2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330
Ne güzel yazmışsın canim ben de öyle düşünüyorum. Erkek çocuk yetistirmek cok güç. Sorumluluk sahibi, özgüvenli, sadece kadına degil tüm canlılara saygılı bir biry yetiştirmek bu ülkede biraz daha zor. Senin gibi düşünüyorum..
bizim gibi düşünen annelerin çoğalması dileğiyle :KK200:
erkek egemen mantığıyla çocuk büyütmeye her zaman karşıyımdır. öyle insanlardan da uzak dururum. biraz feminist olabilirim. yoo değilim. gayet insani düşünüyorm bence :)

M maviturna buarada haftasonu çok güzel bir mekandı , belli ki pahalı bi yerdi. sünnet düğünü vardı. büyük konuşmak istemiyorum ama sünnet düğününe karşıyım. ben yapmam yani. oğluma eğer sünnet oldu diye düğün yapıyorsam , kızım regl olduğunda da onu da kutlamalıyım. bence ailece her iki durumda da yemek yenilebilir diye düşünüyorm. Mevlüt yapmak isteyen onu da yapabilir , düğün yapmak isteyen onu da yapabilir. ben sadece sanki kızın regl olması ayıp bişeymiş gibi herkesten saklanırken , oğlanınki davul zurnayla duyurulması sanki haksızlıkmış gibime geliyor :)

Evet canım ama sarı takımlar alabilirsin hem kız hem erkek giyebilir bir de sarılık açısından sarı giyiliyor doğduğunda ben hamilelik bile bakıyorum pusetler vs çok zevkli oluyor bir de alması nasıl mutlu eder beni düşünemiyorum bile :KK55:
Hiç dururmuyum öğrenir öğrenmez sarı ve yeşil şeyler aldım bile :KK70:

Çok yıkıldım bu sefer olacak diye hissediyordum. Yaönızım evde, bağıra bağıra ağlıyrn.. Olmayacak heralde, boşuna uğraşıyorum
Off yapma böyle canim cok uzuldum :KK43: bir sıkıntı var mi esinde veya sende? Eger yoksa kimyasaldan sonra kendiliginden gebe kalan cok duydum Allah'ım hayirlisini versin hicbirimizin garantisi yok bir kalp durmasina bakar. Saglikli hamilelikleri ve cocuklari olsun insallah hepimizin

Çok yıkıldım bu sefer olacak diye hissediyordum. Yaönızım evde, bağıra bağıra ağlıyrn.. Olmayacak heralde, boşuna uğraşıyorum
aaa ben şimdi gördüm mesajını. hop hop hop dur bakim. takıntı haline getirme. lütfen bak. sakin düşün bir. deemekki şuan için en hayırlısı buymuş. hayatın sonu mu peki? bir daha olmayacak mı hı? niye hemen yelkenleri indirip , gemini bırakıyosun. lütfen takıntı haline gtrme ve akışına bırak. unuttuğun an olacaktır emin ol.

Canım umutlarını yüksek tutunca aksini kabullenmek daha zor oluyor. Ama kendini heba etme, mutlaka bir hayır vardır, herşey Allah`tan.. vakti zamanı vardır, sen vazgeçme..
Selam kızlar nasıl gidiyor hepiniz iyisiniz inş? Benim kusmalar tam gaz devam ediyordün doktorumu değiştirdim idrar tahlili istedi su içemediğim için biraz mikrop çıkmış serum takıyorlar ama bebiş iyimiş hatta 1 hafta önden gidiyor dedi bu iyi bişeydir heralde
Geçmiş olsun canım

bizim gibi düşünen annelerin çoğalması dileğiyle :KK200:
erkek egemen mantığıyla çocuk büyütmeye her zaman karşıyımdır. öyle insanlardan da uzak dururum. biraz feminist olabilirim. yoo değilim. gayet insani düşünüyorm bence :)
Ben de oğullarını paşam prensim şehzadem diye sevenlere ayri gicik olurum.. sanki osmanli hanedaniyiz mubarek.. afedersin erkek organina tapan zihniyetten tiksiniyorum bir yandan da sunnet dugunu fikrine uzak degilim kendimle celismek gibi olacak ama :) diger cocuklar gerine gerine sunnet dugununu anlatirken bizimkinin boynu bükük kalmasin çocuklar cok acimasiz oluyorlar ozellikle akranlarına

Cok uzuldum. Canim iyi bir doktor arastir ve iyi bir tedavi ol. Su an uzgun olman cok normal uzuntunu yasa ama yarin daha guclu bir sekilde uyan. Cunku sen saglam saglikli olucaksin ki tedavin iyi sonuclansin

Kombiyotik yoğurt nasıl oluyor?

face de 2.beynimiz:bağırsaklarımız diye bi grup var ordan öğrendim. içerisinde faydalı bakteriler artırılmış mayalar var. probiyotik kombiyotik vs. probiyotik bana fazla yaramadı ama kombiyotik mayayla yapınca yoğurdu kabızlığa birebir

Kızlar geçen bana doktorum acı ekşi yeme,gazlı içeçecek,işlenmiş gıda tüketme dedi.Çay,kahveyi abartma dedi.Hepsini anladım ama acı ekşi kısmını anlamadım.Keseyi görmenin heyecanıyla ne dese kafa sallıyordum zaten :) Acı ekşi ne alaka nette araştırdım bulamadım.Benim hayatım acı ekşi yemek zaten :)
acı belki kabızlık varsa zararlı olabilir ama ye ekşiyi doğur ayşeyi demişler , ekşi niye yemeyeceksin:)
bana da dışarıdan yemek yeme dedi.
M maviturna buarada haftasonu çok güzel bir mekandı , belli ki pahalı bi yerdi. sünnet düğünü vardı. büyük konuşmak istemiyorum ama sünnet düğününe karşıyım. ben yapmam yani. oğluma eğer sünnet oldu diye düğün yapıyorsam , kızım regl olduğunda da onu da kutlamalıyım. bence ailece her iki durumda da yemek yenilebilir diye düşünüyorm. Mevlüt yapmak isteyen onu da yapabilir , düğün yapmak isteyen onu da yapabilir. ben sadece sanki kızın regl olması ayıp bişeymiş gibi herkesten saklanırken , oğlanınki davul zurnayla duyurulması sanki haksızlıkmış gibime geliyor :)
oğlum olursa ben de sünnet düğünü yaptırmam ama sünnet ve regl karşılaştırması yanlış, oğlanın ergenliğe girişini kutlamıyolar ki, regl artık doğurgan ergen bi birey olduğunun kanıtı, sünnet öyle değil. erkeklerde de artık üreme organı gelişti diye düğün yapmıyorlar.
sünnet düğünü de saçma, zaten dini bişey bi yemek ya da mevlütle başlamış düğüne kadar gitmiştir gelenek görenekler

Ben de oğullarını paşam prensim şehzadem diye sevenlere ayri gicik olurum.. sanki osmanli hanedaniyiz mubarek.. afedersin erkek organina tapan zihniyetten tiksiniyorum bir yandan da sunnet dugunu fikrine uzak degilim kendimle celismek gibi olacak ama :) diger cocuklar gerine gerine sunnet dugununu anlatirken bizimkinin boynu bükük kalmasin çocuklar cok acimasiz oluyorlar ozellikle akranlarına
Benimki benim kafayla büyürse , ne var lan kesildi diye cümle aleme duyurmamız mı gerekiyo , biz ailece çok güzel bir yemek yedik ve ailece kutladık halaysız bir şekilde der :))))

face de 2.beynimiz:bağırsaklarımız diye bi grup var ordan öğrendim. içerisinde faydalı bakteriler artırılmış mayalar var. probiyotik kombiyotik vs. probiyotik bana fazla yaramadı ama kombiyotik mayayla yapınca yoğurdu kabızlığa birebir

acı belki kabızlık varsa zararlı olabilir ama ye ekşiyi doğur ayşeyi demişler , ekşi niye yemeyeceksin:)
bana da dışarıdan yemek yeme dedi.

oğlum olursa ben de sünnet düğünü yaptırmam ama sünnet ve regl karşılaştırması yanlış, oğlanın ergenliğe girişini kutlamıyolar ki, regl artık doğurgan ergen bi birey olduğunun kanıtı, sünnet öyle değil. erkeklerde de artık üreme organı gelişti diye düğün yapmıyorlar.
sünnet düğünü de saçma, zaten dini bişey bi yemek ya da mevlütle başlamış düğüne kadar gitmiştir gelenek görenekler
iki tarafında cinsiyetlerine dair en özel durum olarak gördüğüm için öyle bir karşılaştırma yaptım. ben sadece kızım regl olduğunda da küçük bir kutlama yaparm. Regl oldu diye köşe bucak saklanan utanan kızlarda oldu. utanılcak birşey olmadığını göstermek adına düşünüyorm ben bunu.

Oğlan içinde düğüne gerek yok diye düşünüyorm. mevlüd bana daha mantıklı geliyor. sonuçta dini bir yönü de var.

herkes kendi kafa yapısı ve hayat tarzına göre yaşabilir bunu. ben kendimcesini söylüyorm :)

Kızlar beni de aranıza alir misiniz bende sabah hamile olduğunu öğrendim 3 gun günüm geçti test yaptım pozitif daha kan vermedim bu gün veri cem benim 3.Hamileliği.m 13-15yasinda iki oğlum var birde kizim olursa hiç fena olmaz tahmini dogum 27mart doktora gitmeyi düşünüyorum erken ama iki gün önce lekelenmelerim oldu sorun varsa
Merhaba bende bursaliyim Dr git lekelenmeleri ihmal etme hayırlı olsun

Resmen içimde düşündüklerimi yazmışsınız, sonuna kadar aynı fikirdeyim.

Allah bebegini saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah, bol bol yat o zaman, bir yerlere uzanma, aniden egilme, dikkat et kendine
2yasinda kızım war canım olduğu kadar anca yapabiliyorum anneme geldim zaten şuanda burada kalicaz bi sure ama kizimda beni yatirmiyo kalk diye ağlıyor uyuyacam diye ağlıyor fena bi kız :)

iki tarafında cinsiyetlerine dair en özel durum olarak gördüğüm için öyle bir karşılaştırma yaptım. ben sadece kızım regl olduğunda da küçük bir kutlama yaparm. Regl oldu diye köşe bucak saklanan utanan kızlarda oldu. utanılcak birşey olmadığını göstermek adına düşünüyorm ben bunu.

Oğlan içinde düğüne gerek yok diye düşünüyorm. mevlüd bana daha mantıklı geliyor. sonuçta dini bir yönü de var.

herkes kendi kafa yapısı ve hayat tarzına göre yaşabilir bunu. ben kendimcesini söylüyorm :)
Adı üstünde sünnet farz bile değil yanlış sunnetler yüzünden hayatı mahfolan bir çok erkek var belkide herkese değil gerekene yapılmalı adettir deyip yaptığımız o kadar çok şey varki düşünmeden öyle olmalı herkes öyle yapıyor çünkü siz o çocukların annesisiniz toplum ne istiyor değil çocuğunuz için hangisi saglikliysa onu yaptırın. Regle gelince ilk Regl olduğum zaman o kadar utanmistim ki annemle bile bu konuyu konuşmak istememiştim öyle gizliydiki bu işler utanılacak bişey gibi sonra bir arkadaşımın Regl olamadığını ve bu yüzden çocuğunun bile olamayacağını öğrendiğimde ne kadar değerli bir şeye sahip olduğumuzu anladım

Şu halsizlik ve uyku bugün tavan yaptı. Midem de ağzımda duruyor sanki. Akşama doğruda şişkinlik artar..
Sizin bu sıkıntılarınız geçti mi? Ya da günden güne bi azalıp bi artma halinde mi devam ediyor?

X