir gün önce bıraktıracağını, doğum olduktan sonra da 40 gün devam edeceğimi söyledi. Kısaca benim yatarım çok 😂😂😂

5. Ayda sanırım kol ya da bacada geçebilirsin göbekten yapma artık dedi. Ben de bacaya geçtim. Koldan hem cok morarıyor hem de agriyor.
Bacakta önce buz tutuyorum, ardından igneyi yapıyorum . Bu sayede agri olmuyor.
Bende aslında zorlanıyorum göbekten ama devam dedi göbekten vurulan bir iğne bu dedii doğumdan sonrada 10 gün dedii.

Ben kullanıyorum doktorum önceden ilk 6 ay tüm gebelere veriyorum demişti . Şimdi her gittiğimde soruyorum devam diyor 🥹
Perinatolojıye gittiğimde kullandığım ilaçları sormuştu oksaparı soyleyınce neden kullanıyorsun dedi bende doktorum dediği için , bıyık altından bir gülüşle bunun bi etkisi yok ki demişti 🥴
Doktorum da kesinlikle kullanacaksın demişti oysa . Ben yine de devam ediyorum doktorum ne zaman bırak dese o zaman bırakacağım.
Bide siz nereden yapıyorsunuz ? Ben 6. Aya kadar karından yapıyordum sonra karnım büyüyünce iğne batarken tuhaf oluyordu derim doktoruma söyledim koldan yapıyorum şimdi . Ordan aşırı ağrıyor ilk 15 dk sonra gecıyor ama sizde nasıl durumlar
Ben daha yeni başlayacağım rapor çıkmamıştı bende eczacıya bilgilerimi bıraktım yarın alacağım benim e nabızda reçetemde intravenöz yazıyor damardan demek o da kafamı karıştırdı kadın doğum doktorum iğne dedi nerden vuracağımı söylemedi yarın aile hekimine gidip soracağım cildime uygulayacaksam bacaktan denerim önce sağlık ocağı hemşirelerinden de rica edeceğim bu sefer göstersinler daha önce böyle bir şey kullanmadım kafamda deli sorular
Yine doktorunuzdan detaylı öğrenin yanlış yönlendirmek istemem ama normal doğumda sıkıntınolmuyor zaten , mesele kan sulandıcı ve anestezi arasında saat olması gerekiyor.iğnenin prospektüsünü okursanız oradada yazıyor.tabi plansız sezaryen olursa iğneyi yeni vurmuş olursak nasıl bir yol izlenir onu bende bilemiyorum sorduğumda doktorum hemen anestezi yapmazlar ozaman beklenir demişti.
Tesekkur ederim haftaya kontrole çağırdı zaten kontroller haftalık olmaya başladı sancım da yok nst de bu hafta sorun olmaz herhalde haftaya da sorarım
Sezeryan olması durumunda doğumdan bir gün önce bıraktıracağını, doğum olduktan sonra da 40 gün devam edeceğimi söyledi. Kısaca benim yatarım çok 😂😂😂

5. Ayda sanırım kol ya da bacada geçebilirsin göbekten yapma artık dedi. Ben de bacaya geçtim. Koldan hem cok morarıyor hem de agriyor.
Bende bacaktan başlamayı düşünüyorum vücuduma vuracaksam reçetede intravenöz yazıyor sizinde e nabızda öyle mi yazıyor

Ben hala göbekten yapıyorum ya niye bıraktırmış ki? Cesaret edemedim ben kola bacağa.

Ben daha yeni başlayacağım rapor çıkmamıştı bende eczacıya bilgilerimi bıraktım yarın alacağım benim e nabızda reçetemde intravenöz yazıyor damardan demek o da kafamı karıştırdı kadın doğum doktorum iğne dedi nerden vuracağımı söylemedi yarın aile hekimine gidip soracağım cildime uygulayacaksam bacaktan denerim önce sağlık ocağı hemşirelerinden de rica edeceğim bu sefer göstersinler daha önce böyle bir şey kullanmadım kafamda deli sorular

Şeker iğnesi gibi ufacık deri altına yapılıyor damardan değil 🙏 . Çok basit zaten tek kullanımlık hazır iğneler, vuruyorsun atıyorsun .

Benım doktorum bacaktan yapma ordaki kaslar kola göre daha sert ve ilacın etkisini azaltır demişti o yüzden bende kola devam ettim

Hanımlar merhaba,

Su azalması yaşayan olur mu bu saatten sonra bilmiyorum, inşallah olmaz da ama bende havuç suyu ve armut işe yaradı, suyu arttırdı, sizle de paylaşmak istedim, sabah akşam havuç suyu içip günde iki tane sulu armut yiyorsun.

Bugün nst de sanırım bebek uyuyordu, başta düz çizgi verdi, pek oynamıyordu, doktorum gelip gidip göbeğimi salladı, yürü filan dedi, değişmedi, böyle gittiğinde biz hemen bebeği alıyoruz dedi. Bir de şeker getireyim dedi, lolipop verdi, su içtim, sonra da şekeri yalamaya başlayınca hareket etmeye başladı. Doktor dedi ki böyle düz çizgi; ya anne açsa, ya bebek uyuyorsa ya da bebek anne karnında rahatsızsa çıkar, üçüncü durumda da hemen alırız dedi. Sabah kahvaltı yapıp gittim, hatta girmeye yakın işi sağlama alayım diye çikolata yedim bir paket ama dediğim gibi işte, neyse sonradan su ve şeker işe yaradı, bunu da buradan paylaşmış olayım.

Hanımlar merhaba,

Su azalması yaşayan olur mu bu saatten sonra bilmiyorum, inşallah olmaz da ama bende havuç suyu ve armut işe yaradı, suyu arttırdı, sizle de paylaşmak istedim, sabah akşam havuç suyu içip günde iki tane sulu armut yiyorsun.

Bugün nst de sanırım bebek uyuyordu, başta düz çizgi verdi, pek oynamıyordu, doktorum gelip gidip göbeğimi salladı, yürü filan dedi, değişmedi, böyle gittiğinde biz hemen bebeği alıyoruz dedi. Bir de şeker getireyim dedi, lolipop verdi, su içtim, sonra da şekeri yalamaya başlayınca hareket etmeye başladı. Doktor dedi ki böyle düz çizgi; ya anne açsa, ya bebek uyuyorsa ya da bebek anne karnında rahatsızsa çıkar, üçüncü durumda da hemen alırız dedi. Sabah kahvaltı yapıp gittim, hatta girmeye yakın işi sağlama alayım diye çikolata yedim bir paket ama dediğim gibi işte, neyse sonradan su ve şeker işe yaradı, bunu da buradan paylaşmış olayım.
Acaba uyuduğuna mı denk geldiniz ne yaptınız
Kalp atışımı düşük görünüyordu
Bu sefer de benim karnım öncekinden daha iri daha çabukda belirginleşti
Ben sürekli havuç tüketiyorum belki suyun iyi olmasından böyle diye düşündüm hep karnım şuan baya irileştiği için büyük tabi
Benim bebeğimin hareketleri acayip yavaşladı arkadaşlar çok yavaş ve az hareket var ama eskiden eser yok

Acaba uyuduğuna mı denk geldiniz ne yaptınız
Kalp atışımı düşük görünüyordu
Bu sefer de benim karnım öncekinden daha iri daha çabukda belirginleşti
Ben sürekli havuç tüketiyorum belki suyun iyi olmasından böyle diye düşündüm hep karnım şuan baya irileştiği için büyük tabi
Benim bebeğimin hareketleri acayip yavaşladı arkadaşlar çok yavaş ve az hareket var ama eskiden eser yok
Muhtemelen uyuyordu.

Benim de hareketleri azaldı, önceden fırıl fırıldı, şimdi keyfine göre...ben de telaş ediyorum, kafaya hiç takmazdım ama her hamilelikte farklı bir şey öğreniyor insan.

Bende aslında zorlanıyorum göbekten ama devam dedi göbekten vurulan bir iğne bu dedii doğumdan sonrada 10 gün dedii.
Youtube da zilyon tane video var sadece göbek değil, diger yerlerden vurulabiliyor, bizimki karin buyuyup gerildikce vuracak yer bulamazsın zorlamaya gerek yok dedi.

Tesekkur ederim haftaya kontrole çağırdı zaten kontroller haftalık olmaya başladı sancım da yok nst de bu hafta sorun olmaz herhalde haftaya da sorarım

Bende bacaktan başlamayı düşünüyorum vücuduma vuracaksam reçetede intravenöz yazıyor sizinde e nabızda öyle mi yazıyor
Reçeteye baktım öyle bi ifade görmedim 🤷‍♀️
Ben hala göbekten yapıyorum ya niye bıraktırmış ki? Cesaret edemedim ben kola bacağa.
bizimki karin buyuyup gerildikce vuracak yer bulamazsın zorlamaya gerek yok dedi. Nasıl yapılacağını da gösterdi. O günden beri de bacaktan yapıyoruz.

Ama bende işe yaradı sanırım ben doğurduğum gün çook yorulmuştum ağdaya gitmiştim kimisi ağdada tetikler diyor sağlık ocağına yürüdüm ev baştan sona temizledim düzenledim akiama ağır misafir vardı içli köfte va yaptım misafir geldi gitti o gece ilişki de oldu ve bebeğim iki saatte doğmuştu
Bende hali yikamis aksamina piknige gitmistm 😂😂 sonra eve gelip kuvette keyif yapmistm(son keyfimmis) ertesi gun acillik olup sonraki gun dogurmustm ama sezeryan😂😂

Youtube da zilyon tane video var sadece göbek değil, diger yerlerden vurulabiliyor, bizimki karin buyuyup gerildikce vuracak yer bulamazsın zorlamaya gerek yok dedi.

bizimki karin buyuyup gerildikce vuracak yer bulamazsın zorlamaya gerek yok dedi. Nasıl yapılacağını da gösterdi. O günden beri de bacaktan yapıyoruz.
Evett biliyorum videoları ,hatta zorlandığımda bacağa geçmek için izledim burdaki arkadaşlardanda tavsiye almıştım ama benim doktorum geçmemi istemedi ,hatta dedimki tam vururken bebek hareket ediyorr sakıncalımı artık büyüdü dedimm başka türlüsü yok dedi bu iğne göbekten dedi bende değiştirmedim prospektüstede görselle birlikte tek göbekten gösteriyor.Ama tabi bacaktan koldan vuran arkadaşlar ve vur diyen doktorlar var hiç bir sorunda yaşamıyorlarr ben kendi yaptığımı ve doktorumun söylediğini ilettim yardımcı olabilmek adına.

Bence özel hastane daha sıkıntılı böylesi bir durumda.Ben Ankara gibi bir büyükşehirde medicalparka suyumun gelmesi suphesiyle gece gittiğimde kimin hastası olduğumu sordular yani koca hastanede aktif bir Dr yoktu. Doğum da değildi bir tek muayene olacaktım ama mecbur vakit kaybetmeden devlete gittik bir sıkıntı yoktu o zaman ama gerçekten suyum gelmiş olsaydı ne yapacaktım hiç bilmiyorum.
Ya benim kuzenim daha gecen sene yasadi bir gun sonra sezaryeni vardi bayramdi doktoru yurtdisindaydi gece sancilandi ozelde kimse yok mecbur devlete gitti ve dogum yapti ama pek iyi gecmemis o yuzden korkuyorum ben de ayni devlet hastanesi cunku

Ben de ayın 28inde 38+2 oluyorum. Doktor bayramdan öncesi için 28ini sonrası için de 2 nisanı gün olarak teklif etti ben bayramda doğum başlar panik olup doktoru bulamazsak vs diye biraz endişe ettim 28 marta karar verdik. Allah bilir tabi planlı sezaryen diyoruz ama ne olacağını da tam kestiremiyoruz
Bana doktorum bi teklifte bulunmadi oncesiyle ilgili ama ben acaba teklif etsem ne der diye dusundum hatta dun gece istihareye bile yattim ama daha abdest aldigim an icime bekle zamanini diye bi his dogdu. Kendisi gelmek istemezse sanirim bekleyecegim ya hayirlisi insallah hepimiz icin
Kabul etmedi benimki 38 olmasına rağmen 38+5 de 2 nişana randevu verdi ve bayram için de başka bir doktora yönlendirdi
Benim doktorum da eger bayramda gelmeye kalkarsa baska bir yere yonlendirecegini soyledi insallah guzelce beklerler gunlerini bebisler

Evett biliyorum videoları ,hatta zorlandığımda bacağa geçmek için izledim burdaki arkadaşlardanda tavsiye almıştım ama benim doktorum geçmemi istemedi ,hatta dedimki tam vururken bebek hareket ediyorr sakıncalımı artık büyüdü dedimm başka türlüsü yok dedi bu iğne göbekten dedi bende değiştirmedim prospektüstede görselle birlikte tek göbekten gösteriyor.Ama tabi bacaktan koldan vuran arkadaşlar ve vur diyen doktorlar var hiç bir sorunda yaşamıyorlarr ben kendi yaptığımı ve doktorumun söylediğini ilettim yardımcı olabilmek adına.
Evet prospektüste sadece karın bölgesinden anlatımı var

Benim e nabızdaki reçetem bu şekilde intra venöz yazıyor

Eklentiler

• Screenshot_20250312_205655.webp
    Screenshot_20250312_205655.webp
    10,7 KB · Görüntüleme: 5
Kızlar sordum ama arada kaynadı sanırım burun tıkanıklığı boğaz ağrısı ve hapsirmam var . Ne yapabilirim evde ilaç dışında
Burun tıkanıklığı için nebülizatöre serum fizyolojik koyup kullanıyorum 1 saat rahat ettiriyor ama ağzım açık uyuyorum çok susuyorum dudaklarım kanadı kuruluktan limon bal ılık su yaptım bol ballı gebelik şekerin yoksa o da çok iyi geldi boğaz ağrımı bu kesti portakal mandalina yiyorum sarı kıvamlı mukus var affedersiniz burnum bugün daha iyi arada tıkansa da balgam arttı kadın doğum doktorum grip ilacı ve öksürük şurubu verdi adını yazmayayım zor da kalınca veriliyormuş grip ilacı gece 1 dedi ama 3 kullanabilirsin dedi durumuna bağlı başa çıkamıyorsan doktora gitmelisin salgın varmış ben soğuk algınlığı diye oyalandım ama herkes hasta bende hapşuruk değil de öksürük var ama

Yapılacak çok şeyler var bildiğin üzere
Bol yürüyüş, merdivenleri yan inip çıkma, çömelme kalkma , alaturka wc kullanma, ahududu çayı, hurma ananas korunmasız ilişki vs dhaa uzatılabilir ama hiçbirinin garantisi yok içini rahatlatmak adına yapabilirsin yinede ☺️ kimisinde işe yarıyor kimisinde etki olmuyor galiba
Köyde komşumun 4. Bebeğiydi kadıncağız hiç oturmaz ne misafiri ne hayvanı ne bahçesi biterdi üç çocukda daha bebek sayılır küçücükler kaynana kayınbaba hasta onlarada bakıyordu odun kesme işide onda sırtında taşır benle yaşıttı ben hamileyken kıpırdayamıyordum evden o benim yanımada geliyordu nasılsın diye 😅ne rezil bir insanım, ama bebeği doğmadı bir türlü suni verdiler gününüde takip edememiş çook geç gitmiş hastaneye
Cok tesekkur ederimm deneyecegim hepsini 😂 bende gun icinde cok hareketliyim hala ise gidiyorum temizligimi yemegimi kendim yapiyorum insallah hepimiz kolay bi dogum geciririz 🥲

Perine masajı yapabilirsin yani kendin yapman zor olur ama çekinmezsen eşin yapsın, yırtılmalar için çok faydalı. Doğum esnasında esneklik sağlıyor. 36.haftadan sonra öneriliyor

Burda anlatım güzel kullanılabilecek yağlar da yazıyor. Yırtılmalar için faydalı derken esneklik sağladığı için önlüyor demek istedim hatta düzenli yapıldığında epizyotomi ihtiyacını bile ortadan kaldırdığı söyleniyor

Tesekkur ederim bir kere denemistim aynayla gorup yapabilmistim ama sonra bebek ters diye yapmayi birakmistim. Haftada kac kere yapilmasi gerekiyor acaba

Back
X