2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330
34 aylık aslında fena değildi ilk güne göre takı misafir gelene kadar ya hiç soylemiyo bi bakmisiz yapmış offf kizmiyorum kizmam da ama eşofmani kalmadı ne yapicaz bilmiyorum geri adım atmak istemiyordum
Aynılarmış yaş dönemleri. İnatçı bi çocuk veya şuan kardeş geldiya onun verdiği bi psikolojik baskı olabilir miki?
Ben o yüzden hamileliğimin son döneminde başlamıştım. Düzenimiz bozulmadan , kardeşi gelmeden...

Bez bağlasanız , yaparmı ki? Alışana kadar . En azından birkaç gün birAz öğrenene kadar. Gerçi bu seferde beze güvenip yine ıslatabilir .
Zor iş yaaa :KK43: Allah kolaylık versin , hele Zor bi çocuksa işler daha da zorlaşıyo.

Sizin oğlan gece beslenmek için uyanıyormu? Benimde derdim o :KK43::KK43: halâ uyanıyor ve devam sütü içiyor. İnek sütü içemiyo alerjisinden dolayı. Nasıl kesicemi bilmiyorum bende. Şimdi bebekte uyanıyo sık sık uyku nasıl bir nimetmiş ahh ahh...

Kızlar 46 gün oldu doğum yapalı ama bende bu ara yine acayip ter boşalıyo ara ara ve kan şekerim düşmüş gibi bitkinleşiyo bedenim, yatsam uyuyacak gibi oluyorum. Sersemliyorum resmen. Normal mi bu ya? Adet görmemekle falan mı alakalı acaba ya da böyle olupta sebebini bilen var mı?
Sen yinede bi tansiyon ve şekerini kontrol ettir canım. Emziren anneler çok fazla kalori harcıyo onun etkisi olabilir...

Aynen büyüme atağına inanıyorum. Ve baktığım takvimle kızımın atak haftaları eşit gidiyor. Ay nasıl büyücekler bunlar :):) bizide büyütüyolar valla.
Ne takvimi kullanıyorsun ? Benim kız 21 günlük oldu 2 gündür gaz sancısı mı ben anlamadım hep huzursuz

:halay:Selam kızlar dün 2.ay aşımız vardı çok korktum malum en zor aşılardan biri ama çok şükür ki ateş vs olmadı dünden beri takipdeyim iyi gidiyoruz bakalım 3gün dikkat etmek gerekiyormuş. Gitmişken tabi sağlık ocağına tartıldı vs boyumuz 57 cm kilomuz 5755 olmuş çok şükür 35gün önce 3790 gram 49cmdi baya tontiklenmiş bizim kız maşallah :):anne::KK76:
Geçmiş olsun canım, maşallah kızınada:) inşallah bizlerde öyle rahat atlatırız.
Tam cevabı olmayabilir ama ben ilkimde adet girmeden de her ay adet olucakmisim gibi hafakanlar basardi ta 8 ayında adet olmuştum
Bu yaşadığımda o tarz bişey ama yavaştan değilde o an oluyo ve bir süre sersem geziyorum:) bakalım bu kez adet düzeni nasıl olacak. Bende 6.ayda olmuştum.
Sen yinede bi tansiyon ve şekerini kontrol ettir canım. Emziren anneler çok fazla kalori harcıyo onun etkisi olabilir...
Doğru diyosun aslında tansiyon düşmesine benzeyen bi durum. Normalde de hep düşüktür zaten, dün yorgun ve gergin geçti. Bugün biraz daha iyiydi ama ister istemez yoruluyoruz, en basiti emziriyoruz dediğin gibi. Şimdi uzanınca rahatladım biraz şükür.

Selam kizlar bu gaz agrisi sancidi kac gunden sonra baslio dogdugundami yoksa ilerdemi
Benimki emio ama uyuyup kalio sonra galio doynuo mama veriom yanlismi yapiom malum ilkim tercubem yok

Selam kizlar bu gaz agrisi sancidi kac gunden sonra baslio dogdugundami yoksa ilerdemi
Benimki emio ama uyuyup kalio sonra galio doynuo mama veriom yanlismi yapiom malum ilkim tercubem yok
15.günden itibaren basliyor canim gazını çikarip uyutuyor musun yoksa direk mi uyutuyorsun ? aglayarak birden uyaniyorsa gaz sancisi vuruyordur bebise

Gaz sancısı genelde 2.haftadan sonra belli olmaya başlıyo. Ama bebekten bebeğe de değişebiliyor, erken ya da geç oluşu.
Emerken uyuyosa, burnuyla çenesiyle veya ayağıyla oynayabilirsin uyandırmak için. Uyuyakaldığı için doymuyo da sanabilirsin, belki sütün yeterlidir ama uyanıp emmediğinden ağlar. Eğer eminsen yetersiz olduguna mama takviyesi yapmanda bi yanlış yok tabiki.

20171022_200628.jpg

Egem2709 Egem2709 A Albeni7

hm tamam canım saol kanama olayi icin:)
sekerli su vermedim yanlis anladin sen:)bana sut olsun diye habire sekerli yiyecekler yediriyolardi o da bebekte uyku yapıyomus bi turlu uyanamiyodu bizim kiz kan sekeri birden yukselip düşüyomus ondan da uykudan gozunu acamiyomus sarilik olan cok uyur derler ya aslinda biraz da sekerli yiyecekleri kesmek lazım demek ondan uyuyomus kestim sekeri bebek uyandi:)

yalniz ben iki saatte bazen iki bucuk hatta cok emdiyse uc saatte bir emziriyorum diger turlu emmiyor cunku ve dk olarak her zaman on on bes dk emmiyor tazzikli geliyor oksuruyor falan sonra da almiyor kolay kolay illa on bes dk emince diyacak diye bi şey yok demi cunku agzi sut dolu oluyo biriktiriyo yatinca onu cikariyo mesela ya cok tecrubesizim o yuzden soruyorum böyle size doyuyodur demi yavrum
Canım benmkide 2saatte bir emiyor. Gece bazen 3saat oluyor. Doymasalar uyumazlar. Tabi kilo tartımında daha iyi anlarsın. Söyler doktorun.
paylaştığın video süper canım çok faydasını gördüm cidden bizde masaj yapıyoduk eşimle ama bu kadar etkili olmuyodu teşekkürler :)
Çok sevindim cnm. Benim eşim de masaj yapıodı ama rahatlamıodu hemen 3-4saat uğraştığımız oluyordu. Böyle 5-10dakkada gelsin bırttlar :) rahat lasın bebişler :)

Ne takvimi kullanıyorsun ? Benim kız 21 günlük oldu 2 gündür gaz sancısı mı ben anlamadım hep huzursuz
İnternetten aratırsan çıkar canım. Bebeklerde atak haftaları diye . Gazda olabilir tam zamanı veya tam gününde 40. Haftada doğduysa ilk atağınızda olabilir :) bizdede var malesef :KK43:

İnternetten aratırsan çıkar canım. Bebeklerde atak haftaları diye . Gazda olabilir tam zamanı veya tam gününde 40. Haftada doğduysa ilk atağınızda olabilir :) bizdede var malesef :KK43:
Benim kız 37 haftalık doğdu. Ben güzel karnı tokken yatağa bırak uyurdu. Şimdi imanım gevriyor ya :KK43: tek başımayım, yemek bile giyemiyorum. Nasıl ağlıyor bırakınca göğüsten.

Merhaba anneler, bende tecrübesiz annelerdenim benim oğlum 52 günlük ve gündüz uykusu nerdeyse hiç yok 3 4 kez yarım saat kadar uyuyo o kadar. Gece güzel uyuyo ama gündüz uykusu olmayınca iyi kilo alamamış bu ay çok üzülüyorum. Çok gaz sorunumuzda var hep ıkınıyor, son günlerde özellikle emerken çok ağlıyo bacaklarını çeke çeke, korkuyorum emmeyi bırakırsa diye:KK43:

Merhaba anneler, bende tecrübesiz annelerdenim benim oğlum 52 günlük ve gündüz uykusu nerdeyse hiç yok 3 4 kez yarım saat kadar uyuyo o kadar. Gece güzel uyuyo ama gündüz uykusu olmayınca iyi kilo alamamış bu ay çok üzülüyorum. Çok gaz sorunumuzda var hep ıkınıyor, son günlerde özellikle emerken çok ağlıyo bacaklarını çeke çeke, korkuyorum emmeyi bırakırsa diye:KK43:
Benim kızımda aynı şekil gündüzleri inanırmısın lavaboya zor gidip geliyorum 23 günlük bi bebek , gündüz kesintisiz bir saat uyumazmı yaa yokk.uyumuyor.
Geceleri de 2,5 saatte bir uyanıyor.
Gaz için damla falan kullanıyomusunuz? Doktora danışıp değiştirin isterseniz , masaj falan belki rahatlatabilir. Benim kızı fön makinası sesi sakinleştiriyor. Biz gaz için zinco damla kullanıyoruz eskiye bakarak daha iyi... Bazı anneler doktorla görüşüp iki damlayı birden kullanıyorlar.
Sütünüz yrterli mi o da önemli. Mesela benim kızım doymadığı için çok az uyuyor. Bundan eminim.çünkü mama verdiğimiz zaman güzel uyuyor....
Kilo almaması bence sadece az uyuduğu için değil , güzel beslenemiyor olabilir. Uykudayken emzirmeye çalışın belki faydası olur :KK43:

Benim kız 37 haftalık doğdu. Ben güzel karnı tokken yatağa bırak uyurdu. Şimdi imanım gevriyor ya :KK43: tek başımayım, yemek bile giyemiyorum. Nasıl ağlıyor bırakınca göğüsten.
Benimkide memeye yapışık ve artık sinirlerim yıprandı , hiçbirşey yapamıyorum evde birdaha çocuk var ve ben bitkin hissediyorum. Doymadığını anlayınca mama verdim o zaman iyiydi ama uykumuz halâ aynı ve düzensiz :KK43:

İlk zamanlar bizimde öyleydi. 10 gün sonra yavaş yavaş başladı huzursuz günler. Birkaç gündür çok fena geçiyo. İki gündür sadece göğsümde ve emerek rahatlıyor. Ufak oğlum var bi de, wc ye giderken iki dk onun yanına bırakıyorum kusarsa bişey olursa haber veriyor. Yoksa hiçbir şey yapamıyorum

İlk zamanlar bizimde öyleydi. 10 gün sonra yavaş yavaş başladı huzursuz günler. Birkaç gündür çok fena geçiyo. İki gündür sadece göğsümde ve emerek rahatlıyor. Ufak oğlum var bi de, wc ye giderken iki dk onun yanına bırakıyorum kusarsa bişey olursa haber veriyor. Yoksa hiçbir şey yapamıyorum
Allah yardımcımız olsun ki senin işin daha zor. Bir evladın daha var bakman gereken :KK43:

Aynılarmış yaş dönemleri. İnatçı bi çocuk veya şuan kardeş geldiya onun verdiği bi psikolojik baskı olabilir miki?
Ben o yüzden hamileliğimin son döneminde başlamıştım. Düzenimiz bozulmadan , kardeşi gelmeden...

Bez bağlasanız , yaparmı ki? Alışana kadar . En azından birkaç gün birAz öğrenene kadar. Gerçi bu seferde beze güvenip yine ıslatabilir .
Zor iş yaaa :KK43: Allah kolaylık versin , hele Zor bi çocuksa işler daha da zorlaşıyo.

Sizin oğlan gece beslenmek için uyanıyormu? Benimde derdim o :KK43::KK43: halâ uyanıyor ve devam sütü içiyor. İnek sütü içemiyo alerjisinden dolayı. Nasıl kesicemi bilmiyorum bende. Şimdi bebekte uyanıyo sık sık uyku nasıl bir nimetmiş ahh ahh...
Evet gece uykusu anne için çok önemli benim oğlan uyanmiyo gece beslenmek için şükür ama bu tuvalet eğitimi çok zor geçiyor altına yapmaktan rahatsız olmuyor yaptıktan sonra söylüyo aslında bezi isteyerek attı klozetini cok sevdi kakadan korkmadi bunların hepsi arti ama niye cisini soylemiyo anlamadım geri mi donsem beze diye dusundum bugün ama yarım da kalsın istemiyorum cisini gelince şöyle tamam mı diyorum dalga geçer gibi mamaaam diyo ama yok soylemiyo:kızgın:

X