O da iyiymiş ilk defa duyuyorum 32de başlayanı :) oluyor muymuş canım öyle? Çünkü ben de uzun bir süre ücretsize ayrılıp dönüşünde ikinci bebeği düşünüyorum(birincinin üstesinden gelebilirsemÇekler yüklü alisveris icin avantajli oluyor aslinda. Yine de bi bakmakta fayda var yarin firsatim olur da gidersem eger senin arabaya bakarim insallah. Valla canim ücretsiz izindeyken hamile kaldım 32de ise basladim oglum bakici ablamiza iyice alışsın diye2 sene aradan sonra ise baslamak güzel geldi bana
Deneyeyim bende canim 29 unda tekrar kontrol var bakalım kaç olacaklar inşallah banada faydası olur
Ben 657liyim canim kurumlar arasinda uygulanis farki var mi bilmiyorum ama benim süreç şöyle oldu: 30.haftadayken personele gidip sordum. Ucretsiz iznimin durdurulmasini istiyorum tarzinda bi dilekçe yazdim. 32-37. Haftalar arasi calismak istediğimi ordaki görevli arkadaşa söledim O da 32.haftada calisabilir raporu alip kendilerine teslim etmemi o günde ise baslangicimin yapılacağını söyledi. 32+0dan beri calisiyorum anlayacağınO da iyiymiş ilk defa duyuyorum 32de başlayanı :) oluyor muymuş canım öyle? Çünkü ben de uzun bir süre ücretsize ayrılıp dönüşünde ikinci bebeği düşünüyorum(birincinin üstesinden gelebilirsem)
hahaha ay doğru söylüyorsun valla bana da çok saçma geliyor bu adet ama işte gördüğüm bir yerlere atarım bende heraldeEsimle geyigini yapiyoruz; mesela dr olucak diye hastane bahcesine gomdun diyelim e hasta bakici da olamaz mi yani
Biz ismine yakisir bisey yapalim hem esimle ikimiz tam doga asigiyiz; gidelim guzel manzarali cam ormanlarinin ortasinda bi dag basina gomelim dedik ama bu sefer de cocugu yoktan yere yabani yapicaz
Gomene kadar buzlukta saklayabiliriz heralde
Canım benim bir arkadaş çocuklarını götürüyor memnunum dedi başka da giden tanıdığım yok ben bebişim doğunca ihtiyaç olduğunda adını alırım diye düşünmüştüm ama senin için sorarım adını yerini istersen.canım pendikte o övülen doktor kim hangi hastane hangi doktor bende arıyorum cocuk doktoru işin ehli özelden yazsana banaa mutlaka
Süpermiş ya :) bende 657liyim sıkıntı olmuyordur o halde :) teşekkür ederim bilgi için canımBen 657liyim canim kurumlar arasinda uygulanis farki var mi bilmiyorum ama benim süreç şöyle oldu: 30.haftadayken personele gidip sordum. Ucretsiz iznimin durdurulmasini istiyorum tarzinda bi dilekçe yazdim. 32-37. Haftalar arasi calismak istediğimi ordaki görevli arkadaşa söledim O da 32.haftada calisabilir raporu alip kendilerine teslim etmemi o günde ise baslangicimin yapılacağını söyledi. 32+0dan beri calisiyorum anlayacağın
Oh gözünüz aydın canım :)Doktordan geldim şimdi bebeğimin suyu iyi normale dönmüş acil alarmı kaldırdı hergun gitmeyeceğim hastaneye artıkmeme ucu masajı mı ne yap dedi tam anlayamadım internetten araştıracağım rahim kasılıp bebişi aşağı itsin azıcık dedi bakalım yeni bir konu çıktı bana
Sağol canım bu arada eşimi ebebege gitmeye ikna edemedim ne ihtiyacımız var sorusuna hiiiç belki birşey görürüm cevabı verdiğim için sanırımOh gözünüz aydın canım :)
Gözün aydın canım artık kısmet olursa rahat rahat beklersin doğumunuDoktordan geldim şimdi bebeğimin suyu iyi normale dönmüş acil alarmı kaldırdı hergun gitmeyeceğim hastaneye artıkmeme ucu masajı mı ne yap dedi tam anlayamadım internetten araştıracağım rahim kasılıp bebişi aşağı itsin azıcık dedi bakalım yeni bir konu çıktı bana
Csnım korkma Allah’ın izini ile birşey olmaz benim de 29. Hafta geldi aynısı basıma Suan 35+3 üz adalatı düzenli içmeyi şakın ihmal etme o ilaç çok iyi geliyorKizlar dün ağrım vardı bugün kontrole gittim benim ikizlerde gelmeye karar vermiş biri doğum kanalına inmiş doktor ciğer geliştirici iğne yaptırdı adalat ve magnezyumlada kasılmalari önlemeye calisicaz inşallah 2 hafta daha dayanirlar yoksa kuveze girerlermiş dua edin bizede
Ayy Sağol canım bunu duymak iyi geldi bugün başladım inşallah iyi gelecek banadaCsnım korkma Allah’ın izini ile birşey olmaz benim de 29. Hafta geldi aynısı basıma Suan 35+3 üz adalatı düzenli içmeyi şakın ihmal etme o ilaç çok iyi geliyor
Bıktı adamlarSağol canım bu arada eşimi ebebege gitmeye ikna edemedim ne ihtiyacımız var sorusuna hiiiç belki birşey görürüm cevabı verdiğim için sanırım
inşallah canım :)Gözün aydın canım artık kısmet olursa rahat rahat beklersin doğumunu
Kızlar, profesöre danıştık sünnet konusunda. Eğer bebekte bir problem yoksa (sarılık vs) 15 gün içerisinde sünnet yapılmasını öneriyorum dedi. Çünkü 15 gün içerisinde yapılan sünnetlerde lokal uyuşturma yapılıyormuş. Narkoz almıyor bebek. Sonrasında bebek daha hareketli olduğu için narkozla uyutmadan yapılmasını önermiyorum ben dedi.(yamuk kesim vs riski artar dedi)15 günden büyük olup, lokal yapan doktorlar var mı, çok var, para her kapıyı açar dedi. Ama ben 15 günden büyükse narkozla yapıyorum ama o kadarlık bebeğe de narkoz verilmesi taraftarı değilim o yüzden 1 yaşı bekleyin derim dedi. Çok karışık anlattım demi :) Kısacası ya 15 gün içerisinde yaptırın ya da 1 yaşı bekleyin diyor. :)
Ya bu konu da cetrefilli bi konu.
Bi arkadasin bebegi icin bobrek fonksiyonlarina bakmadan sunnet onermiyorum dedi dr u acibademde.
Simdi kilodan dolayi pipisi icine gomulu istese de sunnet yapamiyor.
Benim dr kendi cocugunu 5 aylikken lokalle sunnet ettirdi. Kendi de dr oldugundan zaten yanlis secim yapmaz diye tahmin ediyorum.
Ha anneme sorsan oyy yazik kiyamam torunuma daha cok kucuk o kadar bebeye sunnet mi yaptirilir diyo.
E cocuk 2 yasina gelinceye kadar sunnet yaptirilmazsa psikolojik olarak 6 yasina kadar bekleyin diyorlar. Ama bu durumda da genelde pipi ucunda enfeksiyon oluyo.
Amaan minnacik pipi icin bu kadar kafa yoruyoruz olacak is degil :)
Canım ciddi bir furya bu bebek ve düğün işleri valla bu işe giren kazanıyor her türlü :) doğum fotoğrafçısı ayarlamaya çalışıyorum 700den aşağı fiyat bulamadım henüz en mini paket bu arada.
Yani bir fikrin varsa girelim bu işlere