2018 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 118 51,3%
  • Erkek

OY: 102 44,3%
  • İkiz Kız

OY: 3 1,3%
  • İkiz Erkek

• İkiz, Bir Kız Bir Erkek

• Üçüz

OY: 1 0,4%

• Ankete Katılan
    230
kızlar herkese merhaba :) ben de ilk defa hamile kaldım çok heyecanlıyım :) ayın 11nde değerim 75ti. doktor ümitlenme çok sevinme daha çok erken fln dedi ne olduğunu anlayamadım zaten. 2 gün sonra özel bir hastaneye gittim değerim 460 çıkmış ama kese yok. zaten daha erken dedi haftaya salı falan anca gözükür dedi onu bekliyorum. son adetim 2 temmuz ama hamile kaldığım gün 23 temmuz. bu durumda bebiş ne kadarlık oluyor? normalde adetten 14 gün sonrası yumurtlama olur ama sanırım benim döngüm biraz uzun. bu yüzden aklım biraz karışık. siz 5+2 ya da 4+3 diye nasıl net söyleyebiliyorsunuz :) doktorunuz mu söyledi? normale göre hesaplayamıyorum çünkü ben :/
Canim internette gebelik haftasi hesaplayicilar var son adet tarihini girip hesapliyorlar seninkine baktim 2 temmuzsa son adet tarihin 6+3 haftalik hamilesin

Doktora gittim. Kese de bozulma yok sorun yok suan dedi. Bide kendi doktorum yoktu. Nobetci asi biriydi sansima. Progestani sordum. Sormaz olaydim. Nerden biliyosunuz bunlari ben hicbir hastama vermiyorum. Cok istiyosaniz gidin eczaneden alin kullanin. Dedi. Bende tabii cvp verdim. Kendi basimiza is yapmayalim diye size gelip danisiyoruz zaten. Ama nafileymis sizin vaktinizi aldim kusura bakmayin dedim carptim kapiyi ciktim.

Doktora gittim. Kese de bozulma yok sorun yok suan dedi. Bide kendi doktorum yoktu. Nobetci asi biriydi sansima. Progestani sordum. Sormaz olaydim. Nerden biliyosunuz bunlari ben hicbir hastama vermiyorum. Cok istiyosaniz gidin eczaneden alin kullanin. Dedi. Bende tabii cvp verdim. Kendi basimiza is yapmayalim diye size gelip danisiyoruz zaten. Ama nafileymis sizin vaktinizi aldim kusura bakmayin dedim carptim kapiyi ciktim.
Bazi doktorlarda bi tuhaf hamilesin sonucta rahatlatmasi gerekirken bide azarliyor iyi yapmışsın

Kızlar vajinal ultrason zararlı değil, ultrason hiçbir şekilde zararlı değil orası ayrı mevzu zaten de, vajinal olması sorun teşkil ediyorsa sizin için cinsel perhiz de uygulamanız gerek diye düşünüyorum. Azcık arastirin göreceksiniz :KK66:

Progestan ben de kullandım iki hafta kadar kahverengi lekelenmem olmuştu dr verdi fitil olarak ama sonra bi baktım aslında düşüğü direkt onledigine dair bir bulgu yokmuş son 4 tane kala bıraktım. Üstelik doğal olmadığı için bebeklerde anomaliler gozlenebiliyormus keske kullanmasaydim diyorum.

hayırlı olsun acaba ultrasonda keseyi gördünüz mü benim ki 6701 çıktı kese görünmedi
Hayır canım karından baktı görünmedi. Sadece rahim kalınlaşmasını gördü. Alttan bakarsam görebilirim dedi. Ben de ilk defa gitmiştim o doktora izin veremedim. 2 hafta sonra gidicem hem kese hem inş kalp atımı için. Yoksa doktor iki güne bir cagırıyor ben de stres oluyorm

Kızlar vajinal ultrason zararlı değil, ultrason hiçbir şekilde zararlı değil orası ayrı mevzu zaten de, vajinal olması sorun teşkil ediyorsa sizin için cinsel perhiz de uygulamanız gerek diye düşünüyorum. Azcık arastirin göreceksiniz :KK66:
Araştırma tabiki yapıyoruz.kendi doktorum 3 ay yasak. Duruma göre tekrar değerlendirecegiz dedi

hayırlı günler arkadaşlar leke gören arkadaşlarda bi sıkıntı yok sanırım okuduğum kadarıyla çok şükür rabbime combo combo aslla aslla inşallah bir daha olmaz. Dadli Dadli sen naptın doktora gidiyordun onu kaçırdım gününüz nasıl geçiyor doktorlarınıza yolculuk konusunu sordunuz mu ? kafama takılan bir kaç sey var sizlere sorayım ben bitki çayı tükene biriyim adaçağının zararlı olduğunu biliyorum bunun dışnda hangilerini tüketmememiz lazım bilen varmı ben 4 yılda bildiğimide unutmuşum :) ve odada sabah sabah sezeryan muhabbeti döndü benim ilk çocuğum sezeryanla doğdu bundada sezeryan düşünüyorum şimdi ben 3. çocuğuda sezeryanla doğuramazmıyım tehllikelimi sezeryan olunca sadece 2 çocukmu olması gerekiyor beynim sulandı sabah sabah :)

Kizlar,
Eger tup bebek yapmadiysaniz bosuna hcg nize baktirip da kendinizi strese sokmayin. Hamilelik tespiti icin hcg baktirmak son derece gereksiz. Saglikli gebeligin belirtisi kesenin gorunmesi! Ben ilk hamileligimde hic baktirmadim hatta hcg ne demek sonradan ogrendim. En iyi ozel hastanlerden birine gitmeme ragmen doktor hcg istemedi. Normalde yapmaniz gereken adetiniz gecikince evde idrar testi yapmak, pozitifse bir hafta sonra doktora gidip keseyi gorebilirsiniz (5. Hafta bittikten sonra). Doktor keseyi gordukten sonra sizi yonlendirecek, kalp atisi icin tarih soyleyecek zaten.
Bosuna kan verip verip degerlere takilmayin lutfen!
benimde illk hamilelikte öyleydi hcg ne bilmiyordum forumlarda okuyunca öğrendim doktorum kese takibi yaptı hep öyle defalarca hcg baktırmak banada çok gereksiz geliyor hele hele 2 katına çıkmamış diye kendilerini strese sokmaları bebeklerine zarar .bundan sonra ayda bir ultrason görüntüleriyle inşallah yavrumuzun gelişimini sağlıklı bir şekilde takip ederiz

hayırlı günler arkadaşlar leke gören arkadaşlarda bi sıkıntı yok sanırım okuduğum kadarıyla çok şükür rabbime combo combo aslla aslla inşallah bir daha olmaz. Dadli Dadli sen naptın doktora gidiyordun onu kaçırdım gününüz nasıl geçiyor doktorlarınıza yolculuk konusunu sordunuz mu ? kafama takılan bir kaç sey var sizlere sorayım ben bitki çayı tükene biriyim adaçağının zararlı olduğunu biliyorum bunun dışnda hangilerini tüketmememiz lazım bilen varmı ben 4 yılda bildiğimide unutmuşum :) ve odada sabah sabah sezeryan muhabbeti döndü benim ilk çocuğum sezeryanla doğdu bundada sezeryan düşünüyorum şimdi ben 3. çocuğuda sezeryanla doğuramazmıyım tehllikelimi sezeryan olunca sadece 2 çocukmu olması gerekiyor beynim sulandı sabah sabah :)
evet sıkıntı yok. Ama acayip sanci devam. Lekeleenme ise ara ara tekrarliyor. Sezeryana gelince 3 e kadar normal kabul ediliyor. 4. Doguranlar da duydum.

evet sıkıntı yok. Ama acayip sanci devam. Lekeleenme ise ara ara tekrarliyor. Sezeryana gelince 3 e kadar normal kabul ediliyor. 4. Doguranlar da duydum.
bende 3 diye biliyorumda illa 2 diye tutturdular benimde kafam karıştı :) o sancı bendede biraz şiddetli ama kese yerleştiğinden büyüdüğünden dolayıdır diye düşünüyorum takmamaya çalışıyorum yerleşme kanamasımıymış seninki

senden dahaaaa kiloluyum bende tam diyete karar verdim 4 aydır denemeler başarısız olunca tam birşeyler oturacaktıki hamile kaldığımı öğrendim kaç kiloyla doğuma gideceğimi tahmin bile edemiyorum :KK43: rabbim sağlık sıhhat versin hepimize
amin canım su hamilelikte en sevmediğim şey kilo alma düşüncesi . Bu benim dördüncü bebişim olcak al ver al ver bıktım. Diğerlerinde normal beslenmistim ama bunda diyetteyim ekmeği çıkardım tamamen eve sokmuyorum tatlı zaten tiksindim yiyemiyorum. Mide bulantıları geçtiğinde de kendimi frenlerim diye düşünüyorum. İnş çok kilo almadan sağlıklı bı şekilde tamamlariz
Beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçir karbonhidrat tüketimini azaltarak sağlıklı olanlara yönelöeliyiz hepimiz. Hamile iken kilo verenler bile var özellikle ilk üç ayda. 12-15 kg alsanız çok bir sorun olmaz. Dikkat edersen başarırsın.
Aynen canım ekmek tatlı çıkarttım hayatımdan akşam geç saatte yemiyorum. Bakalım bende normal kilolarda tamamlarim inş böyle giderse ama yinede stres oluyor insan.
Günaydın cnm bende bu ayın sonunda 8 saat araba yolculuğu yapacağım eğer düşük tehliken yoksa kendinide iyi hissediyorsan bı zararı olacağını sanmıyorum. Ben günde 600 adet ip atliyordum, adet olmuyorum diye sokulsun diye soğan suyu içtim maydonoz suyu içtim kaç defa . Ama bak hala bebişim karnımda. Bitki cayini bende merak ediyorum özellikle şu form çaylarını kabızlığa falanda iyi geliyor ama en iyisi doktora sormak bence ben biraz araştırdım kimi doktor form çayı içebilirsin demiş kimisi icemezsin.. sezeryan konusuna gelince de benim çevremde dördüncü sezeryanini yapan bile var eğer istiyorsan çocuk üçüncü değil dördüncü sezeryanin sıkıntılı onuda iyi bir doktor bulursan yapıyorlar canım.

Günaydınn. :) Susam tanelerimiz bugün nasıl bakalım?
Günaydın canım susam tanem bugün yataktan kalkınca mide bulantısı yasatmadi bana iyidir ins

amin canım su hamilelikte en sevmediğim şey kilo alma düşüncesi . Bu benim dördüncü bebişim olcak al ver al ver bıktım. Diğerlerinde normal beslenmistim ama bunda diyetteyim ekmeği çıkardım tamamen eve sokmuyorum tatlı zaten tiksindim yiyemiyorum. Mide bulantıları geçtiğinde de kendimi frenlerim diye düşünüyorum. Ona çok kilo almadan sağlıklı bı şekilde tamamlariz

Aynen canım ekmek tatlı çıkarttım hayatımdan akşam geç saatte yemiyorum. Bakalım bende normal kilolarda tamamlariz inş böyle giderse ama yinede stres oluyor insan.

Günaydın cnm bende bu ayın sonunda 8 saat araba yolculuğu yapacağım eğer düşük tehlikenin yoksa kendinize iyi hissediyorsan bı zararı olacağını sanmıyorum. Ben günde 600 adet ip atliyordum, adet olmuyorum diye sokulsun diye soğan suyu içtim maydonoz suyu içtim kaç defa . Ama bak hala bebişim karnımda. Bitki cayini bende merak ediyorum özellikle şu form çaylarını kabızlığa falanda iyi geliyor ama en iyisi doktora sormak bence ben biraz araştırdım kimi doktor form çayı içebilirsin demiş kimisi icemezsin.. sezeryanla konusuna gelince de benim çevremde dördüncü sezeryanini yapan bile var eğer istiyorsan çocuk üçüncü değil dördüncü sezeryanini sıkıntılı onuda iyi bir doktor bulursan yapıyorlar canım.

Günaydın canım susam tanem bugün yataktan kalkınca mide bulantısı yasatmadi bana iyidir ins
çok sağol canım walla benim yaşım 34 olsada allah nasip ederse birgün 3. çocuğumda olsun isterim çocuk demek mutluluk bereket demek sonuçta :) bende kekik ıhlamur zencefil zerdeçal tarçık karanfil nerdeyse hepsini içiyorum karışım falan yapıyorum şu sıralarda bademciğim çoook kötü 3 gündür yukunamıyorum yatamıyorum ama zararı olurmu diyede tereddütteyim .sahi maydonoz suyu adet söktürücü onu biliyorumda maydonozu yemenin bi zararı yok demi :) yolculuğuda haftaya doktorum izinden dönüyor keseye baksında ona sorayım en iyisi bakalım canım.bende ekmeği kahvaltıda bi dilim tek yiyorum diğer ögünlerde yemiyorum pilav makarna v.s. tüketmiyorum ama gram kiloda veremiyorum çok canımı sıkıyo bu durum çok.obez halimle bide hamile kaldım :KK43:

çok sağol canım walla benim yaşım 34 olsada allah nasip ederse birgün 3. çocuğumda olsun isterim çocuk demek mutluluk bereket demek sonuçta :) bende kekik ıhlamur zencefil zerdeçal tarçık karanfil nerdeyse hepsini içiyorum karışım falan yapıyorum şu sıralarda bademciğim çoook kötü 3 gündür yukunamıyorum yatamıyorum ama zararı olurmu diyede tereddütteyim .sahi maydonoz suyu adet söktürücü onu biliyorumda maydonozu yemenin bi zararı yok demi :) yolculuğuda haftaya doktorum izinden dönüyor keseye baksında ona sorayım en iyisi bakalım canım.bende ekmeği kahvaltıda bi dilim tek yiyorum diğer ögünlerde yemiyorum pilav makarna v.s. tüketmiyorum ama gram kiloda veremiyorum çok canımı sıkıyo bu durum çok.obez halimle bide hamile kaldım :KK43:
İns canım niye olmasın 40yasina kadar yolu var yaşında ne varmış. Rabbim isteyen herkese istediği kadar versin inşallah çocuk gerçekten güzel bir nimet. Hastaliginada Geçmiş olsun hamileyken hasta olmak çok zor ilaç kullanmadan iyileşmek bayaga zaman alıyor. Sen yinede doktoruna danışmadan fazla içme canım. Sadece maydonizu normal ölçülerde yersen bı sıkıntı yokta bir bağ maydonozun suyu düşük yaptırabiliyor diye biliyorum canım soğan suyu da öyle.
Beslenmenin yanına hafif tempolu birde yürüyüş eklersen çok fazla alamazsın inş. Şuan halim yok aşırı halsizim ama şu mide bulantıları falan geçsin ben başlayacağım yuruyuse

Bana ilk hamileliğimde abartmadan ıhlamur tüketebilirsin demişti doktoeum ama pek bilgim yok birazdan kontrole gideceğim yolculuğu soracağım :) Benimde ilk doğumum sezeryan doktoruma ikinciyi normal yapmak istiyorum demiştim risk almaya gerek varmı demişti :) Bide ilk doğumunuda devlettemi yaptın ben bu kez devlete gidicemde memnun kaldınmı :)

X