2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330
Hayırlı akşamlar kızlar uzun zamandır yoktum 22 günlükken çıktı Kaan Alpim küvezden 2 aylık olduk şükür her şey yolunda pazar mevlütümüzü de yaptık sizler nasılsınız özledim sizleri :KK68:
hosgeldin canim sende özlettin kendini nezamandir yoktun buralarda cok sükür kavusmusun bebisine sag salim :)

Gaz problemine aglamasina alistim da gazi yuzunden ememiyor bebegim basina gelen varsa bi fikir versin allaskina ya
Cnm bugün bi video paylaştım sabah da akşam da uyguladım. Kesinlkle etkili. Anında çıkartıyor gazı. Emip mışıl mışıl uyuyor. 10dakkada çözüm..

Kızlar burun temizliği için aparat filan aldınız mı? Nasıl temizliyorsunuz. Kız nefes alırken zorlanıyor gibi. Burnunda da azcık pislik var. Hapşırırken bugün kendi çıkardı kızım. Ama hala içinde var.
Bir de gaz sancısı çekenler, şu videoyu izleyin. Benim ikinci turda işe yaradı. Pıt pıt bırt yaptı. Sonra mışıl mışıl uyudu. Günde bi kez bile yapsak yeter heralde.

ben aspiratörle temizliyorum önce serum fizyolojik damlatıyorum tabi burun temizliğini ihmal etme bi tanıdığın bebeği orta kulak iltihabı olmuş o yüzden

Çabuk uzamasın hiç kesmeyelim o zaman :p ya bugün misafir vardı bebek de uyumadı. Aşırı yoruldum bi bebeğe bi onlara. Eşimle birlikte ilgilenmemize rağmen aşırı yoruldum. Güya bugün kescektim tırnakları. Şimdi uyuttum uzattım ayakları dinlenme..

Canım ben gece bir kez değiştiriyordm ama pişik yaptı. Bebişin poposu kıpkırmızı :KK43: pişik kremi kullanmama rağmen hem de.. O yüzden şimdi gece uyandıkça emzirmeden sonra değiştiriyorum. Saat 12de yattığımızı düşünürsek iki keZ emzirip alt değiştiriyorum.

Canım kaç yaşında evlendin sen ya.. Hay maşallah :) diğer bebişler kaç yaşında hepsinin arasında bir yıl mı var :)

Canım sütün artması için emmesi şart. Makine denedin mi hiç, benim onun sayesinde arttı. İki üç gün üst üste sağdım. Emzirip kendi sütümü verdim. Sonra çekmeden dolayı arttı süt. Tabi yediklerimin de etkisi var ama kesinlkle makine öneririm..
Canım 19 yaşında evlendim 20 yaşıma girmeden ilk bebegimi kucağıma aldım. İlk oğlum 3 yaşında. Sonra dedik büyüğü yalnız kalmasın 1 tane daha yapalım. 22 yaşında tekrar anne oldum. 2.ci oğlan şuan 16 aylık olacak. Ve biz hiç beklenmedik bir zamanda ögrendik ki 3.cüye hamileyim. Ve 2.ci oglum henuz 7 aylikken. Buda şansımiza kız cikti:halay::KK76:.. yani 23 yaşında tekrar anne olarak rekor .Kırdım. :KK31:artik 40 yaşına geldiğimde oğlum 20 yaşında olacak. İnsallah:KK200:

gercektenmi inanmiorum ama varya inreniom kucuk yasta bravo yanlizmisin peki annen falan ins ilerde yas biz gibi olunca birtane olur
Canım aslında yalnız sayilirim çünkü annem 45 DKK uzaklıkta ne arabası var ne ehliyeti er babam ve kardeşlerim calisiyor o yüzden annem çok nadir geliyor. Ve herşey bana kaliyor bunada sukur. Rabbim herkese nasip etsin. Bir evlat bazen sinir küpü oluyorum. Vuruyorum onlara ama evlat işte. Atsan atılmaz satsan satılmaz.

Gazi vardir bas belasi bi bitseydi canm ya
cok gecmis olsun canim biran once iyileşirsin insallah. bebişin de ya gazı vardir yada uykusu o yuzden huzursuzdur kafanda kurup kötü seyler düşünme
Bugün benimkide perişan etti canım benim doğru düzgün uyumadı saat 5 ten beri uyumadı ağlıyor sızlıyor susturamadim sinirlerim bozuluyor ne yapacağımı sasiriyorum bazen :KK43: gazdandir büyük ihtimalle başka birşeyler düşünüp yorma kendini gerçi bende neler düşünüyorum o anlar ama düşünmemek en iyisi
Sağolun kızlar, mesajlarınız için teşekkür ederim, Allah hepimizin yardımcısı olsun, bebişlerede gazsız huzurlu uykular versin inşallah...
Ne yaptıysak geçmedi bugün, üstüne bir de katıla katıla ağlayıp hiçbir şekilde sakinleşmeyince mecbur gittik hastaneye. Gaz bile olsa en azından dr görmüş olur diye düşündük. Muayenede sorun çıkmadı şükür, dr karnına bastırdıkça inledi durdu yavrum. Enfeksiyona karşıda tahlil istedi. 4 bakteri çıkmış sonuçta, anne sütü aldığından 10a kadar tolere edilebilir dedi herhangi bir ilaç vermedi. Orada yarım fitil verdiler ondan sonra rahatladı şükür.
Bu arada doktorun söylediklerini de paylaşayım.
- vajendeki beyaz kalıntıların taharetlenme şeklinde hafifçe temizlenmesi gerekiyomuş, iyice tertemiz olana kadar uğraşıp zarar verilmemeliymiş.
- bu durumlarda travacort krem kullanılabilirmiş, vajen hafifçe açılıp iç kısma sürülüyomuş. Ayrıca pişik içinde kullanılıyomuş.
- eğer akıntı geliyosa mutlaka dr.a götürülmeliymiş
- Calpol şurubu gaz sancısı olduğu zaman bir çay kaşığı verebiliyormuşuz. 20 dk sonra etki görmezsek 1 saati tamamladıgında tekrar verebilirmişiz. Daha da şiddetlenirse yarım fitil kullanılabilirmiş. (Kaç günlükten itibaren kullanılıyor bilmiyorum, biz 45 günlüğüz maşallah:) )

Hayırlı akşamlar kızlar uzun zamandır yoktum 22 günlükken çıktı Kaan Alpim küvezden 2 aylık olduk şükür her şey yolunda pazar mevlütümüzü de yaptık sizler nasılsınız özledim sizleri :KK68:
Maşallah canım:) hoşgeldin, sende özlettin kendini, artık buralardasın dimi Allahın izniyle :)
Biz gazla frenle uğraşıyoruz napalım :)) şükür bugünümüze.

Sağolun kızlar, mesajlarınız için teşekkür ederim, Allah hepimizin yardımcısı olsun, bebişlerede gazsız huzurlu uykular versin inşallah...
Ne yaptıysak geçmedi bugün, üstüne bir de katıla katıla ağlayıp hiçbir şekilde sakinleşmeyince mecbur gittik hastaneye. Gaz bile olsa en azından dr görmüş olur diye düşündük. Muayenede sorun çıkmadı şükür, dr karnına bastırdıkça inledi durdu yavrum. Enfeksiyona karşıda tahlil istedi. 4 bakteri çıkmış sonuçta, anne sütü aldığından 10a kadar tolere edilebilir dedi herhangi bir ilaç vermedi. Orada yarım fitil verdiler ondan sonra rahatladı şükür.
Bu arada doktorun söylediklerini de paylaşayım.
- vajendeki beyaz kalıntıların taharetlenme şeklinde hafifçe temizlenmesi gerekiyomuş, iyice tertemiz olana kadar uğraşıp zarar verilmemeliymiş.
- bu durumlarda travacort krem kullanılabilirmiş, vajen hafifçe açılıp iç kısma sürülüyomuş. Ayrıca pişik içinde kullanılıyomuş.
- eğer akıntı geliyosa mutlaka dr.a götürülmeliymiş
- Calpol şurubu gaz sancısı olduğu zaman bir çay kaşığı verebiliyormuşuz. 20 dk sonra etki görmezsek 1 saati tamamladıgında tekrar verebilirmişiz. Daha da şiddetlenirse yarım fitil kullanılabilirmiş. (Kaç günlükten itibaren kullanılıyor bilmiyorum, biz 45 günlüğüz maşallah:) )
Masallah canm fitil bizede verdi ama kiyamiyorm ben akintiyida hic dokunma dediler bana

Masallah canm fitil bizede verdi ama kiyamiyorm ben akintiyida hic dokunma dediler bana
Çok şiddetli olduğunda son çare olarak kullanmayı düşünüyorum bende canım. Katılarak ağlaması da kötü ya :KK43: akıntıya bende hiç dokunmuyodum işte ama içteki birikintinin temizlenmesi gerekiyormuş. Akıntının da dr.a gösterilmesi lazımmış. Diyorum ya dr.lar hep farklı farklı konusuyor

Çok şiddetli olduğunda son çare olarak kullanmayı düşünüyorum bende canım. Katılarak ağlaması da kötü ya :KK43: akıntıya bende hiç dokunmuyodum işte ama içteki birikintinin temizlenmesi gerekiyormuş. Akıntının da dr.a gösterilmesi lazımmış. Diyorum ya dr.lar hep farklı farklı konusuyor
Cuma gunu cok iyi bi doktora goturcem bebegi baakalm o ne dicek akinti icin gaz icin ne yazicak sizede soylucem.artk bu doktrda care olmazsa yandik ki ne yandik

Cuma gunu cok iyi bi doktora goturcem bebegi baakalm o ne dicek akinti icin gaz icin ne yazicak sizede soylucem.artk bu doktrda care olmazsa yandik ki ne yandik
Çok iyi olur canım, valla her kafadan bi ses çıkıyor ne yapıcamızı bilemiyoruz. İnşallah çare olur bu dr. Ben oğlumdaki durumu yaşıcam diye ödüm kopuyo, dua ediyorum öyle olmasın diye, elimden geleni yapıyorum. Yalnız bakıyorum çocuklara, o yüzden umarım çabuk geçer

Kızlar dün kv ile konuşurken " etine çığırıyor o çocuk " dedi. Büyüdüğünden demekmiş yani. Bebeklerde de büyüme atakları denilen dönemler var, duydunuz mu bilmiyorum. Dün öyle diyince netten baktım.
Mesela bizde iki gündür daha da artan huzursuzluk, emme isteği, uykusuzluk var . kucağımdayken dalıyo, emerken rahatlıyo. Bırakınca ağlamaları katlanıyo. Pusete koyduğumda rahat ediyodu azcık uyuyodu, şimdi durmuyo sürekli mıkırdanıyo. Sanırım bi atak geçiriyor, zaten gaz sancısı çekiyordu daha da zorlanıyo yavrum. Allahım hepsine huzur versin, ağrıları acıları olmadan büyüsünler inşallah

Kızlar dün kv ile konuşurken " etine çığırıyor o çocuk " dedi. Büyüdüğünden demekmiş yani. Bebeklerde de büyüme atakları denilen dönemler var, duydunuz mu bilmiyorum. Dün öyle diyince netten baktım.
Mesela bizde iki gündür daha da artan huzursuzluk, emme isteği, uykusuzluk var . kucağımdayken dalıyo, emerken rahatlıyo. Bırakınca ağlamaları katlanıyo. Pusete koyduğumda rahat ediyodu azcık uyuyodu, şimdi durmuyo sürekli mıkırdanıyo. Sanırım bi atak geçiriyor, zaten gaz sancısı çekiyordu daha da zorlanıyo yavrum. Allahım hepsine huzur versin, ağrıları acıları olmadan büyüsünler inşallah
Aynen büyüme atağına inanıyorum. Ve baktığım takvimle kızımın atak haftaları eşit gidiyor. Ay nasıl büyücekler bunlar :):) bizide büyütüyolar valla.

Aynen büyüme atağına inanıyorum. Ve baktığım takvimle kızımın atak haftaları eşit gidiyor. Ay nasıl büyücekler bunlar :):) bizide büyütüyolar valla.
Her çocuk farklı tecrübe dimi :) bende belirtilere bakıyorum tıpatıp aynısı. Hafta olarak bir hafta önce veya sonra oluyor bazen, o da normalmiş.

Her çocuk farklı tecrübe dimi :) bende belirtilere bakıyorum tıpatıp aynısı. Hafta olarak bir hafta önce veya sonra oluyor bazen, o da normalmiş.
Öyleymiş valla canım. İster ilk ilk beş olsun , yeni yine yeniden acemilikler bile oluyomuş :):)
Hele cinsiyet değiştiyse ilk çocuktan sonra.
Bizimkide aynı , tam gününde olmasa bile arak haftasına girdiğinde başladı ilk 3. Haftada bunu atlatırsam darısı 5 e

Tabii bu arada ben ataklar geçirmezsem. Atakmııı deyiim krizmi sen düşün bacım.:):)
Canımız sağolsun yaa , iyi olsunlarda kuzular alışıyo insan herşeye. Önceki gibi hafta saymaya çalışıyorum ohooo Allahım nasıl 40 hafta geçecek diyorum :) daha üçç yaa üç hafta:)

X