2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330
Valla inanmazsın ama bende sürekli bunu düşünüyorum.ilk defa kız annesiyim iki oğlandan sonra. Onlarda görmediğim bişey bu akıntı falan.
Temizlerken bende korkuyorum . Silsemmi silmesem mi.... Biraz ağlıyor acaba temizledüm idrsr yolu enfeksiyonumu kaptırdım diye düşünüyorum. Napıcaz ???
Bende tam dalmışken uyanıyor ya geri o yüzden acaba enfeksiyon mu kaptırdım ki diye düşündüm. Yaparken acıyo da mı uyanıyo ki felan.. Kurup duruyorum kafamda..
kızlar ne akıntisi bu ben analamadim hic te farketmedim ama akıntı mı oluyor bebislerde normalde ?
Evt canım anneden geçen hormonlardan dolayı oluyormuş
Canım biz 15günlüğüz. Emerken bakıyor. Babasının kıcağındayken filan da yandan kesiyor. Ama her bebek aynı değil sonuçta. Düşünme bence bunu.

Kim söyledi canm temzlenmemeli diye. Kaka yaptığındA dediğin gibi her yere bulaşıyor. İlk defa duydum temizlenmemeli die.
O akıntı doğal floranın korunmasını sağlıyomuş sanırım canım. Nette de araştırdım, kız annelerinin bazılarından da yorum aldım. Dış kısmı temizleyip o akıntıya pek dokunmamak gerekiyomuş. Ben bugün baktım kaka yapınca ön tarafa da bulaşıyo, o akıntı da kaka rengine dönüyor. İçime sinmedi öyle olunca ve temizledim olabildiğince. Kız bebeklerde o bölgenin bakımı biraz daha detaylıymış galiba ya.

Kimler nöbette bu gece :) bizim rutin oldu artık gece huzursuzluğu. Bazen o kadar fazla oluyoki uyumasam bile bakamıyorum buraya

Kızlar bişey sorucam.
Kız bebişlerde kenarlarda biriken akıntı varya, kaka yaptıkça sarı oluyor. Normalde temizlenmemesi gerekiyomuş ama ben kaka bulaşmış diye temizledim biraz önce. Acaba o şekilde enfeksiyona felan sebep olur mu ki ya. Tahlil dışında bi yolu yok mudur anlamanın..
Kaka pek bulşmıyo bzm ben pek silmiyorm yani annm öyle yaptrdı bana

Sürekli değil ama bazen bezin ön tarafında çok kaka olunca bulaşıyor kuzum ya, ben ara ara kontrol ediyodum bugün bildiğin kaka bulaşmış akıntıya, mecbur temizledim. İyi mi ettim kötü mü bilmiyorum
Canm bence bişey olmamştr sonçta çok kakalı kalsa oda bi enfeksiyon riski olşturablr yani skntı etme bnce.Ki bunu ben szden duydm ilk defa madem böyle birisk var neden bilgilemdirilmedk anlamdm.yani silmeyin diye demzler miydi yani bana demediker.

Kaç günlük oldunuz canım? Eğer bir sıkıntısı yoksa açken uyanır diye düşünüyorum. Büyüdükçe daha çabuk boşaltıyolar göğsü o da var.
Canm 23. Gündeyiz hmm onunla mı alakalı acaba yoksa uykudan mı ememiyo :KK43:

Kizlar ben regl olmadim hala 2.5 aylik olduk bende mi sikinti var acaba .benim kizim sabah uyanisi fiks 07. 00 babayi işe abiyi okula gonderiyoruz gulucuklerle sabahlari cok tatli oluyor sonra uyuyo 2 saat arayla uyuyp uyaniyo gunduz henuz duzen olusmadi o yuzden hic bir is yapamiyorum evi .... goturuyor valla . aksam yatis 20.00 da ana kucagina koyuyorum 22 ye kadar sekerleme yapiyor uyaniyor uyuyor sonra bir daliyor daha gece 3 e kadar kalkmiyor karnini doyuruyorum altini degistiriyorum tekrar uykuya devam ediyor onda ve gece uykusundada sikinti yok cok sukur gece 2 kez uyaniyor.gaz sikintimiz azaldi ben rezenenin cok faydasini gordum mamasina 4 tane rezene atıyorum. Birde unutmadan soyleyim benim kiz fotokopi gibi babasi oglumda babasinin kucuklugu ayni bende hu durumda tasiyici anne olmusum hic birseyi bana benzemiyor ikisininde yalnizca kizimin ayaklari bana benziyor zaten ayaklarimdaki taraklanma yuzunden topuklu falan giyemiyordum benzeye benzeye ayak benzemis .tabi bunlar isin espirisi saglkkla kucagima aldimya daha bisey istemem

Kızlar bişey sorucam.
Kız bebişlerde kenarlarda biriken akıntı varya, kaka yaptıkça sarı oluyor. Normalde temizlenmemesi gerekiyomuş ama ben kaka bulaşmış diye temizledim biraz önce. Acaba o şekilde enfeksiyona felan sebep olur mu ki ya. Tahlil dışında bi yolu yok mudur anlamanın..
Kenar dedigin iç dudaklarmi canım ? Kremsi beyaz bi madde oluyo onumu diyosun? Temizlenmemesimi gerekiyomus bilmiyodum ben .her kaka yaptiginda temizliyorum ben:KK43:

Selam kızlar.. doğduydu doğacaktı derken 12 günlük olduk bugün, buraya girmeye fırsat olmuyor hiç.. acayip gazımız var :KK43: Rezene çayı içiyorum kimyon taneli, yediklerime kimyon ekliyorum, bebişin ayaklarına adaçayı yağı sürüyorum, bide doktor bi damla önerdi bebeğe onu veriyorum ama yok hala gaz hala gaz :KK43: nasıl kıvranıyor yavrum napacağımızı şaşırdık artık. Var mı başka öneriler ? Bide göğüs ucu için krem kullanıyorum ama başka Öner’iniz var mı ki ???

Kizlar ben regl olmadim hala 2.5 aylik olduk bende mi sikinti var acaba .benim kizim sabah uyanisi fiks 07. 00 babayi işe abiyi okula gonderiyoruz gulucuklerle sabahlari cok tatli oluyor sonra uyuyo 2 saat arayla uyuyp uyaniyo gunduz henuz duzen olusmadi o yuzden hic bir is yapamiyorum evi .... goturuyor valla . aksam yatis 20.00 da ana kucagina koyuyorum 22 ye kadar sekerleme yapiyor uyaniyor uyuyor sonra bir daliyor daha gece 3 e kadar kalkmiyor karnini doyuruyorum altini degistiriyorum tekrar uykuya devam ediyor onda ve gece uykusundada sikinti yok cok sukur gece 2 kez uyaniyor.gaz sikintimiz azaldi ben rezenenin cok faydasini gordum mamasina 4 tane rezene atıyorum. Birde unutmadan soyleyim benim kiz fotokopi gibi babasi oglumda babasinin kucuklugu ayni bende hu durumda tasiyici anne olmusum hic birseyi bana benzemiyor ikisininde yalnizca kizimin ayaklari bana benziyor zaten ayaklarimdaki taraklanma yuzunden topuklu falan giyemiyordum benzeye benzeye ayak benzemis .tabi bunlar isin espirisi saglkkla kucagima aldimya daha bisey istemem
Can'ım Regl
Olmaman normal bence ben oglum da bir yasina yakın ilk reglimi Olmustum Dr nirmal demisti. Birde sen rezeneyi Nasıl veriyorsun 4 tane atıyorum derken ? Bizde humanainn var rezenesi. Aslı'nda Gazi'ni çıkarıyor kakasını da yapıyor ama Nasıl ıkınıyor cocuk
Bazen Kivrim Kivrim bağırsaklarından da surekli ses geliyor garil gurul

Merhaba kızlar. Ayy zaman cok çabuk geçiyor. Geçen ay bugün bu saatlerde kızım kucagimizdaydi. :emir_bebek::halay:simdi 1 ay oldu maşallah. Kucağımda uzanıyor şimdi çok şükür. Yarın ilk kontrolumu Z var. Bakalım benim kız ne durumda. Kilosu falan boyu. Yanakları tontiş tontiş .oldu. umarım saglikla buyuturuz hepimiz. :KK49:

Can'ım Regl
Olmaman normal bence ben oglum da bir yasina yakın ilk reglimi Olmustum Dr nirmal demisti. Birde sen rezeneyi Nasıl veriyorsun 4 tane atıyorum derken ? Bizde humanainn var rezenesi. Aslı'nda Gazi'ni çıkarıyor kakasını da yapıyor ama Nasıl ıkınıyor cocuk
Bazen Kivrim Kivrim bağırsaklarından da surekli ses geliyor garil gurul
Milupanin almis esim balik yemi gibi ondan 4 adet atiuorum

Canm bence bişey olmamştr sonçta çok kakalı kalsa oda bi enfeksiyon riski olşturablr yani skntı etme bnce.Ki bunu ben szden duydm ilk defa madem böyle birisk var neden bilgilemdirilmedk anlamdm.yani silmeyin diye demzler miydi yani bana demediker.

Canm 23. Gündeyiz hmm onunla mı alakalı acaba yoksa uykudan mı ememiyo :KK43:
Valla herkes farklı konuşuyor canım bende şaşırdım artık. Temizleyimmi dursun mu bilemedim. Kontrolümüzde geçti yoksa dr.a sorardım.
Emmediği için üzülme canım maşallah 23 günlük olmuş, daha kuvvetli çekiyorda olabilir onu takip et istersen, göğsün daha çabuk yumuşar öyle ise.
Nobete devam bugun de ezani bulurum
Bizim bebişler aynı senle :) sabahlamadan yatamıyolar. Gündüz olsa neysede gece insan sersemliyor iyice. İnşallah düzelirler tez zamanda ya.
Oyy maşallah canım. İnşallah hep öyle uslu olur. Adet olmaman normal diye düşünüyorum ben. İlkinde oğluma hep sağarak verdim sütü, 4. Ayda sütüm kesilmişti. 6.aydan sonra nadiren adet olmaya başlamıştım. Bu arada bnm çocuklarda hep baba ve onun tarafı :) ağız ve çeneleri benden..
Kenar dedigin iç dudaklarmi canım ? Kremsi beyaz bi madde oluyo onumu diyosun? Temizlenmemesimi gerekiyomus bilmiyodum ben .her kaka yaptiginda temizliyorum ben:KK43:
Evt canım. Kimi temizle diyor kimi temizleme. Hangisini yapayım bilemedim ya. Dr.lar bile farklı düşünüyo bu konuda

Kızlar kız bebekler için akıntının silmlinmemesi lazım demissiniz ama ben kendimi nasıl temizliyorsan kızımıza öyle temizliyorum. Şahsen bu temizleme'me olayını ben uygulanıyorum. Her altını açtığımda güzelce temizliyorum. Mikrop kapmasin . Sadece popodan yukarıya doğru silinmicek. Vajinadan aşağı doğru silinecek.
Bu arada kızlar bebeklerinizin tirnaklarini ne zaman kestiniz. ?

X