2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Kontrolden geldim şimdi malesef bebeğimin suyu geçen haftaya göre yüzde 50 azalmış yrn hemen obstetrik ultrason ile görülmesini ve radyologta onaylarsa bebeği çarşamba veya perşembe alınması gerektiğini söyledi. Kafası da tam başaşağı değil olsun daha döner demişti ki suyun azaldığı ortaya çıktı. Once normal doğumu deneyeceğiz bir ilaç vereceklermiş vajinadan sanırım o doğumu başlatıyormus ama kafası doğum kanalına girer mı orasını bilmiyorum. Biraz buruldum ancak iyi ki cihazlar varda bir risk olmadan teşhis edilebiliyor çok şükür diyorum. Meğer suyun azalması riskli birşeymiş kordona baskı yapıp oksijen gitmeyebiliyormus veya bebek kakasini yutabiliyormuş gibi gibi. Böyle işte Bebeğime biraz daha yaklaşmış gibi hissediyorum bir yandan da :)

L Lilyumm_ @nazanca1 çok teşekkür ediyorum
Canım geçmiş oldun inşallah saglıcakla gelir bebişin önemli olan hepimiz için bu. Senin rutin kontrol müydü bu yoksa bir sey oldu da öyle mi gittin dr a?

Canım geçmiş oldun inşallah saglıcakla gelir bebişin önemli olan hepimiz için bu. Senin rutin kontrol müydü bu yoksa bir sey oldu da öyle mi gittin dr a?
Sağolasın canım. rutin her hafta gidiyorum artık iyiki de gidiyorum 1 haftada suyun yarıya düşmesi doktoru da şaşırttı

Kontrolden geldim şimdi malesef bebeğimin suyu geçen haftaya göre yüzde 50 azalmış yrn hemen obstetrik ultrason ile görülmesini ve radyologta onaylarsa bebeği çarşamba veya perşembe alınması gerektiğini söyledi. Kafası da tam başaşağı değil olsun daha döner demişti ki suyun azaldığı ortaya çıktı. Once normal doğumu deneyeceğiz bir ilaç vereceklermiş vajinadan sanırım o doğumu başlatıyormus ama kafası doğum kanalına girer mı orasını bilmiyorum. Biraz buruldum ancak iyi ki cihazlar varda bir risk olmadan teşhis edilebiliyor çok şükür diyorum. Meğer suyun azalması riskli birşeymiş kordona baskı yapıp oksijen gitmeyebiliyormus veya bebek kakasini yutabiliyormuş gibi gibi. Böyle işte Bebeğime biraz daha yaklaşmış gibi hissediyorum bir yandan da :)

Canım doktorun ne güzel bilgilendirmiş seni gerekli gördüğü her şeyi yapıp doğuma öyle alacaklar için burulmasın hiç. Kavuşma anınız çok güzel olacak Allah'ın izniyle ❤️

Canım doktorun ne güzel bilgilendirmiş seni gerekli gördüğü her şeyi yapıp doğuma öyle alacaklar için burulmasın hiç. Kavuşma anınız çok güzel olacak Allah'ın izniyle ❤️
Inşallah canım hepimizinki güzel olur tüm bebisler ve anneler icin:) yarın belli olacak bakalım heyecan yaptım :)

Sağolasın canım. rutin her hafta gidiyorum artık iyiki de gidiyorum 1 haftada suyun yarıya düşmesi doktoru da şaşırttı
Bnde ilk defa böyle bir sey duydum neden olurmus acaba canım? Ama her sey cok güzel olacak canım ne güzel farkedilmiş zamanı da gelmişti zaten hayırlısıyla saglıkla gelsin bebeğin inşallah

Ya kizlar bisey danismak istiyorum; son haftalarda hemoroid problemi yasayan oldu mu ve bisey onerir misiniz?
Malum doguma yakin kabizlik problemi olmamasina ragmen agrili bir sislik olusmus demin farkettim.
Hani kayisi fln yerim de zaten kabizlik problemi de yok neye yarayacak ki yesem diye dusundum
Neden oldu hic anlamiyorum ama otururken bile hissettiriyor :KK43:
Canim cevaplamak istedim sorunu .Gebeliligin ılerleyen dönemlerinde venöz damarlarda oluşan baskıya bağlı olarak venöz dolaşım yavaşlar buda bacaklarda varis vajinal varis ve hemoroid olarak gebelerde olağan bir durumdur çok fazla yapılacak birşey yok malesef ben hayatımda hemoroid bilmezdim şimdi şakır şakır kanıyor elimden de birşey gelmiyor doğumdan sonra kendiliğinden düzelen bir durum sağolsun minicik meleklerimiz görmediğimizi gosteriyolar canları sağolsun

Canim 37. hafta erken dogum kategorisine bile girmiyor. O yuzden icin rahat olsun iyi ki erken teshis ettiler de hemen bebege etkisi olmadan aliyor olacaklar. Simdiden gozunaydin bebisin saglikla gelsin insallah :nazar:

Canim cevaplamak istedim sorunu .Gebeliligin ılerleyen dönemlerinde venöz damarlarda oluşan baskıya bağlı olarak venöz dolaşım yavaşlar buda bacaklarda varis vajinal varis ve hemoroid olarak gebelerde olağan bir durumdur çok fazla yapılacak birşey yok malesef ben hayatımda hemoroid bilmezdim şimdi şakır şakır kanıyor elimden de birşey gelmiyor doğumdan sonra kendiliğinden düzelen bir durum sağolsun minicik meleklerimiz görmediğimizi gosteriyolar canları sağolsun
Valla tum bu sikintilarin dogumdan sonra sihirli bir el degmis gibi gececek olmasini aklim hala almiyor, umarim gercekten gecer hep boyle surahi nine gibi kalicam gibi hissediyorum

canım benim sağlıkla kucağına nasip olsun inşallah rabbim bebeğini korusun inşallah inşallah..
allahim bir avazda kurtarsin senide normal yada sezeryan nasıl olurda kucağına almayi nasip etsin rabbim... güzel haberlerini alırız inşallah

ikisinde de 36 yaptırdım etkisi olmadı

ama yurtdışında dr özellikle ağdasız Doğumun daha kolay olduğunu bebeğin daha kolay kayıp çıktığını söylüyor bizde pek mümkün değil tabi.

Nasil bi alakasi varmis acaba cok merak ettim ağda yapılan yer icerisi diilki kaysin gelsin :olamaz:

Canım öncelikle geçmiş olsun, bebek sağlıklı gelsin de, sen demiştin bana unutma.. haklısın normal istiyorken sezeryana dönmesi hayalkırıklığı yaratıyor, ama bi şansın var hala normal için, inşallah öyle olur ama olmazsa da sunu düşün bebişin artık kucagında olucak:KK66:

X